Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 28 lip 2025, o 12:04

Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sie 2010, o 22:33 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Wyprawy Marcina Gienieczko: cala prawda o spekulacji OSZUSTWO W INTERNECIE!

Coraz więcej spekulacji na temat dokonań Marcina, ale są ludzie którzy są zawodowcami, zarówno w tym co robią i jak się wypowiadają .To nie są internetowi podróżnicy:
Można przeczytać stosowne informacje.
W odróżnieniu od innych tu się wszyscy podpisują z imienia i nazwiska. W internecie można znależć tylko bajkopisanie. Ludzi, którzy maja do powiedzenia w sieci same głupstwa i niesprawdzone informacje. Niestety.
Głównymi oponentami, którzy wszystko wybaczą, byle nie sukces Marcina, to:
-Tomasz Mackiewicz zwany ,,czapkins". To ten Pan:
http://www.dailymotion.com/video/x97wt2 ... n-te_sport
Proszę zobaczyć jego styl bycia, zachowanie, jak wiele ma do powiedzenia. To mówi samo za siebie...

-Marcin Karcz z Kanady (od paru lat rozsyła nieprawdziwy list, że np. Gienieczko nie przepłynął Mackenzie) oraz Marek Klonowski (robią to z czystej zazdrości podróżniczej, bo Marcin ma sponsorów, którzy go wspierają i ufają mu, w życiu mu wychodzi, ...tak, są takie przypadki).Są to ludzie, którzy własne JA- ZAKOMPLEKSIONE przeistaczają w ogólnopolskie MY...starają się jak mogą żeby człowieka zniszczyć. Zobaczcie jak można pomawiać bez żadnych uzasadnionych informacji.

To ludzie którzy nie znają faktów i nie chcą ich poznać (np. spotkać się z bohaterem zamieszania) a wypowiadają się negatywnie i rozpowszechniają nieprawdę, np. że Gienieczko nie przepłynął Mackenzie - co jest oszustwem nr jeden tych Panów!!!

Robią z dokonań Marcina oszustwo, co jest całkowitą nieprawdą. To fanatycy a fanatycy mają to do siebie, że wierzą w to co mówią ślepo i bezkrytycznie, bez kompletnego sprawdzenia i rozpowszechniają nieprawdziwe informacje.
Np kiedyś pisano, że Panią Wojciechwską wnoszono na Everest...
Sam poszkodowany jak widać ma gdzieś te pomówienia, bo robi to co kocha i kocha to co robi. Gdyby się przejmował, zapewne nie robiłby kolejnych projektów. Mówiłem mu kiedyś, żeby to skończyć, na co on mi odpowiedział; ''Nie sprzeczaj się z Idiotami, gdyż ściągną cię na swój poziom".

Ale jako przyjaciel postanowiłem wypowiedzieć się na ten temat, bo nie mogę ,,zdzierżyć' tego kłamstwa.

W internecie każdy może się wypowiedzieć na ten temat. Gorzej było na spotkaniu Ogólnopolskim Podróżników i Żeglarzy w ubiegłym roku (Kolosy 2009) bo Panowie byli i co????
Buzie się zamknęły??? Woda w usta? A miały być ,,ciężkie" pytania na forum publicznym. Niestety brakło im odwagi, tylko net został, bo tu najłatwiej opluć.
Kolosy 2009. Marcin zostaje zaproszony przez organizatorów. Tuż przed niejaki Tomasz Mackiewicz wypisuje bzdury na forach internetowych. Pojawiają się w internecie teksty, że Gienieczko nie ma wstępu na żaden festiwal. W tym czasem był i opowiadał o Kołymie w 2009, pokazywał zdjęcia. Żeby było śmieszniej, kolejna jego wyprawa jest pod patronatem Światowego Festiwalu Explorers w Łodzi!!!(gdzie brali udział takie osobowości jak Borge Ousland i inni). Panowie pewnie nie znają tego nazwiska, bo to nie ich poziom, ale...
Wspomniany Mackiewicz nigdy nie poznał Gienieczki osobiście ani nie brał z nim udziału w żadnym projekcie, jedynie Klonowski kiedyś leciał z Marcinem do Vancouver. Żeby było śmieszniej Klonowski dostał od Gienieczki niewielkie, ale wsparcie w postaci sprzętu marki Alpinus, np buty...itp.
Oczywiście Mackiewicz już wcześniej rozpowszechniał nieprawdę. Pisał na licznych forach internetowych, że Gienieczko nie posiada żadnych zdjęć jako dowodów, a pokazywał i film i zdjęcia o Kołymie na Kolosach 2009.
Nadal święta trójca twierdzi, że żadnego filmu nie ma.
Kłamią perfidnie, że nie spłynął rzeki Mackenzie oraz Jukonu - powstał film i książka- wydawnictwo Zysk. Czy znane wydawnictwo, które wydaje książki Cejrowskiego oraz Pałkiewicza, innych znanych autorów, które rozchodzą się w księgarniach jak ciepłe bułki, mogłoby sobie pozwolić na taki przekręt???
Skoro tak, proponuję proces. Wygrana Panów murowana, jeżeli to jest prawda.

Gienieczko wydał książkę i jego książka, która jest żywym dowodem sprzedała się z dodrukiem przedstawiając zmagania na Mackenzie i Jukonie. Ale to nie pomogło takim niedowiarkom. Znowu zawiść. Kochani, czy wy nigdy nie byliście oskarżani o jakieś bzdury, że np. zdradzacie żonę lub męża, że kłamiecie w żywe oczy. Jak wy się czuliście? Czy uważacie, że w internecie jest wszystko dozwolone i wszystkich można opluć?

Jeżeli Gienieczko kłamie, trzeba podać moim zdaniem wydawnictwo do sądu. Bo to byłby szczyt chamstwa tego podróżnika gdyby opisał zmyślone historie. Swoją drogę musiałby mieć naprawdę bogatą wyobraźnię żeby wymyślić wszystko to, co mamy w książce. Na szczęście zmyślone historie są Mackiewicza ,Karcza i Klonowskiego.
Niestety Mackewicz i paru kolesi z podwórka kłamie w żywe oczy ze nie ma zdjęć i filmu, żadnych dowodów Marcina wypraw.
Jak tak każdy będzie spekulował w Polsce, to powinien wyjechać na wyspy. Z tego co wiadomo, to właśnie ci kolesie z wysp kłamią, bo nie potrafią w Polsce osiągnąć sukcesu. Wtedy zostaje frustracja, której trzeba dać upust - dograć pewne sprawy w necie z dala... i wrzucić swoje wypowiedzi, które są kłamstwem tylko internetowym...
Panie i Panowie, ci goście, to najzwyklejsi kłamcy i oszuści internetowi!

Ludzie, którzy wierzą w to co robi Marcin, są cytowani poniżej i w wielu innych miejscach. Tutaj nikt nie pisze MY, tutaj każdy osobno wypowiada się z imienia i nazwiska! Koniec kłamstwa Panie Czapkins!

Chcę też dodać jedno. Jeżeli Marcin kłamałby, to by powiedział -zrobiłem (gdyby tego nie zrobił), a on co mówi? Otwarcie, jeśli coś się nie uda- nie dałem rady, awaria sprzętu ,załamanie, wycofanie. W wielkich ekspedycjach jest walka z naturą i ewentualna przegrana to normalka. Dla mnie idolem ostatnio stał się Piotr Pustelnik, który bodaj że 5 razy szturmował Annapurnę. Przyznawał się, mówił i zdobył!
Gość pisze otwarcie, przyznanie się do słabości, do upokorzenia przez naturę to kłamstwo? Nie Panowie i Panie. To odwaga!

Dosyć kłamstwa w internecie!!! Jeżeli to jest kłamstwo to co robi Marcin, to wszyscy ludzie pracujący z nim to oszuści, wszystkie firmy to oszuści. Proszę zobaczyć, jak na forum w Melbourne ludzie ci obrażają. Nazywają ludzi pracujących w dużych firmach pajacami....ale to jest taki styl bycia człowieka ściemy, czyli tego kto rozpowszechnia bzdury. Dobrze siebie nazwał.

Proszę poczytać jak fachowcy, zawodowi podróżnicy i nie tylko wypowiadają się na temat Marcina:

http://www.youtube.com/watch?v=m-ZGWZziFYQ to
http://www.youtube.com/watch?v=m-ZGWZziFYQklamcy?

Marcin Gienieczko to typowy ,,napieracz". Nie boi się wyzwań i piętrzących się trudności. Jeździ w rejony trudne i bardzo trudne, często sam. Jego pomysły na wyprawy wiodą go w przygody i kłopoty, z których niejeden Czytelnik nie umiałby wyjść obronną ręką. On jednak z niezmąconym dobrym humorem nie tylko uchodzi z nich z życiem, lecz także powraca z niesłychanymi opowieściami."
Marcin Jamkowski / AdventurePictures

Wyprawy Marcina śledzę od samego początku. Bez wątpienia każda jego wyprawa oznacza pewna filozofię życia, jest jakby soczewką, w której ogniskują się jego marzenia, potrzeby i niepokoje. Marcin jest jeszcze młodym człowiekiem, lecz posiada już na koncie duże wyprawy, których może mu pozazdrościć nie jeden doświadczony stary wyga. To rasowy, samotny globtroter, po części podróżniczy psychopata, oczywiście w pozytywnym znaczeniu tego słowa, bowiem psychopata niekoniecznie musi odznaczać się tylko degradacją psychiki i charakteru. Pewne cechy psychopatyczne pomagają podróżnikom. Są odważnymi, śmiałymi, niekonwencjonalnymi ludźmi, którzy wcześnie zaczynają grać według własnych reguł i tak właśnie gra Marcin. Rośnie w nim pożądanie czegoś, co jest zakazane i czym bardziej jest zakazane, tym bardziej go do tego ciągnie. Jego ostatnia syberyjska wyprawa, jest podróżą z "górnej podróżniczej półki". Sroga syberyjska zima, bezludzie i on sam pieszo na północ, aż do samej Czukotki. Znam te rejony doskonale, przemierzyłem je wysokiej klasy ciężarowym pojazdem ekspedycyjnym i przyznam, że jestem pełen podziwu dla jego kondycji, silnej woli i walki jaką musiał stoczyć z przeciwnościami podróżniczego losu. Śledziłem jego wyprawę kilometr po kilometrze i jestem pełen podziwu dla jego osoby, a tak naprawdę to tylko ludzie, którzy tam byli wiedzą, że docierając do celu, dokonał cudu. Ludzie pokroju Marcina i chwała im za to, żyją czarem pokus, wierzą, że są obdarzeni szóstym zmysłem. Sam identyfikuję się z tą grupą, lecz w przypadku jego ostatniej wyprawy, wyjątkowo zachowałem całą powagę i rozwagę. Zdałem sobie sprawę, że w tej wyprawie, aby dotrzeć do celu nie wystarczy dobry sprzęt, pomysłowość i odwaga. Trzeba mieć jeszcze to coś, co ma Marcin - wielkie szczęście. Jestem pewien, że upór w realizacji celów zaprowadzi Marcina na światowe szczyty podróżnicze. Dla mnie Marcin jest już na tych szczytach. Marcin jeszcze raz gratuluje Ci zwycięstwa - tak trzymaj !
Romek Koperski: podróżnik ,pisarz, pilot, pianista-ukronowany rekordem Ginesa, nagrodzony Kolosem za przepłynięcie rzeki Leny, specjalista od wypraw na Syberie.
,,Marcin Gienieczko to podróżnik wyjątkowy! Wyprawy, które organizuje należą do najtrudniejszych, a styl, w jakim są realizowane, wzbudza podziw. Pisane przez niego relacje są prawdziwe, a to rzadkość! Są tam chwile zwątpienia, strach, radość z pokonania trudnego szlaku i poznania nowych ludzi. Zabiera nas w surowy, niebezpieczny świat Dalekiej Północy i doskonale przekazuje swoją niezwykłą ciekawość świata czytelnikom. Marcin to facet, którego cechuje profesjonalne podejście do wszystkiego, co robi. Ma ciężką rękę do wiosła i lekką do pióra. Efekty widać!"

Waldemar Heflich, redaktor naczelny miesięcznika "Żagle" , komentator Euro Sportu
"Podziwiam Marcina, byłem niejednokrotnie na Kołymie i znam dosyć dobrze ten rejon, wiem jak jest trudno. A komentarze czapkinsa (Tomasz Mackiewicz) czy quick-coś tam świadczą o tym iż poza kanapą i discovery channel nie byli chyba nigdzie i dobrze - szkoda słów . Marcin - szczerze gratuluję życzę kolejnych tak udanych wypraw ażeby była jasność: dr.inz. Krzysztof Szafran Instytut Lotnictwa uczestnik , organizator mistrzostw Europy w poduszkowcach

Jako autor filmu patrzę na niego i znów czuję ten mróz. Gdy szliśmy tego poranka było - 47 stopni. Zatrzymał się kierowca by pogadać. Poza ciepłą kabiną był tylko ponad 1 min. Było naprawdę ciężko o czym wiemy tylko my. Funkcjonowanie podczas syberyjskiej zimy może być niebezpieczne. Żal mi było wtedy Marcina, gdy ten męczył się na lodzie Kołymy. Jego oddech zamarzał w postaci sopla na kominiarce. Było ekstremalnie i pięknie Marcin Osman nagrodzony nagrodą National Gegraphic Magazyn za zdjęcie z wyprawy Marcina na Kołymę 2009

TheOsiosi

Niezwykli ludzie piszą niezwykłe książki. Marcin Gienieczko ma odwagę przeżywać swoje życie z pasją, podejmując się karkołomnych zadań, które wydają się przerastać ludzkie siły. Jego odwaga nie dotyczy tylko zmagań z surową, często bezwzględną turą, ale i poznawania samego siebie. Dzięki jego bardzo osobistej relacji i my "możemy zmierzyć się z żywiołem, poczuć strach o własne życie, nieludzkie zmęczenie, ale i ogromną satysfakcję.

Henryk Kamiński, prezes zarządu Sprint Sp. z o.o.

Marcin Gienieczko ma dużo pozytywnej energii, którą się chętnie dzieli z innymi.
Nie ma dla niego rzeczy niemożliwych - wszystko jest kwestią chęci. Niech ta
książka będzie dla Czytelników inspiracją przy planowaniu podróży. Podziwiam. Polecam

Darek Staniszewski, kajakarz nizinny, górski, zwycięzca Mistrzostw w Kajakarstwie Górskim AMP Kamienna 2000, założyciel Sklepów Turystycznych Horyzont

Odpowiedz z cytatem