Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 10 lip 2025, o 23:35

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 15:45 

Podziękował : 2349
Otrzymał podziękowań: 3695
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
JacekBol napisał(a):
I jako pełnoprawny członek tej społeczności wnoszę do administratorów o zamknięcie tego wątku.
Jesli załoga wróci i będzie ciekawa naszych opinii zawsze można go otworzyć na nowo. Bardzo o to administratorów proszę. Jesli w ogóle regulamin tego Forum na to pozwala.
Jacku, regulamin pozwala, tyle że zamykanie wątku dlatego, żeby uniemożliwić wypowiedzi jest strasznie bardzo sprzeczne z moimi przekonaniami (i mam nadzieję, że nie tylko moimi).

Jeśli ktoś nie czuje, że wypisuje głupoty takie, że rzygać się chce, to nie wiem czy knebel pomoże. Zamknąć wątek to można, gdy posty tworzą papkę wycieczek osobistych, sypią się wulgaryzmy, etc, ale to, że czyjaś śmiałość wypowiedzi poparta jest brakiem wiedzy, kultury i obyczajów, to jakby na konto wypowiadającego się idzie.

Za ten post autor Maar otrzymał podziękowanie od: Roman K
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 15:50 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
AndRand napisał(a):
Może takie rozwiązanie gdzieś się sprawdza... tak funkcjonują kontrolne wydziały wewnętrzne :) Mało wierzę w ich bezkonfliktowość (bo nie jest ona ich celem) :lol:

Każdy chciałby by podejmować decyzje aprobowane przez wszystkich, nie da się tak. Najlepiej gdyby jacht był wyposażony w armię nanorobotów naprawiających go, niestety Polonus to konstrukcja mająca swoje lata i zamiast nanorobotów ma bosmana ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 15:56 

Podziękował : 21
Otrzymał podziękowań: 29
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz
Olek napisał(a):
Każdy chciałby by podejmować decyzje aprobowane przez wszystkich, nie da się tak. Najlepiej gdyby jacht był wyposażony w armię nanorobotów naprawiających go, niestety Polonus to konstrukcja mająca swoje lata i zamiast nanorobotów ma bosmana ;)

Tyle, że nie jest on zwykłym członkiem załogi a wydelegowanym przez Armatora i przed nim odpowiadającym opiekunem bezpieczeństwa łódki...

Prawdę mówiąc nie wiem czy jakieś rozwiązanie organizacyjne by się tu lepiej sprawdziło skoro bosman ma być prawie na stałe (czy miałby być Kapitanem czy być zatrudniany przez Kapitana), natomiast widzę, że jest naturalnie konfliktotwórcze.

Nie wiem jak bym zorganizował taki rejs... chyba na miejscu Armatora zdjąłbym z Bosmana wszelką odpowiedzialność za bezpieczeństwo jachtu tak by był jedynie obligatoryjnym załogantem zajmującym się ewentualnymi naprawami. Kapitan jest od tego, żeby odpowiadać za łódkę.

Wodę jeziora pozorowała wielka szklana płyta. Powierzchnia szkła była twarda i lekko pomarszczona. Kiedy oddaliłem się na odległość jednego kilometra od brzegu w Pial Edin, dotarłem do krawędzi szkła. Począwszy od tego miejsca aż do brzegu pod Lesaiolą woda była prawdziwa.
Adam Snerg Wiśniewski

Ostatnio edytowano 29 wrz 2011, o 18:10 przez AndRand, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 15:57 

Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
JacekBol napisał(a):
I jako pełnoprawny członek tej społeczności wnoszę do administratorów o zamknięcie tego wątku.

Też byłbym za tym, ale nie ukrywam, że jest to jeden z ciekawszych wątków jaki ostatnio czytałem. Hm... każdy odpowiada za swoje wypowiedzi.
Nie raz przeglądałem wszystkie etapy tej wyprawy, zastanawiając się, na który dałbym radę się wybrać.
Tak więc, cytując klasyka, jestem za a nawet przeciw. :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 16:00 
Maar napisał(a):
Jacku, regulamin pozwala, tyle że zamykanie wątku dlatego, żeby uniemożliwić wypowiedzi jest strasznie bardzo sprzeczne z moimi przekonaniami (i mam nadzieję, że nie tylko moimi).

Rozumiem. Akceptuję. Ale pozwól, że wyrażę zdnie odrębne. Nie zgadzam się z Twoim argumentem. Apeluję tym samym do całej naszej społeczności o niewypowiadanie się więcej w tym temacie. Proszę...

Ostatnio edytowano 29 wrz 2011, o 16:22 przez JacekBol, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 16:18 

Podziękował : 3582
Otrzymał podziękowań: 2362
Uprawnienia żeglarskie: Sternik morski (no wymieniłam w końcu..)
rfryca napisał(a):
Moniia napisał(a):
RYA

A co to RYA ?
Owszem jest PZŻ, PZMiNW
W Wikipedii znalazłem tylko
http://wikipedia.pl/s?q=RYA&lang=pl

PS: ale dzięki za wytłumaczenie tego stażu

To było szukać w google :)
RYA - Royal Yachting Association, czyli Królewski Związek Żeglarski.
www.rya.org.uk

Mariusz ma brytyjski certyfikat wydany przez tą organizację (nie tylko), a że w polskich nie ma na co stażu robić więc sądzę, że chodziło mu o staż na YM Ocean

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 16:47 

Podziękował : 7
Otrzymał podziękowań: 6
Uprawnienia żeglarskie: JSM
Moniia napisał(a):
YM Ocean

choroba, znowu poległem - chyba S/Y Oceania, S/Y Ocean Dream
albo Ocean Star ewentualnie :evil:

nawet google jakoś nic nie znalazło sensownego
http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=YM+Ocean&oq=YM+Ocean&aq=f&aqi=g-vL4&aql=&gs_sm=e&gs_upl=834l834l0l1106l1l1l0l0l0l0l164l164l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=78222ceca4413349&biw=1440&bih=745

Normalnie od tego royal i english to się człowiekowi tylko tak miesza w tej głowie ...

ale jak polskiego już nie ma co zbierać to fakt współczuję, może by tak jakiś dodatkowy
staż nasz związek dla kapitanów wymyślił, jakieś punkty do mocy albo tarczy, żeby nie musieli już obcego zbierać (oczywiście za odpowiednią opłatą)
Co tacy ludzie poczną jak im RYA się też wykończy, na co staż będą zbierać ?

A w ogóle przecież od dawna wiadomo że polski organizm jest przystosowany tylko do polskiej wódki!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 17:11 

Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 248
Uprawnienia żeglarskie: gorszego sortu
rfryca napisał(a):
Moniia napisał(a):
YM Ocean

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=YM+Ocean&oq=YM+Ocean&aq=f&aqi=g-vL4&aql=&gs_sm=e&gs_upl=834l834l0l1106l1l1l0l0l0l0l164l164l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=78222ceca4413349&biw=1440&bih=745

Normalnie od tego royal i english to się człowiekowi tylko tak miesza w tej głowie ...

ale jak polskiego już nie ma co zbierać to fakt współczuję, może by tak jakiś dodatkowy
staż nasz związek dla kapitanów wymyślił, jakieś punkty do mocy albo tarczy, żeby nie musieli już obcego zbierać (oczywiście za odpowiednią opłatą)

A w ogóle przecież od dawna wiadomo że polski organizm jest przystosowany tylko do polskiej wódki!

Wpisz sobie ten post jako opinię do swojej książeczki żeglarskiej...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 17:18 

pough napisał(a):

Choroba chyba trzeba zmienić forum na bardziej "mazurskie" bo ja tu nic nie kumam :lol:

Dział książki o tematyce żeglarskiej przejrzałem od deski do deski (nawet chyba jakiś tam post popełniłem), ale działu dla dzieci nie znalazłem, żeby coś o tej "książeczce" było.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 17:21 

Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 248
Uprawnienia żeglarskie: gorszego sortu
rfryca napisał(a):
pough napisał(a):

Choroba chyba trzeba zmienić forum na bardziej "mazurskie" bo ja tu nic nie kumam :lol:

Dział książki o tematyce żeglarskiej przejrzałem od deski do deski (nawet chyba jakiś tam post popełniłem), ale działu dla dzieci nie znalazłem, żeby coś o tej "książeczce" było.

No właśnie... Bo ten Twój post jest tak samo wartościowy jak książeczka żeglarska...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 17:25 

pough napisał(a):
rfryca napisał(a):
pough napisał(a):

No właśnie... Bo ten Twój post jest tak samo wartościowy jak książeczka żeglarska...

Robert, jeżeli Ty widziałeś jakiekolwiek wartościowe posty w tym wątku, to pełny szacun
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 17:27 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
No jak to, a Twoje?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 17:47 

rfryca napisał(a):
Moniia napisał(a):
YM Ocean

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=YM+Ocean&oq=YM+Ocean&aq=f&aqi=g-vL4&aql=&gs_sm=e&gs_upl=834l834l0l1106l1l1l0l0l0l0l164l164l0.1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=78222ceca4413349&biw=1440&bih=745(...)

To jak na to klikniesz, to zobacz, że wyświetla Ci wyniki o MY Ocean a nie YM Ocean, bo google jak zwykle poprawia, bo mu się wydaje, że literówkę znalazł :roll:
Ale uprzejmie o tym ostrzega :evil:

A wtedy wyjdzie Cu cała seria o właściwym temacie, zresztą zaczynając tę serię postem Miłosza i moim uzupełnieniem z tegoż forum :lol:

ps. dlatego polecam szukanie tematów angielskich w angielskim guglu, czyli z końcówką co.uk - mniej głupot się pojawia ;)
ps2. koniec tłumaczenia, jak z sieci korzystać...

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 17:52 

Mamamonia ;)

Wodę jeziora pozorowała wielka szklana płyta. Powierzchnia szkła była twarda i lekko pomarszczona. Kiedy oddaliłem się na odległość jednego kilometra od brzegu w Pial Edin, dotarłem do krawędzi szkła. Począwszy od tego miejsca aż do brzegu pod Lesaiolą woda była prawdziwa.
Adam Snerg Wiśniewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 18:12 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
rfryca napisał(a):

Robertus, a co ty w szkole robiłeś, że Ci się lagłydż nie podoba? ;)

rfryca napisał(a):

A kto powiedział, że jeszcze będą zbierać? Staż w RYA jest potrzebny do dopuszczenia do egzaminu. Jak się zda YM Ocean, to już tylko instruktorskie lub commercial endorsement pozostaje.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 18:21 

AIKI napisał(a):
(...)
A kto powiedział, że jeszcze będą zbierać? Staż w RYA jest potrzebny do dopuszczenia do egzaminu. Jak się zda YM Ocean, to już tylko instruktorskie lub commercial endorsement pozostaje.

Hihi, Mariusz podejrzewam, że nie musiałby już wiele zbierać ...
http://www.rya.org.uk/coursestraining/c ... ining.aspx

My recent thought:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 18:28 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Aja proponuję, żeby się koledzy nie bawili w moderatora, nie pouczali modów co wycinać a co nie, co zamykać a co nie, tylko jak się temat nie podoba to nie czytać! Lepsze to niż śmiecenie. Rozumiem, że gdzie indziej takie praktyki są stosowane, ale i efekty tego są.

Wkurzające jest czytanie co drugi post: "proszę zamknąć" "proszę usunąć" "proszę nie pisać".

Znajmy swoje role.

Za ten post autor Carlo otrzymał podziękowanie od: Jaromir
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 18:29 

Podziękował : 354
Otrzymał podziękowań: 2454
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
Wilku79 napisał(a):
Mariusza znasz i jak wynika z postów to twój dobry kolega, Przema nie znasz – wniosek – Twój rzekomy obiektywizm jest równy 0.

OK - niech Ci będzie - napiszę inaczej.
Ze względu na bardzo dobra znajomość z Mariuszem wierzę mu ...

Wilku79 napisał(a):
No i nie ma czegoś takiego jak 101% - to jest matematyczny absurd.

A tu sie mylisz - skoro nasz demokratyczne wybrany Prezydent mogł się tak wyrazić a naród winien Prezydentowi wierzyć to ja pozwolę sobie jedynie zacytować za Panem Prezydentem - wierzę w 100 i 1 % .
Pzdr
Włodzimierz Ring
"Bury Kocur"

Wilku79 napisał(a):
101%

Jeszcze jedno a propos tej magicznej liczby 101 - na Polonusie bylo jeszcze dwoje ludzi - Marek i Marzena, do których moje zaufanie jest podobne jak do Mariusza.
Pytanie do Ciebie - do jakiej wielkości ( w % ) sięga w tym momencie moje zaufanie omawianych faktów ?
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 18:54 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Czytam, czytam i najpierw chciałem siedzieć cicho, ale jednak olałem polityczną poprawność i powiem co myślę.
Dla mnie sam ten temat jest ŻENUJĄCY.
Wydany z góry wyrok jest żenujący.
Mariusza znam i bardzo szanuję - ale nie ma to nic do rzeczy - do Mariusza nic nie mam, ale nie tylko Mariusz tu pisze. Nawet gdyby Mariusz był moim własnym ojcem - bez wysłuchania drugiej strony powstrzymałbym się od publicznych komentarzy i wyroków.

Nawet jeżeli osoby, które wydały już wyrok wiedzą bardzo dużo o zaistniałej sytuacji od członków załogi - pytanie, czy ktokolwiek się pokusił o telefon do bosmana by wysłuchać jego relacji? Jeżeli tak - to ani słowa o tym w wątku nie znalazłem, pełno natomiast sugestii, że wiecie coś więcej niż jest napisane (z kontekstu wynika, że od załogi) i na tej podstawie wyrokujecie. Zupełnie nie warto wysłuchać drugiej strony?

Nie mam pojęcia kto jest winny, mogę podejrzewać, że wszystkie 3 strony: załoga, bosman i armator. Ale nie wydaję wyroków, tym bardziej bez wysłuchania stron albo tylko na podstawie, że Mariusza znam.

Ochłońcie. Jeżeli już ten żenujący wątek ma istnieć, to powinni w nim wypowiadać się merytorycznie Mariusz, załoga, Przemo i najwyżej armator. Inni nie powinni wyrokować - nie jesteśmy/ście sądem, nawet koleżeńskim. Podsycanie jest nie na miejscu.

No i z góry przepraszam, że wtrąciłem się ze swoim zdaniem pomiędzy autorytetów. Wiem, że z góry jestem skazany za to. Trudno, sumienie mam własne.

Za ten post autor plitkin otrzymał podziękowania - 7: Colonel, Doktor, Jaromir, Jurmak, pough, skipbulba, STERNIK
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 19:00 

Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Morski
Ja rozmawiałem z bosmanem i znam jego wersję ale nie będę jej wygłaszał jak zechce to sam się wypowie.

Za ten post autor gabryś otrzymał podziękowanie od: Wojciecg_Zgoła
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 19:04 
Carlo napisał(a):
Wkurzające jest czytanie co drugi post: "proszę zamknąć" "proszę usunąć" "proszę nie pisać".

Podobnie jak wkurzający jest obgadywanie kogoś za jego plecami. Ale rozumiem, że niektórzy tak lubią. Może faktycznie czas wziąć przykład z Jaromira... bo moim zdaniem nie po żeglarsku to jest. Ale... widocznie na Dolnym Śląsku inne sa książki do etykiety.

Jacek Pietraszkiewicz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 19:10 

Niektórzy może lubią wydawać sądy kapturowe. I to publicznie :D

Natomiast dla mnie taka dyskusja może być o tyle przydatna jeśli ustali się, ze jeśli nie była to "niezgodność charakterów" to w celu uniknięcia takiej sytuacji przez kogoś innego zupełnie gdzie indziej dojdzie się do jakiś wniosków.

Mój wniosek jest taki, że łamanie drabinki odpowiedzialności i kwestionowanie zakresu kompetencji prawie zawsze kończy się konfliktem. Więc skoro bosman na stałe jest na Polonusie wymagany to albo powinien być załogantem albo kapitanem.

Adam Snerg Wiśniewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 19:18 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
JacekBol napisał(a):
Podobnie jak wkurzający jest obgadywanie kogoś za jego plecami.

Primo: jak wkurzające to nie obgaduj i nie będziesz musiał sie wkurzać :)
Secundo: a masz pewność że "Przemo" nie czyta tego forum? Skąd wiesz że za plecami?

JacekBol napisał(a):
bo moim zdaniem nie po żeglarsku to jest

A jak jest po żeglarsku??

JacekBol napisał(a):
widocznie na Dolnym Śląsku inne sa książki do etykiety

Proponuję, żebyś założył na ten temat nowy wątek? "Etykieta a rozmowy żeglarzy o schrzanionym rejsie" Fajnie by było jak byś przy okazji podał definicję etykiety szczególnie tej żeglarskiej.

AndRand napisał(a):
Więc skoro bosman na stałe jest na Polonusie wymagany to albo powinien być załogantem albo kapitanem.

Słusznie prawisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 20:03 

Podziękował : 142
Otrzymał podziękowań: 90
Uprawnienia żeglarskie: k.j.bałtycki
Ale oglądalność :-P
Jak w czasie programu " daj mi szansę" lub jakoś tak.
Tam dla tych którym już zabrakło wiedzy i wyczucia, pozostawała możliwość użycia "KOŁA RATUNKOWEGO" ( ale tylko raz).
Pozdrawiam i czekam na spokojne i wyważone wypowiedzi WSZYSTKICH uczestników tego feralnego rejsu.
Roman

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 20:22 

Myślałem - nadając tytuł wątkowi - że dyskusja potoczy się w kierunku ogólnym, czyli w kierunku sposobów zaradzania konfliktom, które w rejonie szczecińsko-trzebieskim mają nawet swoją nazwę identyczną z tytułem wątku.

Niestety nie udało się :-( Kilka godzin spędzonych z dala od ekranu w chłodnej poczekalni u lekarza (ha! mam już wszystkie niezbędne wszczepienia na rejon równikowy) pozwoliło mi teraz inaczej spojrzeć na powyższe 6 stron i dojść do wniosku, że większość postów powstała tylko dlatego, żeby komuś przysrać.

Skłaniam się ku radom tych, którzy radzili wcześniej, żeby powstrzymać dyskusję odbywającą się pod nieobecność zainteresowanych.
Jeżeli ktoś z uczestników tego feralnego rejsu będzie chciał, to natychmiast wątek odblokuję a tymczasem - ze złamanym sercem - zakładam knebel :-(

Za ten post autor Maar otrzymał podziękowania - 6: Colonel, Grzecho, Jurmak, Ognisty Szkwał, Roman K, skipbulba
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 wrz 2011, o 20:50 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 22
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Witam,
ponieważ nie zdążyłem się wypowiedzieć w wątku Rzeczpospolita bosmańska, wypowiem się tu, a moderatorów proszę o ewentualne przesunięcie tego wpisu.

Brałem udział w etapie zerowym i pierwszym na Polonusie.
Atmosfera była super, m.in. dzięki Przemkowi, którego poznałem dopiero na pokładzie.
Po relacjach Mariusza włos się gdzieś tam mi jerzy, tak jak pisał Wojtek, nie znam z tej strony Przema. Dla mnie był baaardzo sympatycznym, pomocnym i bardzo koleżeńskim bosmanem. Sporo mi pokazał i nauczył. Pomagał wszystkim i to bezkonfliktowo, a zadanie ma trudne, utrzymać jacht do końca rejsu.
Spałem w koi nad nim, fakt, wku... mnie czasem, bo chrapał, ale ja jego też, bo jak złaziłem z koi, to deptałem mu po kolanach :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 sty 2012, o 17:49 

[Maar] Wydzieliłem z wątku o wyprawie Polonusa.

Były bosman Polonusa zadzwonił dziś do mnie z prośbą (i groźbą załatwienia sprawy inaczej), żebym sprostował kłamliwe informacje napisane w tym wątku - co też czynię.

W przednim poście było napisane, że (były już) bosman dostał wymówienie.
Przepraszam Przemka za podanie nieprawdziwych informacji, gdyż jest to nieprawda. Wymówienie nie zostało dane Przemkowi, to Przemek złożył je na koniec etapu IV. Etapu w którym armator przekonał się na własne oczy jak bosman potrafi konfliktować się z prowadzącymi.

W związku z tym, że w następnych etapach konflikty pomiędzy bosmanem a prowadzącymi występowały w dalszym ciągu, Piotr Mikołajewski - armator jachtu i pracodawca bosmana wymówienie przyjął.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 sty 2012, o 18:10 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
A z Pagaja pana bosmana usuniecie? Bo dalej figuruje jako bosman. Po co ma znowu dzwonić?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 sty 2012, o 18:31 

Yigael napisał(a):
A z Pagaja pana bosmana usuniecie?
Oj niedopatrzenie!
Teraz to już bym pewnie poszedł siedzieć :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 sty 2012, o 18:35 

Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 5
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
No i po co wypisywać coś, o czym się wie ze słyszenia?! Tak się składa, że z Markiem rozmawialiśmy telefonicznie po etapie V, z którego przypomnę, byliśmy zadowoleni! Również współpraca z Bosmanem układała się bardzo dobrze. Miałem to szczęście, że wachtowaliśmy razem od Wysp Zielonego P. do Brazylii i tak się składa, że Polonusa odbieraliśmy od Armatora, który płynął na etapie IV - nie wspomniał nic, że z Bosmanem coś tam się nie układało. Co więcej, w sierpniu AD 2011 wiedziałem, że Bosman złożył wypowiedzenie. Armator je przyjął, a w kontrakcie stoi napisane, że wypowiedzenie jest 4-o miesięczne. Proszę nie wypisywać bzdur jeśli nie widziało się naocznie owych dokumentów!! I proszę nie mówić świadkowi jak było! Dyskusja o etapach i o niezadowolonych i zadowolonych (!!!) załogach poszczególnych etapów została przesunięta - proszę sobie poszukać i poczytać!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 177 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona