Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 10 lip 2025, o 15:39

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 163 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 cze 2014, o 13:19 

Podziękował : 461
Otrzymał podziękowań: 482
Uprawnienia żeglarskie: kapitan jachtowy
Jeszcze mamy loty charterowe do Grecji:

tu jedna z firm oferujących takie loty
http://www.tui.pl/bilety-lotnicze/przeloty-czarterowe

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 14:03 

Podziękował : 38
Otrzymał podziękowań: 29
Uprawnienia żeglarskie: jsm
markrzy napisał(a):
Jeszcze mamy loty charterowe do Grecji:

tu jedna z firm oferujących takie loty
http://www.tui.pl/bilety-lotnicze/przeloty-czarterowe

Ależ oczywiście że są, kupując teraz bilety na sierpień dla 4 osób wychodzi ok. 4500.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 14:18 

Podziękował : 287
Otrzymał podziękowań: 446
Uprawnienia żeglarskie: kapitan
Akurat w przypadku poszukiwań tanich przelotów, wystarczy wykazać się kreatywnością i bardzo często udaje się znaleźć tanie połączenia.
Oczywiście niekoniecznie z W-wy.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

martin40 napisał(a):
2. Sukosan - samolotem Eurolotu 2650. (15 kg bagażu na os.)
3. Saloniki - samolotem Ryanair 3650 (15 kg bagaż na os.) + 500 dojazd i parking w Warszawie. Marcin

a w przypadku Sukosan i Eurolotu, masz dojazd i parking w Wawie za darmo?

Oddaj mi moje podziękowanie za post :D
bo kliknąłem przez pomyłkę, zamiast na kopiuj :D

Za ten post autor Piotr Kasperaszek otrzymał podziękowanie od: martin40
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 14:50 

Podziękował : 204
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: starczają na to, czym pływam
Martin, zgadza się jestem usługodawcą, któremu zależy na ściągnięciu klientów do Grecji, tyle, że w moich wyliczankach, których akurat w tym wątku nie wstawiałem, ale w tych co gdzie indziej zamieściłem, błędów czy zafałszowań nikt nie znajdzie, dlaczego więc obrońcy Chorwacji po nie sięgają? Nie jesteś pierwszy ani Tomek nie był pierwszy, który coś pochopnie policzył i do posta wstawił, ty do Chorwacji lecąc za parking nie płacisz a do Grecji tak, skąd ta różnica?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 15:01 

Doktor napisał(a):
Martin, zgadza się jestem usługodawcą, któremu zależy na ściągnięciu klientów do Grecji, tyle, że w moich wyliczankach, których akurat w tym wątku nie wstawiałem, ale w tych co gdzie indziej zamieściłem, błędów czy zafałszowań nikt nie znajdzie, dlaczego więc obrońcy Chorwacji po nie sięgają? Nie jesteś pierwszy ani Tomek nie był pierwszy, który coś pochopnie policzył i do posta wstawił, ty do Chorwacji lecąc za parking nie płacisz a do Grecji tak, skąd ta różnica?

Bo mieszkam koło Ławicy ;), Napisałem przecież że to dotyczy mnie a nie ogółu.
Wiem do Grecji można i busem, tylko ja nie wyobrażam sobie takiej podróży z dziećmi.
Jadąc z dziećmi musisz zaplanować co najmniej jeden nocleg, nie chodzi przecież o to aby
wracając zgubić "całą energię" zgromadzoną na wakacjach.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 15:07 

Podziękował : 3174
Otrzymał podziękowań: 2993
Uprawnienia żeglarskie: ciut ciut
Grek Zorba napisał(a):
Oddaj mi moje podziękowanie za post :D
bo kliknąłem przez pomyłkę, zamiast na kopiuj :D

Możesz "oddziękować" klikając kciuk w dół przy poście, za który pomyłkowo podziękowałeś. :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 15:16 

Niestety aby na wakacje dotrzeć w jeden dzień, to niewiele miejsc będziemy mieli do wyboru gdy zostaniemy przy naszym hobby tj. żeglarstwie i ciepłych wodach, zostanie nam Chorwacja Pn Włoch i Słowenia innymi słowy tam gdzie jest około 1000 km w jedna stronę, gdziekolwiek dalej wychodzą dwa dni nawet samolotami. Bo nawet z Warszawy na Karaiby leci się ponad dobę, lot z przesiadka w Paryżu kilka godzin czekania i kilkanaście w powietrzu, tak samo jest z Tajlandią, w tym przypadku przesiadka np. w Moskwie, nieco lepiej z Szeszelami ale to i tak bita doba.
Ja nie lubię się przemęczać i jeśli jadę samochodem, to nocuje po drodze w Serbii, ale "weteran" (jeśli go tak mogę określić) pływania u mnie (był już 5 razy i 14 czerwca zaczyna 6 rejs) ze swoja ekipa jeździ samochodem bez noclegu, zajmuje mu to 25-27 godzin w zależności od czasu spędzonego na granicy. A do Chorwacji nawet na Pn do Splitu czy Zadaru w mniej niż kilkanaście godzin się nie dojedzie, kilka godzin nie stanowi różnicy która mogłaby na całej imprezie zaważyć.

A tegoroczna majówka pokazała, że nie zawsze bliżej znaczy szybciej, na tegoroczną zarezerwowane w Lefkas miałem 4 jacht i załogi docierały na wszelkie możliwe sposoby, samochodem cała trasa, samochód -prom, i samoloty, do Aten, na Corfu, Zakhyntos i Kefalonię, z latających najszybciej dotarła ekipa z Aten, choć miała najdalej, a najwięcej czasu stracili ci, co lecieli na Zakhyntos, bo dosiedli sie na jacht dopiero w Astakos. Wielkich przeboji nie mieli ci z Corfu, chcoć przebycie 120 km i kliku mil morskich do Igumenisty zajęło im wiecej czasu niż autobusem z Aten 400, ekipa z Kefaloni jechała taksówką z Agrostoli do Fiskardo i potem speedbotem z Fiskardo do Vasilików, sporo czasu to trwało i jeszcze więcej kosztowało, choć w tym przypadku to więcej na kosztach zaważyła niewiedza, gdy ich znajomi zwrócili się do mnie z zapytaniem jak z Kefaloni dotrzeć na Lefkadę, prom już odpłynął, a następny był dopiero rano, pytając mnie wcześniej mieli by dość czasu aby na niego zdążyć.

Ostatnio edytowano 4 cze 2014, o 15:35 przez Doktor, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 15:21 

Podziękował : 256
Otrzymał podziękowań: 1141
Uprawnienia żeglarskie: galernik
Żebym nie był posądzany :mrgreen: , ze tu o kwestie marketingowe chodzi i że faworyzuje Chorwację z podejrzanych względów- zapraszam wszystkich serdecznie na rejsy do Grecji. Tygodniowy rejs ze skipperem 1800 euro. Jacht Delphia 40 :mrgreen: Natomiast tu kompletnie przecież, że coś jest droższe, tańsze... Rejs, buty, gramofon kosztuje tylko kto, ile ktos jest gotów za to zapłacić zapłacić.

No ale może w ramach informacji, porównania danych, można by zrobić listę plusów i minusów wybranych akwenów?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 15:24 

Doktor napisał(a):
Niestety aby na wakacje dotrzeć w jeden dzień, to niewiele miejsc będziemy mieli do wyboru gdy zostaniemy przy naszym hobby tj. żeglarstwie i ciepłych wodach, zostanie nam Chorwacja Pn Włoch i Słowenia innymi słowy tam gdzie jest około 1000 km w jedna stronę, gdziekolwiek dalej wychodzą dwa dni nawet samolotami. Bo nawet z Warszawy na Karaiby leci się ponad dobę, lot z przesiadka w Paryżu kilka godzin czekania i kilkanaście w powietrzu, tak samo jest z Tajlandią, w tym przypadku przesiadka np. w Moskwie, nieco lepiej z Szeszelami ale to i tak bita doba.

No i sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego wielu wybiera Chorwację mimo jej "drożyzny".
A co do Dalekiego Wschodu i Karaibów to można pewnie czarterem Dreamlinerem , pewnie pełnego obłożenia na te rejsy Biura i tak nie mają.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 15:29 

Podziękował : 287
Otrzymał podziękowań: 446
Uprawnienia żeglarskie: kapitan
Janna napisał(a):
Możesz "oddziękować" klikając kciuk w dół przy poście, za który pomyłkowo podziękowałeś. :-)

dzięki, nie zauważyłem,
ale wymieniliśmy się podziękowaniami z martinem40, więc jest OK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 15:43 

martin40 napisał(a):

No i sam odpowiedziałeś na pytanie dlaczego wielu wybiera Chorwację mimo jej "drożyzny".
A co do Dalekiego Wschodu i Karaibów to można pewnie czarterem Dreamlinerem , pewnie pełnego obłożenia na te rejsy Biura i tak nie mają.

Drożyzna tam jest naprawdę, a nie w "".
Nie odpowiedziałem sobie, to Ty i inni odpowiedzcie sobie czy zyskujecie dobę, czy moze tylko kilka godzin.
Jeżdżę dużo i 1000 km na dobę to naprawdę duży dystans, nawet dla tych co jeżdżą zawodowo, wiec nie wierzę w to, że 8 osobowa ekipa złożona z różnie znoszących podróż ludzi dojedzie do Chorwacji w kilka, a nie kilkanaście godzin, jeśli jednak kilkanaście, to już tylko noc do tego, która muszą przemęczyć kierowcy bo reszta i tak śpi i już jesteśmy w Grecji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 17:52 

Doktor napisał(a):
Ty i inni odpowiedzcie sobie czy zyskujecie dobę, czy moze tylko kilka godzin

Jadąc do Chorwacji płyną zyskując możliwośc zobaczenia Dubrownika, Korculi, Hvaru, Splitu, Trogiru, Primostenu... (i zyskują dwa razy po "kilka" godzin :mrgreen: )
Płynąc do Grecji jadą zyskujac możliwość zobaczenia Kanału Korynckiego, Zatoki Wraku, Itaki, Wyspy Nicolasa Cage...
Lecąc na Karaiby...

Róznice cen to uważam nie jest tytułowa Massssakra - tylko równowaga między podażą a popytem. Niemcy, Austracy, Czesi i Polacy okupują Chorwacje bo mają blisko, maja pieknie, maja wysoki standard i sa najwyraźniej gotowi za to płacić...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 18:16 

Tomek, każdy rozumuje po swojemu, ci co byli tu i tu mogą porównać, mi chodzi o to, żeby ci co nie byli, nie dali się nabrać na porównywalne koszty, bo tak nie jest, jest bliżej, nie tak, ze jeśli samochodem to dzień do przodu i dużo drogich marin, a dla mnie luksus i wygoda to też to, jak z oszczędności nie muszę pichcić na jachcie, bo nie przeraza mnie rachunek w knajpie, może wg ciebie coś w moim rozumowaniu jest nie tak, ale mam do takiego pojmowania świata prawo.
Oczywiście są tacy, co im codzienny postój w wypasionej marinie jest potrzebny i koszty ich nie ruszają, a rachunki w knajpie nie stanowią problemu, ale poczytaj własne opowieści tylko z tego roku, a opisywałeś dzień po dniu trzy rejsy, na trzech twoje załogi spędziły mniej czasu w knajpach niż ostatnia załoga Floggera na jednym tygodniowym, a gwarantuje Ci, ze ta załoga to byli kierowcy z firmy transportowej, a nie przedsiębiorcy czy kadra kierownicza dużej korporacji (czytaj z grubymi portfelami).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 19:44 

Może marina, płatne boje i kotwicowiska Ciebie nie interesują, bo skipper zwyczajowo nie płaci, pewnie też gdy pojedyncza osoba dołączy do siedmio czy dziesięcioosobowej załogi, to na osobę te koszty się rozkładają, ale jak już płynie ktoś z żoną, to nie 1/8, czy 1/9 ale 1/4 na nich przypada, a jak z dzieckiem to i 1/3, a to się odczuwa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 20:32 

Grek Zorba napisał(a):
Akurat w przypadku poszukiwań tanich przelotów, wystarczy wykazać się kreatywnością i bardzo często udaje się znaleźć tanie połączenia.
Oczywiście niekoniecznie z W-wy.

Ja tam wolę Berlin ;). Tylko Piotrze z tymi tanimi liniami to jest tak że w pewnych terminach są tanie w innych już nie, a nie zawsze da się to zgrać. Sprawdź za ile polecisz Easy Jetem w sierpniu na Kretę :( albo do Salonik.
Bardzo chętnie popływam z tobą w Grecji, ale musielibyśmy to zacząć planować w Grudniu ;)
Marcin

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 20:43 

Podziękował : 3100
Otrzymał podziękowań: 2697
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Czasem taniej wychodzi lot w piątek i hotel niż lot w sobotę.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 20:50 

Podziękował : 461
Otrzymał podziękowań: 482
Uprawnienia żeglarskie: kapitan jachtowy
Stara Zientara napisał(a):
Czasem taniej wychodzi lot w piątek i hotel niż lot w sobotę.

Właśnie tą opcję cwiczyłem teraz przy locie na Dziewicze przez USA. Nawet dwa dni wcześniej się opłacało lecieć.Różnica wynosiła prawie tysiąc zł.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 21:04 

Doktor napisał(a):
Oczywiście są tacy, co im codzienny postój w wypasionej marinie jest potrzebny i koszty ich nie ruszają, a rachunki w knajpie nie stanowią problemu, ale poczytaj własne opowieści tylko z tego roku, a opisywałeś dzień po dniu trzy rejsy, na trzech twoje załogi spędziły mniej czasu w knajpach niż ostatnia załoga Floggera na jednym tygodniowym, a gwarantuje Ci, ze ta załoga to byli kierowcy z firmy transportowej, a nie przedsiębiorcy czy kadra kierownicza dużej korporacji (czytaj z grubymi portfelami).

:D Ja czegoś nie łapię - ale ja generalnie niezbyt bystry jestem :D Czy tu jest jakieś pole do konfrontacji??? Przecież to fantastycznie że ludzie pływają w Grecji - i to cudownie, że są tacy którzy chcą zwiedzać Chorwację! Fakt że knajpy w Grecji są tańsze, a w Chorwacji droższe. Nie wiem czy to dobrze czy źle, że nasze załogi nie spędzały pół rejsu w knajpach, ale jak dotychczas był to wynik raczej napiętego "planu" i nastu godzin dziennie spędzanych na wodzie, niż kwestia knajpianych cen. Chodzi mi jedynie o to że wysokie ceny w knajpach - to nie masssakra - ale smykałka do interesów i doskonałe położenie geograficzne Chorwatów. Czy należy zaprzestać rejsów po bałtyku, bo w Norwegii drogie knajpy???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 21:17 

Sajmon napisał(a):
Czy należy zaprzestać rejsów po bałtyku, bo w Norwegii drogie knajpy???
A jaka część Norwegii leży nad Bałtykiem?

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 21:28 

Tomek nie łapiesz, bo pewnie nie chcesz.
Ja nie kwestionuje wyboru innych, bo jeśli ktoś ma ochotę wrzucić do jednorękiego ekwiwalent Twojej czy mojej pensji, albo za mariny zapłacić dowolną kwotę, czy w knajpie wydać fortunę, to jego sprawa, jedni chodzą do Belwederu czy Bazyliszka a inni do baru mlecznego ich pieniądze ich wybór, jedynie odzywam się gdy ktoś twierdzi, że transport do Grecji jest tak drogi, że równoważy to prawdziwa drożyznę w Chorwacji, a w tym konkretnym wątku Ty tak stwierdziłeś.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 21:31 

A jaka część Norwegii leży nad Bałtykiem

A na które morze wypływamy płynąc z Polski do Norwegii. W Szwecji to pewnie też massssakra??? :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 21:41 

Podziękował : 168
Otrzymał podziękowań: 137
Uprawnienia żeglarskie: B.R.A.K
Sajmon napisał(a):
W Szwecji to pewnie też massssakra??? :mrgreen:

Skąd wiesz?? Czyzbyś czytał temat o sikaniu :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 21:42 

Sajmon napisał(a):
W Szwecji to pewnie też massssakra???
Jak zwykle odwracasz kota ogonem, żeby zamaskować swoją ignorancję.

Przypominam:
Sajmon napisał(a):
Czy należy zaprzestać rejsów po bałtyku, bo w Norwegii drogie knajpy???

Otóż pływając wyłącznie po Bałtyku, nie da się dopłynąć do Norwegii. Skagerrak jest bowiem częścią Morza Północnego.

Równie dobrze mogłeś błysnąć erystyką pisząc:
Czy należy zaprzestać rejsów po bałtyku, bo w Chorwacji drogie knajpy???
:rotfl:

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 21:48 

Doktor napisał(a):
a w tym konkretnym wątku Ty tak stwierdziłeś.

Bo w moim konkretnym przypadku tak stwierdziłem, bo tak było. Przytoczyłem rzeczywiste ceny transportu w jedną stronę. Powiedzmy, że przepłaciliśmy transport z lotniska, ale za 60 euro więcej jechaliśmy jak biali ludzie klimatyzowanym Vito spod drzwi lotniska, pod drzwi Ktela... Alternatywą do Lotu samolotem, było wyruszenie samochodem o dzień wcześniej (niemożliwe, bo połowa ekipy pracowała do piątku) lub skrócenie o jeden dzień czasu na przeprowadzenie łódki z Levkady do Sukosanu (ryzykowne bo w poniedziałek prawie wszyscy musieli być w Polsce).
Jeśli ktoś może wziąść tydzień urlopu jedynie, wyrusza samochodem w piątek wieczorem i po dwudziestu pięciu godzinach (jak powiadasz) jazdy samochodem jest na łódce w sobotę późnym wieczorem. W jakiej formie - to już szczegół. Traci w ten sposób jeden dzień żeglugi w sobotę. W drugą stronę łatwiej bo jest czas żeby się przespać po drodze. Jedna-siódma rejsu to jedna siódma ceny charteru :mrgreen: która się "marnuje".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 22:04 

żeby zamaskować swoją ignorancję

A czemuż miałbym maskować? Z całą pewnością nie potrafiłbym z pamięci namalować konturów morza Bałtyckiego. Pojęcia nie miałem że Norwegia nie leży nad bałtykiem ani troszeczkę, natomiast możesz mi objaśnić, co ma moja nieznajomość Bałtyku ma do tematu dyskusji???? Rozumiesz to że sens mojej wypowiedzi nie opiera się zgodności na mapce konturowej Bałtyku, ale na kwesti motywacji do wyboru akwenu? Tak się uczepisz jakiejś pierdoły i sprowadzasz wymianę zdań na manowce. Proponuje jeszcze jeden tego typu temat - haha Sajmon nawet nie wie że Bałtyk pisze się z dużej litery ha ha a zabiera głos (czy dobrze zastosowałem Twój styl "dyskusji" :mrgreen: ?)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 22:18 

Sajmon napisał(a):
czy dobrze zastosowałem Twój styl "dyskusji" :mrgreen: ?
Bardzo dobrze.
Niechlujne pisanie świadczy o tym, że interlokutorów (trudne słowo) masz w du....

Znaczy w dużym braku poszanowania.

Więc: Jak Kuba Bogu....

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 22:22 

interlokutorów (trudne słowo) masz w du....

Jeśli niektóre słowa sprawiają Ci trudności - nie ma obowiązku - nie musisz ich używać :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 22:32 

Tomek, znów piszesz nieprawdę, bo obydwaj wiemy, że wypłynęliście dopiero w niedziele i to mimo, że wybraliście niemęczący transport. I znów nic mi do tego, kto kiedy wypływa, ale ty podniosłeś to do rangi argumentu przeciw taniemu transportowi do Grecji.
A swoja drogą, prowadzę ten biznes czwarty rok i zaledwie dwie załogi wypłynęły w sobotę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 22:34 

(trudne słowo)
To była informacja dla ciebie.

Ale nawet tego nie zrozumiałeś.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 cze 2014, o 23:55 

Doktor napisał(a):
A swoja drogą, prowadzę ten biznes czwarty rok i zaledwie dwie załogi wypłynęły w sobotę

A ja pływam z załogami od sześciu lat i w 95% przypadków wypływaliśmy w sobotę :mrgreen: bo dzięki temu zdobywa się dodatkową garść bezcennych wspomnień

Doktor napisał(a):
Tomek, znów piszesz nieprawdę, bo obydwaj wiemy, że wypłynęliście dopiero w niedziele

Może Ty wiesz :mrgreen: - bo ja wiem że wypłynęliśmy w poniedziałek, bo nam się formalności pokiełbasiły, ale my kozacy zdążyliśmy jeszcze na targi wiatr i woda w Warszawie. Chcieliśmy być jak najwcześniej to raz, a dwa - mielibyśmy kłopot z samochodami pozostawionymui w Levkadzie. Chodzi o to że poznałem prawdziwe ceny dotarcia do Grecji drogą lotniczą. Nie uważam że są wysokie, bo 138 euro za samolot to przyzwoita cena. Ale niewysoka cena to nie to samo co niska kwota. Samolot w dwie strony 276 euro, ktel w dwie strony 76 euro, autobus z airport do KTEL 10 euro razem 362 euro. Pomnożone przez osiem osób to 2900 euro. Dziesięciogodzinna - dwunastogodzinna podróż do Sukosanu to odbiór łódki w sobotę rano i jeden dzień na wodzie dłużej.

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

To była informacja dla ciebie.

Ale nawet tego nie zrozumiałeś.

Ależ zrozumiałem doskonale: niektóre słowa sprawiają Ci trudność, a czasami przy takiej okazji masz nieodpartą chęć podzielić się swoim heroizmem w używaniu tych że słów informacją umieszczoną w nawiasie :mrgreen: Tylko wiesz - mimo że ta informacja w nawiasie była tylko dla mnie (ja bym tego naprawdę nigdzie nie kolportował) - to co w nawiasie mogą przeczytać wszyscy użytkownicy i teraz jacyś złośliwcy moga sie natrząsać że masz kłopoty z niektórymi słówkami. Apeluję więc - prosze się nie śmiać z Zientary :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 163 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona