Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 26 lip 2025, o 09:46




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 lut 2016, o 23:46 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2013, o 16:44
Posty: 1743
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
Jak w tytule. Jacht i jego załoga stała już niektórym forumowiczom znana więc i o referencje jest kogo pytać.
A gdzie w tym sezonie ? Zajrzyjcie na moją stronę http://natango.pl/

_________________
Jestem w tym wieku, że milczę gdy ktoś opowiada głupoty.
Szkoda mi czasu na walkę z idiotami.
Hania - Halina - Inka


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 15:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2013, o 16:44
Posty: 1743
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
Zostałam przez jednego z Forumowiczów namówiona do zareklamowania rejsów na Oceanie oferując kuchnię. To się "złamałam" i kilka słów:
wszystkie rejsy wychodzące ze Szczecina/Świnoujścia i zaopatrywane przeze mnie:
1. produkty pozwalają na przygotowywanie domowych posiłków
2. na załogę zawsze czeka powitalna zupa.

Rejsy w których uczestniczę: ja zajmuj e się kambuzem. Posiłki na ustalone godziny, zero partyzantki. Ilość posiłków 5. Obiady domowe 3 daniowe, w trudnych warunkach syta zupa. Codziennie świeży chleb, warzywa, owoce. Takie coś jak jajka faszerowane, sałatki i surówki - przygotowywane na świeżo , kopytka, omlety, leniwe pierogi - także podawane po ich zrobieniu na bieżąco.
Czego nie ma ? Zupek chińskich itp.

Więc jak kogoś ma ten argument przekonać, przeważyć szalę, zachęcić - to zapraszam.

_________________
Jestem w tym wieku, że milczę gdy ktoś opowiada głupoty.
Szkoda mi czasu na walkę z idiotami.
Hania - Halina - Inka


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 15:14 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2010, o 15:05
Posty: 555
Lokalizacja: Zalew Szczeciński i okolice ...
Podziękował : 17
Otrzymał podziękowań: 55
Uprawnienia żeglarskie: jakis tam chyba mam
Wow Hania to brzmi zachecajaco :D


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 15:27 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 mar 2010, o 11:44
Posty: 2444
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 411
Otrzymał podziękowań: 223
Uprawnienia żeglarskie: k.j.
Hania napisał(a):
Obiady domowe 3 daniowe, w trudnych warunkach syta zupa. Codziennie świeży chleb, warzywa, owoce. Takie coś jak jajka faszerowane, sałatki i surówki - przygotowywane na świeżo , kopytka, omlety, leniwe pierogi - także podawane po ich zrobieniu na bieżąco.
Haniu,
Miej litość... Jak ja dzisiaj wytrzymam do obiadu??? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

_________________
Pozdr.
Tomek Niedbała


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 15:58 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sty 2014, o 09:40
Posty: 1822
Lokalizacja: SDL
Podziękował : 168
Otrzymał podziękowań: 137
Uprawnienia żeglarskie: B.R.A.K
Hania powinaś w terminarzu rejsów zaznaczyć na które płyniesz :D

_________________
Mirosław Dados


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 16:02 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 mar 2014, o 15:15
Posty: 612
Podziękował : 780
Otrzymał podziękowań: 380
Uprawnienia żeglarskie: Mam ;)
mdados napisał(a):
Hania powinaś w terminarzu rejsów zaznaczyć na które płyniesz :D

Żeby odchudzający się wiedzieli, które omijać... ;)



Za ten post autor Moroszka otrzymał podziękowania - 2: reed, Zielony Tygrys
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 16:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 15 sty 2008, o 16:22
Posty: 464
Lokalizacja: Bielawa
Podziękował : 42
Otrzymał podziękowań: 18
Uprawnienia żeglarskie: k.j.
Hania napisał(a):
Ilość posiłków 5. Obiady domowe 3 daniowe, w trudnych warunkach syta zupa. Codziennie świeży chleb, warzywa, owoce. Takie coś jak jajka faszerowane, sałatki i surówki - przygotowywane na świeżo , kopytka, omlety, leniwe pierogi - także podawane po ich zrobieniu na bieżąco.
chodzi o to żeby upasiony załogant nie mieścił się w zejściówce chcąc wyjść do kokpitu i w ten sposób zostaje na kolejny rejs - i tak w koło macieju :rotfl: :D A tak naprawdę - PODZIWIAM Haniu!

_________________
wyszliśmy o trzeciej rano, ciężko było wstać.......


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 17:25 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 mar 2013, o 18:30
Posty: 7477
Lokalizacja: Oceany Konińskie
Podziękował : 3740
Otrzymał podziękowań: 2061
Uprawnienia żeglarskie: papierowe
Ale jak to rejs bez zupek chińskich? :roll:

_________________
Aniołek, kurła, aniołek.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 23:20 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2013, o 16:44
Posty: 1743
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
Moroszka napisał(a):
Żeby odchudzający się wiedzieli, które omijać...


I tu się koleżanko mylisz. Jesienią miałam na pokładzie jedną osobę nie jedzącą mięsa. Bez kłopotu wyżywiłam. Więc zapodawanie dla odchudzających się no problem. Wody dużo trzeba tylko zabrać. 5 posiłków to nawet wskazane przy diecie. A że im ślinka będzie siem lała potokiem to ich sprawa :-P . Jedynie wolałabym wiedzieć przed rejsem o dietach specjalnych, zdrowotnych by się douczyć i ustalić żarłospis z zainteresowanym.

Standardowo ten kambuz w moim wydaniu to:
0800 śniadanie na stole: chleb, masło, wędlina, ser, warzywa, jajko, twarożek, płatki, herbata/kawa

1100 2-gie śniadanie w formie owoce, batonik, herbata/kawa

1400 obiad na stole: zupa z tych sytych (kartoflanka, krupnik, gulaszowa itp), jakieś mięcho, kartofle/kasza/makaron , surówka, kompot, na deser np. jogurt/galaretka/kisiel

1700 podwieczorek: ciasto/budyń , kawa/herbata

2000 kolacja: poza tym co na śniadanie dochodzą sałatki, jajka faszerowane pieczarkami, albo faszerowana papryka + chlebek.

Dla wachty nocnej: w termosach kawa, herbata, w lodówce kanapki, zupa do podgrzania. Przegryzki różne drobne.

Jak mocno buja kambuz nieco mniej wymyślny czyli na obiad zupa do woli + chleb. Śniadanie i kolacja: uproszczone wersje bo nam ze stołu zjeżdża.
Za to w porcie rozpieszczam rosołkiem, kopytkami i co mi do głowy przyjdzie. Nawet faworki mogę odpracować jak załoga wytrzyma zapach smażonego w ilości ponadnormatywnej. A faworki robię pyszne.

W mojej kuchni zawsze duuużo surówek więc te odchudzające się mogą na zieleninę przejść.

Co do chlebka - w tygodniowym rejsie naprawdę codziennie jest świeży chleb tradycyjny polski.

_________________
Jestem w tym wieku, że milczę gdy ktoś opowiada głupoty.
Szkoda mi czasu na walkę z idiotami.
Hania - Halina - Inka



Za ten post autor Hania otrzymał podziękowania - 2: Micubiszi, RadekNet
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 lut 2016, o 23:45 

Dołączył(a): 18 kwi 2014, o 15:10
Posty: 214
Podziękował : 38
Otrzymał podziękowań: 29
Uprawnienia żeglarskie: jsm
O w mordkę jeża, jak tu nie kochać żeglarstwa !!!



Za ten post autor martin40 otrzymał podziękowanie od: reed
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 01:44 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lip 2013, o 14:47
Posty: 1328
Podziękował : 918
Otrzymał podziękowań: 237
Uprawnienia żeglarskie: jkżb
Oooo...to i Neptuna mozna dobrze nakarmić :mrgreen:



Za ten post autor reed otrzymał podziękowanie od: Milena
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 07:36 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2010, o 11:32
Posty: 14371
Lokalizacja: Miasto 178 Mm na południe od Bornholmu
Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Neptunowi to kielicha a dobrego żarełka oddać szkoda... :D

_________________
Konsul 37 "Don Kichot"
POL 0001WR
MMSI 261037650
https://jachtdonkichot.pl/


A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.



Za ten post autor Kurczak otrzymał podziękowanie od: Zielony Tygrys
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 07:47 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 mar 2013, o 18:30
Posty: 7477
Lokalizacja: Oceany Konińskie
Podziękował : 3740
Otrzymał podziękowań: 2061
Uprawnienia żeglarskie: papierowe
Taaa...odchudzający się będzie żarł chudą zupkę i sałatkę i patrzył jak inni się opychają. Sado-maso jakieś cycuś?

_________________
Aniołek, kurła, aniołek.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 10:44 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2009, o 15:04
Posty: 14323
Lokalizacja: Stara Praga
Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5397
Hania napisał(a):
Standardowo ten kambuz w moim wydaniu to:
0800 śniadanie na stole: chleb, masło, wędlina, ser, warzywa, jajko, twarożek, płatki, herbata/kawa

1100 2-gie śniadanie w formie owoce, batonik, herbata/kawa

1400 obiad na stole: zupa z tych sytych (kartoflanka, krupnik, gulaszowa itp), jakieś mięcho, kartofle/kasza/makaron , surówka, kompot, na deser np. jogurt/galaretka/kisiel

1700 podwieczorek: ciasto/budyń , kawa/herbata

2000 kolacja: poza tym co na śniadanie dochodzą sałatki, jajka faszerowane pieczarkami, albo faszerowana papryka + chlebek.

Dla wachty nocnej: w termosach kawa, herbata, w lodówce kanapki, zupa do podgrzania. Przegryzki różne drobne.
Hania napisał(a):
Za to w porcie rozpieszczam rosołkiem, kopytkami i co mi do głowy przyjdzie. Nawet faworki mogę odpracować jak załoga wytrzyma zapach smażonego w ilości ponadnormatywnej. A faworki robię pyszne.
OK, jednego tylko nie rozumiem: Czy wyjście z portu jest naprawdę konieczne? A po co? Nie możesz tego, co wyżej, podawać w zacisznej przystani? :rotfl:

_________________
Pozdrawiam
Janusz Zbierajewski



Za ten post autor Zbieraj otrzymał podziękowania - 3: cine, M@rek, Zielony Tygrys
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 14:33 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 mar 2013, o 18:30
Posty: 7477
Lokalizacja: Oceany Konińskie
Podziękował : 3740
Otrzymał podziękowań: 2061
Uprawnienia żeglarskie: papierowe
Podczas "Niedźwiedziego mięsa" mieliśmy jacht, który można było prowadzić zdalnie z tabletu. Też stwierdziliśmy, że można było zostać w jakiejś tawernie a rejs by się i tak zrobiło :rotfl:

_________________
Aniołek, kurła, aniołek.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 18:43 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2011, o 20:33
Posty: 2037
Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 953
Uprawnienia żeglarskie: niebieskie, plastikowe, ze zdjęciem
Heh, tytuł wątku powinien być OCEAN A zaprasza na obiad ;)

Hania, a zupę pieczarkową gotujesz?

_________________
Daniel
***** ***
"W demokracji wolno głupcom głosować, w dyktaturze wolno głupcom rządzić." B. Russell
"Propaganda u ruskich jest potrzebna, bo jak im wyłączycie TV zorientują się, że są głodni." Internet
"To dziwne być w tym samym wieku co starzy ludzie." tamże


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 18:43 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lip 2013, o 14:47
Posty: 1328
Podziękował : 918
Otrzymał podziękowań: 237
Uprawnienia żeglarskie: jkżb
Eeeee
Byłem w rejsie...

Na śniadanie:
parówki baltonowskie prosto z puszki musztarda lub keczup , kawa Inka/herbata
obiad:
parówki baltonowskie prosto z puszki na goraco + musztarda lub keczup, kawa /herbata
kolacja:
parówki baltonowskie prosto z puszki+ musztarda lub keczup, piwo żywiec
i tak przez 10 dni :-D
.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 19:02 

Dołączył(a): 10 sie 2011, o 16:01
Posty: 57
Podziękował : 40
Otrzymał podziękowań: 30
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Ale chwalisz się czy żalisz? ;)


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lut 2016, o 22:12 

Dołączył(a): 8 sty 2013, o 00:27
Posty: 820
Podziękował : 93
Otrzymał podziękowań: 87
Uprawnienia żeglarskie: wioślarz, majtek żeglugi pontonowej
Ahoj !

reed napisał(a):
Eeeee
Byłem w rejsie...

Na śniadanie:
parówki baltonowskie prosto z puszki musztarda lub keczup , kawa Inka/herbata
obiad:
.
...

baltonowskie - fiu, fiu :D
Mogło być gorzej - mogłaby być sama musztarda :rotfl:

pozdrawiam
Lech



Za ten post autor Pasat otrzymał podziękowanie od: Kurczak
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 08:50 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2010, o 11:32
Posty: 14371
Lokalizacja: Miasto 178 Mm na południe od Bornholmu
Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Albo słone paluszki własnej produkcji... :D

_________________
Konsul 37 "Don Kichot"
POL 0001WR
MMSI 261037650
https://jachtdonkichot.pl/


A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 10:47 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 mar 2013, o 18:30
Posty: 7477
Lokalizacja: Oceany Konińskie
Podziękował : 3740
Otrzymał podziękowań: 2061
Uprawnienia żeglarskie: papierowe
A było Hanię w domu zostawiać?

_________________
Aniołek, kurła, aniołek.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 12:19 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 lip 2014, o 23:27
Posty: 543
Lokalizacja: s/y Nimrod, Newhaven UK
Podziękował : 174
Otrzymał podziękowań: 300
Uprawnienia żeglarskie: mors plastik
Byłem na rejsie, na pokładzie nie czekała Hania (niestety...) ale czekał gar przepysznej zupy. Ostrzegam że konfabulacje o parówkach i paluszkach, no chyba że takich co je lizać trzeba, grożą poważnymi problemami lokomocyjnymi.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 21:15 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2013, o 16:44
Posty: 1743
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
beret napisał(a):
Byłem na rejsie, na pokładzie nie czekała Hania (niestety...)

A czekała, nawet ze Szczecina do Swinkowa płynęła. Mijaliśmy się jak Ty przyszedłeś na jacht, a mnie Andrzej odprowadzał na prom. Jak zupa smakowała to miło.

reed napisał(a):
parówki baltonowskie prosto z puszki musztarda lub keczup , kawa Inka/herbata

Ty weź nie drażnij ! Jak bym tamtejsze baltonwskie paróweczki podała na śniadanko ... to nie musiałabym już niczego innego serwować. Nie dodałeś, że trzeba było zeżreć pierwszą przed gotowaniem. A gotować w puszce, w tej zalewie.
Poza tym co się nie chwalisz potrawą risotto w Twoim wykonaniu :-P

damit napisał(a):
Hania, a zupę pieczarkową gotujesz?

Gotuję :D Inne też. Piwną zupę też umiem . Cebulową takoż.

damit napisał(a):
Heh, tytuł wątku powinien być OCEAN A zaprasza na obiad

Rozważam całkiem poważnie takie warsztaty, co, ile kupić i jak przyrządzić by było smacznie itp. I w przyzwoitej cenie.

Takie jadłospisy jak podałam wyżej to przy 30 zł/osoba/doba - swobodnie.
Mogę pojechać w dół cenowo ale odbije się na jakości. Mogę i do góry z podawaniem frykasów.

_________________
Jestem w tym wieku, że milczę gdy ktoś opowiada głupoty.
Szkoda mi czasu na walkę z idiotami.
Hania - Halina - Inka


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 21:17 
*** Ban ***
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2012, o 00:32
Posty: 2084
Lokalizacja: gdzie zawieje :-)
Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
damit napisał(a):
Hania, a zupę pieczarkową gotujesz?


i z tego co pamiętam kasza gryczana ? :mrgreen:

na rejsie z Hanią nie byłem ,na Oceanie A nie pływałem, ale jak przygotowuje tak świetne potrawy , jakie miałem okazję jeść podczas gościny u Hani i Andrzeja to można śmiało polecić. Kto wie ,może kiedyś z nimi popłynę jak będę chciał staż na ponad 20m kapitański zrobić ? Tylko co wyjdzie z tego schudnięcia na Antarktyce ? :mrgreen:

_________________
Seba

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein


Ostatnio edytowano 17 lut 2016, o 21:19 przez Seba, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 21:17 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2013, o 16:44
Posty: 1743
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
Zbieraj napisał(a):
OK, jednego tylko nie rozumiem: Czy wyjście z portu jest naprawdę konieczne? A po co? Nie możesz tego, co wyżej, podawać w zacisznej przystani?


Januszku, dla Ciebie to nawet bez wychodzenia z portu, powiem więcej - nawet bez jechania na jacht :kiss:

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Seba napisał(a):
i z tego co pamiętam kasza gryczana ?

E.... Seba podawałam Ci ? Jeden z niewielu produktów za którym nie przepadam :roll: :evil:

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Wracając do tematu rejsów: na rejs wielkanocny popłynę i będę serwować specjalne menu świąteczno - początkowosezonowe. Ostatnio wymyśliłam sałatkę śledziową, nakarmiłam nią Netarta ( w ramach eksperymentu). Przeżył.
Więc jak kto chce - zapraszam.

_________________
Jestem w tym wieku, że milczę gdy ktoś opowiada głupoty.
Szkoda mi czasu na walkę z idiotami.
Hania - Halina - Inka


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 21:24 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2011, o 20:33
Posty: 2037
Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 953
Uprawnienia żeglarskie: niebieskie, plastikowe, ze zdjęciem
Hania napisał(a):
damit napisał(a):
Hania, a zupę pieczarkową gotujesz?

Gotuję


Łeee, to ja się na te rejsy nie nadaję :(
Nienawidzę pieczarkowej...

_________________
Daniel
***** ***
"W demokracji wolno głupcom głosować, w dyktaturze wolno głupcom rządzić." B. Russell
"Propaganda u ruskich jest potrzebna, bo jak im wyłączycie TV zorientują się, że są głodni." Internet
"To dziwne być w tym samym wieku co starzy ludzie." tamże


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 21:33 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2013, o 16:44
Posty: 1743
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
damit napisał(a):
Nienawidzę pieczarkowej...

Toż pytałeś czy gotuję. Nie pytałeś czy na jachcie. Mogę Ci inną ugotować. I zdradzę Ci tajemnicę - też nie przepadam za grzybowymi :rotfl:

_________________
Jestem w tym wieku, że milczę gdy ktoś opowiada głupoty.
Szkoda mi czasu na walkę z idiotami.
Hania - Halina - Inka


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2016, o 21:35 
*** Ban ***
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2012, o 00:32
Posty: 2084
Lokalizacja: gdzie zawieje :-)
Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
Hania napisał(a):

Seba napisał(a):
i z tego co pamiętam kasza gryczana ?

E.... Seba podawałam Ci ? Jeden z niewielu produktów za którym nie przepadam :roll: :evil:



Haniu miałem na myśli preferencje kolegi damit :D to odnosiło się do Niego ;)

_________________
Seba

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 lut 2016, o 14:23 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 lip 2013, o 16:44
Posty: 1743
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
Poza kulinarnymi atrakcjami, OCEAN A od tego sezonu wita swoich gości całkiem odmieniony. Oto pierwsza odsłona
Załącznik:
Ocean A w nowych kolorach.jpg
Ocean A w nowych kolorach.jpg [ 70.97 KiB | Przeglądane 1899 razy ]

_________________
Jestem w tym wieku, że milczę gdy ktoś opowiada głupoty.
Szkoda mi czasu na walkę z idiotami.
Hania - Halina - Inka


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 lut 2016, o 14:33 

Dołączył(a): 7 maja 2013, o 08:14
Posty: 1380
Podziękował : 246
Otrzymał podziękowań: 150
Uprawnienia żeglarskie: sj
Łanny i wielki :roll:


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
[ Index Sitemap ]
Łódź motorowa | Frezowanie modeli 3D | Stocznia jachtowa | Nexo yachts | Łodzie wędkarskie Barti | Szkolenia żeglarskie i rejsy NATANGO
Olej do drewna | SAJ | Wypadki jachtów | Marek Tereszewski dookoła świata | Projektowanie graficzne


Wszystkie prawa zastrzeżone. Żaden fragment serwisu "forum.zegluj.net" ani jego archiwum
nie może być wykorzystany w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela forum.żegluj.net
Copyright © by forum.żegluj.net


Nasze forum wykorzystuje ciasteczka do przechowywania informacji o logowaniu. Ciasteczka umożliwiają automatyczne zalogowanie.
Jeżeli nie chcesz korzystać z cookies, wyłącz je w swojej przeglądarce.



POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL