Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lip 2025, o 19:01

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3086 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 103  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 sty 2013, o 19:20 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 193
Uprawnienia żeglarskie: Morski Trzymacz Rumpla
Ma ktoś jakieś info, potwierdzone w jakimś artykule, informacji w necie o tym co wyprawiają Polacy na Śródziemnym? A może w Beskidach jest jakiś akwen o nazwie "morze Śródziemne" i to o ten akwen im chodzi?

Generalnie to trzeba wprowadzić jeszcze dodatkowe paszporty do Holandii, bo Polacy tam pływają i jarają ziele, przynajmniej takie krążą opowieści :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 12:36 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
Poniższe być może należałoby dać w oddzielnym wątku, ale na razie niech idzie tu:
http://sport.wp.pl/kat,1715,title,Resort-podzielil-dyscypliny-na-strategiczne-i-mniej-wazne,wid,15292027,wiadomosc.html?ticaid=1ff85&_ticrsn=3
"|Nasz sport" się załapał do strategicznych ;)

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 12:54 

Podziękował : 1633
Otrzymał podziękowań: 2384
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
AIKI napisał(a):
"|Nasz sport" się załapał do strategicznych ;)

Cytuj:
O dalszy byt nie musi się martwić dziewięć dyscyplin uznanych za strategiczne, czyli grupa złota.

W tym gronie znalazły się: kajakarstwo, kolarstwo, lekkoatletyka, narciarstwo, pływanie, podnoszenie ciężarów, wioślarstwo, zapasy i żeglarstwo.

No chyba, że Andrzeju myślałeś o łyżwiarstwie figurowym. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 13:04 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Wojciech1968 napisał(a):

Przecież my uprawiamy turystykę wodną :lol: ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 14:51 

Carlo napisał(a):
Wojciech1968 napisał(a):

Przecież my uprawiamy turystykę wodną :lol: ;)

I dlatego "nasz sport" w cudzysłowie :mrgreen:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 15:44 

Wracając do projektu rozporządzenia, bardzo fajna jest opinia o nowym rozporządzeniu firmy 4winds. Punkt po punkcie wskazuje gigantyczną ilość błędów w proponowanym rozporządzeniu, a niektórzy to martwią się tylko o kasę :evil:

PS A PZŻ za tą swoją kalkulację kosztów to powinien ponieść jako związek odpowiedzialność karną za wprowadzanie ministerstwa w błąd i poświadczenie nieprawdy :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 17:28 

Ejdzej napisał(a):
Wracając do projektu rozporządzenia, bardzo fajna jest opinia o nowym rozporządzeniu firmy 4winds. Punkt po punkcie wskazuje gigantyczną ilość błędów w proponowanym rozporządzeniu, a niektórzy to martwią się tylko o kasę :evil:

Jakoś tego nie zauważyłem... Może to są błędy wyłącznie w mniemaniu autora?
Ejdzej napisał(a):
PS A PZŻ za tą swoją kalkulację kosztów to powinien ponieść jako związek odpowiedzialność karną za wprowadzanie ministerstwa w błąd i poświadczenie nieprawdy :)

To jest tak napisane, że czytane razem z następną frazą (tą o ponoszeniu kosztów przez organizatorów szkoleń) nie bardzo IMO daje podstawę dla prokuratora...
Ale kilka osób się po tym wytrysku elokwencji przejechało publicznie, a skądinąd wiem (aczkolwiek bez 100% pewności ;) ), że ministerstwo czytuje internet tu i ówdzie - nasze forum być może też :D

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 18:35 

Być może, bo ilu Polaków tyle opinii :)
Jednak np. to że morski sternik motorowodny może odbyć staż tylko na śródlądziu jest chyba błędem. Poza tym wskazują na wiele nie doprecyzowań w projekcie, które na mój inżynierski, a nie prawniczy rozum wydają się logiczne :)

PZŻ miał podać koszt uśredniony przeprowadzenia egzaminów. Zrobili to jak im było wygodnie i moim zdaniem z premedytacją nagięli fakty. Chcąc być choć trochę obiektywnym należało przyjąć, że w roku 2012 wyglądało to np. tak(liczby z kapelusza):
-wydano 1000 patentów i przeegzaminowano 1000 osób
-od każdego egzaminowanego pobrano 350zł
-komisja brała 100zł "od łebka"
-wyczarterowano na egzamin 100 jachtów za 100zł każdy
-wynajęto boje 100 za 50 każda
i przedstawić rzeczywisty koszt w danym roku kalendarzowym, a można by to przedstawić na podstawie rozliczeń z iluś lat wstecz. PZŻ przedstawił natomiast koszty egzaminu, gdzie PZŻ pokrywa wszystkie możliwe koszty. Jak jest w rzeczywistości nie muszę chyba dodawać. Spotkał się ktoś w ogóle z egzaminem, gdzie komisja zapewniała jachty, sale, bojki i inne cuda, o których wspomina PZŻ jako koszt ponoszony przez związek?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 19:02 

Ejdzej napisał(a):
Być może, bo ilu Polaków tyle opinii :)
Jednak np. to że morski sternik motorowodny może odbyć staż tylko na śródlądziu jest chyba błędem. Poza tym wskazują na wiele nie doprecyzowań w projekcie, które na mój inżynierski, a nie prawniczy rozum wydają się logiczne :)

Ja też nie jestem prawnikiem, w stanowisku Samosteru też sporo propozycji zmian i uzupełnień przedstawiliśmy, ale jakoś raczej jako
Cytuj:
gigantyczną ilość błędów w proponowanym rozporządzeniu
bym tego nie określił... Być może nie czytałeś podobnych projektów w przeszłości i stąd ta ocena.

A co do kosztu egzaminów - PZŻ ŻADNYCH nie ponosi. Już choćby dlatego, że egzaminy przeprowadzają okręgi a nie centrala. Niezgodnie z zapisem ustawowym, ale tak właśnie jest.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 20:25 

Podziękował : 884
Otrzymał podziękowań: 1942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
AIKI napisał(a):
Ja też nie jestem prawnikiem, w stanowisku Samosteru też sporo propozycji zmian i uzupełnień przedstawiliśmy, ale jakoś raczej jako
Cytuj:
gigantyczną ilość błędów w proponowanym rozporządzeniu
bym tego nie określił... Być może nie czytałeś podobnych projektów w przeszłości i stąd ta ocena.

Ja także zgłosiłem 5 stron poprawek, ale także nie nazwałbym tego w ten sposób. "Kilka poprawek" to IMHO trafniejsze określenie niż "gigantyczna ilość błędów".

AIKI napisał(a):
A co do kosztu egzaminów - PZŻ ŻADNYCH nie ponosi. Już choćby dlatego, że egzaminy przeprowadzają okręgi a nie centrala. Niezgodnie z zapisem ustawowym, ale tak właśnie jest.

Andrzeju wiem, że Ty wiesz ale dla przypomnienia: PZŻ jest polskim związkiem sportowym (i ma ustawowy monopol na bycie nim). OZŻy to odrębne stowarzyszenia które do PZŻ jedynie należą. Oczywiście dziś należą, jutro mogą wystąpić (chyba?), albo ja mogę założyć stowarzyszenie o nazwie Dolnośląski Okręgowy Związek Żeglarski... :-)
BTW: ciekawe co by wtedy było, bo zgodnie z § 10 statutu PZŻ (wprawdzie tego z 1997 bo tego z zeszłego roku na BIPie PZŻ nie ma... http://www.bip.pya.org.pl/index.php?id_kat=4) moje stowarzyszenie byłoby "z automatu" członkiem PZŻ? I jeszcze mówiliby że mamy zmienić statut? :lol: :lol: :lol:
Ad rem: słowa "centrala" i "okręgi" sugeruje, że to jedna organizacja jest - a tak nie jest. Warto mieć tę świadomość i pamiętać o tym.

* Gdyby wszyscy byli bogaci nikt nie chciałby wiosłować *

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 20:38 

No dobra, to liczba błędów nie jest gigantyczna, ale jak na rozporządzenie, które powinno obowiązywać, a obecne rozważania powinny toczyć się z półtora roku temu nie jest liczbą małą :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 20:41 

Wojtek Bartoszyński napisał(a):
Andrzeju wiem, że Ty wiesz ale dla przypomnienia: PZŻ jest polskim związkiem sportowym (i ma ustawowy monopol na bycie nim). OZŻy to odrębne stowarzyszenia które do PZŻ jedynie należą. Oczywiście dziś należą, jutro mogą wystąpić (chyba?), albo ja mogę założyć stowarzyszenie o nazwie Dolnośląski Okręgowy Związek Żeglarski... :-)
BTW: ciekawe co by wtedy było, bo zgodnie z § 10 statutu PZŻ (wprawdzie tego z 1997 bo tego z zeszłego roku na BIPie PZŻ nie ma... http://www.bip.pya.org.pl/index.php?id_kat=4) moje stowarzyszenie byłoby "z automatu" członkiem PZŻ? I jeszcze mówiliby że mamy zmienić statut? :lol: :lol: :lol:
Ad rem: słowa "centrala" i "okręgi" sugeruje, że to jedna organizacja jest - a tak nie jest. Warto mieć tę świadomość i pamiętać o tym.

Zgadza się - napisałem być może niezręcznie, a jest dokładnie tak jak napisałeś. Stąd moje stwierdzenie, że okręgi (nie będące "polskimi związkami sportowymi, ani jednostkami organizacyjnymi PZŻ) egzaminują niezgodnie z zapisem ustawowym.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Ejdzej napisał(a):
No dobra, to liczba błędów nie jest gigantyczna, ale jak na rozporządzenie, które powinno obowiązywać, a obecne rozważania powinny toczyć się z półtora roku temu nie jest liczbą małą :)

Co do tego półtora roku masz rację chociaż osobiście uważam, że warto było poczekać :lol:
A co do ilości "błędów" - jak napisałem wcześniej - obecny projekt w porównaniu z poprzednim choćby (z września bodajże) jest o niebo lepszy. To jest moje zdanie i popieram je w całej rozciągłości :mrgreen:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 21:13 

I wyszło, że czytać nie potrafię :lol:
Przegapiłem projekt ten nowszy i opierałem się na starszym :) Ten faktycznie jak dla mnie jest logiczny i przyjaźniejszy żeglarzom, szkołą żeglarskim mniej :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 21:22 

Podziękował : 1633
Otrzymał podziękowań: 2384
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Ejdzej napisał(a):
Przegapiłem projekt ten nowszy i opierałem się na starszym :)

Nie Ty jeden. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 sty 2013, o 21:27 

Ejdzej napisał(a):
I wyszło, że czytać nie potrafię :lol:
Przegapiłem projekt ten nowszy i opierałem się na starszym :) Ten faktycznie jak dla mnie jest logiczny i przyjaźniejszy żeglarzom, szkołą żeglarskim mniej :)

No widzisz :D A Samoster i do tego, lepszego projektu złożył propozycje zmian i uzupełnień... Na 8 stronach (razem z komentarzem) :mrgreen:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 16:31 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Ministerstwo zaprasza.

Na stronach BIP pojawiło się zaproszenie na konferencję organizowaną w dniu 6 lutego 2013 roku o godzinie 12.00 w Centrum Partnerstwa Społecznego "Dialog" przy ul. Limanowskiego 23 w sali A. Wymagane wcześniejsze zgłoszenie.

http://bip.msit.gov.pl/portal/bip/21/1002/Projekt_rozporzadzenia_Ministra_Sportu_i_Turystyki_w_sprawie_uprawiania_turystyk.html

Za ten post autor pjankowski otrzymał podziękowanie od: Kuracent
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 16:56 

Zaproszenie otrzymały konkretne podmioty i osoby. Czy lista jest zamknięta, czy na takie spotkanie może się wybrać osoba, która wstępnie nie była zaproszona? Nie wybieram się, ale jestem ciekaw jaki będzie rozkład szabel :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 17:03 

Ejdzej napisał(a):
Zaproszenie otrzymały konkretne podmioty i osoby. Czy lista jest zamknięta, czy na takie spotkanie może się wybrać osoba, która wstępnie nie była zaproszona? Nie wybieram się, ale jestem ciekaw jaki będzie rozkład szabel :)

IMO najwyżej taki, jak lista osób i podmiotów zaproszonych plus ekipa ministerstwa.
A na liście widziałbym lekką przewagę naszych lub co najmniej takich którzy nie popierają obowiązku szkolenia, która to sprawa jest (znów IMO) kluczową kwestią.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 17:06 

Podziękował : 107
Otrzymał podziękowań: 55
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Ejdzej napisał(a):
Zaproszenie otrzymały konkretne podmioty i osoby.

Się będzie działo... :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 17:08 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
czy będzie to filmowane :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 17:28 

piotr6 napisał(a):

Ty się śmiej, ale spotkanie w 2005 roku na Chocimskiej [pierwsze i ostatnie estabilishmentu PZŻ z żeglarzami... alternatywnymi (zwanymi wówczas internetowymi oszołomami :lol: )] było nagrane na dyktafony chyba i potem zrobiliśmy stenogram.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 17:33 

A kto teraz będzie przeprowadzał te egzaminy? Komisje PZŻtu? Bo nie mogę tego znaleźć w rozporządzeniu. Z kogo będzie składała się komisja?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 17:38 

Ejdzej napisał(a):
A kto teraz będzie przeprowadzał te egzaminy? Komisje PZŻtu? Bo nie mogę tego znaleźć w rozporządzeniu. Z kogo będzie składała się komisja?

Upoważniony podmiot - jest w BIP projekt rozporządzenia z 2011 roku.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 18:05 

Podziękował : 656
Otrzymał podziękowań: 355
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
pjankowski napisał(a):
Ministerstwo zaprasza.

Na stronach BIP pojawiło się zaproszenie na konferencję organizowaną w dniu 6 lutego 2013 roku o godzinie 12.00 w Centrum Partnerstwa Społecznego "Dialog" przy ul. Limanowskiego 23 w sali A. Wymagane wcześniejsze zgłoszenie.

http://bip.msit.gov.pl/portal/bip/21/1002/Projekt_rozporzadzenia_Ministra_Sportu_i_Turystyki_w_sprawie_uprawiania_turystyk.html

Podziękowałem już Pawłowi za szybkie znalezienie tej informacji.
Przy okazji - dla osób, które potrzebują krótszego linka:

http://tiny.pl/h2cn4

Ja się wybieram ale każdy zaproszony podmiot powinien wysłać jednego przedstawiciela i powiadomić wcześniej MSiT, kto nim będzie?

AIKI napisał(a):
A na liście widziałbym lekką przewagę naszych lub co najmniej takich którzy nie popierają obowiązku szkolenia, która to sprawa jest (znów IMO) kluczową kwestią.
Ejdzej napisał(a):

IMO najwyżej taki, jak lista osób i podmiotów zaproszonych plus ekipa ministerstwa.

Oby! Rozesłałem info do konferencji do kilkunastu osób popierających liberalizację i widzę, że sporo osób chciałoby być. To rokuje optymistycznie.

Andrzeju: Zgubiłem do Ciebie komórkę ale tą drogą zapytam retorycznie: jak rozumiem też będziesz?

No a ja dzwoniłem już do MSiT na (22) 2443-257 ale przywitał mnie fax. Zadzwonię jutro.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 18:24 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
AIKI napisał(a):
piotr6 napisał(a):

Ty się śmiej, ale spotkanie w 2005 roku na Chocimskiej [pierwsze i ostatnie estabilishmentu PZŻ z żeglarzami... alternatywnymi (zwanymi wówczas internetowymi oszołomami :lol: )] było nagrane na dyktafony chyba i potem zrobiliśmy stenogram.

Właściwie to ja na poważnie ,chętnie bym obejrzał, no i byłbye z tego dobry dokument

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 18:24 

Podziękował : 884
Otrzymał podziękowań: 1942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Kuracent napisał(a):
Ja się wybieram ale każdy zaproszony podmiot powinien wysłać jednego przedstawiciela i powiadomić wcześniej MSiT, kto nim będzie?

Wydaje mi się, że lista zaproszonych = lista zarejestrowanych lobbystów (ja dostałem zaproszenie mailem). Twego zgłoszenia nie widzę na BIPie*) więc wydaje mi się, że nie jesteś jego adresatem... (a na BIPie wisi - jak wszystko - w celach informacyjnych)
Ale:
1. mogę się mylić.
2. zgłoszenia zainteresowani projektem można złożyć i teraz.

----
*) a Aiki tyle razy apelował o zgłaszanie poprawek... :-(

* Gdyby wszyscy byli bogaci nikt nie chciałby wiosłować *

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 18:51 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Ejdzej napisał(a):

Tu się tego nie dowiaduj - bo tu rozmawiamy o innym rozporządzeniu niż to, ktore regulować będzie kwestię "kto będzie przeprowadzał egzaminy".... Osobiście - jeżeli wolno mi podpowiadać - uważam, że nieźle byłoby przejrzeć źródłową dla obowiązku posiadania patentów ustawę - i to najlepiej zanim rzuci się pyutanie typu "a gdzie to jest bo nie mogę znaleźć?..."...

Co ma regulować minister Sportu rozporządzeniem na temat którego rozmawiamy - napisano w delegacji ustawowej - w Art 37a ust 15 ustawy o żegl. śródlądowej.
W kontekście Twojego pytania istotne jest to, że akurat w tym rozporządzeniu, w ktorym "nie mozesz znaleźć" minister nie ma regulować tego, kto kto przeprowadza egzaminy....
zapewne dlatego, że reguluje sama ustawa - w tym samym artykule 37a, w ustępie 8 możesz bowiem przeczytać:
8. Jeżeli do uzyskania dokumentu, o którym mowa w ust. 3, niezbędne jest zdanie egzaminu potwierdzającego posiadanie odpowiedniej wiedzy i umiejętności z zakresu żeglarstwa, egzamin ten przeprowadza właściwy polski związek spor-towy lub podmiot upoważniony przez ministra właściwego do spraw kultury fi-zycznej zwany dalej „podmiotem upoważnionym”.

Dodam, że "podmiotom uprawnionym" innym niż polskie zwiazki sportowe poświęcono cały Art 37b przywoływanej ustawy. Istotne szczegóły mieli ustalić w rozporządzeniu dwaj ministrowie. A może nawet (kto wie...) trzej ministrowie jednocześnie... Poczytaj sam:
8. Minister właściwy do spraw kultury fizycznej, minister właściwy do spraw gospodarki morskiej oraz minister właściwy do spraw transportu określą, w drodze rozporządzenia:
1) szczegółowe warunki uzyskiwania upoważnienia do przeprowadzania egzaminu,
2) warunki kadrowe i organizacyjne, konieczne dla prawidłowego przeprowadzania egzaminu
– biorąc pod uwagę konieczność zapewnienia jednolitego sposobu prowadzenia egzaminu oraz najwyższego poziomu kształcenia.

W odpowiedzi na tę delegację ustawową powstał w 2011 roku projekt rozporządzenia. Był to tekst kompletnie niespójny, pełen "mowy-trawy", autorstwa ministra infrastruktury (czy jak go tam dzisiaj zwą...). Jednak do dziś nic w kwestii uzyskiwania upoważnienń do przeprowadzania egzaminów nie postanowiono... Gniocik ów uwiązł gdzieś w "uzgodnieniach międzyresortowych". Jakoś tak ponad dwadzieścia miesięcy temu! (od czerwca 2011...). Spytasz moze p. ministra - dlaczego?
Gniot tu:
http://bip.transport.gov.pl/pl/bip/proj ... r_egz_zegl

Każdy ma prawo domyślać się samodzielnie - komu zależy na tym, by możliwie jak najdłużej nie funkcjonowało w obiegu prawnym rozporządzenie umożliwiające przeprowadzanie egzaminów przez inne podmioty niż związki sportowe...

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 21:23 

Poczytałem uważnie zaproszenie, a konkretnie rozdzielnik i znalazłem na pozycji 11 Krakowskie Stowarzyszenie Sportów Wodnych, którego nie widzę w BIP... Nie zdążyli powiesić, czy przeoczyli?

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 sty 2013, o 22:58 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
To nie ma letko - mobilizować się - kto będzie?
Ja, jeśli tylko będę 06.02 w Polsce, jestem gotów zainwestować 2x 4:55 w autobusie i 2x 0:28 w metrze....

Pamietajmy, że słudzy sił Mordoru na pewno zjawią się w komplecie... :evil:

PS: swoją drogą środa w południe... dizałacze załatwią sprawę w godzinach swojej pracy... eeechh

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 sty 2013, o 08:09 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Tu: http://bip.msit.gov.pl/portal/bip/21/10 ... ystyk.html
jest napisane wszystko.

To jest zaproszenie dla wskazanych podmiotów uczestniczących wcześniej z własnej woli w konsulltacjach. SAJ będzie obecny. Konferencja uzgodnieniowa ma miec miejsce z powodu dużej liczby opinii i skrajnych w nich rozbieżności. Osoby "z zewnatrz" raczej nie zostaaną dopuszczone. Myśłę, że stenogram, a moze i nagranie z konferencji, będzie później dostępne. Choć pewności nie mam, bo taka publikacja to praktyka Sejmu a nie ministerstw.
O taktyce wystąpień nie będziemy tu publicznie rozmawiac, to forum czyta..... każdy.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3086 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 103  Następna strona