Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 16 sie 2025, o 21:18

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 582 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sie 2016, o 08:05 

Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: Kapitan Jachtowy
plitkin napisał(a):
czedu napisał(a):
Yigael napisał(a):
czedu napisał(a):
A napisałeś gdzieś ile osób podpisało się pod twoimi narzekaniami? (...) I w jakich stosunkach rodzinno towarzyskich z tobą pozostawały, że dopytam od razu?

czedu napisał(a):

Marcinie Kołoczu ty czekaj w kolejce na odpowiedz ,a nie wyprzedzaj faktow.Tobie jeszcze nie odpowiedzialem Marcinie Kołoczu badz cierpliwy :rotfl:

Świadome przekręcanie nazwisk jest gówniarzerią.

Brat i kobita kazali mi tak do ciebie pisac.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 08:07 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
czedu napisał(a):

Do mnie? Ogarnij się trochę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 08:10 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Powtarzam apel do administracji o zrobienie porządku z chamem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 09:17 

Podziękował : 1773
Otrzymał podziękowań: 4269
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
czedu napisał(a):

Jak to było w pewnej starej książce dla młodzieży: nie ma szans, żeby drugi raz zrobić dobre pierwsze wrażenie...

Za ten post autor waliant otrzymał podziękowania - 2: Colonel, Jaromir
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 09:36 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
no ni ma

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 09:38 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 193
Uprawnienia żeglarskie: Morski Trzymacz Rumpla
czedu napisał(a):
.....już do nawigacji , manewrow , stawianie i zrzucanie zagli , decydowanie o trasie ,itp.to decydowal Zientara i bosman...

Czesławie również dziękuję za temat. Dodając do powyższego fragmentu Twoje podejście do forumowiczów, dowiedziałem się, że Twoją osobę należy omijać. Bo pływanie z osobą, która nie rozumie kto jest osobą decyzyjną na jachcie, może być i niebezpieczne i niemiłe.
pozdrawiam

Za ten post autor Ejdzej otrzymał podziękowania - 2: Były user, reed
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 09:40 

Podziękował : 150
Otrzymał podziękowań: 280
Uprawnienia żeglarskie: wszystkie potrzebne
Czedu, odpowidz mi na pytanie które zadałem wcześniej. Czy targanie jedzenia z Polski było wcześniej ustalone z kapitanem lub osobą odpowiedzialną za zaprowiantowanie? Czy było uwzględnione to w kasie jachtowej?

Za ten post autor Nicram otrzymał podziękowania - 2: Były user, Jurmak
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 10:06 

Nicram napisał(a):
Czedu, odpowidz mi na pytanie które zadałem wcześniej. Czy targanie jedzenia z Polski było wcześniej ustalone z kapitanem lub osobą odpowiedzialną za zaprowiantowanie? Czy było uwzględnione to w kasie jachtowej?

Jakbym nie przywiozl jedzonka to Zientara nie mial by co jesc na Kubie przez 5 dni pobytu.Nie chcieli zaplacic,udalo mi sie wytargowac pol ceny.Wszyscy tutaj aktywni wozili jedzonko na rejsy,podobno ziemniaczki polskie do Chorwacji tez.Chyba ,ze sa od urodzenia kapitanami to sluzba im dowozila.Pobierz sobie w pdf-ie jest to obszerniej opisane.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 10:22 

Colonel napisał(a):
Powtarzam apel do administracji o zrobienie porządku z chamem.

Nie, nie, nie, bo czytaja juz siedem i pol tysiaca wyswietlen :-P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 10:25 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
czedu napisał(a):
Jakbym nie przywiozl jedzonka to Zientara nie mial by co jesc na Kubie przez 5 dni pobytu

Czyli w krótkich żołnierskich słowach - Była to Twoja z nikim nie uzgodniona działalność...

czedu napisał(a):
Wszyscy tutaj aktywni wozili jedzonko na rejsy

Ja sobie nie uzurpuje prawa do mówienia w imieniu "wszystkich", ale w znanych mi sytuacjach to takie rzeczy się uzgadniało a nie stawiało innych przed faktem dokonanym...

Za ten post autor Jurmak otrzymał podziękowania - 5: -O-, Były user, Colonel, kougar, markrzy
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 10:31 
*** Ban ***

Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
Jurmak napisał(a):
ale w znanych mi sytuacjach to takie rzeczy się uzgadniało a nie stawiało innych przed faktem dokonanym...

wielokrotnie się spotykałem, że ktoś z załogi przywoził jedzenie na rejs. Właśnie jakieś przysmaki z Polski , albo tu w Polsce produkty gotowe wykonane przez siebie, kupione w żabce itp. Czasami chciał za to kasę i wliczano mu to w cenę kasy jachtowej, czasami nie chciał nic . To tylko zależy od "normalnego" podejścia oby stron . Więc uzgadnianie takich rzeczy to nie reguła a odrobina wyrozumienia, a nie spieranie, ubliżanie i chamstwo na 9 stronach wątku :cool:
Odrobina luzu :roll:

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 10:42 

czedu napisał(a):
Jakbym nie przywiozl jedzonka to Zientara nie mial by co jesc na Kubie przez 5 dni pobytu.

Nie intryguje Cię fakt, iż Wojtek jakoś dotychczas przez kilkadziesiąt lat swojego pływania przeżył bez Twojego cateringu?

Za ten post autor plitkin otrzymał podziękowania - 5: Były user, Colonel, Jurmak, Stara Zientara, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 10:56 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
Leszek napisał(a):
To nie sprzyja wizerunkowi profesjonalnych Kapitanów (wręcz im ubliża).

Jeżeli profesjonalni kapitanowie powinni profesjonalnie dyskutować to ja w tym wątku nie znajduję tych profesjonalnych kapitanów.

Za ten post autor piotr6 otrzymał podziękowania - 3: jgrz, KRutk12, peter
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 11:05 

czedu napisał(a):
Jakbym nie przywiozl jedzonka to Zientara nie mial by co jesc na Kubie przez 5 dni pobytu.

Jeszcze z głodu nikt się nie zesrał.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 11:50 

Seba napisał(a):
Jurmak napisał(a):
ale w znanych mi sytuacjach to takie rzeczy się uzgadniało a nie stawiało innych przed faktem dokonanym...

wielokrotnie się spotykałem, że ktoś z załogi przywoził jedzenie na rejs. Właśnie jakieś przysmaki z Polski , albo tu w Polsce produkty gotowe wykonane przez siebie, kupione w żabce itp. Czasami chciał za to kasę i wliczano mu to w cenę kasy jachtowej, czasami nie chciał nic . To tylko zależy od "normalnego" podejścia oby stron . Więc uzgadnianie takich rzeczy to nie reguła a odrobina wyrozumienia, a nie spieranie, ubliżanie i chamstwo na 9 stronach wątku :cool:
Odrobina luzu :roll:

Gosciu to nie bylo kilka produktow z ZABKI tylko zarcie za tysiaka na 2 tygodnie!!!!!

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Jurmak napisał(a):
czedu napisał(a):
Jakbym nie przywiozl jedzonka to Zientara nie mial by co jesc na Kubie przez 5 dni pobytu

Czyli w krótkich żołnierskich słowach - Była to Twoja z nikim nie uzgodniona działalność...

czedu napisał(a):
Wszyscy tutaj aktywni wozili jedzonko na rejsy

Ja sobie nie uzurpuje prawa do mówienia w imieniu "wszystkich", ale w znanych mi sytuacjach to takie rzeczy się uzgadniało a nie stawiało innych przed faktem dokonanym...

Nie bylo jak uzgodnic bo 6 osob zostalo z poprzedniego etapu,a na Jamajke nie udalo sie dodzwonic.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 11:58 
*** Ban ***

Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
czedu napisał(a):

Gosciu to nie bylo kilka produktow z ZABKI tylko zarcie za tysiaka na 2 tygodnie!!!!!

no, tak, żabka tania podobno. Ale wiesz przypomniałem sobie, że niektórzy faktycznie kupowali w innych sklepach .

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 12:27 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
czedu napisał(a):

Widzisz, ja jednak podejrzewam twoją inicjatywę w tej materii - że jesteś chamem i prostakiem udowodniłeś już wielokrotnie w tym wątku - do Kobity nic nie mam - stąd konsekwentne pisanie jej jak powyżej.

czedu napisał(a):

czedu napisał(a):
Nie bylo jak uzgodnic bo 6 osob zostalo z poprzedniego etapu,a na Jamajke nie udalo sie dodzwonic.

Widzisz, różne różni "profesjonalni kapitanowie" mają podejście do kasy jachtowej i aprowizacji, niektórzy na przykład słyną z tego że lubią sobie na koszt załogi nakupić smakołyków i żreć je potem cichaczem w koi... Nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Ale żeby nieuzgodniwszy tego z nikim w szczególności z organizatorem, kapitanem ani załogą nakupić "żarcia za tysiaka na 2 tygodnie" /skądinąd - dla całej załogi? pokażesz listę aprowizacyjną :mrgreen: / i oczekiwać, że zakup zostanie na pewno zaaprobowany trzeba być... hmm specyficzną osobą, żeby się z powodu braku takiej akceptacji awanturować i zgłaszać roszczenia trzeba być nieszczególnie lotnym, ale żeby się tym publicznie na forum chwalić trzeba być nie tylko chamem i prostakiem ale przygłupem.

Za ten post autor Były user otrzymał podziękowania - 2: Jurmak, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 12:38 

Podziękował : 21
Otrzymał podziękowań: 18
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
ale afera, o pasze...

Za ten post autor marcel111 otrzymał podziękowanie od: Były user
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 12:48 

marcel111 napisał(a):
ale afera, o pasze...

Genialnie podsumowałeś! :mrgreen: :rotfl: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 13:23 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
czedu napisał(a):

Noooo to ja już oczami wyobraźni widzę jak wyglądała akcja :rotfl:
Melduje się gościu na pokładzie i oznajmia - Nakupowałem żarcia za tysiaka i proszę się ze mną z tego wydatku rozliczyć...
Może wy znacie skippera, bo ja nie, którego w tej chwili szlag by nie trafił z miejsca...

Za ten post autor Jurmak otrzymał podziękowania - 7: Były user, Cape, Colonel, Jaromir, Moniia, peppino, PilotR
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 13:55 

Jurmak napisał(a):
czedu napisał(a):

Melduje się gościu na pokładzie i oznajmia - Nakupowałem żarcia za tysiaka i proszę się ze mną z tego wydatku rozliczyć...
Może wy znacie skippera, bo ja nie, którego w tej chwili szlag by nie trafił z miejsca...

Szukaj w FUNDACJI tam ich masz na peczki.
Ty mozesz jesc ryz z makaronem i popijac morska woda :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 13:58 

czedu napisał(a):

1000zł: 14 dni=71,42:brata,żone i ciebie=23zł racji żywieniowej na osobę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 14:05 

Jurmak napisał(a):
czedu napisał(a):

Sprowadzając do poziomu dowcipu: oczami wyobraźni widzę dziesięciu załogantów z takim samym wnioskiem, bo każdy pomyślał o wszystkich :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 14:07 

Yigael napisał(a):
czedu napisał(a):

Widzisz, ja jednak podejrzewam twoją inicjatywę w tej materii - że jesteś chamem i prostakiem udowodniłeś już wielokrotnie w tym wątku - do Kobity nic nie mam - stąd konsekwentne pisanie jej jak powyżej.

czedu napisał(a):

czedu napisał(a):

Widzisz, różne różni "profesjonalni kapitanowie" mają podejście do kasy jachtowej i aprowizacji, niektórzy na przykład słyną z tego że lubią sobie na koszt załogi nakupić smakołyków i żreć je potem cichaczem w koi... Nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Ale żeby nieuzgodniwszy tego z nikim w szczególności z organizatorem, kapitanem ani załogą nakupić "żarcia za tysiaka na 2 tygodnie" /skądinąd - dla całej załogi? pokażesz listę aprowizacyjną :mrgreen: / i oczekiwać, że zakup zostanie na pewno zaaprobowany trzeba być... hmm specyficzną osobą, żeby się z powodu braku takiej akceptacji awanturować i zgłaszać roszczenia trzeba być nieszczególnie lotnym, ale żeby się tym publicznie na forum chwalić trzeba być nie tylko chamem i prostakiem ale przygłupem.

Oj nie ladnie Kolocz sie tutaj wyrazasz oj nie ladnie ,nie chciej zebym ja tutaj pierdnoł kilka haselek jakim ty jestes nie tylko prostakiem.Jakbys troche ruszyl muzgownica to doszedlbys do wniosku ,ze lepiej miec zarcie nizeli nimiec :rotfl: Chyba ,ze lubisz jak twoj kolega ryz z makaronem .

A tak powaznie to sa tez tacy kapitanowie co stosuja sie do regulaminu w tym wypadku fundacji i rozliczaja kase jachtowa na koniec rejsu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 14:13 

czedu napisał(a):
Jakbys troche ruszyl muzgownica

:rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 14:18 

czedu napisał(a):
Oj nie ladnie Kolocz sie tutaj wyrazasz oj nie ladnie ,nie chciej zebym ja tutaj pierdnoł kilka haselek jakim ty jestes nie tylko prostakiem.Jakbys troche ruszyl muzgownica to doszedlbys do wniosku ,ze lepiej miec zarcie nizeli nimiec Chyba ,ze lubisz jak twoj kolega ryz z makaronem .

Już pierdnąłeś. I smród się rozchodzi. Jeżeli uważasz, że jesteś mnie w stanie obrazić bądź przejmuję się twoją o mnie opinią, to w mylnym tkwisz błędzie. Tak samo jak w kwestii pisowni trudnego słowa mózgownica.

Fakt, że Jurmak jest moim kolegą poczytuję sobie za zaszczyt i mogę z nim jeść choćby i ryż z makaronem. A z tobą bym do stołu nie usiadł. Bo, widzisz, nie ważne gdzie i co, ale z kim.

czedu napisał(a):
A tak powaznie to sa tez tacy kapitanowie co stosuja sie do regulaminu w tym wypadku fundacji i rozliczaja kase jachtowa na koniec rejsu.

A to co żżarli cichaczem w koi na koszt załogi też?

PS. Nie zniżę się, Czesławie Dudo, do twojego poziomu zabaw nazwiskiem choć bieżąca sytuacja polityczna tak ciekawe podsuwa w tej materii możliwości...

Ostatnio edytowano 18 sie 2016, o 14:20 przez Były user, łącznie edytowano 1 raz

Za ten post autor Były user otrzymał podziękowanie od: Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 14:19 

Podziękował : 38
Otrzymał podziękowań: 29
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Czy płynie z nami moderator ??? Bo to już nawet śmieszne przestaje być :(

Za ten post autor martin40 otrzymał podziękowanie od: Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 14:37 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
martin40 napisał(a):

Nie no, czemu...?
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie znów cały dzień pada... W tej sytuacji w cenie jest każda rozrywka, nawet tak przaśna, jak obserwowanie pogrążającego się kolejnymi wypowiedziami chama.
Dajmy się tedy jeszcze chwilę produkować Kapitanowi Czesławowi Dudzie - skipperowi, bosmanowi, organizatorowi rejsów i kursów - w konkurencyjnej wobec tytułowego armatora firmie http://bestsailing.eu/onas.php?id_news=1

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Za ten post autor Jaromir otrzymał podziękowanie od: Były user
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 14:49 

Jaromir napisał(a):
martin40 napisał(a):

Nie no, czemu...?
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie znów cały dzień pada... W tej sytuacji w cenie jest każda rozrywka, nawet tak przaśna, jak obserwowanie pogrążającego się kolejnymi wypowiedziami chama.
Dajmy się tedy jeszcze chwilę produkować Kapitanowi Czesławowi Dudzie - skipperowi, bosmanowi, organizatorowi rejsów i kursów - w konkurencyjnej wobec tytułowego armatora firmie http://bestsailing.eu/onas.php?id_news=1

A ty skad sie urwales :rotfl: Przez takich jak ty moderator moze sie wkurzyc :rotfl:

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Yigael napisał(a):
czedu napisał(a):
Oj nie ladnie Kolocz sie tutaj wyrazasz oj nie ladnie ,nie chciej zebym ja tutaj pierdnoł kilka haselek jakim ty jestes nie tylko prostakiem.Jakbys troche ruszyl muzgownica to doszedlbys do wniosku ,ze lepiej miec zarcie nizeli nimiec Chyba ,ze lubisz jak twoj kolega ryz z makaronem .

Już pierdnąłeś. I smród się rozchodzi. Jeżeli uważasz, że jesteś mnie w stanie obrazić bądź przejmuję się twoją o mnie opinią, to w mylnym tkwisz błędzie. Tak samo jak w kwestii pisowni trudnego słowa mózgownica.

Fakt, że Jurmak jest moim kolegą poczytuję sobie za zaszczyt i mogę z nim jeść choćby i ryż z makaronem. A z tobą bym do stołu nie usiadł. Bo, widzisz, nie ważne gdzie i co, ale z kim.

czedu napisał(a):

A to co żżarli cichaczem w koi na koszt załogi też?

PS. Nie zniżę się, Czesławie Dudo, do twojego poziomu zabaw nazwiskiem choć bieżąca sytuacja polityczna tak ciekawe podsuwa w tej materii możliwości...

Znizyles sie Kolacz i to bardzo Cytuje " ja sie tylko zrewanzowalem cytuje " trzeba być nie tylko chamem i prostakiem ale przygłupem."Wstydz sie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 sie 2016, o 14:57 

Podziękował : 7
Otrzymał podziękowań: 8
Uprawnienia żeglarskie: Sternik Jachtowy
czedu napisał(a):

Jak wyczytałem na początku jedną z rzeczy które nie pasowały Tobie podczas rejsu było to, że ktoś zrobił duże zakupy nie uzgadniając i nie uwzględniając przy tym gustów CAŁEJ załogi tylko swoje...
Nie widzisz w tych swoich zakupach za 1000zł jakby podobnej sytuacji? Bo zakładam, że skoro nie miałeś wcześniej kontaktu z załogą to ich upodobań żywieniowych nie znałeś. A jednak zakupy za 1000zł jakoś zrobiłeś...

Za ten post autor broster otrzymał podziękowanie od: burbon
Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 582 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna strona