Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lip 2025, o 03:45

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 315 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 sie 2014, o 20:28 

Podziękował : 204
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: starczają na to, czym pływam
Nie dysponowałem danymi gdy pisałem swój post, wierzę w twoje, ok nie był mniejszy jak napisałem, lecz porównywalny jak ty to podajesz, ale jeśli deficyt jest podobny, a jako obywatele obciążeni jesteśmy o wiele bardziej, to chyba komentarz sam się nasuwa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 sie 2014, o 20:39 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Doktor napisał(a):
a jako obywatele obciążeni jesteśmy o wiele bardziej, to chyba komentarz sam się nasuwa.

Tak jest, np. PIT wtedy 40 % (maksymalnie) obecnie 32% (maksymalnie), ale dla "działających"' obecnie nie 40% a 19%,albo CIT, wtedy 40 % dzisiaj 19 %.
No i ten VAT, którego nie było
Był podatek obrotowy. W wielu dziedzinach 30% :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 sie 2014, o 20:40 

Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 953
Uprawnienia żeglarskie: niebieskie, plastikowe, ze zdjęciem
Doktor napisał(a):
jako obywatele obciążeni jesteśmy o wiele bardziej

Hę?
A pamiętasz, jak się kształtowały stopy PIT i CIT w ostatnim ćwierćwieczu?

Cape mnie ubiegł ;)

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Zresztą powiem tak - problemem obecnie nie są stopy tego czy innego podatku. Problemem jest to, że coraz trudniej zarobić pieniądze, od których należy zapłacić podatek :/

"Propaganda u ruskich jest potrzebna, bo jak im wyłączycie TV zorientują się, że są głodni." Internet
"To dziwne być w tym samym wieku co starzy ludzie." tamże

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 sie 2014, o 21:03 

No to ja wymiękam, 40% dochodowego to taki drakoński podatek? Dzisiaj to bym się wściekł jakby tyle żądali, bo płacimy już tak dużo za wszystko, to, to by przelało czarę goryczy, ale wtedy jaja sobie chyba robicie, 40% po odliczeniu kosztów, od dochodów, to darmocha, a jak nie ma dochodu to nic, a VATy sraty i inne djabelstwa wymyślone w ciągu ostatnich 20 lat płacimy czy mamy dochody, czy nie, a do Ciebie Krzysiu jedno pytanie skąd wytrzasnąłeś te 30% obrotowego, ja najstarsza firmę mam zarejestrowaną od 1994 roku i nie pamiętam takich stawek.
Damit, nie mówię tutaj o okresie galopującej inflacji tylko czasie po nowych złotych, pamiętam ile brały biura rachunkowe czy księgowe, gdy nie trzeba było siedzieć na okrągło w rozporządzeniach i innych nowych wymogach skomputeryzowanego świata, a miało być łatwiej, szybciej, taniej, a armia urzędników rozrosła się do monstrualnych rozmiarów, namnożyło się podatków, państwo kroi na każdym szczeblu i w każdym miejscu a i tak brakuje, a przeciętny Kowalski ma mniej.
Żeby było jasne, kilka razy podkreślałem, że o 90 lata mi chodzi, a nie o powrót do komuny.
Państwo nam więcej nie daje, więc koszty na utrzymanie tego co nam potrzebne nie powinny być większe, ba przez te 20 lat nas ubyło a nie przybyło, więc co się stało, po raz kolejny twierdze, że przybyło urzędników i kasa z tej całej państwowej grabieży tam wylądowała.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 sie 2014, o 21:36 

Podziękował : 1719
Otrzymał podziękowań: 1773
Uprawnienia żeglarskie: samowodniak flisaczy
Cape napisał(a):
Bo bramka w tak dużym ruchu działa jak filtr.

To może puszczać pojedynczo? Nikt by wtedy nie stał na zjeździe...
Cape - mnie się wydaje, że lepiej działać tak, by zlikwidować wąskie gardło, niż dokładać kolejne.
Nawet jeśli nie jeżdżę autostradami, lub robię to rzadko, opłaca mi się per saldo dołożyć parę złotych do jeżdżących w dobrze pojętym własnym interesie. Niższe koszty transportu, to niższe ceny. Chociażby.

damit napisał(a):
I teraz rodzi się pytanie - jak to odkręcić? Jak oddać ludziom ten włączony do ceny paliwa podatek?
Cóż to, bawisz się w Szeherezadę..? :-D Jakie "oddać", tu wystarczy, abyśmy niepotrzebnie już nie dokładali i aby państwo nie zabierało więcej niż naprawdę musi.
Cytuj:
mam odbiornik, nie oglądam publicznej TV - płacę, w domyśle - mam auto, nie korzystam z dróg ekspresowych i autostrad - tyż płacę :/
Powiedzmy, że płacisz za możliwość korzystania i jest to naturalne, bo w ten sposób na wiele rzeczy jako obywatel płacisz.Tyle, że w przypadku TV nic poza tą możliwością nie masz, natomiast w przypadku drugim zawsze korzystasz, a od Ciebie zależy - czy tylko biernie, czy również czynnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 sie 2014, o 21:57 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
damit napisał(a):
Nie, nie, nie - saldo budżetu państwa zawsze jest liczone tak samo, czyli jako różnica wpływów i wydatków budżetowych.
Ekonomiści spierają się o sposób liczenia długu publicznego, którego deficyt budżetowy jest składnikiem :)

Tak, to moj blad. Zbyt szybko przelecialem tresc postow przedmowcow.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 sie 2014, o 22:32 

Przerzucanie się podatkami z różnych okresów niewiele wiedzy wnosi, bo często są nieporównywalne. Do innych grup trafiały, różna była ich ściągalność, różny zakres. Pomijacie też ryczałtowy, dawniej częsciej stosowany, o domiarze nie wspominając... :-D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 06:35 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Doktor napisał(a):
Nie dysponowałem danymi gdy pisałem swój post, wierzę w twoje, ok nie był mniejszy jak napisałem, lecz porównywalny jak ty to podajesz, ale jeśli deficyt jest podobny, a jako obywatele obciążeni jesteśmy o wiele bardziej, to chyba komentarz sam się nasuwa.

Tak ! Precz z urzędnikami bo to ich wina ! :rotfl:

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 07:04 

Sorry Piotrek, ale tak. Tak ja to postrzegam.
Najgorsze jest to, ze to oni i nauczyciele od kilku kadencji są najliczniejsza grupą zawodową w sejmie, zaraz za nimi prawnicy, na pewno sobie krzywdy nie zrobią.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 07:12 

Doktor napisał(a):
a do Ciebie Krzysiu jedno pytanie skąd wytrzasnąłeś te 30% obrotowego, ja najstarsza firmę mam zarejestrowaną od 1994 roku i nie pamiętam takich stawek.

Pewnie, że nie pamiętasz, bo VAT w Polsce wprowadzono w 1993 roku.
VAT zastąpił podatek obrotowy płacony również w wtedy, gdy firma była w stratach. Najwyższe stawki były w produkcji. 30 % dotyczyło np. motoryzacji, elektroniki, a np. odzież 10%.
Więc z tym" VAT-em, którego nie było" pojechałeś po bandzie.
Jednocześnie VAT umożliwiający odliczenia (przy obrotowym tego nie było) jest zdecydowanie lepszy.
Podatki w Polsce są zdecydowanie za wysokie, ale jednocześnie są niższe, niż w latach 90-tych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 07:24 

Alterus napisał(a):
Cape - mnie się wydaje, że lepiej działać tak, by zlikwidować wąskie gardło, niż dokładać kolejne

Pełna zgoda, tylko, że ja nie znam żadnego kraju (oprócz PRL :lol: ) w którym w czasie bardzo dużego ruchu nie byłoby korków. Po prostu jadąc w takim czasie i w takie miejsca trzeba to przewidzieć. Zawsze można pojechać inaczej. Media z tych korków, przecież dotyczących zaledwie ułamka całego roku, zrobiły narodową histerię.
Sorry, tak to działa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 07:25 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Kurczak napisał(a):
Nie. Szybka i konkretna reakcja na zaistnienie problemu
czyli bohaterskie rozwiązanie problemu, który się stworzyło poprzez stwarzanie nowych problemów
damit napisał(a):
Czyli co - podatek drogowy, jak za komuny?
Niemcy mają cały czas.My zresztą też - wliczony w paliwo
Kurczak napisał(a):
A co do wyborów.... Wisi mi to kalafiorem
Taaa..... że tak powiem: No własnie, najłatwiej jest miec w d...
Cape napisał(a):
Jakich opłat ? Bo płatne parkingi były zawsze.
były pojedyncze sztuki, teraz w zasadzie trudno zxnaleźć inne miejsca niz płatne, chociaż często trudno powiedzieć za co ta opłata
damit napisał(a):
Bo przecież tak pięknie jest z abonamentem RTV - mam odbiornik, nie oglądam publicznej TV - płacę, w domyśle - mam auto, nie korzystam z dróg ekspresowych i autostrad - tyż płacę
Jakieś sugestie?
winieta

Kurczak napisał(a):
Tak ! Precz z urzędnikami bo to ich wina !
owszem, większośc urzedników powinna być wylana na zbity pysk
Cape napisał(a):
Zawsze można pojechać inaczej
I po to budowaliśmy za moje pieniadze te autostrady, żebym sobie jeździł teraz innymi drogam, tak? A zauważ, że wystarczy zlikwidować bramki, wprowadzić winiety uwzględniajace algorytm rozliczeń z prywatnymi partnerami i po kłopocie, po korkach. W krajach w których są winieta korki występują jedynie w przypadku zdarzenia się wypadków bądź robót drogowych. Korki na bramkach wynikające z potrzeby pobierania kilkudziesięciokrotnie wyższych opłat niż w przypadku winiet to absurd. I złodziejstwo.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 07:33 

Krzysiu doskonale pamiętam jak wprowadzano VAT, bo kosztowało mnie to coś ponad 20 tys kary, czegoś takiego się nie zapomina (pomyliłem się pisząc, że pierwszą firmę mam od 1994, mam ja od 1992, a wcześniej dwa lata prowadziłem nie swoją firmę) niewiedza mojej księgowej kosztowała mnie dwukrotny VAT, najpierw kazała mi go zapłacić od całości zapasów magazynowych, potem jeszcze raz przy sprzedaży, na koniec zaczęła to odliczać, nasze wspaniałe urzędnicze państwo jak już się urzędnicy nauczyli co i jak sprawdzać dowalili mi domiar za niewłaściwe odliczanie tego nadpłaconego VAT'u, nie pierwszy raz i nie ostatni władza pokazała jak postępować z obywatelami, urzędnicy mieli czas aby się nauczyć, nikt za brak wiedzy ich nie karał, ale my podatnicy tego czasu na zapoznanie się z nowymi przepisami i na naukę stosowania ich w praktyce już nie mieliśmy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 07:45 

Doktor napisał(a):
niewiedza mojej księgowej kosztowała mnie dwukrotny VAT, najpierw kazała mi go zapłacić od całości zapasów magazynowych, potem jeszcze raz przy sprzedaży

No to miałeś wyjątkowo głupią księgową :lol:
Ja również wprowadzałem w VAT swoją firmę, tylko, że sam prowadziłem księgowość.
Przepisy były proste i jednoznaczne. VAT był i jest podatkiem od sprzedaży, a nie od żadnych zapasów.
Czyli skoro miałeś durni w firmie, to do kogo masz pretensje ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 07:53 

Podziękował : 168
Otrzymał podziękowań: 137
Uprawnienia żeglarskie: B.R.A.K
skipbulba napisał(a):

A zauważ, że wystarczy zlikwidować bramki, wprowadzić winiety uwzględniajace algorytm rozliczeń z prywatnymi partnerami i po kłopocie, po korkach. W krajach w których są winieta korki występują jedynie w przypadku zdarzenia się wypadków bądź robót drogowych. Korki na bramkach wynikające z potrzeby pobierania kilkudziesięciokrotnie wyższych opłat niż w przypadku winiet to absurd. I złodziejstwo.

Tak winnieta jest w porządku tylko pomyśl ile by u nas musiała kosztować ?? Pewnie by ustalili na 1000 złoty rocznie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 07:58 

Krzysiek, przestań pier****ć, nikt do końca nie wiedział co zrobić z towarem kupionym czy wyprodukowanym przed wprowadzeniem VAT, my dopytywaliśmy w naszym US, (tam też nie wiedzieli, tylko jak już się dowiedzieli to wiedzieli jak sprawdzać i jak karać) jeszcze bardziej popieprzone mieli producenci, którzy do wytworzenia czegoś potrzebowali komponentów z zapasów sprzed VAT i nowych zakupów po VAT, nie uwierzę, ze nie miałeś żadnych problemów, no chyba że miałeś pusty magazyn i twoje wprowadzenie VAT ograniczało się do nauczenia wystawienia faktury, przepisy nie były proste i jednoznaczne jak to napisałeś, a do dzisiaj skomplikowały się jeszcze bardziej.

Ostatnio edytowano 7 sie 2014, o 08:12 przez Doktor, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:09 

Doktor napisał(a):
Krzysiek, przestań pier****ć, nikt do końca nie wiedział co zrobić z towarem kupionym czy wyprodukowanym przed wprowadzeniem VAT

Ja wiedziałem.
Doktor napisał(a):
chyba że miałeś pusty magazyn

Firma istnieje nieprzerwanie od 1982 roku, czyli w 1993 magazyn bynajmniej pusty nie był.

Nie zmienia to jednak faktu, że przed VAT był podatek obrotowy.
Czyli nie jest tak, że wprowadzenie VAT powiększyło obciążenia fiskalne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:16 

Darek skąd ty czerpiesz informacje ?

Według moich obliczeń na podstawie danych ze strony sejmu liczone od A - P ( w sumie 316 posłów) najliczniejszą grupą zawodową są:
1. ex eqo - naukowcy (od poolitologów - po socjologów) oraz nauczyciele ( głównie akademiccy) - po 50 posłów
2. zawody związane z przemysłem i techniką (górnicy, elektronicy, mechanicy itp.) - 38 posłów
3. ekonomiści - 36 posłów
4. prawnicy - 35 posłów
5. świat biznesu (przedsiębiorcy, menadżerowie) - 25 posłów
6. urzędnicy oraz samorządowcy - 22 posłów
7. przedstawiciele wolnych zawodów - 19 posłów
8. rolnicy, leśnicy, ogrodnicy - 18 posłów
9. lekarze - 17 posłów
10. dziennikarze - 6 posłów

Jak widzisz Twoj znienawidzeni urzędnicy przynajmniej w tej kadencji są dopiero na 6 miejscu, prawnicy dopiero na 4 miejscu i co ważne obydwie te grupy zawodowe odstają mocno od najliczniejszych......

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:18 

Był podatek obrotowy, ale na zdecydowana większość asortymentu kilku procentowy, ba ja nigdy się nie zetknąłem z produktem gdzie byłby dwucyfrowy, zakładam,ze piszesz prawdę, w takim razie to były jakieś marginalne przypadki tego wyższego podatku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:23 

Darku zadałem sobie trochę trudu, żeby Ci udowodnić, ze konfabulujesz.
Proszę, żebyś się wiec odniósł do wcześniejszych słów :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:25 

Kurczak napisał(a):
Jak widzisz Twoj znienawidzeni urzędnicy przynajmniej w tej kadencji są dopiero na 6 miejscu, prawnicy dopiero na 4 miejscu i co ważne obydwie te grupy zawodowe odstają mocno od najliczniejszych....
Kurczak ale chrzanisz :D ilosc posłów - urzedników nie ma nic do rzeczy :D
mdados napisał(a):
Tak winnieta jest w porządku tylko pomyśl ile by u nas musiała kosztować ?? Pewnie by ustalili na 1000 złoty rocznie
Owszem, tylko wtedy trudniej byłoby ukryć absurdalność tego systemu. Płacąc jednorazowo za przejazd powiedzmy 20zł nikt nie zastanawia się dlaczego akurat tyle. To kwota na którą nie zwracamy większej uwagi. Ale gdybyś miał zapłacić 1000zł za winietę roczną to zadałbyś pytanie dlaczego w Austrii kosztuje 350zł przy porównywalnej wielkości infrastruktury :)
W krajach gdzie są winiety, roczna kosztuje około 300-400zł, 10-dniowa kosztuje około 50zł. Nie widzę żadnego powodu dla którego w Polsce miałoby być jakoś istotnie drożej.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:27 

Kurczak napisał(a):
Darek skąd ty czerpiesz informacje ?

1. ex eqo - naukowcy (od poolitologów - po socjologów) oraz nauczyciele ( głównie akademiccy) - po 50 posłów

Jak widzisz Twoj znienawidzeni urzędnicy przynajmniej w tej kadencji są dopiero na 6 miejscu, prawnicy dopiero na 4 miejscu i co ważne obydwie te grupy zawodowe odstają mocno od najliczniejszych......

Pisał też o NAuczycielach, którzy zajeli 1 miejsce :D.

Tak po za tym co to za zawód "urzędnik i samorządowiec" ?? Po jakiej szkole mozna taki tytuł dostać?? :rotfl:

Skipciu tylko ja w tym roku wydałem już na autostrady 420zł a prawie wcale po nich nie jeżdże. Uważam że Ci co użytkują to płaca duzo wiecej, dlatego u nas pewnie winnieta kosztowała by 1000 zł. Czemu zastanawiali byśmy się dlaczego w Austrii tylko tyle kosztuje?? Pewnie dla tego samego dlaczego zastanawiamy się dlaczego w Austyjacy w porównaniu z nami lepiej zarabiają.
Polacy bogaty naród, nas stać to płacimy :(

Ostatnio edytowano 7 sie 2014, o 08:32 przez mdados, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:28 

Doktor napisał(a):
Sorry Piotrek, ale tak. Tak ja to postrzegam.
Najgorsze jest to, ze to oni i nauczyciele od kilku kadencji są najliczniejsza grupą zawodową w sejmie, zaraz za nimi prawnicy, na pewno sobie krzywdy nie zrobią.

Tak uważasz Maćku ? :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:30 

Piotrek, co ja napisałem, nauczyciele i urzędnicy.
A leśnicy od leśniczego w górę wg ciebie to kto?
Ekonomiści, wielu spośród nich to nauczyciele, czy współpracownicy różnych instytucji.

Ten mój zbitek myślowy "nauczyciele i urzędnicy", czytaj budżetówka, która zawsze będzie głosować za podnoszeniem obciążenia pracujących obywateli, bo to o swoja kieszeń walczą.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:37 

No, a świstak zawija w sreberka :rotfl:
Napisałeś urzędnicy, nauczyciele potem prawnicy. Bo to "oni" to przecież o urzędników chodzi ....... :)
Urzędnik to pracownik administracji publicznej czyli: urzędów centralnych, wojewódzkich, sejmików wojewódzkich, starostw powiatowych urzędów miast i gmin.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:43 

Napisałem "oni (urzędnicy) i nauczyciele" co ja i wielu rozumiemy, że razem stanowią ta największa grupę zawodową w sejmie.
A jak pomówimy o władzach jako takich i dodamy kto startuje do wyborów samorządowych i sejmików wojewódzkich to już nie powinno być wątpliwości kto stanowi prawo w tym kraju.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 08:53 

Kurczak napisał(a):
Urzędnik to pracownik administracji publicznej czyli: urzędów centralnych, wojewódzkich, sejmików wojewódzkich, starostw powiatowych urzędów miast i gmin.

Ja wiem kto to jest urzędnik tylko że:
Kurczak napisał(a):
Według moich obliczeń na podstawie danych ze strony sejmu liczone od A - P ( w sumie 316 posłów) najliczniejszą grupą zawodową są:

Tylko dla mnie to dalej nie zawód. Bo Urzędnikiem możesz być Ty, Ja, każdy nawet elektryk był kiedyś prezydentem :D

Za ten post autor mdados otrzymał podziękowanie od: Alterus
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 09:09 

Nie wiem i nie chce mi się sprawdzać według jakiego klucza powstała lista zawodów posłów, przypuszczalnie według oświadczeń, zatem zrozumiałe, że na upartego wszyscy mogą okazać się urzędnikami. Tak więc taka klasyfikacja nic nam nie mówi, bo na pewno na jej podstawie nie można stwierdzić ilu z nich było zatrudnionych na urzędniczych stanowiskach.

Cape napisał(a):
Alterus napisał(a):
Cape - mnie się wydaje, że lepiej działać tak, by zlikwidować wąskie gardło, niż dokładać kolejne

Pełna zgoda, tylko, że ja nie znam żadnego kraju (oprócz PRL :lol: ) w którym w czasie bardzo dużego ruchu nie byłoby korków.

Oczywiście. Po prostu zniknąłby jeden z głównych powodów tych korków. Tylko tyle i aż tyle.

Ostatnio edytowano 7 sie 2014, o 09:16 przez Alterus, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 09:13 

Tak jak zostaniesz zatrudniony w urzędzie - zostaniesz urzędnikiem.
To już w tej chwili jest zawód. Odkąd powstał korpus służby cywilnej w administracji państwowej oraz ustawa o pracownikach samorządowych.
Można deklarować zawód urzędnik/pracownik samorządowy/ pracownik służby cywilnej.
Okreslenie "samorządowiec", a kilku posłów taki zawód zadeklarowało to może być zarówno urzednik/ pracownik samorzadowy jak i przedstawiciel władzy stanowiącej
(radny). O ile mi wiadomo mandatu posła i burmistrza/wójta/prezydenta nie można łączyć....
Kwestia tylko w tym, czy deklarujemy zawód wyuczony czy wykonywany.....
To też może działać w drugą stronę. Można być magistrem administracji, a wykonywać zupełnie inny zawód......

Ostatnio edytowano 7 sie 2014, o 09:21 przez Kurczak, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 sie 2014, o 09:19 

Kurczak napisał(a):
mandstu posła i burmistrza/wójta/prezydenta nie można łąączyć....
Kwestia tylko w tym, czy deklarujemy zawód wyuczony czy wykonywany.....
zawód wyuczony - Prezydent! :D

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 315 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona