Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 3 lip 2020, o 00:58




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 365 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 mar 2020, o 12:06 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 mar 2020, o 13:30
Posty: 4
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Wojciech napisał(a):
kotwiczka_89 napisał(a):
Być może zbyt pobieżnie przejrzałam wątek

Zapewne tego też nie dostrzegłaś viewtopic.php?f=86&t=17172&hilit=liofilizowane


Temat trochę martwy, ale może jak pobiję to ktoś się jeszcze odezwie :) Dzięki!


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 kwi 2020, o 10:03 

Dołączył(a): 7 maja 2013, o 09:14
Posty: 1366
Podziękował : 242
Otrzymał podziękowań: 148
Uprawnienia żeglarskie: sj
Dzień dobry.

Pierwsza próba w "produkcji" konserw "pasatowych"

Wołowina, pręga, udziec, łopatka, szponder, przyprawy.
Apertyzacja w temperaturze powyżej 122 stopnie C. (20 psi)
Wygrzewanie 15 minut, apertyzacja 1 1/4 godziny.

Studzenie 2 godziny.

Czy dobre, pisać nie będę, bo i tak powiedzą że się chwalę.

emeryt


Załączniki:
Ogółem.jpg
Ogółem.jpg [ 86.62 KiB | Przeglądane 751 razy ]
Wsad.jpg
Wsad.jpg [ 148.31 KiB | Przeglądane 751 razy ]
Zamknięte.jpg
Zamknięte.jpg [ 69.04 KiB | Przeglądane 751 razy ]
W autoklawie.jpg
W autoklawie.jpg [ 115.5 KiB | Przeglądane 751 razy ]
Sterylizacja.jpg
Sterylizacja.jpg [ 98.11 KiB | Przeglądane 751 razy ]
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 maja 2020, o 20:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2018, o 11:18
Posty: 110
Podziękował : 5
Otrzymał podziękowań: 21
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Na dolegliwosci różne dzisiaj nastawiłem nalewkę z mniszka lekarskiego tak coś ze 45%.
Za 3 tygodnie będzie zabutelkowana :D

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 maja 2020, o 15:19 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2018, o 11:18
Posty: 110
Podziękował : 5
Otrzymał podziękowań: 21
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Zakupiłem nową suszareczkę do wiktuałów.
Właśnie porcja suszonej wołowinki się fabrykuje :D
Zalewa sojowo paprykowa ostra :twisted:

Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 cze 2020, o 21:45 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 maja 2018, o 11:18
Posty: 110
Podziękował : 5
Otrzymał podziękowań: 21
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Z soboty na niedziele pierwsze próby suszenia jeleninki :-)


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 365 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
[ Index Sitemap ]
Frezowanie modeli 3D | Stocznia jachtowa | Nexo yachts | Łodzie wędkarskie Barti | Projektowanie graficzne | Szkolenia żeglarskie i rejsy NATANGO
Olej do drewna | SAJ | Ośrodek Żeglarski AM | Setką przez Atlantyk | Kapiszonownik


Wszystkie prawa zastrzeżone. Żaden fragment serwisu "forum.zegluj.net" ani jego archiwum
nie może być wykorzystany w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela forum.żegluj.net
Copyright © by forum.żegluj.net


Nasze forum wykorzystuje ciasteczka do przechowywania informacji o logowaniu. Ciasteczka umożliwiają automatyczne zalogowanie.
Jeżeli nie chcesz korzystać z cookies, wyłącz je w swojej przeglądarce.



POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL