Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 12 wrz 2025, o 10:28

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 lis 2010, o 16:10 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
AIKI napisał(a):
Jesli użyta w ostatnim zdaniu liczba mnoga miała sugerować, że ja też jestem zwolennikiem PIS, to jest to nieuprawniona sugestia. Nie jestem.

Nie miałem takiego zamiaru. Jak tak odebrałeś to przepraszam.

Tomek Janiszewski napisał(a):
Carlo napisał(a):
Tak jestem pewny! Podpada to pod przepsiy o znęcaniu się nad zwierzętami

A trzeba się zaraz nad nimi znęcać? Przecież można w delikatny, acz niedwuznaczny [cut]

Głupoty piszesz i tyle. Nie znasz prawa, nie rozumiesz jak się to prawo stosuje, ale masz dużo do powiedzenia. Nie można zorganizować parady dotyczącej czynu zabronionego. Jakieś opowieści o "delikatnym i niedwuznacznym..." to są Twoje wyobrażenia i nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Tylko paragrafu jakoś nie udało się dotąd znaleźć.

Na nich paragraf jest jest nie jeden, tylko póki co jeszcze się nie znaleźli tacy, którzy by się odważyli oskarżyć i osądzić, ot. takie mamy państwo w państwie....jeszcze.

Jakie na ten przykład?

Jeden np. jak Niesiołowskiego radiosłuchacz "zwyzywał" od żydów jednocześnie oświadczając, że żyd nie ma prawa się wypowiadać i że tak w ogóle to ma przecież inne nazwisko. Jeżeli chcesz więcej to pooglądam kilka odcinków ...niedokończonych i Ci opowiem, choć jestem pewien że znasz wszystkie na pamięć.

A co do Prezydenta RP m.in. to jest taki jeden teledysk (a przynajmniej nie dawno był) emitowany w Twojej TV, gdzie tekst nadawał się zdecydowanie do Sądu. Niestety nie przytoczę, bo nie miałem przyjemności zapamiętać.

Chcesz przez to powiedzieć że texty obraźliwe dla waadzy państwowej w tym Prezydenta RP są z definicji antysemickie?

Chcę przez to powiedzieć, że to piękny wzór Chrześcijańskiego miłowania bliźniego!
Właśnie po to organizuje się parady aby wrzeszczeć i zwrócić na siebie uwagę,

Tylko że gdyby politycy się na ten temat nie wypowiadali i nikt by nie robił kontr-parad, to pojawiła by sie migawka w TV i na tym koniec. A tak Twoi koledzy z MW zrobią zadymę, dziennikarze nazapraszją przedstawicieli różnych grup i publicznie biją pianę. Psy szczekają a karawana jedzie dalej!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 16:29 

Podziękował : 3106
Otrzymał podziękowań: 2711
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
Carlo napisał(a):
Kaczyński już nie żył, co więcej zginął w mocno podejrzanych okolicznościach.

Haha kolejna spiskowa teoria dziejów. A halny nie wieje :lol:

Oczywiście, bo to musiał być jakiś spisek, że Kaczor zamiast (jak zwykle) powiedzieć "spieprzaj dziadu", powiedział "spadaj dziadu".
A pilot tylko wykonał polecenie.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 17:04 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
wystarczy że sobie kolorowe piórko w tyłek wsadzi, już to jest wystarczająco ohydne.

Bo tak uznał Tomasz Janiszewski i jego Wódz! I koniec kropka.

A wiesz co, dla mnie ohydne jest to o czym mówi antysemicka radiostacja "Radio Maryja", obrzydliwe jest zawłaszczanie historii przez PiS, obrzydliwe jest manipulanctwo Jarosława Kaczyńskiego, obrzydliwe jest łamanie prawa przez Jacka Kurskiego, obrzydliwe jest sianie nienawiści pod sztandarem krzyża, obrzydliwe jest inwigilowanie ludzi, obrzydliwe jest bezpodstawne oskarżanie.
I obrzydliwe jest to, że przez takich durniów z PiS musze bronić jakiś homoseksualistów, ich prawa do korzystania z prawa, przed dyktatorami sumień spod znaku PiS-u.
Skoro legalne są jakieś, delikatnie mówiąc, dwuznaczne po doświadczeniach II wojny światowej, marsze z pochodniami, jeśli dopuszczalne są marsze narodowców, wsród których są tacy, którzy publicznie witają się hitlerowskim pozdrowieniem "Heil" to dlaczego nielegalne mają być manifestacje gejów?! Bo tak uważa Janiszewski Tomasz? To jest właśnie demokracja wg. PiS. Demokracja jest wtedy gdy pasuje PiS, w każdym innym przypadku to spisek, albo najmarniej "pomyłka wyborcza".

PS.Oderwanie od rzeczywistości PiS-owskiego towarzystwa nie jest obrzydliwe, jest tylko żałosne.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 17:09 

skipbulba napisał(a):
dlaczego nielegalne mają być manifestacje gejów?!

W szczególności, wolę gejów, niż takich niespełnionych, co mojej kobiecie wsadzają łeb w dekolt i jeszcze się przy tym ślinią.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 17:13 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Maciek, gdzieś tam napisałem taką definicję która tu też pasuje - bo to jest patriotyzm "Made in PiS", oni kochają Polskę tylko i wyłącznie wtedy gdy rządzi ich opcja... Natomiast gdy rządzi inna, sypią piach w łożyska, wkładają kije w szprychy... Kiedyś jeździli do carycy, teraz kierunek im się zmienił ale mentalność pozostała ta sama:-((((

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 17:35 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
Jeanneau napisał(a):
Choć trudno jest zdecydować się na sposób prowadzenia dysputy z takim adwersarzem jakim jest Tomek, to podjąłem wyzwanie i napisałem posta. W czasie pisania Mariusz zablokował temat i post poleciał w kosmos. Tomek nie dowie się co miałem mu do powiedzenia.

Myślę, że mógłbyś się postarać i odtworzyć. Nikt wszak nie mówił, że będzie lekko :lol:

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 18:09 

Podziękował : 3582
Otrzymał podziękowań: 2362
Uprawnienia żeglarskie: Sternik morski (no wymieniłam w końcu..)
eh, w końcu przeczytałam bo mi nonstop w nieprzeczytanych się pojawiało..
I wiecie co? Właśnie dlatego, aby nie mieć tego na codzień, przeniosłam się do Królowej. Ekonomicznie niekoniecznie mi się to opłaca. Ale spokój - bezcenny.

Ja rozumiem że to Hyde Park, ale czy musicie polityką się bawić na żeglarskim forum? Zwłaszcza tą niezwiązaną z żeglarstwem?

Niemniej jednak - dziękuję za przypomnienie, dlaczego mieszkam tu, gdzie mieszkam. Będzie pomocne gdyby mnie jakaś niezdrowa chęć powrotu ogarnęła :?

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 18:42 

Podziękował : 1643
Otrzymał podziękowań: 2396
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Puki co to lepiej nie wracać. :wink:
Jeszcze dużo wody w Wiśle musi upłynąć
zanim skończy się wojna polsko-polska.
Albo obecnie tak jest albo od zawsze tak było,
że tematem codziennym Polaka jest polityka i religia.
Osobiście uważam,że tego jest za dużo,
aż niekiedy zbiera na mdłości
...lecz nie po wódce.

W.P.R.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 lis 2010, o 22:45 

Podziękował : 780
Otrzymał podziękowań: 1679
Uprawnienia żeglarskie: nie posiadam
Moniia napisał(a):
I wiecie co? Właśnie dlatego, aby nie mieć tego na codzień, przeniosłam się do Królowej.

No co ty - przecież HydePark to chyba z Londynu. :oops:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 lis 2010, o 00:19 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 7
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz lodowy
Moniia napisał(a):
Niemniej jednak - dziękuję za przypomnienie, dlaczego mieszkam tu, gdzie mieszkam. Będzie pomocne gdyby mnie jakaś niezdrowa chęć powrotu ogarnęła :?

Moje kochanie, po prostu mieszkasz w kraju,gdzie ludzie pilnują swojego interesu ,i mało ich obchodzą "wojenki" na górze.Media, jak nie podają istotnej informacji, to są ignorowane.Oczywiście są szmatławce dla mniej rozgarniętych,ale to folklor.W naszej kochanej Polsce, jest nieco inaczej.
Całkiem spora część mediów (nawet tych publicznych) gra rolę brukowców. Kogo obchodzi, kto co powiedział, jakie znicze będą się paliły na grobach jedynie słusznych bojowników,kto przy "Okrągłym stole " kogo reprezentował,gdzie postawić kolejny krzyż i tak bym mógł wymieniać dziesiątki różnych tematów,w gruncie rzeczy idiotycznych,którymi media zajmują odbiorców.Oczywiście całkiem spora grupa ludzi,siedzi i słucha (czyta lub ogląda) i głupieje.A jak jeszcze jakiś polityk uderzy w strunę odwetu i sprawiedliwości dziejowej, to są gotowi nawet wywołać wojnę domową.Gdyby w czasie gdy rządzili "Prawi i sprawiedliwi" taki Tomuś, korzystając ze światłych pomysłów i działań tej ekipy, dorobił się kasy i nie pływał zdezelowanym Orionem po Wiśle, a wypasioną Bavarią po Egejskim,to zrozumiałbym dlaczego tak ich broni.

http://zagle.mazury.info

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 lis 2010, o 01:21 

Podziękował : 1341
Otrzymał podziękowań: 2626
Uprawnienia żeglarskie: wszelakie : )
pa20jb napisał(a):
Moniia napisał(a):

Moje kochanie, po prostu mieszkasz w kraju,gdzie ludzie pilnują swojego interesu ,i mało ich obchodzą "wojenki" na górze.Media, jak nie podają istotnej informacji, to są ignorowane.Oczywiście są szmatławce dla mniej rozgarniętych,ale to folklor.W naszej kochanej Polsce, jest nieco inaczej.
Całkiem spora część mediów (nawet tych publicznych) gra rolę brukowców. Kogo obchodzi, kto co powiedział, jakie znicze będą się paliły na grobach jedynie słusznych bojowników,kto przy "Okrągłym stole " kogo reprezentował,gdzie postawić kolejny krzyż i tak bym mógł wymieniać dziesiątki różnych tematów,w gruncie rzeczy idiotycznych,którymi media zajmują odbiorców.Oczywiście całkiem spora grupa ludzi,siedzi i słucha (czyta lub ogląda) i głupieje.A jak jeszcze jakiś polityk uderzy w strunę odwetu i sprawiedliwości dziejowej, to są gotowi nawet wywołać wojnę domową.Gdyby w czasie gdy rządzili "Prawi i sprawiedliwi" taki Tomuś, korzystając ze światłych pomysłów i działań tej ekipy, dorobił się kasy i nie pływał zdezelowanym Orionem po Wiśle, a wypasioną Bavarią po Egejskim,to zrozumiałbym dlaczego tak ich broni.

Klikne zaraz w "dzieki "! ( jesli odnajde ten cholerny guzik do dziekowania...)
Od dawna nie czytalem czegos rownie glupiego, niesmacznego, demagogicznego i pelnego hipokryzji mdlawej:
Zaczyna sie od "antywojenkowej" ( polsko-polskiej?), plomiennej wypowiedzi ( i znicze sa i krzyz i nad brukowcami placz najszczerszy niewatpliwie ), a wszystko po to, by dotrzec nieuchronnie do "zdezelowanego Oriona na Wisle "
Po cholere to komu?
Catz Rzygliwie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 lis 2010, o 10:03 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: zeglarz
Moniia napisał(a):
...Ja rozumiem że to Hyde Park, ale czy musicie polityką się bawić na żeglarskim forum? Zwłaszcza tą niezwiązaną z żeglarstwem?... :?

"Rewolucja jest jak rower – jeśli się nie posuwa naprzód to pada." - Che, chi, chi, chi :D :D

Chomik

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 lis 2010, o 10:22 

Cytuj:
Osobiście uważam,że tego jest za dużo,
aż niekiedy zbiera na mdłości
...lecz nie po wódce.
W.P.R.

Cytuj:
Po cholere to komu?
Catz Rzygliwie

...nic dodać,nic ująć...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 lis 2010, o 11:09 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Ująć to możnaby cały ten wątek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 lis 2010, o 14:04 

Jeanneau napisał(a):
Moniia napisał(a):
I wiecie co? Właśnie dlatego, aby nie mieć tego na codzień, przeniosłam się do Królowej.

No co ty - przecież HydePark to chyba z Londynu. :oops:

Niom, zgadza się. Z Londynu. Przezornie wyznaczyli miejsce na tego typu przemowy i przynajmniej wiadomo, czego unikać :lol:

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 lis 2010, o 16:08 

Podziękował : 780
Otrzymał podziękowań: 1679
Uprawnienia żeglarskie: nie posiadam
Moniia napisał(a):
Przezornie wyznaczyli miejsce na tego typu przemowy i przynajmniej wiadomo, czego unikać

Całkiem jak na naszym forum :wink:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 lis 2010, o 23:31 

no fakt ;)

My recent thought:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 12:37 

Podziękował : 277
Otrzymał podziękowań: 266
Uprawnienia żeglarskie: kpt.j.
Zaglądnąłem w ten wątek, bo akurat czekam na pociąg i nie miałem nic lepszego do roboty. I muszę powiedzieć, że jestem pełen podziwu dla Tomjaniego. Wszyscy rzucacie w niego czym popadnie i wszystko odbija się od niego jak od skały. Kamienny łeb? Może i tak, ale zapał do walki o wszystko z wszystkimi niespotykany. Więc dobrze, że rzucacie w niego czym kto ma, bo dzięki temu Tomjani ma sznsę sobie powalczyć. Tak trzymać! :wink:

Qurcze - dopiero zauważyłem, że wątek już przysechł parę miesięcy temu a ja go znowu odgrzewam. Więc spuśćmy zasłonę milczenia. :oops:

Biały Wieloryb czyli...
(Marek Popiel)

http://whale.kompas.net.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 12:42 

WhiteWhale napisał(a):
zapał do walki o wszystko z wszystkimi niespotykany.

Właśnie: _z_wszystkimi_o_wszystko_... I bez względu na to czy ma to sens czy nie, że już o formie nie wspomnę.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 12:57 

Tomek zapodał temat viewtopic.php?f=27&t=6900 zapomniany/pominięty z różnych przyczyn (nieistotne).
Zapytam tylko, co by szkodziło w tym, aby Port Czerniakowski w Stolicy wyglądał tak jak na projekcie...http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... zebny.html

Załączniki:
Projekt.jpg
Projekt.jpg [ 40.4 KiB | Przeglądane 2037 razy ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 14:39 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
Wojciech1968 napisał(a):
co by szkodziło w tym, aby Port Czerniakowski w Stolicy wyglądał tak jak na projekcie...http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... zebny.html

Podczas dyskusji na uroczystym omówieniu wynikow konkursu stronie społecznej (i nie mam akurat tu na myśli swojej osoby) najbardziej spodobał się inny wyróżniony projekt, choć wcale tak bardzo od zwycięskiego nie odbiegający. Za szczerość i kapitalne wręcz wyczucie realizmu. Przedstawiał on ogromne rozczłonkowane pomosty zajmujące znaczną część końcowej poszerzonej patelni akwenu - a przy nich wszystkiego trzy a może cztery marne łódeczki... :oops:

Tomek Janiszewski

WhiteWhale napisał(a):
muszę powiedzieć, że jestem pełen podziwu dla Tomjaniego. Wszyscy rzucacie w niego czym popadnie i wszystko odbija się od niego jak od skały. Kamienny łeb? Może i tak, ale zapał do walki o wszystko z wszystkimi niespotykany. Więc dobrze, że rzucacie w niego czym kto ma, bo dzięki temu Tomjani ma sznsę sobie powalczyć. Tak trzymać!

To proste: nie zauważyłeś że ze znaczną częścią tego towarzystwa już się nie identyfikuję? Za Samos...ąd, potem za 10 kwietnia, teraz za klakę pod adresem poczynań bufetu wokół byłego Portu Czerniakowskiego. Więc oględnie mówiąc - zwisa mi co ten czy tamten o mnie napisze. A tamten post wskazany przez Wojciecha1968 wrzuciłem na ewentualność gdyby byli tu jeszcze choćby i nieliczni zdolni do myślenia innego niż im wyznaczono odgórnie.

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 17:47 

Podziękował : 2357
Otrzymał podziękowań: 3700
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
potem za 10 kwietnia,
Khem?! Sądzisz, że tę mgłę to ktoś z nas?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 18:16 

Więc oględnie mówiąc - zwisa mi co ten czy tamten o mnie napisze.

A ja napiszę wprost i nawet nieoględnie: Dokładnie tak samo zwisa Twoja osoba ("twoja" wielką literą jedynie z powodu zasad dobrego wychowania) temu czy tamtemu i to nie jednemu bynajmniej, w tym i mnie. I jeszcze - nie chce mi się dla jednego posta zmieniać sygnaturki, więc przyjmij, że zawarte w niej "pozdrawiam" nie odnosi się do Ciebie.

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 20:12 

Podziękował : 4553
Otrzymał podziękowań: 4304
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
Maar napisał(a):
potem za 10 kwietnia,

A to nie Komorowski z Tuskiem dogadali się z Putinem??? To ja już nic nie wiem...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 22:15 

Podziękował : 68
Otrzymał podziękowań: 38
Uprawnienia żeglarskie: sternik motorowodny
Panowie!!!
A może tak wzorem starożytnych Kozaków - wodą na miecze?!
Inaczej nigdy tej wojny nie zakończymy.
Każdy z nas ma swoje jakieś tam poglądy. W końcu skakał Wielki Elektryk przez płot
by demokrację do kraju wprowadzić i komuchów w piz....u pogonić więc moim zdaniem można poglądy od moich odmienne posiadać.
Jeśli jednak każdy będzie uważał, że tylko jego racja to ta właściwa, - to ja idę i kupuję karabin.
No bo jeśli ktoś będzie uważał, że ja racji nie mam..........to bez karabinu bez szans jestem.
Tylko do czego to nas zaprowadzi?!
Jędrek P.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 22:18 

Do zawału - jak Helma prześladowanego przez TomJaniego.

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2011, o 22:33 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
Maar napisał(a):
potem za 10 kwietnia,

Myślałem że się domyslisz że chodzi o wybuchły zwlaszcza na preclu festiewal nienawiści, szczególnie po decyzji o pochówku na Wawelu.

I EOT, bo sprowokować się tym razem nie dam.
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5