Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 19 lip 2025, o 20:18

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 gru 2012, o 18:09 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
[Maar] Wydzieliłem z wątku: "Rozporządzenie o patentach akt kolejny"

piotr6 napisał(a):
Skąd taka wielka gloryfikacja żeglarstwa morskiego?

Gloryfikacja ? chyba nie...
Moim zdaniem żeglarstwo morskie jest trudniejsze niż śródlądowe. Ale zaznaczam, że to moje zdanie, a nie obiektywny fakt :)

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2012, o 18:17 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
żeglarstwo morskie ma nie jedno imię :lol: jest trudniejsze czasami łatwiejsze.Ja pytam tylko w kontekście postów wyzej .
Czemu mamy zaczynać żeglować od jeziora a nie np od Rugii ,czy popłynąć w swym pierwszym rejsie np. Dziwnów _świnoujście. Gdzie taki Duńczyk mieszkający na Bornholmie ma znaleźć jezioro do nauki? :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2012, o 18:18 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
skipbulba napisał(a):
piotr6 napisał(a):

Moim zdaniem żeglarstwo morskie jest trudniejsze niż śródlądowe. Ale zaznaczam, że to moje zdanie, a nie obiektywny fakt :)

Maciek, oczom mym pięknym nie wierzę... Przeszło ci przez klawiaturę słowo "trudne" w zestawieniu z żeglarstwem??? :lol: :lol: :lol:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2012, o 18:21 

na
AIKI napisał(a):
skipbulba napisał(a):
piotr6 napisał(a):

Maciek, oczom mym pięknym nie wierzę... Przeszło ci przez klawiaturę słowo "trudne" w zestawieniu z żeglarstwem??? :lol: :lol: :lol:

trudniejsze ,ale nadal łatwe :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2012, o 18:23 

Andrzeju, co jakiś czas próbujesz mi wkłądac w usta słowa których nie powiedziałem :) napisałem, że jest TRUDNIEJSZE, a nie że TRUDNE.

Piotr6 - nie odpowiem Ci bo nie wiem, ja zaczynałem od morza.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 gru 2012, o 23:16 

skipbulba napisał(a):
Andrzeju, co jakiś czas próbujesz mi wkłądac w usta słowa których nie powiedziałem :) napisałem, że jest TRUDNIEJSZE, a nie że TRUDNE.

Maciuś, "trudniejsze" to stopień wyższy od "trudne". Zatem żeglarstwo śródlądowe jest "trudne", a morskie "trudniejsze". Gdybyś napisał, że żeglarstwo śródlądowe jest łatwiejsze, byłoby to w zgodzie z Twoją dotychczas prezentowaną linią (morskie jest łatwe a śródlądowe (jeszcze) łatwiejsze), że aby żeglować prawie nic nie trzeba wiedzieć i umieć. A tak wychodzi, że jednak myślisz inaczej...

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 07:35 

To zaproponuję ,zeby już nie mówić żeglować ,pływać tylko mówić trudzić się.Np trudziłem się na Mazurach lub w Chorwacji :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 08:04 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 390
Uprawnienia żeglarskie: nikt
AIKI napisał(a):
skipbulba napisał(a):

Maciuś, "trudniejsze" to stopień wyższy od "trudne". Zatem żeglarstwo śródlądowe jest "trudne", a morskie "trudniejsze".

Łatwiejsze - mniej łatwe czyli trudniejsze ale nie trudne... RA się marzy?

Wracając do sprawy. Podział na żeglarstwo, a przez to podział kompetencji, na śródlądowe i morskie wynika z faktu istnienia odrębnych i innych regulacji prawnych. Regulacje dotyczą nie tylko uprawnień ale i sposobów regulacji ruchu. Upraszczając można to podzielić na CEVNI na śródlądziu i IMO na morzu. Taki jest duch rozdzielenie kompetencji żeglarza od sternika. I jest to pomysł mało odkrywczy bo administracje już dawno tak podzieliły kompetencje. Podzielili je też inicjatorzy ICC proponując podział uprawnień na śródlądowe i morskie. Jednak praktyka już dano pokazała, że potrzeba elastyczności w podejściu do sprawy aby barki pływające z głębi lądu do portów morskich nie musiały w drodze zmieniać kapitana i załogi albo co gorsza ładunek na nich przewożony musiał być dwukrotnie przeładowywany.
Tak więc drodzy dyskutanci to "ograniczenia" uprawnień żeglarza nie jest jakąś fanaberią liberalizatorów, to konsekwentne stosowanie się do istniejących zasad. Jedno prawo na morzu, inne na śródlądziu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 09:46 

AIKI napisał(a):
skipbulba napisał(a):

Maciuś, "trudniejsze" to stopień wyższy od "trudne". Zatem żeglarstwo śródlądowe jest "trudne", a morskie "trudniejsze". Gdybyś napisał, że żeglarstwo śródlądowe jest łatwiejsze, byłoby to w zgodzie z Twoją dotychczas prezentowaną linią (morskie jest łatwe a śródlądowe (jeszcze) łatwiejsze), że aby żeglować prawie nic nie trzeba wiedzieć i umieć. A tak wychodzi, że jednak myślisz inaczej...

Andrzeju przestań, w słówka chcesz się bawić?
Żeglarstwo śródlądowe jest łatwe, a żeglarstwo morskie jest nieco trudniejsze. Czy to znaczy, że żeglarstwo morskie jest trudne? Nijak tego nie znaczy.
Podobnie jak stwierdzenie, że kremowe jest ciemniejsze od białego nie znaczy, ze kremowe jest ciemne.
Podobnie jak stwierdzenie, że żółw jest szybszy od ślimaka nie znaczy, że żółw jest szybki.
Podobnie jak stwierdzenie że 10 letnie dziecko jest mądrzejsze od debila nie znaczy, że jest mądre.

Żeglarstwo nie jest trudne, żadne żeglarstwo o którym mówimy* nie jest trudne, a to że morskie jest trudniejsze od śródlądowego niczego nie zmienia.

*bo nie mówimy tu przecież o opływaniu globusa złą drogą, nie mówimy o NW Passage itd, itd...

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 09:56 

Podziękował : 354
Otrzymał podziękowań: 2454
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
skipbulba napisał(a):
morskie jest trudniejsze od śródlądowego

Maciek
Wydaje mi się, że nie jest to kwestia łatwe/trudne.
Pływanie po morzu wymaga więcej wiedzy i zdeterminowania a już na pewno skipperowanie na morzu wymaga więcej doświadczenia niż na śródlądziu.
Mam paru dobrych kumpli, którzy - mając od lat własne łąjby na mazurach - nie chcą za nic pływać po morzu bo ... np. co będzie jak brzegu nie będzie widać ?
Ja im mówię, że ... NIC bo ... co ma być ale takie przekonywanie jest bez szans.
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 10:14 

Jak tak się patrzy na tych emerytów niemieckich w portach i jak sobie pływają lajtowo
a z drugiej strony na te spięcia na mazurach np Guzianka ,to mam duże wątpliwości co jest łatwiejsze a co trudniejsze :lol:
Przeież morze to nie tylko przeloty po 10dni non stop to też pływanie od portu do portu ,przeloty po parę godzin.

Za ten post autor piotr6 otrzymał podziękowanie od: Skier
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 11:08 

skipbulba napisał(a):
AIKI napisał(a):

Andrzeju przestań, w słówka chcesz się bawić?

Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że nie zwróciłeś uwagi na trzy śmiechacze w mojej pierwszej wypowiedzi wszczynającej ten OT. O, takich :lol:
A co do adremu - obserwuję w dzisiejszych czasach taką przewrotną... modę/zwyczaj, aby komplikować proste rzeczy. W danym przypadku była to odpowiedź niejako przez odwrotność - zamiast łatwe-łatwiejsze użyć trudniejsze ale nie trudne, czyli jakoś tak... od dupy strony :lol:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 13:51 

bury_kocur napisał(a):
Mam paru dobrych kumpli, którzy - mając od lat własne łąjby na mazurach - nie chcą za nic pływać po morzu bo ... np. co będzie jak brzegu nie będzie widać ?

Włodek ale czego to dowodzi po za tym, że Twoi koledzy są cykorami? :) No bo nijak nie dowdzi tego, że żeglarstwo morskie jest trudne.
AIKI napisał(a):
skipbulba napisał(a):
AIKI napisał(a):
W danym przypadku była to odpowiedź niejako przez odwrotność - zamiast łatwe-łatwiejsze użyć trudniejsze ale nie trudne, czyli jakoś tak... od dupy strony :lol:

Andrzej wybacz, ale gadasz trzy po trzy :)
Pytanie było: "dlaczego gloryfikujecie żeglarstwo morskie?"
użyłem prostej formuły " żeglarstwo morskie jest trudniejsze niż żeglarstwo śródlądowe" co w tym jest od dupy strony?
I dlaczego uważasz, ze na pytanie o żeglarstwo morskie prostszą i lepszą odpowiedzią jest odpowiedź "żeglarstwo śródlądowe jest łatwiejsze niż żeglarstwo morskie"?
Andrzej naprawdę nie umiem zrozumieć tej logiki :) przecież to znaczy to samo? :) a moim zdaniem na tak zadane pytanie prawidłową odpowiedzią jest opisanie żeglarstwa morskiego a nie żeglarstwa środladowego, bo nie o śródlądowe było pytanie.
Być może to TRUDNIEJSZE niż żeglowanie Andrzeju :D

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 14:03 

skipbulba napisał(a):
AIKI napisał(a):
W danym przypadku była to odpowiedź niejako przez odwrotność - zamiast łatwe-łatwiejsze użyć trudniejsze ale nie trudne, czyli jakoś tak... od dupy strony :lol:

Andrzej wybacz, ale gadasz trzy po trzy :)
Pytanie było: "dlaczego gloryfikujecie żeglarstwo morskie?"
użyłem prostej formuły " żeglarstwo morskie jest trudniejsze niż żeglarstwo śródlądowe" co w tym jest od dupy strony?

I gloryfikuje morskie (z powodu że "trudniejsze") osoba, która uważa, że żeglarstwo to w ogóle jak... jazda na hulajnodze co najwyżej? Zadziwiająca logika...
skipbulba napisał(a):
I dlaczego uważasz, ze na pytanie o żeglarstwo morskie prostszą i lepszą odpowiedzią jest odpowiedź "żeglarstwo śródlądowe jest łatwiejsze niż żeglarstwo morskie"?

Nie przekręcaj - odpowiedź wprost brzmi na odwrót akurat: żeglarstwo morskie jest łatwe, a śródlądowe jeszcze łatwiejsze - część po przecinku potraktuj jako dodatek dla poddierżania razgowora :lol:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 14:44 

AIKI napisał(a):
I gloryfikuje morskie (z powodu że "trudniejsze") osoba, która uważa, że żeglarstwo to w ogóle jak... jazda na hulajnodze co najwyżej? Zadziwiająca logika...
kto gloryfikuje? Ja!? w którym miejscu?! Andrzej wskaż gdzie gloryfikowałem żeglarstwo morskie, albo przestań pitolić.
AIKI napisał(a):
Nie przekręcaj - odpowiedź wprost brzmi na odwrót akurat: żeglarstwo morskie jest łatwe, a śródlądowe jeszcze łatwiejsze - część po przecinku potraktuj jako dodatek dla poddierżania razgowora

Alez to Ty przekręcasz. Na pytanie "dlaczego niektórzy gloryfikują żeglarstwo morskie" napisałem, że nie wiem, chociaz być może dlatego, że żelgarstwo morskie jest nieco trudniejsze niż śródlądowe. I moim zdaniem jest to logiczniejsza odpowiedź niż odpwiedzieć na pytanie "Dlaczego gloryfikuje się żeglarstwo morskie" : " bo morskie jest łatwe, ale śródlądowe łatwiejsze". To jest właśnie odpowiedź nielogiczna i "dookoła"

Nie bardzo rozumiem logikę odpowiedzi "żeglarstwo morskie jest łatwe" na pytanie "dlaczego gloryfikuje się żeglarstwo morskie" To odpowiedź bez sensu. Andrzeju może zastanów się i nie staraj się miec racji za wszelką cene. Chciałeś mi dopierniczyć ( z usmieszkami) i nie wyszło Ci. I tak uważam, ze żeglarstwo jest łatwe, szczególnie na śródlądziu... na morzu jest nieco trudniejsze, ale wciąż łatwe.

north-bert napisał(a):
cieszę się, że dostrzegacie Panowie nonsensowność tych dwóch mil

Owszem te dwie mile są nonsensowne i świadczą o tym, że autor nie zna realiów żeglowania po morzu na jachtach do 12m.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 18:04 

skipbulba napisał(a):
Chciałeś mi dopierniczyć ( z usmieszkami) i nie wyszło Ci. I tak uważam, ze żeglarstwo jest łatwe, szczególnie na śródlądziu... na morzu jest nieco trudniejsze, ale wciąż łatwe.

Maciek, ostatni raz - chodziło mi o to, że osoba uważająca żeglarstwo za łatwiznę używa określeń odwrotnych - nie (łatwe) łatwiejsze, tylko trudniejsze (od trudne).
A to twoje stwierdzenie o dopierniczaniu... jest przereklamowane :lol: Owszem, chciałem się podroczyć, ale żeby zaraz dopierniczać? Według mojej wiedzy nie jesteśmy wrogami, przeciwnikami, ani nawet (w zasadzie - za wyjątkiem łatwości żeglarstwa :lol: ) oponentami.
Zatem Wesołych Świąt i pax vobiscum :)

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 18:37 

Andrzeju, ostatni raz :D :
używa się określeń adekwatnych do zadanego pytania, a nie do własnych przekonań. Gdyby ktoś mnie spytał czy uważam żeglarstwo morskie za trudne, odparłbym, że nie, uważam je za nietrudne, a wręcz łatwe. (uogólniam teraz dla dobra dyskusji). Gdy ktos pyta dlaczego niektórzy ludzie gloryfikują żeglarstwo morskie( w opozycji do żelgarstwa śródlądowego) to odpowiadam mu zgodnie z logika języka polskiego, ze dlatego iż uważaja je za trudniejsze niż to drugie żelgarstwo. Odpowiedż w postaci : "bo żeglarswo morskie jest łatwe" znaczyłoby całkiem co innego niż to co napisałem. A napisałem, że zeglarstwo morskie jest trudniejsze niż żeglarstwo śródloądowe. Dlatego, że Ci co gloryfikują żeglarstwo morskie nie robią tego dlatego, że jest łatwe, tylko dlatego, że jest trudniejsze niż śródlądowe, co wcale nie znaczy że jest trudne A ja nie napisałem że jest trudne tylko, że trudniejsze. To zupełnie co innego.
Jak napiszę, ze stanie na jednej nodze jest trudniejsze od stania na dwóch nogach, to znaczyć będzie, że sugeruję iż stanie na jednej node jest trudne? Nie. To będzie oznaczać jedynie, że jest trudniejsze. A czy jest trudne będziesz mógł ustalić dopiero gdy ustalisz czy stanie na dwóch nogach jest trudne.

PS. Faceci nie fochaja się na siebie z powodu byle sporu (w tym językowego) to domena kobiet strzelać focha z powodu każdej odmienności zdania :)

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Wojciech1968 napisał(a):
Wy tu ha ha hi hi , a tu pani kapitan zgłasza postulaty ...

Jeżu Słodki skąd oni biora tych opatentowanych porąbańców :(
Ciekawe, że samochodem lub samolotem mogę latać po całym świecie i nie musze się uczyc podstaw międzynarodowego prawa publicznego. Ale zawsze znajdzie sie jakiś kretyn lub kretynka*, która będzie uszczęśliwac ludzi na siłę.

*tak Jarku wiem, jestem cham.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 19:11 

skipbulba napisał(a):
bo nijak nie dowdzi tego, że żeglarstwo morskie jest trudne.

Pewnie, że nie dowodzi...
Bo gdzie ta trudność ? :lol:
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 19:22 

bury_kocur napisał(a):
Bo gdzie ta trudność ? :lol:
r

Powtórzę się jeszcze raz: JA NIE WIEM !!! :D :D

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 19:38 

skipbulba napisał(a):
PS. Faceci nie fochaja się na siebie z powodu byle sporu (w tym językowego) to domena kobiet strzelać focha z powodu każdej odmienności zdania :)

Mam nadzieję, że to tyko uwaga ogólna, a nie szczegółowa do tej właśnie wymiany zdań? :mrgreen:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 20:01 

AIKI napisał(a):
skipbulba napisał(a):

Mam nadzieję, że to tyko uwaga ogólna, a nie szczegółowa do tej właśnie wymiany zdań? :mrgreen:

To uwaga szczegółowa mówiąca, ze nie mam w zwyczaju strzelać fochów z powodu ostrzejszej dyskusji z kumplem :)

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 20:17 

skipbulba napisał(a):
nie mam w zwyczaju strzelać fochów

Boś FACET ... :lol:
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 gru 2012, o 22:27 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Nie uwazam by zeglarstwo morskie bylo trudniejsze od srodladowego. Sa warunki latwiejsze, sa trudniejsze. Dostosowujac plany do umiejetnosci przecietny zeglarz poradzi sobie tam i tu. Natomiadt z latwoscia wymysle warunki w ktorych wytrawny mors bez doswiadczenia srodladowego nie poradzi sobie na wodach wewnetrznych i vice versa. Niczego to jednak nie dowodzi.
Nie ma co robic kultu z wybranej formy plywania. Jak ktos ma taki cel i jest sredniorozgarniety: nauczy sie i tu i tam. To nie balet, ze jednemu dane, a drugiemu nie. Potrafisz myslec - bedziesz dobrym zeglarzem jak chcesz. Nie potrafisz - nie bedziesz nigdy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2012, o 12:50 

Plitkin argument z nosa.

Co jest trudniejsze? Medycyna czy hydraulika? Bo bez problemu znajdę sprawy hydrauliczne z którymi lekarz se nie poradzi...

Każdy zeglarz poradzi se zarówno z morskim jak i ze śródlądowym żeglowaniem, bo nie ma w tym żadnej wiedzy tajemnej. nie mniej żeglarstwo morskie jest nieco trudniejsze moim zdaniem. Chociażby dlatego, że wiecej wyobrażam sobie sytuacji na morzy z którymi wytrawny nawet środlądowiec może mieć kłopoty niż odwrotnie. Ale to oczywiście tylko moje nic nie znaczące zdanie.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2012, o 13:00 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
A wiecie jakie żeglarstwo jest najtrudniejsze?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2012, o 13:04 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Mnie się wydaje, że trudniejsze jest to, które odbywa się w bezpośredniej bliskości innych statków.
Znaczy się śródlądowe na Mazurach - wąskie przejście, mnóstwo halsujących łódek, np.
Oprócz tego trudniej jest pływać na łódkach mieczowych niż kilowych, więc znów "poziom trudności" przesuwa się w kierunku śródlądzia.

Piszę serio.

ps. A na Zegrzu, jak ze Szkodnikiem płynąłem, gdy przywiało, łódkę przechyliło, to naprawdę się bałem, o komórkę co prawda, ale jednak.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2012, o 13:08 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Sie nie znasz!

LODOWE

Można sobie du.... stłuc...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2012, o 13:48 

Maar napisał(a):
Mnie się wydaje, że trudniejsze jest to, które odbywa się w bezpośredniej bliskości innych statków.
Znaczy się śródlądowe na Mazurach - wąskie przejście, mnóstwo halsujących łódek, np.
Oprócz tego trudniej jest pływać na łódkach mieczowych niż kilowych, więc znów "poziom trudności" przesuwa się w kierunku śródlądzia.

Piszę serio.

ps. A na Zegrzu, jak ze Szkodnikiem płynąłem, gdy przywiało, łódkę przechyliło, to naprawdę się bałem, o komórkę co prawda, ale jednak.

Też dochodzę do takiego wniosku :lol:

wcale nie jest dziwne ,że Niemcy wymagają uprawnień na śródlądzie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2012, o 13:59 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Maciek, jestem w stanie wymyslec mnostwo sytuacji na srodladziu z ktorymi mors bez srodladowego doswiadczenia na malych lodkach sobie nie poradzi. Niemniej, faktucznie slusznie zauwazasz, ze to wyzszosc medycyny nad hydraulika. Tymbardziej, ze istnieje hydraulika bardziej skomplikowana od np. wiercenia zeba. Ale nie czynnosci porownujemy chyba, tylko ogolnie. A ogolnie, to jest to zeglarstwo nieporownywalne i morskie potrafi byc zarowno latwiejsze, jak i trudniejsze. Jest poprostu troche inne i tyle. Proste zeglatstwo morskie nie jest bardziej skomplikowane od prostego srodladowego. Jest inne, wymaga troche innych umiejetnosci w zastepstwie jakichstam.

No i zebysmy szukali wspolnego jezyka napisz czy albo jak duzo i czym oraz gdzie plywasz po srodladziu? Ja na srodladziu bylem na klku akwenach, w tym na tych najbardziej uczeszczanych. Z morskiego plywania znam typowo czarterowe plywanie po ryznych typowych akwenach. Zasmakowalem tez plywania regatowego i typowo rekreacyjnego. Nie umialbym jednak jednoznacznie okreslic co jest trudniejsze, choc kazda z tych form wymaga innych umiejetnosci. Moze na ten moment dla mnie (ale nie dla wszystkich) najtrudniejszy jest matcharcing, bo nawet wytrawni regatowcy flotowi w pierwszym meczu sa jak dzieci we mgle.

Za ten post autor plitkin otrzymał podziękowania - 2: M@rek, piotr6
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 gru 2012, o 22:52 

Colonel napisał(a):
LODOWE

Można sobie du.... stłuc...

Ale za to mieliśmy lód do dryyynków...;-)))
Pzdr
KOcur

Załączniki:
DSCF1510.JPG
DSCF1510.JPG [ 177.97 KiB | Przeglądane 5005 razy ]
DSCF1465.JPG
DSCF1465.JPG [ 115.98 KiB | Przeglądane 5005 razy ]

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell
Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona