Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 2 sie 2025, o 16:31

Autor Wiadomość
PostNapisane: 3 wrz 2015, o 22:25 

Podziękował : 354
Otrzymał podziękowań: 2454
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
Do poczytania:
http://www.pch24.pl/paniom-ku-przestrod ... 108,i.html
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 wrz 2015, o 22:40 

I jeszcze taki "kwiatek":
http://natemat.pl/147259,muzulmanie-nek ... brzymiajmy
Znaczy - mówią nam, żebyśmy byli tolerancyjni ...
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 wrz 2015, o 05:37 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 390
Uprawnienia żeglarskie: nikt
Jakiś czas temu w czasie wizyty duszpasterskiej mojego proboszcza rozmowa zeszła na temat pana Rutkowskiego i jego bohaterskiego wywalania polek i ich dzieci z pod saraceńskiego jarzma. Na jego stwierdzenie, że to bohater powiedziałem, ze dla mnie to bydlę i porywacz dzieci. Zdziwionemu zadałem pytanie: a gdzie baby miały rozum gdy wychodziły za arabów? Między nogami?

Za ten post autor Były_User 934585 otrzymał podziękowanie od: cine
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 wrz 2015, o 07:29 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Temat szroki i w zadnym przypadku nie jest zerojedynkowy.

Oczywiscie tolerancja w modnej aktualnie do pokazywania formie (bo z realizacja to juz jest roznie, ale na pokaz jest pieknie) jest idiotczna i szkodliwa. I nie dotyczy to tylko osob o innej religii.

Jacek Woźniak napisał(a):
Na jego stwierdzenie, że to bohater powiedziałem, ze dla mnie to bydlę i porywacz dzieci. Zdziwionemu zadałem pytanie: a gdzie baby miały rozum gdy wychodziły za arabów? Między nogami?

Rozumiem, ze po tym pytaniu swiat sie na chwile zatzymal, Ksiedza olsnilo i w jego oczach pojawil sie gleboki blekit, a w powietrzu zapachnialo fiolkami? Zacytuj sobie to pytanie gdy bedziesz potrzebowal pomocy np. po wypadku samochodowym, bo sie zagapiles, albo na wodzie, bo gdzie miales rozum skoro nie sprawdziles odciagow podwiezi wantowych. A ratownikow nazwij jak przyjada zlodziejami, porywaczami i bydlem. Spytaj wowczas siebie gdzie miales mozg wypuszczajac dziecko do piaskownicy, a gdy to dziecko wpadnie do studzienki. Sam sobie odpowiedz, ze miedzy nogami, jak to dziecko robiles.

Radykalom przypominam ich walke z uogolnieniami na temat Polakow, ze to zlodzieje. Przypominam ich bol i emocje w walce o ruch bezwizowy do USA. Przypominam, ze niezbyt sobrze odbieracie niemeicka reklame zachecajaca do pobytu w Polsce, bo ich samochod juz tu jest. Przypominam cierpienie na granicach niemieckich jeszcze kilkanascie lat temu, nie mowiac o parodziesieciu. Was tam tez nie chciano i wysmiewano. Teraz nagle krzyczycie o tym, ze wszyscy ludzie sa tacy sami - ale tylko wtedy gdy gadacie o wolnosci zeglowania w Anglii czy Szwecji i bardzo glosno krzyczycie gdy ktos smie zasugerowac, ze tam jest inaczej i ludzie sa inni.

Nagle staliscie sie, moi kochani radykalisci, wielkimi europejczykami i uogolniacie i segregujecie ludzi dokladnie w taki sposob, jakiego nie akceptujecie gdy jest stosowany wobec was samych.

Ja tez wysmiewam pokazową pseudotolerancje. Ja tez widze co sie dzieje w DE, FRA i td. Ja tez tego nie chce. Ale krzyki o mozgu miedzy nogami i wrzucanie wszystkich muzulmanow do jednego worka sa zenujace. Zapominacie, ze w tej chwili muzulmanie giną z rak muzulmanow.

Za ten post autor plitkin otrzymał podziękowania - 18: -O-, baoo, bartoszek, Bombel, Buber, burbon, Były user, cantos, cinas, jaras2205, Kurczak, M@rek, MarekSCO, Pasat, waju, Waldi_L_N, Węzełek, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 wrz 2015, o 08:54 
*** Ban ***

Podziękował : 464
Otrzymał podziękowań: 271
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Jeśli masz na myśli zbrodnie IS to przede wszystkim giną tam niemuzułmanie.
Muzułmanie tylko za karę lub w wyniku podejrzenia o współpracę.
Natomiast jeśli chodzi o zabijanie z powodów religijnych to np. chrześcijanie wymordowali w swojej historii z powodów religijnych najwięcej...chrześcijan a muzułmanie...też chrześcijan.
Ot, taka ciekawostka.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 wrz 2015, o 12:14 

plitkin napisał(a):
Rozumiem, ze po tym pytaniu swiat sie na chwile zatzymal, Ksiedza olsnilo i w jego oczach pojawil sie gleboki blekit, a w powietrzu zapachnialo fiolkami? Zacytuj sobie to pytanie gdy bedziesz potrzebowal pomocy np. po wypadku samochodowym, bo sie zagapiles, albo na wodzie, bo gdzie miales rozum skoro nie sprawdziles odciagow podwiezi wantowych. A ratownikow nazwij jak przyjada zlodziejami, porywaczami i bydlem. Spytaj wowczas siebie gdzie miales mozg wypuszczajac dziecko do piaskownicy, a gdy to dziecko wpadnie do studzienki. Sam sobie odpowiedz, ze miedzy nogami, jak to dziecko robiles.
Brawo! Bo dobry uczynek to jest jak Kali ukraść krowy... Bo śniady ojciec nie ma prawa do dzieci tylko Matka Polka? I Ty piszesz o tolerancji? :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2015, o 09:24 

Podziękował : 4532
Otrzymał podziękowań: 4287
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
A może by tak... ten wspaniały wątek, jakiś litościwy moderator przesunął do politycznych??? I spox. :evil:

Za ten post autor robhosailor otrzymał podziękowania - 3: Były user, Kurczak, zbigandrew
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2015, o 10:50 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
robhosailor napisał(a):
A może by tak... ten wspaniały wątek, jakiś litościwy moderator przesunął do politycznych??? I spox. :evil:

Bez mojego postu pls.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 wrz 2015, o 00:57 

robhosailor napisał(a):
wspaniały wątek,

Wspaniały/nie wspaniały ale jak człek czyta takie rzeczy jak poniżej to nóż się sam otwiera:
http://www.pch24.pl/Mobile/Informacje/i ... ja/id/7441
Jeszcze trochę bądźmy tolerancyjni dla obcych i będziemy przepraszali we własnym kraju, że żyjemy :-(
Pzdr
Kocur
ps. przeniesienie do działu politycznego nie zmieni tematu ale przenieść można...

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 7 wrz 2015, o 01:11 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
bury_kocur napisał(a):
robhosailor napisał(a):
wspaniały wątek,

Wspaniały/nie wspaniały ale jak człek czyta takie rzeczy jak poniżej to nóż się sam otwiera:
http://www.pch24.pl/Mobile/Informacje/i ... ja/id/7441

Wiadomość z 2012 roku i na dodatek naciągana prymitywnie pod polską publiczkę - bo polskiemu dziennikarzu z Katolickiej Agencji Informacyjnej "housing association Egedalsvænge in the Zealand town of Kokkedal" przetłumaczyło się na "radę miejską Kokkedalu"... Tymczasem "housing assaciation Egedalsvænge" ma wpływ na nieliczne, marginalne działania w osiedlu liczącym kilkanaście niewielkich bloków socjalnych.
No wzór dziennikarskiej rzetelności normalnie...
-------------------------
Dla jasności - nie twierdzę, że problem nie istnieje, zwłaszcza gdy czytam, że imigrancji i potomkowie imigrantów stanowią większość mieszkańców miasteczka Kokkedal, w którym stoi osiedle Egedalsvænge. Twierdzę, że tworzenie "newsów" pod publiczkę źle służy - wszystkim źle służy i zawsze źle służy...

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 wrz 2015, o 09:40 
*** Ban ***

plitkin napisał(a):
Temat szroki i w zadnym przypadku nie jest zerojedynkowy.

Oczywiscie tolerancja w modnej aktualnie do pokazywania formie (bo z realizacja to juz jest roznie, ale na pokaz jest pieknie) jest idiotczna i szkodliwa. I nie dotyczy to tylko osob o innej religii.

Na jego stwierdzenie, że to bohater powiedziałem, ze dla mnie to bydlę i porywacz dzieci. Zdziwionemu zadałem pytanie: a gdzie baby miały rozum gdy wychodziły za arabów? Między nogami?

Radykalom przypominam ich walke z uogolnieniami na temat Polakow, ze to zlodzieje. Przypominam ich bol i emocje w walce o ruch bezwizowy do USA. Przypominam, ze niezbyt sobrze odbieracie niemeicka reklame zachecajaca do pobytu w Polsce, bo ich samochod juz tu jest. Przypominam cierpienie na granicach niemieckich jeszcze kilkanascie lat temu, nie mowiac o parodziesieciu. Was tam tez nie chciano i wysmiewano. Teraz nagle krzyczycie o tym, ze wszyscy ludzie sa tacy sami - ale tylko wtedy gdy gadacie o wolnosci zeglowania w Anglii czy Szwecji i bardzo glosno krzyczycie gdy ktos smie zasugerowac, ze tam jest inaczej i ludzie sa inni.

Nagle staliscie sie, moi kochani radykalisci, wielkimi europejczykami i uogolniacie i segregujecie ludzi dokladnie w taki sposob, jakiego nie akceptujecie gdy jest stosowany wobec was samych.

Ja tez wysmiewam pokazową pseudotolerancje. Ja tez widze co sie dzieje w DE, FRA i td. Ja tez tego nie chce. Ale krzyki o mozgu miedzy nogami i wrzucanie wszystkich muzulmanow do jednego worka sa zenujace. Zapominacie, ze w tej chwili muzulmanie giną z rak muzulmanow.

A za kilka-kilkanaście lat to nasze dzieci będą ginąć z rąk muzułmanów.
W naszej - jeszcze - Polsce i za nasze pieniądze.
Nie było pieniędzy na sprowadzenie Polaków z Rosji, Białorusi i Kazachstanu czy wschodniej Ukrainy ale są na sprowadzenie muzułmańskiej dziczy.
Nie ma pieniędzy dla emerytów z emeryturą poniżej możliwości przeżycia, nie ma na opiekę zdrowotną, nie ma mieszkań socjalnych dla Polaków w życiowej potrzebie (po pożarze czy powodzi) ale są dla muzułmanów.
Kolega plitkin zdaje się nie zauważył różnicy między Polakami a muzułmanami.
W takim razie proponuję pomieszkać trochę np. na obrzeżach Paryża, Marsylii czy Londynu w pobliżu większego skupiska muzułmanów.
Szybko się koledze światopogląd zmieni.
I gratuluję wszystkim popierającym. Obyście niedługo nie żałowali.
https://www.youtube.com/watch?v=AT4zU2iYFiI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 wrz 2015, o 10:46 

Podziękował : 441
Otrzymał podziękowań: 754
Uprawnienia żeglarskie: dostateczne plus
Rozróżniłbym dwie opcje:
1. Koniec układu Schengen
2. Próby uratowania układu z Schengen.
Stawiam na 1, w perspektywie 6 miesięcy.

Można czekać na dyktat Brukseli, można szukać własnych rozwiązań.
W wypadku wyjścia z Schengen, przyjecie dużej ilości imigrantów akceptowanych kulturowo (w naszym przypadku chrześcijan) stanowiłoby realny wkład w rozwiązanie problemu Europy.
Sposób rozlokowania nawet 200 000 imigrantów (tyle sobie wyobrażam w skali Polski) byłby zagadnieniem łatwiejszym, niż gaszenie ognisk konfliktów religijnych powodowanych przez obecność 20 000 muzułmanów. Pytanie zasadnicze, czy w wypadku mało tolerancyjnej społeczności lokalnej chodzi o różnice religijne czy kulturowe. Tego nie można wiedzieć z góry. Dlaczego chrześcijanin z Syrii nie miałby wzbudzać nienawiści ? Może zabrać pracę, kobiety, zeszpecić sielski krajobraz.
To może jednak murek od południa i od zachodu (co za wstyd - murek byłby widziany z kosmosu).
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 wrz 2015, o 12:46 
*** Ban ***

Nam murek nie jest specjalnie potrzebny bo nie jesteśmy ani na żadnej ważnej trasie tranzytowej do Niemiec, Austrii czy UK ani nie dajemy zasiłków o które chodzi migrantom (tak się ich teraz określa).
Natomiast dyktat Brukseli w sprawie przyjęcia na stałe iluś tysięcy jest już problemem.
Drugim problemem za jakiś czas będzie kalifat Niemiec, który sobie Niemcy fundują w imię poprawności politycznej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 wrz 2015, o 15:03 

cine napisał(a):
Natomiast dyktat Brukseli w sprawie przyjęcia na stałe iluś tysięcy jest już problemem.

Tak naprawdę to nie jest żaden problem.
Bo co z tego, że sie zobowiążemy do przyjęcia tych emigrantów jak dnia następnego spier....lą oni do Niemiec... :rotfl:
Będzie tak jak w Śremie - parafia otworzyła kasę a wyznawcy Allaha wzięli co dostali i zwiali ...
Ciekaw jestem kto po tej sytuacji jeszcze ich przyjmie.... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Za ten post autor bury_kocur otrzymał podziękowanie od: Były_User 934585
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 wrz 2015, o 19:59 

Podziękował : 6274
Otrzymał podziękowań: 2488
bury_kocur napisał(a):
Ciekaw jestem kto po tej sytuacji jeszcze ich przyjmie.... :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Obawiam się, że każdy ;)
Sytuacja jest wszak idealna - Płacisz ( spełniasz zobowiązanie ) i nie masz kłopotów na
głowie :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 wrz 2015, o 20:45 
*** Ban ***

bury_kocur napisał(a):
cine napisał(a):

Tak naprawdę to nie jest żaden problem.
Bo co z tego, że sie zobowiążemy do przyjęcia tych emigrantów jak dnia następnego spier....lą oni do Niemiec... :rotfl:
Będzie tak jak w Śremie - parafia otworzyła kasę a wyznawcy Allaha wzięli co dostali i zwiali ...
Pzdr
Kocur

Diabeł wie jak to ma być rozegrane.
Obawiam się, że jak Niemcy takiego zbiega złapią to jeszcze trzeba będzie po niego samolot wysyłać. :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 wrz 2015, o 21:43 

Podziękował : 491
Otrzymał podziękowań: 406
Uprawnienia żeglarskie: Xero z kota
Po co samolot, trampki kurierem wysłać. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 11:14 

cine napisał(a):
W takim razie proponuję pomieszkać trochę np. na obrzeżach Paryża, Marsylii czy Londynu w pobliżu większego skupiska muzułmanów.
Szybko się koledze światopogląd zmieni.
A po co wyjeżdżać? Wystarczy zacytować pewnego kieleckiego Syryjczyka (?), który zapytany o plany na przysżłość odpowiedział: po żone pojade do Syrii bo polskie dzieńciny to kulwy, pobzykać tak ale żenić się nie.

Zapraszając obcego do domu, udzielając mu gościny sądzimy, że zaakceptuje nasze zwyczaje a nie zacznie nas obrażać i przestawiać nam meble. Czy pomoc w imię chrześcijańskiej miłości bliźniego lub humanitaryzmu musi oznaczać wpuszczenia, będących w potrzebie, pod własny dach? Dlaczego nie pomożemy im w ich własnym lub ościennym kraju? Patrząc na obrazy uchodźców widzę rodziny z małymi dziećmi i w cholerę poborowych! Czy Oni faktycznie uciekają przed wojną czy dążą do dostatniego socjalu? Ostatnio widziałem w tv wypowiedź uchodźcy w Chorwacji. Mówił, że koniecznie musi do Niemiec bo tu (w Chorwacji) jedzenie kiepskie i codziennie trzeba jeść makaron...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 13:10 

koniecznie musi do Niemiec

No tak...
Tam manna kapie z nieba...
Ciekawe kiedy Niemcy otrząsną się z tego miłosierdzia ...
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 13:24 

bury_kocur napisał(a):
koniecznie musi do Niemiec
No tak...
Tam manna kapie z nieba...
Juz zapomniałeś opowiadań rodaków o szczęśliwym rajchu i dojczmarce? ;)
bury_kocur napisał(a):
Chyba powoli zaczynają się budzić z tego snu ale rzeczywistość tak straszna, że chcą wierzyć, że to dalej sen.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 13:34 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
bury_kocur napisał(a):

sie otrząsnęli

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 13:59 

ale rzeczywistość tak straszna, że chcą wierzyć, że to dalej sen.

Oni są jednak rozkoszni co Niemcy... :rotfl:
Są przekonani, że rozdzielą tych imigrantów po całej Unii i będą oni jak trusie w tych krajach siedzieć.
Do nich jeszcze nie dociera jednak prosty przekaz, że imigranci chcą dostać się TYLKO albo do nich albo do SE i nic nie zatrzyma owych imigrantów w biednych krajach byłych demoludów.
Ciekawe kiedy dotrze do nich, że to jednak jest prawie TYLKO ich problem ....
Czy im sie to podoba czy nie :rotfl:
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 14:10 

Podziękował : 441
Otrzymał podziękowań: 754
Uprawnienia żeglarskie: dostateczne plus
Spokojnie. Jak rozdzielą, to przywrócą kontrole na granicach.
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 15:51 

bury_kocur napisał(a):
Ciekawe kiedy dotrze do nich, że to jednak jest prawie TYLKO ich problem ....
Czy im sie to podoba czy nie :rotfl:
Będzie trudno bo nadal nie dotarła do nich lekcja turecka. W zamyśle, tak kiedyś gadali w TV, Turcy mieli po zrobieniu wskazanej roboty wrócić na ojcowiznę. :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 wrz 2015, o 16:14 

Turcy mieli po zrobieniu wskazanej roboty wrócić na ojcowiznę.

Boże - jaka naiwność ...
Obecnie - z Muslimami - będzie to samo...
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 22 wrz 2015, o 07:45 
*** Ban ***

Ktoś w końcu zauważył że to nie są żadni uchodźcy:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=115a10

Za ten post autor cine otrzymał podziękowania - 3: Alterus, Marian Strzelecki, waliant
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lis 2015, o 23:01 

Podziękował : 1719
Otrzymał podziękowań: 1773
Uprawnienia żeglarskie: samowodniak flisaczy
http://polska-zbrojna.pl/home/articlesh ... a-Bucierzy
Cytuj:
Tłum lokalnej społeczności zebrał się pod bramą wjazdową do obozu uchodźców. Wyrażając swoje niezadowolenie z obecności
uchodźców, zgromadzeni doprowadzili do wybuchu zamieszek. 16 listopada żołnierze Grupy Bojowej Unii Europejskiej V4 przećwiczyli powyższy epizod w rejonie warsztatów Bucierz. W rolę lokalnej
społeczności wcielili się żołnierze 2 Brygady Zmechanizowanej ze Złocieńca.
Wybuch incydentu poprzedziła informacja od lokalnej policji do TOC-u (tactical operations center) międzynarodowego batalionu, której
przekaz brzmiał: ”Przed bramą wjazdową do obozu uchodźców zbiera się tłum lokalnej społeczności wyrażający swoje
niezadowolenie z obecności uchodźców. Tłum domaga się sprawiedliwości w stosunku do uchodźców, którzy dopuścili się napadów
na sklepy i kradzieży żywności”.

He, he, że skomentuję.

Odpowiedz z cytatem