Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 19 lip 2025, o 16:59

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 09:16 

Podziękował : 656
Otrzymał podziękowań: 355
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
Ostatnio chciałem ucywilizować ogłoszenia rejsów.

Nie spotkało się to z aprobatą Forumowiczów i nastąpił atak. Mam dość.
Jak wycofać się z Forum? Tak, aby wycofać wszelkie wypowiedzi na nim?

pzdr,
AndrzeJ Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 09:19 

Podziękował : 107
Otrzymał podziękowań: 55
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Regulamin forum:
......
II. Dodając post/wątek wyrażasz zgodę na jego publikację nieograniczoną w czasie, oraz oświadczasz, że nie będziesz żądał usunięcia opublikowanych postów/wątków swojego autorstwa. Żądanie usunięcia postów/wątków nie będzie uwzględniane.

Tak więc Drogi Andrzeju NIEDASIE ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 09:23 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Kuracent napisał(a):
Ostatnio chciałem ucywilizować ogłoszenia rejsów.
Nie, nie chciałeś ucywilizować, tylko chciałeś wprowadzić regulamin pisania ogłoszeń.

A odpowiadając na Twoje pytanie - regulamin naszego forum nie przewiduje możliwości kasowania kont i postów użytkowników, którym się znudziło.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 10:12 

Podziękował : 1632
Otrzymał podziękowań: 2382
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Andrzeju, wyglądało by to tak jakbyś postawił wódkę, a przed polaniem zabrał flaszkę. ;)

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Wiem, na mnie zima wiosną też źle działa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 10:55 

Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 759
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
O, jaki foch od rana :lol:
Sformuowanie mocno niezręcznie dobrałeś, ale niech Ci będzie. Apostazji dokonuje się przez publiczne oświadczenie następującej treści:

Ja, …….. syn ……. i……….. ur…………………… w ………. nick forumowy .....
w pełni świadomy swej decyzji oraz jej konsekwencji, z własnej, nieprzymuszonej woli poświadczam przez ten dokument, że nie chcę być uważany za członka Forum zegluj.net
Powodem, dla którego opuszczam forum jest .... zatem moja dalsza przynależność do forum pozostaje w sprzeczności z jego istotą i powoduje u mnie wyrzuty sumienia związane z fasadowością mojego dalszego na nim pozostawania. Od dawna nie uczestniczę w jego życiu - nie biorę udziału w SIZach, rejsach forumowych, spotkaniach w Korsarzu, jak i innych praktykach uczestników forum.
Odmawiam też i nie życzę sobie w przyszłości wszelkich kontaktów z adminami oraz modami forumowymi mającymi na celu (w tym także pośrednio, przez tych znajomych, którzy mi jeszcze pozostali) nakłonienie mnie do powrotu na łono forumowiczów. Zastrzegam sobie również możliwość wniesienia stosownej skargi w przypadku wystąpienia potencjalnych represji umieszczanych w postach, a skierowanych pod adresem moim lub mojej najbliższej rodziny. W przypadku naruszenia mojego prawa do wolności uczestnictwa, nie wykluczam w przyszłości jego dochodzenia na drodze sądowej.

Wystarczy uzupełnić brakujące i już. Posty oczywiście skasowane nie będą, zgodnie z regulaminem, ale pociesz się, że nawet kościół nie niszczył wszystkich pism apostatów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 11:03 

Podziękował : 256
Otrzymał podziękowań: 1141
Uprawnienia żeglarskie: galernik
Andrzeju -a mnie podoba się że Cię obchodzą różne sprawy, sprawy o bardzo szerokim spektrum tematycznym. Jeśli tylko nie przyjmować wzoru ogłoszeń jako nakaż czy regulamin, ale jako wzór niedościgły - to mnie się podoba. Przy zachowaniu Twoich standardów, potencjalni uczestnicy rejsów oszczędzaliby sporo czasu, sporo wykonanych maili telefonów. Uważam ze Twój standard ogłoszenia będzie dobrym wzorem dla wielu wielu osób. Nie odczytuj opinii kilku osób które programowo lubią się z tobą przekomarzać, jako opinię całego forum. Forum to setki osób, które czytają, ale nie koniecznie są takie "gadatliwe" jak - żeby daleko nie szukać - ja :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 11:31 

sajmon napisał(a):
wzór niedościgły
Hmmm, ciekawostka przyrodnicza. Cóż jest takiego niedościgłego w tym wzorze?

Nie żeby mi się podobały wszystkie ogłoszenia, wręcz przeciwnie, wiele razy dworowałem sobie z kretynizmów tam wypisywanych, ale... takie kretynizmy, forma, nawet sposób sklecania zdań i kilka innych elementów ogłoszenia daje czytającemu pojęcie o tym, z kim będzie spędzał czas na burcie.

Wymiana kilku maili, rozmowa telefoniczna to także możliwość zadecydowania przez organizatora/prowadzącego czy osoba zainteresowana ogłoszeniem pasuje do ekipy.

Ciekawe Sajmon jak sobie wyobrażasz takie coś o czym pisze Andrzej:
Kuracent napisał(a):
- Cześć! Przeczytałem ogłoszenie. Wiem wszystko. Wpłaciłem właśnie zaliczkę za siebie i dziewczynę na Twoje konto!
W sytuacji, gdy w ogłoszeniu jest podane, że są na rejsie dwa wolne miejsca i wiele osób (50 par) pisze do organizatora taki mail.
Organizator później miałby siedzieć i 49 osobom klepać przelewy.

ps. O tym, że nawet skodyfikowany do ostatniej (jedynej?) szarej komórki Kuracent nie potrafił odpowiedzieć Marcinowi na pytanie co to jest rejs stażowy, ale wymaga takiej informacji w ogłoszeniu nawet nie wspomnę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 11:46 

Wzór niedościgły - to wzór, nie szablon. Do komponowania własnego ogłoszenia używamy jeszcze własnego rozumu. Natomiast jako organizator - nie miałbym nic przeciwko temu żeby ludzie na wyścigi wysyłali do mnie zaliczki z rezerwacją. To wspaniały przykład - pewnie wzięty z życia z tymi 50-cioma parkami. Rozumiem że lepiej nie pisać takiego ogłoszenia bo byłby problem ze zbyt dużą ilością chętnych. Masz rację Marku - do tego nie można dopuścić :D Ale wziąłbym na siebie to ryzyko i tą pracę żeby odpisać i odesłać 49 zaliczek, lub co bardziej prawdopodobne załatwić jeszcze osiem jachtów na rejs.

Maar napisał(a):
Ciekawe Sajmon jak sobie wyobrażasz takie coś o czym pisze Andrzej:

Nie muszę sobie wyobrażać. Na rejs marcowy z Antelio, Katriną i Yacą & company miałem w pewnym momencie 16 chętnych. Zaliczki w rezultacie wpłaciło 9 osób. Wszyscy byli uprzedzeni że przy nadmiarze decyduje kolejność wpłat zaliczki. Z bólem serca musiałem trzem osobom odmówić, napisać maile, zadzwonić, a dwóm osobom odesłać zaliczki. Gdyby wpłynęło 13 zaliczek -wziąłbym drugi jacht. Jakieś jeszcze przykłady z zycia wzięte oprócz tych 50 par???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 14:28 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Odpowiedź na tytułowe pytanie: poradzić się u Spalonego Kota. Można przybić jakiś akt na drzwiach forum. Tylko wtedy niech będzie ładna!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 14:43 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 14:55 

sajmon napisał(a):
Ale wziąłbym na siebie to ryzyko i tą pracę żeby odpisać i odesłać 49 zaliczek, lub co bardziej prawdopodobne załatwić jeszcze osiem jachtów na rejs.
Widzisz Sajmon, problem leży w tym, że forum z założenia istnieje dla żeglarzy amatorów i jest wielu, dla których zrobienie jednej "zwrotki zaliczki" może stanowić problem (bo mają ograniczony dostęp do internetu - są w rejsie, np.).
To że walisz komerchę i kryterium zapisania do załogi jest kolejność wpłat, to Twoja sprawa i nic mi do tego, ale nie pisz, że jest to niedościgły wzór, bo dla wielu to wzorem nie jest.

Poza tym zajrzyj do ogłoszeń. Andy weźmie drugi Dar? Chyba Pomorza :-) Essi znajdzie drugiego Opala na Śródziemnym. A może Kacfil sobie drugie Bruceo zanabędzie?

A jak już zajrzysz do tych ogłoszeń, to znajdź swoje i porównaj z niedościgłym wzorem. Ani materiału kadłuba nie podajesz, ani nazw portów, które planujesz odwiedzić, ani nazwisk kapitanów, ba nawet daty wypłynięcia - no po prostu koszmar.

Za ten post autor Maar otrzymał podziękowania - 3: essi001, Jaromir, Narjess
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 15:40 

Maar napisał(a):
Widzisz Sajmon, problem leży w tym, że forum z założenia istnieje dla żeglarzy amatorów i jest wielu, dla których zrobienie jednej "zwrotki zaliczki" może stanowić problem (bo mają ograniczony dostęp do internetu - są w rejsie, np.).

A moim zdaniem problem nigdzie nie leży, bo problemu nie ma. Jeśli ktoś organizuje rejsy - to trochę dziwne nazywać go amatorem. Jeśli organizuje jeden rejs - to czemu miałby nie mieć dostępu do internetu. Chyba nie jest cały czas na rejsie bez internetu, jako amator. No cóż prosiłem o kolejny z zycia wziety przyklad, jak ten z 50-ciomaa parami wpłacajacymi w jednym dniu zaliczkę na ten sam rejs - no to dostałem :D Amator nie mogacy odeslac zaliczek bo jet na morzu :D Ile czasu na morzu jest ten amator - bo jeśli tydzień dwa - to chyba mu głowy nikt nie odkreci za brak zwrotu zaliczki, tym bardziej ze zaliczkodawca nie wie ze miejsc brak bo amator nie ma jak poinformować o tym ludzkosci bo na rejsie jest :D . No a jakby tak wrócić do motywu ze na podstawie wzoru mozemy dac ogłoszenie według własnego rozumu.

I jeszcze co do zaliczki... Jesli dla kogoś problemem jest zwrot zaliczki czy inny równie ważki problem - może lepiej żeby ktoś taki za organizację rejsów się nie zabierał?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 15:54 

sajmon napisał(a):
Jeśli ktoś organizuje rejsy - to trochę dziwne nazywać go amatorem.
Szzzzzzzlup - to dźwięk opadających rąk.
Dział ogłoszeniowy jest dla tych, którzy mają wolne miejsce na jachcie i szukają załogi a nie dla tych, którzy organizują rejsy.
To, że pojawiają się tam ogłoszenia firm (także tych działających w szarej strefie), to taki dopust Boży, nie bardzo wiem dlaczego i jak miałbym reagować.

ps. Nigdzie nie pisałem, że przykład z 50 wpłatami jest z życia wzięty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 15:58 

Maar napisał(a):
To że walisz komerchę i kryterium zapisania do załogi jest kolejność wpłat, to Twoja sprawa i nic mi do tego, ale nie pisz, że jest to niedościgły wzór, bo dla wielu to wzorem nie jest.

Co masz przeciwko "waleniu komerchy". W kosmosie "nie ma darmowych obiadów". Dzięki temu ze mój kumpel ma więcej "zabawek" zabierjących czas jacht może służyć innym ludziom, którzy za rozsądne pieniądze mogą popływać na dopasionym jachcie, na którym wszystko działa, na którym nie pływa się za karę. Zdarza się (rzadko) ze kolejność wpłat - czyli de facto kolejność rezerwacji decyduje o udziale w rejsie. A niby co ma decydować w rejsie na przyklad takim, żeby trzymać się realiów a nie wydumanych snów pieknoduchów, jaki zrobiliśmy forumowymi siłami w marcu? Armator walna taką komerchę, że do tej pory nie wie co z kasą zrobić :D Natomiast pozostaje sprawa indywidualną sposób użycia mózgu - o tym kto dostanie numer konta decyduję ja :mrgreen: Po z podawania numeru konta jak w Kuracentowym wzorze - ja nie korzystam

Jeśli ktoś szuka dwóch osób - ogłasza wolne koje - czyz nie jest organizatorem - no może nie jest, może organizator poprosił: "weź Józef napisz tam na tym Twoim forum ze brakuje nam załogi. Nie mam na myśli ze jest koncesjonowanym touroperatorem. Jesli ktos potrafi poprowadzić łódkę, to chyba potrafi odesłac zaliczkę. Czy nie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 16:10 

Maar napisał(a):
Ani materiału kadłuba nie podajesz, ani nazw portów, które planujesz odwiedzić, ani nazwisk kapitanów, ba nawet daty wypłynięcia - no po prostu koszmar.

Jak to nie podaję - podaję za każdym razem (chyba ze wyszła stalowa, albo drewniana wersja elana 434 impression)
Nazwisko "kapitana" (ja wolę okreslenie skipper) potencjalni chętni mogą sobie wywnioskować w podpisie postów mojego autorstwa
Date wypłynięcia również pozostawiam inteligencji potencjalnych uczestników tygodniowego rejsu
Widzisz Marku - to też jest metoda rekrutacji. Jeśli ktoś nie rozumie mojego ogloszenia, to ja chyba wole zeby ze mną nie płynął i chętnie zwrócę zaliczkę, nawet jak będe na rejsie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 16:22 

Maar napisał(a):
A może Kacfil sobie drugie Bruceo zanabędzie?

Nie wymieniaj "imienia" Kacafila nadaremno :D

Maar napisał(a):
Za ten post autor Maar otrzymał podziękowanie od: Narjess

Myslałbym że sie trzeba bardziej postarać ;) by otrzymać podziękowania od siedmioliterowej Narjess :)

Maar napisał(a):
Andy weźmie drugi Dar? Chyba Pomorza Essi znajdzie drugiego Opala na Śródziemnym. A może Kacfil sobie drugie Bruceo zanabędzie?

Co do Andy'eg i Essi - nie znam tych gentelmenów którzy jak piszesz walą komerchę na większych kadłubach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 16:31 

sajmon napisał(a):
Co masz przeciwko "waleniu komerchy".
Fajna fantomowa dyskusja! Najpierw zauważasz, że daję przykład z życia wzięty, teraz że mam coś przeciwko waleniu komerchy.
Pokoloruję, może będzie Ci łatwiej?
Maar napisał(a):

sajmon napisał(a):
Zdarza się (rzadko) ze kolejność wpłat - czyli de facto kolejność rezerwacji decyduje o udziale w rejsie.
Aha, czyli ten niedościgły wzór Kuracenta umożliwiający wybór i zapisanie się na rejs działać będzie rzadko. Jeszcze chwilkę pogadamy i okaże się, że "prawie nigdy" a za kilka kolejnych chwil zniknie "prawie" - to co w nim takiego niedościgłego?

sajmon napisał(a):
A niby co ma decydować w rejsie na przyklad takim, żeby trzymać się realiów a nie wydumanych snów pieknoduchów, jaki zrobiliśmy forumowymi siłami w marcu?
Prochu nie odkryję, gdy napiszę nie ważne gdzie, nie ważne na czym, ważne z kim.
Gdy ja organizuję to "z kim" jest najważniejszym z kryteriów, i o kolejności decyduje poziom sympatyczności, a gdy zgłasza się ktoś kogo nie znam, to zawsze odpowiadam, że nie wiem czy jeszcze mam wolne miejsca, bo ktoś obiecał wpłacić zaliczkę, umawiam się na późniejszy kontakt i w ten sposób daję sobie czas na "poznanie" delikwenta - wygooglanie tego co pisał w sieci, zadzwonienie do znajomych, etc.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 16:52 

sajmon napisał(a):
Jak to nie podaję - podaję za każdym razem (chyba ze wyszła stalowa, albo drewniana wersja elana 434 impression)
A widziałeś w ogłoszeniach, żeby ktoś nie napisał na jakiej łódce organizuje rejs? (może komuś się trafiło, ale to margines mający problem z myśleniem).

Pytam, bo ja przeglądając ogłoszenia zawsze widzę informację o łódce, ale w kuracentowym - według Ciebie - niedoścignionym wzorze, jest wyraźnie napisane, że materiał kadłuba MUSI BYĆ umieszczony w ogłoszeniu!!!

A jeśli o nazwisko prowadzącego chodzi, to sam niedawno w tym watku pisałeś, ze "wziął byś jeszcze jeden jacht" - czy na nim też byś był skipperem? W niedościgłym wzorze jest wyraźnie napisane, że nazwisko skippera MUSI BYĆ!!!

sajmon napisał(a):
to też jest metoda rekrutacji. Jeśli ktoś nie rozumie mojego ogloszenia,
Pomijając to, że już w tym wątku o tym pisałem
Maar napisał(a):
forma, nawet sposób sklecania zdań i kilka innych elementów ogłoszenia daje czytającemu pojęcie o tym, z kim będzie spędzał czas na burcie
to spytam po raz kolejny - jak to się ma do niedościgłego wzoru umożliwiającego: przeczytanie ogłoszenia, dowiedzenie się z niego wszystkiego i zapisanie się na rejs poprzez wpłatę zaliczki?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 17:03 

sajmon napisał(a):
Nie wymieniaj "imienia" Kacafila nadaremno
Czytając relację Romana K viewtopic.php?f=3&t=14753&p=217261#p217647 o tym, jak Maciek "Kacfil" Pachla załatwił sprawę w Irlandii, to można Kacfila określić mianem niedościgłego wzoru (dla armatorów).

Ostatnio edytowano 6 kwi 2013, o 17:07 przez Maar, łącznie edytowano 2 razy
Zmieniłem Marka na Romana

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 17:38 

Wszystko pieknie - ale jaki masz problem??? Bo już nie wiem jak Ci pomóc. Jeśli zapomnę o durnowatych uśmieszkach które już prawie nauczyłem się dodawać - nie rozróżnaiasz sarkazmu, ironii, nie wyczuwasz dowcipu, drwiny.
Według mnie wzór Kuracenta jest niedoscigniony i powtórzę można w ciemno z tego wzoru korzystać, używąjac swojego mózgu i dostosowując do własnych potrzeb.

Maar napisał(a):
Aha, czyli ten niedościgły wzór Kuracenta umożliwiający wybór i zapisanie się na rejs działać będzie rzadko. Jeszcze chwilkę pogadamy i okaże się, że "prawie nigdy" a za kilka kolejnych chwil zniknie "prawie" - to co w nim takiego niedościgłego?

No właśnie to :D Marku przenikliwy, że nie sposób osiagnac ideału. To tak jak z dziesiecioma przykazaniami. To wzór niedościgły choc nieco z innej bardziej rozległej dziedziny. Okazuje sie ze prawie nikt nie potrafi przestrzegać - to co w nich jest takiego niedościgłego. Coś pokolorować Marku??? Czy wiesz co mam na myśli?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 17:51 

Podziękował : 119
Otrzymał podziękowań: 217
Uprawnienia żeglarskie: mam :P
Tak sobie czytam, dochodze do wniosku, ze Jedrek przez takie wzorce, moze sobie sam na siebie bicz ukrecic.
Co innego byc armatorem i robic plany, a co innego robic plany czarterujac w sumie niesprawdzony jacht.
Pozniej moze zalogant od Kuracenta dochodzic jakis tam rozczen, bo w ogloszeniu pisalo...a w realu sie okazalo ze jest cos nie tak...

https://www.youtube.com/watch?v=SnkZGN_xIVs

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 17:52 

Maar napisał(a):
Maar napisał(a):

A propo's wzorów... Biorac za wzór twoje zacytowane zdanie:
Marku - to że za plecami kolegów ich obgadujesz, a jedynym kryterium doboru przyjaciół jest kasa - to Twoja sprawa i nic mi do tego, ale nie pisz ze jest to niedościgły wzór do naśladowania model, bo dla wielu to wzorem nie jest.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 19:06 

sajmon napisał(a):
Marku - to że za plecami kolegów ich obgadujesz, a jedynym kryterium doboru przyjaciół jest kasa - to Twoja sprawa i nic mi do tego, ale nie pisz ze jest to niedościgły wzór do naśladowania model, bo dla wielu to wzorem nie jest.
A gdzieś pisałem, że to dla mnie wzór?

Powyższe pytanie potraktuj jako retoryczne, bo już dla mnie nie istniejesz jako osoba z która mógłbym dyskutować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 kwi 2013, o 22:54 

Podziękował : 357
Otrzymał podziękowań: 299
Uprawnienia żeglarskie: kpt. jacht.
sajmon napisał(a):
Maar napisał(a):
Ani materiału kadłuba nie podajesz, ani nazw portów, które planujesz odwiedzić, ani nazwisk kapitanów, ba nawet daty wypłynięcia - no po prostu koszmar.

Nazwisko "kapitana" (ja wolę okreslenie skipper) potencjalni chętni mogą sobie wywnioskować w podpisie postów mojego autorstwa
Date wypłynięcia również pozostawiam inteligencji potencjalnych uczestników tygodniowego rejsu
Widzisz Marku - to też jest metoda rekrutacji. Jeśli ktoś nie rozumie mojego ogloszenia, to ja chyba wole zeby ze mną nie płynął i chętnie zwrócę zaliczkę, nawet jak będe na rejsie.

No tak Tomku, w slowach pisanych przez ciebie powyżej sugerujesz aby używać jednak mózgu przy czytaniu ogłoszeń ( przynajmniej twoich ), i to jest słuszne. Zaś stając w obronie Kuracentowego regulaminu jakby stajesz na pozycji że używanie mózgu nie jest konieczne, bo wszystko jest podane na tacy.
Czy tylko ja widzę tu sprzeczność ??

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 kwi 2013, o 01:49 

Bardziej staram się stanąć w obronie osoby - która ma jakąś ideę, pasję. Nie ma obowiazku przestrzegania regulaminu, czy przepisu na ogłoszenie w wersji Andrzejowej. Ba! nawet nie ma obowiązku czytania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 kwi 2013, o 22:01 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
sajmon napisał(a):
Bardziej staram się stanąć w obronie osoby - która ma jakąś ideę, pasję.

Nie próbuj analizować Kuracenta i jego regulaminów. Tylko ON może to robić :lol: Każdy inny wychodzi na idiotę.

Za ten post autor Olek otrzymał podziękowanie od: M@rek
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 kwi 2013, o 09:22 

Olek napisał(a):
Każdy inny wychodzi na idiotę.

To mi akurat nie przeszkadza :) bo jakiś większych kompleksów nie mam, a idioci są w życiu szczęśliwsi...
A gdybym miałbym być idiotą "Leśmianowskim" - to już całkiem luz...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 kwi 2013, o 16:07 

Podziękował : 75
Otrzymał podziękowań: 82
Uprawnienia żeglarskie: wystarczajace ;)
cantos napisał(a):
Regulamin forum:
......
II. Dodając post/wątek wyrażasz zgodę na jego publikację nieograniczoną w czasie, oraz oświadczasz, że nie będziesz żądał usunięcia opublikowanych postów/wątków swojego autorstwa. Żądanie usunięcia postów/wątków nie będzie uwzględniane.

Tak więc Drogi Andrzeju NIEDASIE ;)

Na tym wlasnie polega apostazja - stajesz sie banita, ale Twoja dusza wciaz jest przynalezna do TWA ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 kwi 2013, o 17:47 

Podziękował : 563
Otrzymał podziękowań: 545
Uprawnienia żeglarskie: sernik morski gotowany
Z przykrością stwierdzam, że Andrzej z durnymi tematami przeniósł się na zaprzyjaźnione forum

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 kwi 2013, o 17:58 

Podziękował : 490
Otrzymał podziękowań: 406
Uprawnienia żeglarskie: Xero z kota
Waldi_L_N napisał(a):
Z przykrością stwierdzam, że Andrzej z durnymi tematami przeniósł się na zaprzyjaźnione forum

...a czemu inni, mają mieć lepiej niż My? ;)

Za ten post autor LukasJ otrzymał podziękowanie od: Stara Zientara
Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona