Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 27 cze 2025, o 02:45

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 lut 2017, o 23:45 

Podziękował : 14
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Probuje znalezc czesci do silnika zaburtowego Evinrude, dwusuwowy 6 hp z roku 1976, chodzi o tlok silnika, potrzebne dwie sztuki + pierscienie. Znalazlem tylko oferty sklepow amerykanskich z cena ok 300 usd bez wysylki i cla. Komunikowalem mailowo za posrednictwem p. Kulinskiego z p. Tadeuszem Lisem, doradzil naprawe tlokow badz mozliwosc zrobienia nowych wg. wzoru, niestety kontakt sie zerwal, nie posiadam bezposrednich namiarow do p. Tadeusza. Tloki maja zadrapania boczne, nie sa przepalone, cylindry w srodku wygladaja dobrze,moze uda sie tloki naprawic, cylindry wypolerowac i wstawic nowe pierscienie. Bede wdzieczny za porade gdzie mozna zlecic taka naprawe, moze ktos potrafi znalezc czesci w sprawdzonym sklepie w lepszej cenie. Kod silnika to 66b66ab13940.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2017, o 00:54 

Podziękował : 1822
Otrzymał podziękowań: 2213
Uprawnienia żeglarskie: sternik
Tu jest spis serwisów krajowych: http://www.taurus.gda.pl/pl/serwis/

Za ten post autor Mir otrzymał podziękowanie od: smirad
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2017, o 11:50 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 159
Uprawnienia żeglarskie: starszy sternik motorowodny
Spróbuj w Polskiej firmie ALMOT. Z tego co wiem dorabiają tłoki na wzór o każdej wielkości i w każdej ilości .Nawet 2 sztuki. Ja często zamawiam tłoki do ruskich silników dolnozaworowych motocyklowych i jestem z jakości bardzo zadowolony. Pierścienie również dorobią. Choć pierścienie to inna bajka. Polecam firmę PARADOWSCY. W ich
wykonaniu pierścienie nie mają równych chyba w całej UE.
Nie wiem czy to co piszę to nie jakaś reklama a niech tam. Najwyżej Cerber wykasuje.
Najważniejsze że ktoś może skorzysta tym bardziej że ceny są "ludzkie".

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

I jeszcze jedno .Jak masz nie porysowaną gładż cylindra to nie baw się w naprawianie porysowanych tłoków . Jak tłoki przetoczysz to nie pomogą nawet nowe pierścienie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2017, o 14:01 

brodaty napisał(a):
Spróbuj w Polskiej firmie ALMOT. Z tego co wiem dorabiają tłoki na wzór o każdej wielkości i w każdej ilości .Nawet 2 sztuki. Ja często zamawiam tłoki do ruskich silników dolnozaworowych motocyklowych i jestem z jakości bardzo zadowolony. Pierścienie również dorobią. Choć pierścienie to inna bajka. Polecam firmę PARADOWSCY. W ich
wykonaniu pierścienie nie mają równych chyba w całej UE.
Nie wiem czy to co piszę to nie jakaś reklama a niech tam. Najwyżej Cerber wykasuje.
Najważniejsze że ktoś może skorzysta tym bardziej że ceny są "ludzkie".

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

I jeszcze jedno .Jak masz nie porysowaną gładż cylindra to nie baw się w naprawianie porysowanych tłoków . Jak tłoki przetoczysz to nie pomogą nawet nowe pierścienie.

Bardzo dziekuje, juz pisze do nich. Moge zapytac ile +- placiles za 2 tloki z pierscieniami do Twoich motocyklow?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2017, o 15:34 

Niestety Almot jednostkowo nie pomoze, doradzili firme Legra Kazimierczak, czas oczekiwania 2 miesiace, koszt tloka z pierscieniami i szlifem ok 500 pln.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2017, o 18:04 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 159
Uprawnienia żeglarskie: starszy sternik motorowodny
Mnie robią bez szemrania dowolnego wymiaru dwa tłoki bo dwa są potrzebne do dolniaka takiego z M -72 . Koszt to około 100 złotych za tłok.
Dzisiaj już za póżno ale obiecuję że w poniedziałek dowiem się osobiście w czym problem i napiszę Ci na PW. Chyba że koledzy z forum do tego czasu rozwiążą problem. Na pewno kupisz tłoki w sewisie silników przyczpnych /znam znakomity w Bielsku Białej/ ale cena będzie taka jak pisałeś lub wyższa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 lut 2017, o 23:47 

Bede bardzo wdzieczny jak zasiegniesz informacji, a rowniez poprosze o kontakt do serwisu w Bielsku, mam blisko i chetnie skorzystam. Jeszcze raz dziekuje

Odpowiedz z cytatem