Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 1 lis 2024, o 00:28




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 cze 2013, o 11:56 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2011, o 16:40
Posty: 4693
Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 758
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Kuracent - ale pamiętałeś o obraniu pomidorów ze skórki?
No i jeszcze jedno - nie trzeba ich drobno kroić - na patelni i tak się rozpadną.
Curry w wodzie to też średni pomysł - lepiej dodać jak już wymieszasz składniki.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 cze 2013, o 12:38 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2010, o 18:03
Posty: 4794
Podziękował : 652
Otrzymał podziękowań: 347
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
Sąsiad napisał(a):
Kuracent - ale pamiętałeś o obraniu pomidorów ze skórki?
No i jeszcze jedno - nie trzeba ich drobno kroić - na patelni i tak się rozpadną.
Curry w wodzie to też średni pomysł - lepiej dodać jak już wymieszasz składniki.


Nie pamiętałem o obraniu ze skórki. Ale i tak było smaczne.
Curry miało za zadanie, aby ryż stał się żółty.

BTW Komu powinienem wcisnąć podziękowanie za inspirację? - jak myślicie?

pzdr,
Andrzej Kurowski


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 cze 2013, o 17:25 

Dołączył(a): 16 lis 2010, o 16:17
Posty: 10478
Podziękował : 1302
Otrzymał podziękowań: 4181
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
To oczywiste! Mnie. Bo tylko ja zmusilem Cie do myslenia, reszta podala na tacy.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 cze 2013, o 11:49 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 30 lis 2011, o 20:33
Posty: 2037
Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 953
Uprawnienia żeglarskie: niebieskie, plastikowe, ze zdjęciem
Możesz też podziękować mnie, bo nie napisałem nic, co by Cię zniechęciło ;)

W temacie syndromu dnia ostatniego. Składniki:
- reszta makaronu z wczorajszej pomidorowej
- resztka (ok 1/3) konserwy mięsnej
- plaster szynki
- suszone pomidory
- świeżo zmielony pieprz.
Na patelni podgrzać rozdrobnioną konserwę i skrojoną w kostkę szynkę. Dodać pokrojone w paseczki pomidory suszone. Po około 10-15 min. dodać wczorajszy makaron, podlać odrobiną wody. Dusić pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Pod koniec przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z czerwonym winem ;)
Generalnie polecam suszone pomidory, zajmują mało miejsca a dodanie ich do potrawy sprawia, że jest ona bardzo aromatyczna i nabiera znakomitych walorów smakowych.

_________________
Daniel
***** ***
"W demokracji wolno głupcom głosować, w dyktaturze wolno głupcom rządzić." B. Russell
"Propaganda u ruskich jest potrzebna, bo jak im wyłączycie TV zorientują się, że są głodni." Internet
"To dziwne być w tym samym wieku co starzy ludzie." tamże


Ostatnio edytowano 24 cze 2013, o 12:04 przez damit, łącznie edytowano 1 raz


Za ten post autor damit otrzymał podziękowanie od: Kuracent
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 cze 2013, o 11:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2011, o 16:40
Posty: 4693
Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 758
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Oczywiste jest, że musisz podziękować mnie, bo jako pierwszy potraktowałem Cię poważnie, czym zainspirowałem innych :rotfl:


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 lip 2013, o 17:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2010, o 18:03
Posty: 4794
Podziękował : 652
Otrzymał podziękowań: 347
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
plitkin napisał(a):
To oczywiste! Mnie. Bo tylko ja zmusilem Cie do myslenia, reszta podala na tacy.


Sąsiad napisał(a):
Oczywiste jest, że musisz podziękować mnie, bo jako pierwszy potraktowałem Cię poważnie, czym zainspirowałem innych :rotfl:


Podziękowałem wszystkim 10 (słownie: dziesięciu!!) wypowiadającym się w tym wątku. Naprawdę pomogliście mi w mniejszym czy większym stopniu w trakcie rejsu. A właściwie pomogliście przeżyć mojej załodze, której dawałem coś w miarę zjadliwego z niewielkiej ilości dostępnych produktów. A mnie pomogliście pośrednio, bo załoga nie wyrzuciła mnie za burtę.

To był trudny rejs pod wieloma względami w tym pod wzgledem kambuza. Plus jest taki, że moja wiedza o gotowaniu powiększyła się o kilkaset procent.

pzdr,
Andrzej Kurowski


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
[ Index Sitemap ]
Łódź motorowa | Frezowanie modeli 3D | Stocznia jachtowa | Nexo yachts | Łodzie wędkarskie Barti | Szkolenia żeglarskie i rejsy NATANGO
Olej do drewna | SAJ | Wypadki jachtów | Marek Tereszewski dookoła świata | Projektowanie graficzne


Wszystkie prawa zastrzeżone. Żaden fragment serwisu "forum.zegluj.net" ani jego archiwum
nie może być wykorzystany w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela forum.żegluj.net
Copyright © by forum.żegluj.net


Nasze forum wykorzystuje ciasteczka do przechowywania informacji o logowaniu. Ciasteczka umożliwiają automatyczne zalogowanie.
Jeżeli nie chcesz korzystać z cookies, wyłącz je w swojej przeglądarce.



POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL