Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 9 sie 2025, o 15:16

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 22:24 

Podziękował : 1338
Otrzymał podziękowań: 2625
Uprawnienia żeglarskie: wszelakie : )
koma5 napisał(a):
Nie musisz przyzwalać - zrobię, co będę chciała..

Wiem :D
koma5 napisał(a):
A nieopanowanie podstawowych zasad pisowni - po kilkunastu latach uczenia się ich - uważam za poważną dys...albo niechlujstwo.

Tyle, ze tych lat moglo byc tylko kilka i pod gorke do szkoly tez czasem bywa....
Jak juz wiemy, uwazac mozna wszystko!
Wydaje mi sie jednak, mimo swojego trollostwa, ze publiczne wyrazanie zyczen negatywnych pod adresem sporej rzeszy aktualnych i potencjalnych forumowiczow, zakrawa na kompleksy i ekshibicjonizm i jakis ogolny -yzm.
Catz Z Umiarem
PS. Nienawidze tu wszystkich! Ale zeby wszystkim zyczyc zle? I to tekstem otwartym, ortograficznym, interpunkcyjnie i gramatycznie nienagannym ?? :wink:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 22:43 

Podziękował : 261
Otrzymał podziękowań: 325
Uprawnienia żeglarskie: nie posiadam
Dlaczego wszystkim? Większość się stara.
A że tekstem otwartym? Bom szczera jest dziewczyna.

I kto tu mówi o ekshibicjonizmie, Catzu "z umiarem", "nie pesymistycznie",....;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 23:00 

koma5 napisał(a):
Dlaczego wszystkim? Większość się stara.

Oczywiscie! :D
I wierze, ze kazdy stara sie jak moze... A ze nie wszyscy mieli szczescie i mozliwosc do szkol uczeszczac przez lat kilkanascie....
koma5 napisał(a):
A że tekstem otwartym? Bom szczera jest dziewczyna.

O! Ekshibicjonizm! :wink:
koma5 napisał(a):
I kto tu mówi o ekshibicjonizmie, Catzu "z umiarem", "nie pesymistycznie",....;)

Mylisz sie...
To nie ekshibicjonizm, ani nawet nie proznosc - to programy ulatwiajace ( mam nadzieje...) zrozumienie moich intencji ( cos jak podmotto )
Catz Klarownie :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2010, o 23:27 

Catz napisał(a):
to programy ulatwiajace ( mam nadzieje...) zrozumienie moich intencji ( cos jak podmotto )
Catz Klarownie :D

A więc albo nie wierzysz w jasność swoich wypowiedzi, czyli sprawność językową, albo wyniośle wątpisz w ich zrozumienie przez nas.
Tak czy inaczej - zależy Ci na jasności komunikatu - czyli cele mamy jednakowe
Po co więc ta uwaga na początku?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 wrz 2010, o 00:00 

koma5 napisał(a):
A więc albo nie wierzysz w jasność swoich wypowiedzi, czyli sprawność językową, albo wyniośle wątpisz w ich zrozumienie przez nas.

Skomplikowana i perwersyjna to hipoteza ( hipotezy? )
Troche jak Koziolek Matolek "biedaczysko, (co ) po dalekim szukal swiecie, tego, co jest bardzo blisko".
Otoz pilnie pracuje nad lapidarnoscia stylu i bardziej w ramach lenistwa ( mniej klikania ) niz wynioslosci i ewentualnej komunikatywnosci.
Na zrozumienie niczyje nie licze: Od wielu, wielu lat, na codzien tylko z Kotem moge pogadac ludzkim jezykiem i tylko on mnie rozumie ( chociaz na moje "paszol won" reaguje wylacznie lekkim wzruszeniem ramion, ale w koncu to rusycyzm...)
koma5 napisał(a):
Tak czy inaczej - zależy Ci na jasności komunikatu - czyli cele mamy jednakowe

Ale osiagniecia inne: umiem czytac bezprzecinkowatosci, maloliterstwa, a nawet i ortografizmoly znosze bez strat na godnosci osobistej.
Jesli mialas na mysli "jasności komunikatow" moich, to nie....Specjalnie mi nie zalezy, zreszta, bogu dzieki, nie mam niczego waznego do zakomunikowania.
koma5 napisał(a):
Po co więc ta uwaga na początku?

Ktora?
Catz (Tym Razem ) dosc ekshibicjonistycznie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 wrz 2010, o 06:57 

Podziękował : 235
Otrzymał podziękowań: 118
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Catz napisał(a):
Wydaje mi sie jednak, mimo swojego trollostwa, ze publiczne wyrazanie zyczen negatywnych pod adresem sporej rzeszy aktualnych i potencjalnych forumowiczow, zakrawa na kompleksy i ekshibicjonizm i jakis ogolny -yzm.

Zobacz od czego zacząłem ten wątek
Cytuj:
ps. Jakaś się ostatnio moda zrobiła na pisanie bez spacji. Błagam! Tego się nie da czytać!

To nie jest w pewnym sensie życzenie? Jak nie wiesz kto to napisał to sobie poszukaj na forum.
Kompleksy i ekshibicjonizm powiadasz.... ciekawe co by na to powiedzieli Miodek czy też Bralczyk? Co może ludzie telewizji nie powinni byli z tego powodu oglądać i słuchać program III Polskiego Radia bo tam pani dr Katarzyna Kłosińska ma niemal stałą pozycję i tłumaczy ludziom jak mówić poprawnie.*
Tu nikt nikogo "pod pistoletem nie trzyma" , jak ktoś chce to przeczyta i mu coś pozostanie a jak nie to trudno niech sobie pisze po swojemu.

* - Zresztą, akurat do niej ludzie w sprawie poprawnego wysławiania się, sami piszą zapytania.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 wrz 2010, o 07:23 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
Maar napisał(a):
O to, że odpowiednio proporcja złych do dobrych 0,13 i 0,17 to niezły wynik! :-) Jędruś na Boga, potraktuj cały ten watek jako żart :-)

Ja to odebrałem jako przytyk do Catza - że to, panie, nieprawidłowo napisał. A że bez emotikonu, zatem na poważnie.
A co do całego wątku - ja też jak niektórzy inni uczestnicy dyskusji nie cierpię niepoprawnego pisania we wszelkich przejawach. Zarówno ortografia jak i interpunkcja to dziedziny bez znajomości których IMHO żaden uczeń nie powinien dostać świadectwa ukończenia podstawówki. Jak ma dysleksję, -grafię, -kalkulię czy -singię (mój termin - dla nie umiejących śpiewać :lol: ) niech powtarza ostatnią klasę aż do.... młodych kartofli.
Powyższy wywód nie zmienia faktu, że tak ten, jak i kilka innych wątków można potraktować żartobliwie, ja jednak żywię nadzieję, że każda uwaga odnośnie prawidłowego pisania jeśli nie pojawia się zbyt często, to jakiś ślad u pouczonego zostawi. Wszak kropla drąży skałę :D

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 wrz 2010, o 09:11 

Catz napisał(a):
umiem czytac bezprzecinkowatosci, maloliterstwa, a nawet i ortografizmoly znosze bez strat na godnosci osobistej.

Ja również, ale się nie poświęcam, bo lekce je sobie ważę.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2