Opowiem krutko jakie mam zamiary. Juz ponad rok mam w glowie by zyc na statku. Zrobilem nawet trzymiesieczna szkolke marynarska by latwiej znalesc prace, by wylozyc tych minimum
pare tysiecy euro na zakup i wprowadzic sie troche w temat. Mieszkam puki,co,w Bretanii.
Generalnie ta koncepcja zycia kojarzy mi sie z wolnoscia, przedewszystkim ono niewiele musi kosztowac. Nie mam ochoty na oplacanie miejsca w portach, czekania na miejsce przez lata itp…
Na ziemi tez raczej nie bede mial tego statku gdzie postawic. Co mnie interesuje to zlapanie kontaktu z kims kto wyjasnilby mi od strony praktycznej takie zycie na statku, nieco obok systemu.
Kiedy chce zarzucic kotwice, zatrzymac sie na jakis czas, albo jakies sprawy na ziemi zmuszaja mnie do opuszczenia statku na miesiac czy trzy.cos o tym bym chetnie uslyszal co wtedy?
Biore pod uwage rowniez wode slodka, nie tylko slona. Mam idee by lato spedzac w Finlandii zime gdzies na poludniu. Gram na gitarze, zyc moglbym z muzyki, cos tam przyimprowizowac z jakimis pracami sezonowymi. Tez mam to i tamto do napisania.
Czy ktos z doswiadczeniem moglby sie ze mna skontaktowac, cos powiedziec gdzie- jak takie historie ( z zarzucaniem kotwicy) sie lokalnie prezentuja.
Tez uslyszal bym chetnie jak jest z internetem na takim jachcie. Co trzeba by wziasc, czy to drogie,by powiedzmy w calej Europie czy czesci miec z tym internetem kontakt. Te historie przedstawiaja sie w kazdym kraju ,innaczej. Z innymi podzielic sie moge tym, ze we Francji beznadziejnie.
Zamierzem otworzyc strone internetowa, ktorej czesc bedzie poswiecona temu stylowi zycia i ludzia, ktorzy go wybrali. Puki co zapraszam na
Myspace
buenosniebios@yahoo.frczy
Facebook
buenosniebios@onet.eumalo to jeszcze rozwiniete
A moze znacie jakies inne sity bardziej zorientowane na sugerowany styl zycia
Rafal