Zapraszam na rejs "High Wave To Hel!"
Po zdobytym ostatnio (na przyciasnym i próchniejącym pływadle) Bornholmie, czas na odrobinę komfortu i relaksu.
W dniach 22-24.08.2015 zapraszam na kolejny mini rejs wypoczynkowy. Będzie to mały zatokowy aperitif przed planowanym jeszcze dość nieśmiało, wrześniowym "Świnskim Mięsem".
Liczy się refleks, bo zostały jeszcze tylko 2 miejscówki!!!
Wstępne plany zakładają start z Górek Zachodnich w kierunku Helu. Morale i odwaga załogi oraz warunki pogodowe zdecydują o dalszym losie wyprawy.
Po słonej zupce z alg będzie wiozła nas dzielna i nie najmniejsza łódka s/y Reset
http://zagle.jmaster.pl/a...set-opis-jachtuKierując się nazwą jachtu, opcja dalszego przebiegu rejsu na "zatokowego leniucha i pijaka" wydaje się najbardziej przyjazna środowisku. 4-5h pływania dziennie, bezparawanowy, kotwicowy plażing i portowy melanż po portach zatoki. Możemy odwiedzić piekielne tawerny Półwyspu oraz puby Wolnego Miasta. Chociaż oficlanie w mediach możemy wspierać się wzajemnie wersją zwiedzania Twierdzy Wisłoujście;)
Doświadczenie żeglarskie mile widziane, acz nie wymagane. W końcu ja też go nie mam, a pływam;)
W razie Niemca mam ubezpieczenie skiperskie OC,AC i NNW obejmujące również załogę.
Rejs jest niekomercyjny czyli składkowy. Koszt czarteru jachtu, w zależności od liczebności załogi, wyniesie 250-300 pln na osobę. Kaucję za jacht biorę sam na klatę.
Dodatkowo trzeba doliczyć koszty zużytego paliwa, opłat portowych i prowiantu: 50-100 pln/os.
UWAGA: W pamiątkowe magnesy na lodówkę każdy zaopatruje się we własnym zakresie.