Mamy jedno lub nawet dwa miejsca na jachcie Maxus 22 w regatach "Błękitna Wstęga Balatonu". Start wyścigu 10.07. Trasa na ok. 30-40 godz (W zależności od wiatru). Koniec w sobotę, powrót do PL w niedzielę.
Jedziemy na dwa regatowe Maxusy 22, z Warszawy. Maksymalny skład załóg - 4 osoby. W tej chwili mam 2 miejsca na jednym jachcie. Minimalny skład - 3 osoby.
Wyjazd: wczesnym rankiem we wtorek 8.07 z Wawy. Przez Katowicie. Po drodze możemy potencjalnego współzałoganta zgarnąć lub odebrać w Wawie.
Kosztami dzielimy się po równo: dojazd (razem ok. 1750 km, auto spali pewnie z 13-14 litrów benzyny z jachtem na haku), wpisowe ok 25 eur za osobę. Na miejscu jedzenie organizujemy sobie sami.
Co oferuję: miejsce na jachcie, udział w wyścigu - w tym również na sterze jeżeli osoba będzie miała wystarczające kompetencje by skutecznie prowadzić jacht, fajną zabawę, miejsce w aucie.
Czego oczekuję: pogody ducha, braku nałogu alkoholowego (co nie oznacza zakazu konsumpcji), pełnego zaangażowania w aktywną i skuteczną żeglugę (praca na balaście, na szotach - bez leniuchowania), dobrego i sportowego nastawienia, pełnego zaangażowania w przygotowaniu jachtu do wyścigu oraz po wyścigu.
Czego się można spodziewać: poznania ciekawego akwenu, długiej trasy (145 km w linii prostej), ponad 500 jachtów na starcie, spotkania na żywo wielkich regatowych i żeglarskich gwiazd, spotkania wyjątkowych konstrukcji, fizycznego zmęczenia, jazdy na spinakerze/genakerze, pełnej współpracy w załodze nakierowanej na najlepszy możliwy wynik.
Czego nie oczekuję: picia alkoholu podczas wyścigu (lub przed), leniuchowania w trakcie płynięcia w wyścigu i przygotowania jachtu, oświadczenia "ja chcę do domu" w trakcie wyścigu.
Jacht: zrobiony pod regaty Maxus 22 w wersji szybrowej na żaglach membranowych plus spinaker i genaker, szybrowy ster. Zero wygód turystycznych poza obszernym pustym wnętrzem i miejscami do spania.
Załoga: na ten moment ja plus mój kolega Paweł - bardzo dobry zawodnik z klasy T-2 PPJK.
Osoby chętne proszę pisać tu, dzwonić lub pisać na PW.