Jest taki jacht, s/y PorFavor, który pływa w regatach - latem na śródziemnym, a zimą na Karaibach. Pomiędzy regatami można wynająć koję i żeglować na Balearach, Sardynii, Korsyce, Lazurowym wybrzeżu.
Jacht nowy i szubki - całkiem nieźle wyposażony. Przyprowadziłem go po zimie z karaibów odwiedzając po drodze Bermudy i Azory. W maju spłynąłem z Portugalii do Gibraltaru i dalej na zachód do Malagi i na Majorkę. Dwa tygodnie temu wróciłem z rejsów wokół Balearów.
W najbliższych planach:
1. one way - Palma de Mallorca-Cagliari, Sardynia - 05-12.09 (po drodze Cabrera, Minorka i wybrzeże Sardynii)
2. one way - Cagliari, Sardynia-Nicea, Francja - 12-19.09 (po drodze La Maddalena, Korsyka i Lazurowe Wybrzeże)
3. Nicea-Nicea - 19-26.09 - Lazurowe wybrzeże na odcinku pomiędzy Saint,Tropez i Genuą
4. one way - Nicea, Francja-Cagliari, Sardynia - 26.09-03.10 (po drodze Korsyka, La Maddalena, wybrzeże Sardynii)
5. one way - Cagliari, Sardynia-Valetta, Malta - 03.10-10.10 (po drodze Wyspy Liparyjskie, wybrzeże Sycylii)
6. Regaty ROLEX MIDDLE SEA RACE - 14-28.10 - kilka biegów u wybrzeży Malty i długi przelot wokół Sycylii, Pantellerii i Gozo .

potem jacht kieruje się przez Baleary i Gibraltar na Kanary, a potem przez Atlantyk na Karaiby.
Kojowe 1550zł.
Najbliższe rejsy ze zniżką last minute.
Regaty ok. 6000zł (w tym wyżywienie) - do negocjacji
Załącznik:
Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2015-05-06 104957.jpg [ 233.66 KiB | Przeglądane 286 razy ]