Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 28 lip 2025, o 17:31

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3086 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 103  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 sty 2013, o 12:45 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 390
Uprawnienia żeglarskie: nikt
Jak Piotr poprosi to podam link.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 17:19 
*** Ban ***

Podziękował : 39
Otrzymał podziękowań: 706
Uprawnienia żeglarskie: K.J.
AIKI napisał(a):
I wymienił ten Twój konkretny klub z nazwy?

Czy naprawdę musi być wymieniona nazwa by wiedzieć jaki klub jest dla Były_User 934585 synonimem zła.
Cytuj:
Co do PZŻ to niestety pazerność przyćmiewa, o ile takie coś wśród pezetżetowców istnieje, moralność lub choćby zwykłą przyzwoitość. Niestety ins dał przykład zepsucia nie rozumiejąc jak haniebne zachowanie kolegów usprawiedliwia

Cytuj:
Czyli co? program oderwany od rzeczywistości czy też przytoczony wcześniej anons ma "zachęcić" zainteresowanych do wzięcia udziału akurat w tym kursie bo instruktorzy wiedzą o co będą pytani kursanci?

Cytuj:
Czy to przejaw obawy o to aby nie daj Bóg zapytają o coś co w programie jest a nie wyłożyli albo co gorsza uczą pod konkretne pytania? Ale wtedy całe to pitolenie o jakości szkolenia można w buty wsadzić.

Cytuj:
stronie Piotra informacja o klubie żeglarskim chwalącym się długoletnimi tradycjami a obecnie aktywnym uczestnictwem w przygotowywaniu pytań egzaminacyjnych w OZŻ. To pewnie ta moja skrzywiona moralność powoduje, że uważam takie zachowanie za niegodne i pewnie tylko inni organizujący kursy nie mający tak zażyłych stosunków może przyznają mi rację. Ale pewnie zrobią to z czystej zawiści. Bo przecież koledzy ze związku to istna chodząca dobroć. Chcieli rejestracji to dostali choć nie była obowiązkowa, chcieli patentów to dostali choć komisje powoływane sprzecznie z prawem, chcieli szkolić a nie mieli wykształcenia dostali uprawnienia związkowe choć w świetle prawa były gówno warte. Mógłbym dalej ale nie warto. Rozumiem Piotrze, ze osoby które tym się aktywnie zajmowali lub nawet przymykali na to oczy bo było im tak wygodnie to nie są i nie byli Twoi koledzy bo przecież nie może tak być, że Ty akceptujesz takie karygodne zachowania.

Cytuj:
...nasi instruktorzy biorą udział w układaniu pytań przez WORD... No jak to przeczytać?: człowieku nie idź do szkoły tego bo u nas zdasz na pewno to my układamy pytania. Gdzie więc miejsce na konkurencję i rzetelne szkolenie?

Czy zadałeś kiedykolwiek pytanie Jackowi na jakiej podstawie formułuje swe oszczercze domniemania i dlaczego je publikuje. Nie dostrzegasz AIKI ambiwalentności własnych zachowań? Wyłapałeś wiecowe sformułowanie w moim poście, ale z dziwnym spokojem trawisz tezy swojego kolegi od liberalizacji. Gdybym zastosował podobną do Jacka Wożniaka licentia poetica opisującą relacje w miejscu pracy, w miejscu uprawiania hobby, opisującą kolegów, znajomych etc jakiegokolwiek z tz "liberalizatorów" dostałbym z mety dożywotniego bana. Nie robię tego bo uważam tego rodzaju zachowanie za objaw chamstwa albo choroby umysłowej.

Poza tym do formułowania tez a'la Były_User 934585 musiałbym poszukiwać w necie haków, a mi się haków nie chce szukać.

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 17:44 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
ins napisał(a):
Czy zadałeś kiedykolwiek pytanie Jackowi na jakiej podstawie formułuje swe oszczercze domniemania i dlaczego je publikuje. Nie dostrzegasz AIKI ambiwalentności własnych zachowań? Wyłapałeś wiecowe sformułowanie w moim poście, ale z dziwnym spokojem trawisz tezy swojego kolegi od liberalizacji.

Dużo łatwiej jest cokolwiek wyłapać w jednozdaniowej wypowiedzi (a taka była Twoja), niż w długim akapicie, to raz.
A po drugie, takie bardziej ogólne - nie pojmuję, czemu akurat Jacka wypowiedzi tak Cię ruszają...? Przecież podobne w warstwie merytorycznej tezy czy zarzuty stawiali również inni dyskutanci. Mój dzisiejszy post o świeżo upieczonym MIŻ-u pozostawiłeś bez komentarza, co by znaczyło, że podobnego rodzaju anomalie są Ci znane.
Może po prostu dyskutant Były_User 934585 i jego sposoby argumentacji, czy tam forma dyskusji nie odpowiada uznanym przez Ciebie... bo ja wiem - standardom? I pewnie odwrotnie też.
W takim przypadku sugerowałbym po prostu zaniechanie obopólnych napaści, żądań przeprosin itp. Wystarczy powstrzymać się od odpowiedzi (tak, wiem jakie to za... rąbiście trudne, bo wielokrotnie tak miałem na prz) i Wasze przepychanki znikną, a w wątku pozostanie więcej meritum.
ins napisał(a):
Gdybym zastosował podobną do Jacka licentia poetica w stosunku do miejsca pracy, uprawiania hobby, kolegów, znajomych etc jakiegokolwiek tz "liberalizatora" dostał bym z mety dożywotniego bana. Nie robię tego bo uważam tego rodzaju zachowanie za objaw chamstwa albo choroby umysłowej.

Co do banowania, to nie znam się na tym - ani od strony moda czy admina, ani z tej drugiej - banowanego. Ale nie sądzę by mogło się stać tak, jak napisałeś. Nie słyszałem dotąd o dożywotnich banach z pierwszego razu - zawsze jest jakieś "warning" cycuś :)

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 18:05 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Piotr przesadzasz. Jacek pisze ogolnie negatywnie o wszystkim co sie wiąże z PZZowym systemem szkoleń i egzaminów. I w wielu sprawach muszę się z nim zgodzić. Ten cały system jest chory, a to znaczy, że wielu jeśli nie większość ludzi z nim związanych jest jakoś w to umoczona. Nie rozumiem dlaczego bronisz tej patologii.... sugerujac jakoby te rzeczy nie miały miejsca. No miały miejsce. W ramach systemu PZŻ/OZŻ, przez ludzi zwiazanych z PZŻ/OZŻ. I doskonale wiesz, że patologie takie miały miejsce, mają miejsce i zapewne jeszcze długo będą miały miejsce. To nie są pomówienia czy oszczerstwa. Nie rozumiem za bardzo dlaczego wszelkie wypowiedzi odnosisz do siebie i sprawdzasz całą dyskusja do wojny "liberatorzy vs. Ins". To taka metoda dyskusji z braku argumentów?

1.Korupcja wsród egzamintorów nie istnieje TWoim zdaniem?
2.Szkolenia "pod egzamin" prowadzone przez egzaminatorów nie miały miejsca Twoim zdaniem?
3.Lobbing PZŻ/OZŻ za utrzymaniem systemu obowiązkowych patentów nie ma miejsca?
4.Lobbing środowisk szkoleniowych za utrzymaniem obowiazkowych patentów nie ma miejsca?
5.Lobbing PZŻ nie ma celu utrzymania stałych dochodów "działaczy" ?
6.Lobbing szkoleniowców nie ma celu zapewnienia stałych, pewnych dochodów?
7.System "lipcowy" z plastikami stworzył Lipiec pospołu z kim? SAJem, Samosterem? czy moze jednak z PZŻ/OZŻ
itd., itd., itd.

Nie twierdzę, że Ty osobiscie maczasz w tym palce, ale broniąc tego bagna siła rzeczy stajesz na celowniku. No sorry, taka karma :)

---
O!...

Za ten post autor skipbulba otrzymał podziękowanie od: Wąski
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 18:21 
*** Ban ***

AIKI napisał(a):
czemu akurat Jacka wypowiedzi tak Cię ruszają...?

1. Pytania egzaminacyjne przy których pracowałem o czym na stronie klubu jest informacja są obowiązującym wszystkich egzaminatorów w POZŻ materiałem, i są udostępniane wszystkim kursantom szkolącym się na kursach zgłoszonych w POZŻ.
2. Nikt z członków naszego klubu nie zasiada w władzach żadnego OZŻ. Sam byłem tylko reprezentantem mojego klubu w Komisji Szkolenia, praktycznie każdy klub działający w POZŻ ma w tej Komisji członka.
3. Nie mamy 100 % zdawalności ponieważ jako egzaminatorzy niezwykle surowo oceniamy własnych kursantów, ale ci którzy nie zdali egzaminu są nieodpłatnie szkoleni dalej czyli nie mamy jako klub żadngo interesu w oblewaniu.
4. Od 2011 egzaminy przeprowadza u nas Komisja Egzaminacyjna z Wrocławia czyli przewodniczący jak i zazwyczaj jeden z członków jest kompletnie nie związany z naszym klubem.
Uprzedzając domysły Przeszliśmy do innego okręgu z przyczyn całkowicie niezwiązanych z szkoleniem ani z egzaminowaniem.

Tezy jakie wysnuwa Były_User 934585 na podstawie jednego zdania ze strony są tezami paranika, albo chama. Wysnuj mi AIKI inna przyczynę dla której Były_User 934585 produkuje na forum swoje brednie o relacjach na linii, klub którego jestem członkiem, kursanci, egzaminatorzy, OZŻ, działacze. Chyba nie powiesz mi że ktoś mu za to płaci?

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 18:33 
*** Ban ***

skipbulba napisał(a):
Piotr przesadzasz. Jacek pisze ogolnie negatywnie o wszystkim co sie wiąże z PZZowym systemem szkoleń i egzaminów.

Z czym przesadzam? Spieraliśmy się nie raz, nie ukrywam że wielokrotnie sprowadzałem polemikę do parteru, ale nigdy nie wpadłem na pomysł by wpisać w wyszukiwarkę Twoje nazwisko by sprawdzić kim jesteś, w jaki sposób reklamuje się firma czy też klub w którym jesteś zaangażowany etc. A Jackowi się chce i dodatku na podstawie jednego zdania buduje chore konstrukcje którymi ochoczo się publicznie dzieli. I wszystko jest ok. Czy tak?

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 18:47 

Nie, nie jest. Po żadnej ze stron :(

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 18:49 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Znowu nadużywacie słów....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:04 
*** Ban ***

skipbulba napisał(a):
Cytuj:
2.Szkolenia "pod egzamin" prowadzone przez egzaminatorów nie miały miejsca Twoim zdaniem?
4.Lobbing środowisk szkoleniowych za utrzymaniem obowiazkowych patentów nie ma miejsca?
7.System "lipcowy" z plastikami stworzył Lipiec pospołu z kim? SAJem, Samosterem? czy moze jednak z PZŻ/OZŻ

1. Chyba istnieje raz po raz mam oferty. Ba nawet je nie odrzucam. Za SJ życzę sobie 300000 PLN.
2. W żadnej szanującej szkółce tego się nie robi. Zresztą taki automat może się na egzaminie posypać .
3.Nie każdy OZŻ lobbuje w tym kierunku. Niektóre nie lobbują w ogóle ich członkowie maja na głowie ważniejsze sprawy.
4.j.w.
5 Nie wiem
6 Patrz wypowiedzi Wojciecha 1968, morki
7 nie wiem
AIKI napisał(a):
Mój dzisiejszy post o świeżo upieczonym MIŻ-u pozostawiłeś bez komentarza,

Czy świeżo upieczony ŻJ po kursie na instruktora sportu około 200 h zajęć np w lutym jest lepszy od ŻJ po kursie na MIŻ w lipcu?

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:07 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
ins napisał(a):

Patrz stanowisko Hals ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:11 

ins napisał(a):
AIKI napisał(a):

Czy świeżo upieczony ŻJ po kursie na instruktora sportu około 200 h zajęć np w lutym jest lepszy od ŻJ po kursie na MIŻ w lipcu?

Nie wiem, ale wnoszę, że opisaną przeze mnie sytuację uważasz za normalną? Skoro tak, to nie mam dalszych pytań.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:19 

ins napisał(a):
Czy świeżo upieczony ŻJ po kursie na instruktora sportu około 200 h zajęć np w lutym

Czyżby? Ja to się na tym nie znam, ale wg. tego programu http://www.sportinstruktor.pl/index.php ... &Itemid=58 wygląda to nieco inaczej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:26 
*** Ban ***

Carlo napisał(a):
ins napisał(a):
Czy świeżo upieczony ŻJ po kursie na instruktora sportu około 200 h zajęć np w lutym

Czyżby? Ja to się na tym nie znam, ale wg. tego programu http://www.sportinstruktor.pl/index.php ... &Itemid=58 wygląda to nieco inaczej.

Fakt pomyliłem się 100 h wykładów. Zarąbisty instruktor z wykładów wyjdzie.
Opisać Tobie mój kurs na MIŻ - a i późniejszy na IŻ - a?
50 h zajęć to miałem na wodzie na MIŻ - a. MOB nie trenażer człowiek, wywrotki, etc.

Piotr Siedlewski

Ostatnio edytowano 7 sty 2013, o 19:29 przez ins, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:29 

Podziękował : 69
Otrzymał podziękowań: 31
Uprawnienia żeglarskie: s.j.
ins napisał(a):
1. Chyba istnieje raz po raz mam oferty. Ba nawet je nie odrzucam. Za SJ życzę sobie 300000 PLN.
2. W żadnej szanującej szkółce tego się nie robi. Zresztą taki automat może się na egzaminie posypać .
3.Nie każdy OZŻ lobbuje w tym kierunku. Niektóre nie lobbują w ogóle ich członkowie maja na głowie ważniejsze sprawy.
4.j.w.
5 Nie wiem
7 nie wiem

Piotrze, nie brnij w to dalej, zanim się trochę nie uspokoisz i nie będziesz mógł pisać bez oczu zasłoniętych emocjami. Przecież wszyscy tutaj znają propozycję HALSu i PZŻtu, a Ty próbujesz nam wmówić, że jest odwrotnie niż na to wskazują. Osobiście uważam, że obrażasz wszystkich forumowiczów, gdyż musisz mieć naprawdę niskie mniemanie o ich inteligencji sądząc, że to łykną w toku prac nad rozporządzeniem, które to bardzo dobrze precyzują stanowiska danych grup- wystarczy umieć czytać żeby wiedzieć ile wspólnego z prawdą ma to co napisałeś w tym poście. Odetchnij chwilę i pisz o swoim stanowisku, ewentualnie stanowisku osób, które dobrze znasz. Bo jeśli chodzi o ogół zainteresowanych (HALS, PZŻ), to ich opinię znamy i nie wciśniesz nam, że są inne niż w ich uwagach przesłanych do ministerstwa. Wiem, że sam potrafisz zorganizować coś wartościowego i atrakcyjnego bez odgórnego przymusu uczestnictwa w tym (chociażby Twoje szkolenia manewrowe) i to się ceni. Ale nie możesz próbować ratować opinii innych, kiedy oni sami jasno wyrazili swoje stanowisko, zupełnie inne od tego, które przedstawiasz. Po prostu nie odbieraj każdego ataku na PZŻ jako ataku na siebie, a będzie się rozmawiało dużo łatwiej. Maciek pisał o ogóle. A Ty przez przywołanie "nie każdego" próbujesz wmówić nam, że ogół jest inny niż w jego poście.
Pozdrawiam, Konrad

Ostatnio edytowano 7 sty 2013, o 19:31 przez Helmsman, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:30 

Podziękował : 1634
Otrzymał podziękowań: 2384
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
ins napisał(a):
skipbulba napisał(a):
Cytuj:

1.Chyba istnieje raz po raz mam oferty. Ba nawet je nie odrzucam. Za SJ życzę sobie 300000 PLN.
4.j.w.
5 Nie wiem
7 nie wiem

Piotr, mając na uwadze Twoją szczerość , zdanie wytłuszczone burzy obraz Twojego stanowiska, który w innych wypowiedziach jest do przyjęcia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:36 
*** Ban ***

Helmsman napisał(a):

Piotrze, nie brnij w to dalej, zanim się trochę nie uspokoisz i nie będziesz mógł pisać bez oczu zasłoniętych emocjami. Po prostu nie odbieraj każdego ataku na PZŻ jako ataku na siebie, a będzie się rozmawiało dużo łatwiej.

Pozdrawiam, Konrad

Ja bym natomiast proponował byś dokładnie bez ustalonej z góry tezy czytał moje posty. Jeśli przeczytasz je zachowując obiektywizm nie znajdziesz nigdzie słowa broniącego PZŻ.

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:55 

ins napisał(a):
Helmsman napisał(a):

Piotrze, nie brnij w to dalej, zanim się trochę nie uspokoisz i nie będziesz mógł pisać bez oczu zasłoniętych emocjami. Po prostu nie odbieraj każdego ataku na PZŻ jako ataku na siebie, a będzie się rozmawiało dużo łatwiej.

Pozdrawiam, Konrad

Ja bym natomiast proponował byś dokładnie bez ustalonej z góry tezy czytał moje posty. Jeśli przeczytasz je zachowując obiektywizm nie znajdziesz nigdzie słowa broniącego PZŻ.

:lol: Ależ voltę wyciąłeś- miodzio po prostu. Helmsman pisze o ataku na PZŻ, który Ty odbierasz personalnie jako atak na siebie, a Ty odpowiadasz, że nie broniłeś PZŻ :mrgreen:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:55 

ins napisał(a):
Fakt pomyliłem się 100 h wykładów. Zarąbisty instruktor z wykładów wyjdzie.

No ale tam jest jeszcze cześć specjalistyczna na wodzie.

Więc ...

ins napisał(a):
50 h zajęć to miałem na wodzie na MIŻ - a. MOB nie trenażer człowiek, wywrotki, etc.

Chyba też się gdzieś i na to miejsce znajdzie? :>

Nie wiem, zgaduję. Nigdy nie miałem aspiracji na instruktora.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 19:57 
*** Ban ***

AIKI napisał(a):
ins napisał(a):
AIKI napisał(a):

Nie wiem, ale wnoszę, że opisaną przeze mnie sytuację uważasz za normalną? Skoro tak, to nie mam dalszych pytań.

Proponuję by nie generalizować. Przecież ten świeżo upieczony żeglarz mógł mieć tatę który nauczył go doskonale żeglować, a kurs na ŻJ był tylko formalnością. Wykluczasz możliwość przekazywania wiedzy żeglarskiej na wysokim poziomie poza kursami?

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:12 

ins napisał(a):
AIKI napisał(a):

Proponuję by nie generalizować. Przecież ten świeżo upieczony żeglarz mógł mieć tatę który nauczył go doskonale żeglować, a kurs na ŻJ był tylko formalnością. Wykluczasz możliwość przekazywania wiedzy żeglarskiej na wysokim poziomie poza kursami?

Przychylam się do propozycji aby nie generalizować, zatem - ilu będzie takich żeglarzy o jakim napisałeś - jeden procent? :D

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:17 
*** Ban ***

AIKI napisał(a):
Ależ voltę wyciąłeś- miodzio po prostu. Helmsman pisze o ataku na PZŻ, który Ty odbierasz personalnie jako atak na siebie, a Ty odpowiadasz, że nie broniłeś PZŻ

Ja rozumiem że moje posty czytasz przez pryzmat uprzedzeń ale mógłbys zachowac staranność czytając wpisy kumpli od liberalizacji? wiesz taki objaw szacunku do drugiego liberalizatora
Helmsman napisał(a):
Piotrze, nie brnij w to dalej, zanim się trochę nie uspokoisz i nie będziesz mógł pisać bez oczu zasłoniętych emocjami. Przecież wszyscy tutaj znają propozycję HALSu i PZŻtu, a Ty próbujesz nam wmówić, że jest odwrotnie niż na to wskazują. Bo jeśli chodzi o ogół zainteresowanych (HALS, PZŻ), to ich opinię znamy i nie wciśniesz nam, że są inne niż w ich uwagach przesłanych do ministerstwa. [b]Po prostu nie odbieraj każdego ataku na PZŻ jako ataku na siebie,[/b] a będzie się rozmawiało dużo łatwiej. Maciek pisał o ogóle. A Ty przez przywołanie "nie każdego" próbujesz wmówić nam, że ogół jest inny niż w jego poście.
Pozdrawiam, Konrad

W jakim wpisie bronię PZŻ?
Gdzie usiłuje wciskać coś o Halsie?
Czy post Macka potraktowałem jako atak na siebie?

Carlo napisał(a):
No ale tam jest jeszcze cześć specjalistyczna na wodzie.

Rzeczywiście nie zauważyłem, aczkolwiek czymś innym jest nauczanie dzieci, nastolatków pływania na Cadetach, Optymistach, 420 a czym innym 30 50 60 latka na dużym jachcie.

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:19 
*** Ban ***

AIKI napisał(a):
Przychylam się do propozycji aby nie generalizować,

Ja proponuję by zostać przy tym zdaniu.

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:25 

ins napisał(a):
AIKI napisał(a):
Ależ voltę wyciąłeś- miodzio po prostu. Helmsman pisze o ataku na PZŻ, który Ty odbierasz personalnie jako atak na siebie, a Ty odpowiadasz, że nie broniłeś PZŻ

Ja rozumiem że moje posty czytasz przez pryzmat uprzedzeń

Błąd!!! Od niejakiego czasu przestałem być do Ciebie uprzedzony. ICMPTZ? :mrgreen:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:37 
*** Ban ***

AIKI napisał(a):
ICMPTZ

Co oznacza ten skrót?

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:40 

ins napisał(a):
AIKI napisał(a):
ICMPTZ
Co oznacza ten skrót?

To akronim:
I
C-o
M-i
P-an
T-eraz
Z-robi

:lol:

AIKI

Ostatnio edytowano 7 sty 2013, o 20:43 przez AIKI, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:40 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
ins napisał(a):
AIKI napisał(a):
ICMPTZ

Co oznacza ten skrót?

Piotr Siedlewski

I Co Mi Pan Teraz Zrobisz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:44 

ins napisał(a):
aczkolwiek czymś innym jest nauczanie dzieci, nastolatków pływania na Cadetach, Optymistach, 420 a czym innym 30 50 60 latka na dużym jachcie

Nie znam programu szkolenia specjalistycznego na instruktora sportu w dyscyplinie żeglarstwo. Więc nie wiem czego tam uczą. Ty wiesz? Bo nie ma co uprawiać zgaduj zgaduli.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:46 
*** Ban ***

Yigael napisał(a):

Nie łapię dowcipu. Chyba dlatego że nie jestem liberalizatorem.

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:47 

ins napisał(a):
Yigael napisał(a):

Nie łapię dowcipu. Chyba dlatego że nie jestem liberalizatorem.

Nawet w zestawieniu z moją deklaracją? Musisz być wściekle poważnym człekiem.. :-? .

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sty 2013, o 20:50 

I Co Mi Pan Teraz Zrobi :)
Czy uważasz, ze pisanie przez Ciebie wciąż tych złosliwosci o liberalizatorach jest ok?
Pomijając wszystko inne.... to generalizujesz, a sam przed tym przestrzegasz :D
A gdyby ja pisał, że nie łapię twoich wywodów, chyba dlatego, ze nie jestem Instruktorem, szkoleniowcem czy coś w tym guście, to uznałbyś to za atak na swoją osobę, klub i kolegów :D

Piotrze, ja wiem jakie jest stanowisko Wojeciecha czy Morki, ale też wiem jakie jest zdanie wielu innych szkoleniowców. I wie kto lobbuje za utrzymaniem obowiązku. Przeciez ja nie napisałem, że te wszystkie patologie, które wymieniłem ( a to tylko jakiś tam odsetek grzechów) dotyczy wszystkich egzaminatorów, instruktorów czy OZŻ. Nie wiem jakie ejst stanowisko w tych sprawach wszystkich :D ja tylko pisze o tych patologiach, że nie są ani rzadkoscią, ani wyjątkowymi sprawami, tylko dość powszechną chorobą. I miała i ma miejsce. Wiem że morsa czy kapitana można zrobić w kilka tygodni niewiele pływając :) znam takich :) i niezaleznie od tego ilu ludzi w tym systemie jest uczciwych, to powszechność tych patologii jest na tyle duża, że panuje opinia iż jest to standard.
A puentą tego jest moje przekonanie, że to wszystko wynika z obowiązkowści patentów. może sie mylę, ale tak uważam.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3086 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 103  Następna strona