Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 28 lip 2025, o 18:41

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 287 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 28 cze 2012, o 07:56 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 390
Uprawnienia żeglarskie: nikt
doktor napisał(a):
W tej kwestii przyznałem ci już wcześniej racje, po co wiec do tego wracasz?

Bo poprzez próbę przeciwstawiania systemów dobrowolnych z urzędowymi mieszasz w głowach ludzi. Nie można mieszać, urząd nie fabryka gwoździ nie liczy się tylko ilość a i produkcji nie da się zamknąć urzędu i przenieść go tam gdzie taniej.

doktor napisał(a):
Dyskutuj o mojej tezie (przynajmniej ze mną), a nie wracaj do dyskusji, która uznałem za chybioną, przypomnę moja teza brzmi: poziom szkolenia i bezpieczeństwa na wodzie spadł i nie przepisy, ustawy to popsuły, a wolny rynek, wolny rynek popsuł również przytaczane tu jako wzorcowe szkolenia RYA i nic tu zmienić już nie możemy, bo ludzie maja więcej pieniędzy i do wody się garną w większej liczbie niż kiedyś.

Przepraszam ale co mnie obchodzi problem czyichś szkoleń, ich poziomu? Czy z tego powodu mam nie spać po nocach lub czuć się winnym?
Jako maczający palce w zmianie przepisów powiem, że jedyne co dotyczy tego wątku to problem bezpieczeństwa. uważam, że dzięki liberalizacji, patrząc na nią całościowo a nie tylko poprzez pryzmat patentów, bezpieczeństwo uległo poprawie. Dziś nie ma już przymusu aby płynąc z byle kim na byle czym. Rolery, sprawne silniki, sprawne akumulatory, całe żagle, radiostacje itd na współczesnych jachtach to standard. Jeżeli właściciel nie zapewni takiego wyposażenia nie znajdzie na strychninę klienta. Kapitan świnia rejs poprowadzi też tylko raz. Rejsy też się już dziś inaczej realizuje. Stać nas i co ważniejsze chcemy poznawać świat i innych ludzi prze co nie orzemy morza tylko pływamy z portu do portu. takie są skutki liberalizacji żeglarstwa w Polsce.

Ps: Smaczku naszej lokalnej liberalizacje dodaje fakt, że gdy w kraju toczyliśmy swoją wojnę, polscy żeglarze ogłosili powszechną liberalizację gremialnie przenosząc się na wody morza śródziemnego gdzie Ci wszyscy zatroskani mogli ich w D przez plasterek cytryny pocałować. Tak aby im za słodko nie było.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 08:28 

Podziękował : 3
Otrzymał podziękowań: 3
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Cytat ze strony Pana Kapitana Krzysztofa Baranowskiego:
"Wyruszyliśmy w rejs próbny z Trzebieży.Jeszcze przed dojściem do Świnoujścia kuk wydał obiad i sam zasiadł z załogą, zadowolony z efektów swojej pracy. Najwyraźniej nie znał zwyczajów niektórych kapitanów, takich mianowicie jak Bolesław Kowalski.
Bolo spojrzał spod oka na niczego nie podejrzewajacego kuka, poczem rozdarł się na niego wskazując mu jego właściwe miejsce czyli w kambuzie."

Mam wrażenie, że Ci papierowi ronią łezkę tęsknoty właśnie za takimi czasami.
W głowie się nie mieści jak "taki kapitan", miałby się odnaleźć w dzisiejszych czasach, pływając na własnym jachcie, ze znajomymi, a nie na Darze Opola otrzymanym za darmo.

Na takim państwowym Darze czegoś tam to on był KAPITAN, ale z takim podejściem do ludzi na prywatnym jachcie "taki KAPITAN" to ludek wpierdzielający zupkę amino szybciutko w kącie, bo zaraz trzeba wejść samemu do portu, a załoga bawi się w messie. Natomiast po wejściu do portu kiedyś KAPITAN teraz majtek zostaje pilnować jachtu, a załoga bawi się w porcie.

Dlatego potrzebna jest liberalizacja przepisów, żeby nie musieć pływać z takimi KAPITANAMI no chyba, że ktoś ma skłonności masochistyczne i chce.

Za ten post autor keokuk otrzymał podziękowania - 2: bury_kocur, Były user
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 09:20 

Podziękował : 204
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: starczają na to, czym pływam
Jacek Woźniak napisał(a):
Przepraszam ale co mnie obchodzi problem czyichś szkoleń, ich poziomu? Czy z tego powodu mam nie spać po nocach lub czuć się winnym?
Jako maczający palce w zmianie przepisów powiem, że jedyne co dotyczy tego wątku to problem bezpieczeństwa. uważam, że dzięki liberalizacji, patrząc na nią całościowo a nie tylko poprzez pryzmat patentów, bezpieczeństwo uległo poprawie. Dziś nie ma już przymusu aby płynąc z byle kim na byle czym. Rolery, sprawne silniki, sprawne akumulatory, całe żagle, radiostacje itd na współczesnych jachtach to standard. Jeżeli właściciel nie zapewni takiego wyposażenia nie znajdzie na strychninę klienta. Kapitan świnia rejs poprowadzi też tylko raz. Rejsy też się już dziś inaczej realizuje. Stać nas i co ważniejsze chcemy poznawać świat i innych ludzi prze co nie orzemy morza tylko pływamy z portu do portu. takie są skutki liberalizacji żeglarstwa w Polsce.

Ps: Smaczku naszej lokalnej liberalizacje dodaje fakt, że gdy w kraju toczyliśmy swoją wojnę, polscy żeglarze ogłosili powszechną liberalizację gremialnie przenosząc się na wody morza śródziemnego gdzie Ci wszyscy zatroskani mogli ich w D przez plasterek cytryny pocałować. Tak aby im za słodko nie było.

Gratuluje dobrego samopoczucia, nie bez powodu napisałem o "kombatantach liberalizacji" bo właśnie Ty i jeszcze kilku wypinacie piersi i czekacie na pochwały, naginanie rzeczywistości to domena jednego polityka na K, przeceniacie wpływ tej liberalizacji na rozwój żeglarstwa, (przeczytaj mój poprzedni post i ewentualnie do niego się odnieś) bo prawda jest taka, że te coś około 200 morskich jachtów jakie mamy i tak by były, a na mazurach patent żeglarza wystarcza. A już,że masówka podnosi poziom bezpieczeństwa, na to nigdy bym nie wpadł.
Jeżdżę na nartach od 25 lat, kiedyś na stokach było mało narciarzy, teraz dzięki "liberalizacji" pewnie, tylko nie wiem jakiej, na stoki trafiły miliony rodaków, sprzęt mamy doskonalszy, ale musieliśmy wprowadzić obowiązek jeżdżenia w kaskach i policjantów aby pilnowali porządku na trasach narciarskich, tak masówka poprawiła bezpieczeństwo.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 09:28 

Podziękował : 4531
Otrzymał podziękowań: 4285
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
keokuk napisał(a):
Cytat ze strony Pana Kapitana Krzysztofa Baranowskiego:/.../
Bolo spojrzał spod oka na niczego nie podejrzewajacego kuka, poczem rozdarł się na niego wskazując mu jego właściwe miejsce czyli w kambuzie."

A ten kuk, to może jakimiś niewartymi wspomnienia kajakami pływał i dlatego tak dostał po uszach??? ;) :D :D :D

Nie tylko literatura opisała Bola Kowalskiego, jako kogoś, komu się wydawało, że jest admirałem osiemnastowiecznej floty... Na szczęście nie poznałem osobiście... :roll:

Znam paru kartonikowych kapitanów - normalni i fajni są! Wszystko zależy od tego, jakim kto jest człowiekiem:

Jeden z nich pływa po Zatoce Gdańskiej, samotnie najmniejszym jachtem balastowym, jaki jest w Polsce! Płynąłem z nim turystycznie wzdłuż bałtyckiego piasku, a ostatnio śródlądowo i chętnie wybiorę się w prawdziwy morski rejs, jeśli tylko będzie taka okazja.

Z drugim jadę dziś do wspólnej roboty i też, kiedyś pływaliśmy na jednej łódce turystycznie, wzdłuż bałtyckiego piasku i również chętnie wybiorę się z nim na morze.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 09:35 

Podziękował : 78
Otrzymał podziękowań: 37
Uprawnienia żeglarskie: szyper łodzi rekreacyjnych
keokuk napisał(a):
Cytat ze strony Pana Kapitana Krzysztofa Baranowskiego:
"Wyruszyliśmy w rejs próbny z Trzebieży.Jeszcze przed dojściem do Świnoujścia kuk wydał obiad i sam zasiadł z załogą, zadowolony z efektów swojej pracy. Najwyraźniej nie znał zwyczajów niektórych kapitanów, takich mianowicie jak Bolesław Kowalski.

Opinię tego Pana Kapitana na poruszany temat poznamy tu:):
http://www.sail-ho.pl/article.php?sid=2 ... =0&thold=0

"Ty mnie chroń od lądu, a ja Ciebie ochronię przed morzem" - rzekła łódź do swego kapitana.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 09:38 

Podziękował : 70
Otrzymał podziękowań: 734
Uprawnienia żeglarskie: zapoznany wynalazca
Maar napisał(a):
Bardziej od amoku martwi mnie podejście ludzi, którzy byli do niedawna głęboko zaangażowani w kształtowanie procesu przemian. Wszyscy oni jednym głosem oświadczają, że "komercja im wisi" i teraz niech komercyjni się wezmą za robotę.

Obawiam się, że granica podziału przyjemniaczki-komercjusze, z racji tego, że już prawie nikt nie patrzy na łapy urzędasów, zostanie tak ustanowiona, że przyjemniaczkami to będzie jedynie elitarna garstka żeglarzy, a 99% rejsów, to będą rejsy komercyjne :-(

Zaraz ktoś napisze: "no to się weź za robotę, jak cię to tak boli".
To tak nie działa - potrzebny jest ktoś z charyzmą, wiedzą, wolą działania i wolnym czasem, ktoś, kto pociągnie za sobą całą lawinę. Ja jestem w tym temacie zbytni lekkoduch i jeden czy dwa maile wysłane do MinTranspa wypalają moją energię do cna :-(

Bardzo, bardzo szkoda, że Hasip się wymiksował a AIKI życie spędza w delegacjach :-(

Maar, weź ty nie rób ludziom wody z mózgów. Już nie musisz, już przecież po wszystkim...

Hasip przecież "wymiksował się" bo osiągnął swój podstawowy cel. Już prawie 10 lat temu pisał - a była to oficjalna propozycja dla urzędników! - co następuje:

Cytuj:
Podział na jednostki komercyjne i niekomercyjne wiąże się z koniecznością zapewnienia odpowiedniej ochrony konsumenckiej. Podział ten jest stosowany zarówno w prawie międzynarodowym i europejskim , jak i w przepisach Państw Członkowskich (n.p.: Zjednoczone Królestwo, Republika Francuska). Jednostki komercyjne konsekwentnie poddawane są ostrzejszym regulacjom niż jachty przyjemnościowe.

Proponuje się, aby jednostki komercyjne objąć możliwością okresowego orzeczenia stanu technicznego. Przykładowo, czarterobiorca jachtu będzie mógł zapoznać się z aktualnym orzeczeniem stanu technicznego czarterowanego jachtu i podjąć decyzję o wyborze jednostki najlepiej mu odpowiadającej, a także o bezpiecznym sposobie użytkowania dostosowanym do własnych możliwości, warunków zewnętrznych i stanu technicznego jednostki.

Ponadto, w przypadku komercyjnych jednostek już użytkowanych, proponuje się zastosować wstępne orzeczenie stanu technicznego. Jednostki takie - zgodnie z dotychczasowym brakiem regulacji dotyczących nadzoru technicznego - mogą nawet nie posiadać pełnej dokumentacji. Wstępne orzeczenie będzie pierwszym z orzeczeń stanu technicznego, ponawianym cyklicznie.

Potem jeszcze wielokrotnie ponawiał te propozycje w różnych wariantach (do kłamstw Skipbulby w tej kwestii już nie będę się odnosił, bo ile można...).
AIKI z kolei podpisał się pod projektem ustawy, nakazującej obowiązkową rejestrację wszystkich (morskich i śródlądowych) łódek czarterowych od 2.5m długości wzwyż.

Przecież doskonale o tym wiesz, więc czemu zafałszowujesz działania i osiągnięcia tych ludzi?

Przekonanie żeglarzy, że "komercja im wisi" to był majstersztyk, od lat rozwijany, przyjemniaczkowej propagandy. Wszyscy to teraz mówią, nikt się nie zastanowi:
Naprawdę was to nie dotyczy?
Nigdy nie wsiądziecie na cudzy jacht?
Nigdy, przenigdy nie weźmiecie udziału w składkowym rejsie?
W dalekiej wyprawie z wieloma zmianami załogi?
Nigdy nikt z Waszej rodziny nie zechce pójść na kurs żeglarski?
Nigdy nie zmienicie swojego jachtu na nowy?
Zawsze tylko i wyłącznie w kółko jak w przeręblu tą samą swoją łajbą ze swoją rodziną? - bo tylko takich "komercja" naprawdę nie dotyczy.

Cytuj:
przyjemniaczkami to będzie jedynie elitarna garstka żeglarzy, a 99% rejsów, to będą rejsy komercyjne :-(

Przecież tak jest napisane u Waszego guru, Kulińskiego. Wyraźnie i niezmiennie: czyste ideowo jest tylko pływanie na swoim jachcie ze swoją rodziną. Wszystko inne to już nawet nie komercja, ale prostytucja.
W tej kwestii urzędasy niczego nie muszą wymyślać, wystarczy im umiejętność czytania, bądź co bądź, autorytetów.

Więc skończ waść już to przedstawienie. Już wygraliście, już nie musisz się dalej szmacić. Już nawet Stara Zientara uważa, że może sobie pozwolić na szczerość, pisząc:

Cytuj:
Na skutek braku certyfikatów dla "przyjemniaczków" zamiast 2000 kapitanów o nieokreślonych umiejętnościach, byłoby tylko 200, za to porządnie certyfikowanych... a wtedy zarabialiby więcej, a konkurenci, którzy teraz pływają po morzu za michę, mogliby powozić teściową po Mazurach :)

Bo też o to przecież w tej rewolucji chodziło: o kasę i o pozbycie się konkurencji. Od początku do końca o to.
Nie wierzę, że tego nie widziałeś - jesteś zbyt inteligentny...

pozdrowienia

krzys

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 09:54 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
myszek napisał(a):
Bo też o to przecież w tej rewolucji chodziło: o kasę i o pozbycie się konkurencji. Od początku do końca o to.

Lekarstwa dziś brałeś? Bo jak nie to może weź i stuknij się w... nietoperza choćby.
Jaką mianowicie ja albo Hasip kasę garniemy/garnęliśmy/będziemy garnąć w wyniku tej rewolucji??? No i kto jest dla mnie np konkurencją? Ty czy Tatajarek?
A 7,5 m bez patentu jednak zostało... brak przeglądów na śródlądziu i do 15 m na morzu też.

AIKI

Ostatnio edytowano 28 cze 2012, o 09:56 przez AIKI, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 09:54 

Podziękował : 3101
Otrzymał podziękowań: 2699
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
myszek napisał(a):
Już nawet Stara Zientara uważa, że może sobie pozwolić na szczerość, pisząc:
starazientara napisał(a):
Na skutek braku certyfikatów dla "przyjemniaczków" zamiast 2000 kapitanów o nieokreślonych umiejętnościach, byłoby tylko 200, za to porządnie certyfikowanych... a wtedy zarabialiby więcej, a konkurenci, którzy teraz pływają po morzu za michę, mogliby powozić teściową po Mazurach :)

Jak koniecznie swoim zwyczajem musisz pisać głupstwa, to mógłbyś przynajmniej czytać ze zrozumieniem.
To utrzymywanie patentów jest zwalczaniem konkurencji, a nie ich zniesienie. Czyli o kasę walczą przeciwnicy liberalizacji cbdo.

myszek napisał(a):
Więc skończ waść już to przedstawienie.
Właśnie.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:02 

Podziękował : 1768
Otrzymał podziękowań: 4265
myszek napisał(a):

Nie wiem o co poszczególnym ludziom chodziło, pewnie motywacje były różne (niskie i wysokie, jak zawsze w życiu). Sam zawsze byłem przeciwny rodzielaniu na komercję i niekomercję. Ale się nie czepiam nikogo z działaczy, bo sam prawie nic nie zrobiłem.
Za to niewątpliwie skorzystałem. Jak wiesz, nie pływam komercyjnie, do żeglowania dokładam, ścigam się po bo lubię. I otóż, po wymianie patentu papierowego na plastkiowego moje uprawnienia się powiększyły w zakresie, który mnie całkowicie satysfakcjonuje.
Do tego mam kapitalny przykład sprzed dwóch dni, że inny jacht i człek na liberalizacji też skorzystał.
Czy wolność w żeglarstwie jest duża w Polsce? Moim zdaniem nie. Czy można było osiągnąć wiecej - może i można było, ale osobiście wątpię, a jak pisałem, nie mam prawa nikogo krytykować, skoro sam się nie zabrałem za pomoc. U nas w ogóle z wolnością jest marnie, i żeglarstwo nie musi być jakąś enklawą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:07 
Dobra,
Myszek ma 100% racji i żadne chamskie odzywki tego nie przykryją. Które są chamskie to już ci co je pisali wiedzą.

Ponieważ czekam i czekam, nie mogę się doczekać aby niewiasta, która tutaj nakłamała na mój temat, pisząc między innymi wielkimi literami, że to co publiczne to musi być publicznie rozliczone, zamieszczam publicznie to co mi prywatnie napisała:
Narjess napisał(a):
Okej poniosło mnie, w niewłaściwe słowa ubrałam, za co przepraszam

Chciałem pod tym napisać, że nie ma sprawy, ale teraz napiszę że tego typu brak odpowiedzialności za słowo, brak odwagi cywilnej by się przyznać do błędu napełnia mnie odrazą zarówno co do osoby jak i co do metod..
I bardzo proszę moderatora, który by chciał ten post przenieść do niebytu czy w jakieś inne, rzekomo właściwe miejsce o uprzednie wskazanie odpowiedniego naruszenia regulaminu (?)

Jarek Czyszek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:15 

tatajarek napisał(a):
tego typu brak odpowiedzialności za słowo, brak odwagi cywilnej by się przyznać do błędu napełnia mnie odrazą zarówno co do osoby jak i co do metod..
A mnie raczej mierzi wyciąganie prywatnej korespondencji na publiczne światło. Skąd wiesz, że nie miała zamiaru przeprosić Cię tutaj publicznie, tylko najpierw napisała na priv??? Hę?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:16 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
tatajarek napisał(a):
Ponieważ czekam i czekam, nie mogę się doczekać aby niewiasta, która tutaj nakłamała na mój temat

Nakłamała. :roll:
Przeprosiłam jak to uważałam za stosowne. Ty nie wycofałeś swoich oskarżeń co do manipulowania postami. Jako i nie przepraszasz tych których obrażasz. Przeprosiłam prywatnie. Uważam że wystarczy.
A teraz jeszcze kłamstwo mi zarzucasz? Extra. Tępa chyba jestem bo jakoś nie pamiętam żebym ostatnio kiedykolwiek czy komukolwiek ustnie czy w formie pisanej kłamała. :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:28 

Podziękował : 1768
Otrzymał podziękowań: 4265
tatajarek napisał(a):
temat, pisząc między innymi wielkimi literami, że to co publiczne to musi być publicznie rozliczone, zamieszczam publicznie to co mi prywatnie napisała:

Ale wiesz, że w ten sposób zniżyłeś się do poziomu pewnego Twego zapiekłego wroga, który też tak zrobił?
Przemyśl to na spokojnie kiedyś, bo ja akurat Twoim wrogiem nie jestem.

Za ten post autor waliant otrzymał podziękowanie od: Były user
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:35 
[/quote]
Narjess napisał(a):
Na publicznym poprosimy, żeby nie było niedomówień. Sprawa zostanie wyjaśniona, żeby wszyscy, wiedzieli, skoro oskarżenie było publiczne.

tatajarek napisał(a):
Zostaw, ja zmienię cenzurę na moderowane i nie będziemy się żadnych starych dopytywali co tam kiedy w postach zmieniali.

Narjess napisał(a):
Nadal pomówienia i oskarżenia. Nikogo o nic nie trzeba pytać - logi pokazują wszystko. Do wglądu. W razie dalszych urojeń proponuję robić sobie kopie wpisów - dla późniejszego porównania. Dziękuję.

To są cytaty wczorajszych Pani wypowiedzi, po których przeprosiła mnie pani prywatnie, wbrew swoim wcześniejszym zapowiedziom o publicznym drążeniu sprawy do końca. Po publicznej pani pisaninie o moich urojeniach, podczas gdy inni moderatorzy forum wyjaśnili pani telefonicznie, że wszystko to co pisałem było prawdą, pani prywatne przeprosiny mnie nie satysfakcjonują.
Zostaje mi tylko powtórzyć, że tego typu postawa napełnia mnie odrazą, zarówno co do osoby, jak i co do metod. Bo to jest metoda naplucia na kogoś publicznie a potem, przestraszona ewenentualnych konsekwencji, prywatnego przepraszania z nadzieją, że nikt się o tym nie dowie. Prosiłem panią prywatnie o publiczne przeproszenie. Pani woli iść w zaparte i kłamać do skutku.
Trudno.

Jarosław Czyszek

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

robhosailor napisał(a):
Skąd wiesz, że nie miała zamiaru przeprosić Cię tutaj publicznie, tylko najpierw napisała na priv??? Hę?

Uważaj kolego, bo się zaplujesz po same uszy.
To też jest metoda, napluć bez żadnej wiedzy w temacie, a potem udawać, że deszcz pada.

Jarek Czyszek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:39 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
A tak prosiłem o odrobine spokoju!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:42 

tatajarek napisał(a):
Uważaj kolego, bo się zaplujesz po same uszy.
To też jest metoda, napluć bez żadnej wiedzy w temacie, a potem udawać, że deszcz pada.
A teraz: SPADAJ!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:46 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
No i mamy jak w mediach. Publiczne żądania przeprosin. Przecież już upubliczniłeś? To co jeszcze? Kwiatki? Czekoladki? Na kolanach do Częstochowy? Tydzień na grochu?
tatajarek napisał(a):
Bo to jest metoda naplucia na kogoś publicznie a potem, przestraszona ewenentualnych konsekwencji, prywatnego przepraszania z nadzieją, że nikt się o tym nie dowie.

Lepsze to niż nazwanie bez powodu kogoś chamem. Przeinaczanie słów kobiety - żeglarki tylko (chyba) dlatego że jest kobietą, a co tam baba może wiedzieć. Deprecjonowanie każdego rozmówcy, który ośmiela się mieć inne zdanie. Niegrzeczne wypowiedzi pod adresem innych rozmówców (Pierdupierdu, Zientara, Robhosailor i inni).
No więc niniejszym baaardzo przepraszam Tatajarka za to że ośmieliłam się napisać że ma urojenia. Pozostałych obrażonych też przepraszam. Za jego napastliwe i obraźliwe wypowiedzi też. Za merytoryczne nie, bo z sensem pisze.
Przepraszam też za to że jestem kłamczuchą. Nieuleczalną. Co zresztą widać w moich postach.
Dziękuję za uwagę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:53 
Narjess napisał(a):
Przeinaczanie słów kobiety

Miła Pani, pierwsze słyszę, że bycie kobietą zwalnia kogoś od odpowiedzialności.
Nie spotkałem jeszcze nigdy kobiety, która by w ten sposób myślała, Pani jest pierwsza. To jeszcze jeden przyczynek do tego, ze nikt nie ma monopolu ani na wiedzę, ani na mądrość. Człowiek uczy się całe życie.

Jarek Czyszek
koledze Robhosailorowi nie będę odpowiadał, utonął.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 10:57 

tatajarek napisał(a):
koledze Robhosailorowi nie będę odpowiadał, utonął.

Przestałeś być już kolegą.

Twoje wypowiedzi same świadczą o Tobie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:02 
robhosailor napisał(a):

Nie pochlebiaj sobie.
To tylko taki zwrot grzecznościowy.

Jarek Czyszek

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Narjess napisał(a):
Lepsze to niż nazwanie bez powodu kogoś chamem.

Proszę wskazać miejsce, w którym kogoś nazwałem chamem. Do tego jeszcze bez powodu.
Narcyzo jedziesz po bandzie.

Jarek Czyszek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:05 

tatajarek napisał(a):
robhosailor napisał(a):

Nie pochlebiaj sobie.
To tylko taki zwrot grzecznościowy.

Jarek Czyszek

Nie jestem tatajarkiem, żeby zacytować to publicznie, co mi właśnie napisał na priv... :lol: :lol: :lol:

Powiem tylko, że sam potwierdził to, kim jest!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:10 
robhosailor napisał(a):
żeby zacytować to publicznie, co mi właśnie napisał na priv..

Napisałem, że jesteś palantem, który lekce sobie waży swoją odpowiedzialność za słowo. Napisałem jeszcze byś się zastanowił co powiesz w Sądzie i administratorom forum dlaczego je po sądach ciągasz. Zacytowałem też Tobie korespondencję wczorajszą pomiędzy mną a Narcyzą, po której powinieneś już wiedzieć skąd wiedziałem, że nie chce mnie publicznie przeprosić.
Pozdrowienia i miłego dnia życzę
Jarek Czyszek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:16 

Podziękował : 491
Otrzymał podziękowań: 406
Uprawnienia żeglarskie: Xero z kota
Sądem za spadaj, Tato ostro jedziesz... Już raz się pożegnałeś. Brakuje Ci poklasku?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:17 

tatajarek napisał(a):
Napisałem, że jesteś palantem, który lekce sobie waży swoją odpowiedzialność za słowo. Napisałem jeszcze byś się zastanowił co powiesz w Sądzie i administratorom forum dlaczego je po sądach ciągasz. Zacytowałem też Tobie korespondencję wczorajszą pomiędzy mną a Narcyzą, po której powinieneś już wiedzieć skąd wiedziałem, że nie chce mnie publicznie przeprosić.

Nigdzie (w odróżnieniu od Ciebie) Cię nie obraziłem, ani nie zarzuciłem Ci kłamstw. A "spadaj" nie jest obelgą.
lj78 napisał(a):
Sądem za spadaj, Tato ostro jedziesz... Już raz się pożegnałeś. Brakuje Ci poklasku?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:19 

Podziękował : 77
Otrzymał podziękowań: 32
Mam deja vu z precla... Zdaje się, ze muszę odpocząć od foruma także.:(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:21 

tatajarek napisał(a):
powinieneś już wiedzieć skąd wiedziałem, że nie chce mnie publicznie przeprosić.
Dlatego też upubliczniłeś część tamtej prywatnej korespondencji... hmmm... bardzo to honorowe wyjście jest!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:33 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
http://www.youtube.com/watch?v=-_uZ4S7YAzs

Za ten post autor Były user otrzymał podziękowania - 2: Narjess, robhosailor
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 11:38 

Podziękował : 3101
Otrzymał podziękowań: 2699
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Zamykam chwilowo, żeby dyskutanci ochłonęli.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 19:16 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3697
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
myszek napisał(a):
Maar, weź ty nie rób ludziom wody z mózgów. Już nie musisz, już przecież po wszystkim...
Miałem zamiar odpisać Ci, że gdzieś czytałem, że 25% Polaków wierzy, że w Smoleńsku był zamach/wybuch. Następnie miało być przyrównanie Twoich wniosków, do wniosków komisji Macierewicza, wykpienie i foch, ale... spytam całkiem poważnie.

Krzysiu, Ty wierzysz w to co piszesz? Naprawdę uważasz, że ludzie zaangażowani w liberalizację działali dla pieniędzy.
Że niby na komercyjnym pływaniu się ich dorobią? Na byciu komercyjnym skipperem na komercyjnym jachcie?!

Skipbulba sprzedał jacht, AIKI na morze zagląda rzadko, HASIP w ogóle odciął się od polskiego systemu - pływa w Szwecji pod szwedzką flagą, Kocur miał, ma i będzie miał swoją małą popierdułkę, Zwierzak w Antarktyce płoszy pingwiny, Główka jak miał, tak ma sternika jachtowego i realizuje się w angielskim systemie, Janiszewskiego pominę, bo on zawsze miał tylko fioła (dawniej pozytywnego), Jaromir co nie ma czasu własnej łódki zwodować, Meping, Firlik.

Napisz Krzyś, który z wymienionych wyżej zyskał finansowo na liberalizacji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2012, o 19:30 
Maar napisał(a):
Kocur miał, ma i będzie miał swoją małą popierdułkę,

Jak możesz tak poniewierać piękny okręt Kocura?!!! ;p

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 287 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona