Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 6 lip 2025, o 21:32

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 lip 2016, o 07:32 
M@rek napisał(a):
Wert23 napisał(a):
Czy "normalnej flocie" to można polemizować. ;)
Ale za kasę (a to ważne) z możliwością rozwoju zawodowego.

Watek mozemy rozwinac :) Troche doswiadczenia w temacie mam .

W sumie można :) Ale to już raczej w dziale hydepark.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 lip 2016, o 08:59 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: Yachtmaster Offshore
Załoga naszego statku jest wykwalifikowana i chętna do dzielenia się swoją wiedzą.
Na wyposażeniu nawigacyjnej znajduje się min. mosiężny sekstant ( własność moja).
Można też rozwinąć talenty lingwistycze bo w załodze oprócz Polaków mamy przedstawiceli:
Holandii, Portugalii, Rosji, Szkocji, Włoch.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 lip 2016, o 10:32 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
Ja to mam taką zasadę, że swojego cv nie wysyłam do anonimowych firm czy pracodawców

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 lip 2016, o 11:31 

Otrzymał podziękowań: 40
Uprawnienia żeglarskie: Starszy oficer
Czegoś tu nie rozumiem.

Ktoś daję pracę i nikt nie chce ;) deckhand po sezonie pracy może wskoczyć na 2500 E i nie dość że na talerzu leży praca i kontakty to wszyscy kręcą nosem.

Praca bez oficjalnej firm kontraktów i takich tam .... taki sektor jest zazwyczaj dużo chętnych więc jak komuś nie powiada to trudno, po 8 latach stwierdzam że kto pierwszy ten lepszy a jak komuś nie pasuje to jego sprawa. Widziałem piękne kontrakty i właścicieli którzy wywalali załogi za krzywą minę i wtedy jakoś te kontrakty nie pomagały.

Powodzenia w poszukiwaniach :)

Za ten post autor adaswa otrzymał podziękowanie od: Skipper Zbig
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 lip 2016, o 14:41 

Podziękował : 357
Otrzymał podziękowań: 299
Uprawnienia żeglarskie: kpt. jacht.
adaswa napisał(a):
Czegoś tu nie rozumiem.

Ktoś daję pracę i nikt nie chce

Ja też nie rozumiem :rotfl: .
Czy ktoś mówił o pracy ?? Na razie jest tylko mowa o wolontariacie.

A że mój imiennik kogoś zajdzie to więcej niż pewne, choćby jakiś młody człowiek będzie miał koję na wakacje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 lip 2016, o 15:17 
adaswa napisał(a):
Praca bez oficjalnej firm kontraktów i takich tam .... taki sektor jest zazwyczaj dużo chętnych więc jak komuś nie powiada to trudno, po 8 latach stwierdzam że kto pierwszy ten lepszy a jak komuś nie pasuje to jego sprawa. Widziałem piękne kontrakty i właścicieli którzy wywalali załogi za krzywą minę i wtedy jakoś te kontrakty nie pomagały.

Życzę duużo zdrowia i oficjalnych, czytelnych kontraktów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 lip 2016, o 20:01 

Otrzymał podziękowań: 40
Uprawnienia żeglarskie: Starszy oficer
Wert23 napisał(a):
Życzę duużo zdrowia i oficjalnych, czytelnych kontraktów.

Dziękuje lecz w dużej mierze nic to nie da szczególnie na prywatnych jachtach. Ewentualne pozwanie firmy która jest tylko skrzynką pocztową na wyspie, należącą do kilku pośredników.

Pamiętam kiedyś roztarliśmy się z klientem który nie dotrzymał zapisów umowy, problem tkwi w tym nawet jego rząd nie był w stanie udowodnić że jest właścicielem jachtu od lat 15 a jurysdykcja kraju taniej bandery no cóż ma to ogólnie w nosie.

ostatnio dostaliśmy piękne kontrakty przysłane przez faktyczny zarząd lecz wystawione przez firmę znów na wyspie ... podpisy elektroniczne itp tutaj nie można nawet było powiedzieć że umowa nie warta jest papieru na której jest wydrukowana tyle że kasa się zgadzała i była na czas.

Takie reguły gry lub takie szczęście :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 lip 2016, o 06:45 
Tym bardziej ponawiam życzenia.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2