Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 24 lip 2025, o 03:49

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 mar 2011, o 13:20 

Podziękował : 3
Otrzymał podziękowań: 5
Uprawnienia żeglarskie: kornik - bez alergii na laminaty
Czy aby każdy powinien mieć prawo do prowadzenia takiej działalności ?
Powstaje w kraju cała masa restauracji na wodzie . Właściciele uciekają w ten sposób od płacenia podatków od nieruchomości i jeszcze kilku innych opłat ..

Co się dzieje gdy laik bierze się za takie coś można zobaczyć: http://chodziez.naszemiasto.pl/artykul/805284,restauracja-mississippi-na-barce-przy-hotelu-gromada-zalana,id,t.html?gclid=CK6Vh66G2KcCFYNJ3godfRvO8A

Daruję sobie moje przemyślenia na temat konstrukcji całości ..
W końcu mamy wolność gospodarczą i każdy ma prawo tak prowadzić działalność jak chce ..

Oby się tylko nie zerwała bo most który jest zaraz za barką będzie zagrożony ze względu na swój stan..

Tydzień mija - nic się nie dzieje właściciel z ubezpieczycielem chyba czekają aż woda wyschnie a straszydło straszy i stwarza zagrożenie

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201012/1293130719_by_TrUcIzNabezAnTiDoTuM_500.jpg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 mar 2011, o 13:40 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
utopia napisał(a):
W końcu mamy wolność gospodarczą i każdy ma prawo tak prowadzić działalność jak chce ..

No właśnie...

utopia napisał(a):
Oby się tylko nie zerwała bo most który jest zaraz za barką będzie zagrożony ze względu na swój stan..

Nie martw się na zapas. Nie przypuszczasz chyba by leżąca na dnie, zatopiona barka mogła się "zerwać" i przepłynąć spory dystans (wygląda na kilkaset metrów...) do mostu...
utopia napisał(a):
Tydzień mija - nic się nie dzieje właściciel z ubezpieczycielem chyba czekają aż woda wyschnie a straszydło straszy

Eee tam. Jak kto na straszenie podatny to nie powinien chyba z domu wychodzić...
Tyle teraz na ulicach straszydeł straszących...

utopia napisał(a):
i stwarza zagrożenie

Zdefiniuj "zagrożenie".
Powiadom o nim służby odpowiedzialne za bezpieczeństwo.
Tylko pamiętaj - to musi być realne zagrożenie a nie hipotetyczna możliwość zagrożenia, albo prywatna niechęć czy fobia...

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 mar 2011, o 15:26 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
utopia napisał(a):
Czy aby każdy powinien mieć prawo do prowadzenia takiej działalności ?

A dlaczego nie?

utopia napisał(a):
Powstaje w kraju cała masa restauracji na wodzie . Właściciele uciekają w ten sposób od płacenia podatków od nieruchomości i jeszcze kilku innych opłat

No i? Zazdrościsz?

utopia napisał(a):
Co się dzieje gdy laik bierze się za takie coś można zobaczyć:

No i? Rozumiem, że już przeprowadziłeś śledztwo i wiesz jaki był powód zatonięcia?

utopia napisał(a):

No widzisz... zainteresuj się stanem tego mostu...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 mar 2011, o 16:45 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
W Grodzie Kraka przy bulwarze Czerwieńskim od kilku lat stoi duża barka zaadoptowana na piętrową restaurację. Odbywają się tam nawet duże i huczne imprezy, trzy lata temu w lecie widziałem tam całkiem pokaźne weselisko.
I nikomu to nie przeszkadza......

Widać ją nawet okiem Wielkiego Niebiańskiego Brata :lol: (w środku kadru - pod krzyżykiem)

http://mapa.szukacz.pl/?&nc=50.054769&e ... i=hotel&t=

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 mar 2011, o 01:32 

Podziękował : 3
Otrzymał podziękowań: 5
Uprawnienia żeglarskie: kornik - bez alergii na laminaty
Hm..to już nawet hyde park podlega moderacji ......

jak kto nie wyznaje wspólnego trendu to jakiś obcy jest.... nawet bym powiedział ze jest passe ...

Jak to dobrze grupą jest wiedzieć lepiej i znać prawdziwszą prawdę niż u źródła i odrazu kogoś z błotem zmieszać..

przypomina mi to pewną opcję polityczną która wszędzie doszukuje się spisków ....

przepraszam za odmienne zdanie od większości i od trendu uznanego za poprawny .. postaram się więcej nie pisać w tym dziale bo nieopatrznie mógłbym zamieścić zdjęcia zrzucanych ścieków z restauracyjnych barek na rzece i być posądzonym o fotomontaż . Przecież takie macie doświadczenie zawodowe............
a cóz ja mogę tak ktoś ......... mało znany -taki czepiający się ....

ps w moim mieście stoją też dwie inne barki z którymi nie ma problemów ale tak to już jest że ludzie z foruma wiedzą lepiej od tych z reala bo z karkowa widac lepiej niż z Piły

cos było o belce w oku brata i drzazdze we własnym oku.... ale może ja tylko to sobie sam umyśliłem..

żałosne to wszystko skoro na odległość potrafi ktoś ocenić więcej niż na żywo pod wodą.....
jak można proszę o bana na tym forum - bom głupi i bez doświadczeń skoro tak uznaliście

Gdyby wypowiadający się zadali sobie choć minimum trudu w ustaleniu szczegółów oszczędzili by sobie szopki i robienia z siebie błaznów..

ale skoro to tak wygląda to ok..... najłatwiej powiesić cygana gdy kowal zawinił ..

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201012/1293130719_by_TrUcIzNabezAnTiDoTuM_500.jpg

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 mar 2011, o 02:22 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
utopia napisał(a):
Hm..to już nawet hyde park podlega moderacji ......

Wskaż miejsce w którym dokonano moderacji... Albo nie pitol!

utopia napisał(a):
jak kto nie wyznaje wspólnego trendu to jakiś obcy jest.... nawet bym powiedział ze jest passe ...
Jak to dobrze grupą jest wiedzieć lepiej i znać prawdziwszą prawdę niż u źródła i odrazu kogoś z błotem zmieszać..

Wskaz "mieszanie z błotem", zdefiniuj "grupę", określ "wspólny trend". Albo nie pitol!

utopia napisał(a):
przypomina mi to pewną opcję polityczną która wszędzie doszukuje się spisków ....

Nic nie poradzę na Twoje wypaczone skojarzenia. Niemniej - wskaż "doszukiwanie się"... Albo nie pitol!

utopia napisał(a):
przepraszam za odmienne zdanie od większości i od trendu uznanego za poprawny .. postaram się więcej nie pisać w tym dziale bo nieopatrznie mógłbym zamieścić zdjęcia zrzucanych ścieków z restauracyjnych barek na rzece i być posądzonym o fotomontaż . Przecież takie macie doświadczenie zawodowe............

Nie wspominałeś o ściekach o tej pory. Mam nadzieję, że o tych ściekach zawiadomiłeś już odpowiednie władze,przekazując oczywiście fotografie o jakich piszesz... Uważam, że zanieczyszczanie rzeki to poważna sprawa i nie na forum powinieneś o niej pisać.

Nie zmienia to faktu, że Ty, zakładając wątek, napisałeś jedynie, że cię straszy barka tkwiąca od tygodnia na dnie rzeki i że może ona na skutek zatonięcia i osadzenia na dnie rzeki "się zerwać" i zagrozić mostowi jakiemuś...
Jak kto pisze takie bzdury to pitoli...
Jak kto chce by uwzględniać w odpowiedzi fakty przez niego nigdy nie ujawnione - to pitoli do kwadratu.

utopia napisał(a):
a cóz ja mogę tak ktoś ......... mało znany -taki czepiający się ....

Fakt - nic nie możesz. I fakt - nie znam żadnego "utopia".
BTW - to Twoje imię czy nazwisko?
Czy na drugie masz może "pitolący"?

utopia napisał(a):
ps w moim mieście stoją też dwie inne barki z którymi nie ma problemów ale tak to już jest że ludzie z foruma wiedzą lepiej od tych z reala bo z karkowa widac lepiej niż z Piły

Nie pisałeś o innych barkach, czemu zatem oczekujesz, że odpowiadający Ci forumowicze, nie znając Twojego miasta uwzględnią ich istnienie w swych odpowiedziach?
BTW - co to "krakow"? To tam, gdzie wysyłają pitolących bez sensu?

utopia napisał(a):
cos było o belce w oku brata i drzazdze we własnym oku.... ale może ja tylko to sobie sam umyśliłem..

To "coś" to bardzo znane przysłowie, zatem wyprowadzając Cię z błędu podpowiem - to nie Ty je wymyśliłeś. Chyba, że to Ty jesteś autorem Biblii (Łk 6, 41-45)...
Niemniej skojarzenie Twoje wskazuje na to że zapitalasz się w pitoleniu co raz bardziej jakby...

utopia napisał(a):
żałosne to wszystko skoro na odległość potrafi ktoś ocenić więcej niż na żywo pod wodą.....

Oooo - to byłeś już nawet pod wodą przy tej nieszczęsnej barce! Podzielisz się z nami rewelacjami spod wody? Proszę - popitol jeszcze trochę.
Chętnie pośmiejemy się razem!

utopia napisał(a):
jak można proszę o bana na tym forum - bom głupi i bez doświadczeń skoro tak uznaliście

To nie tak łatwo. Tu jest Hyde Park i każdy może sobie pitolić i ośmieszać się zupełnie dowolnie.
Co do "głupi i bez doświadczeń" - to przykro mi, że cierpisz z powodu tak niskiej samooceny...
Ale to nie wystarcza - na bana to trzeba sobie zasłużyć :wink:

utopia napisał(a):
Gdyby wypowiadający się zadali sobie choć minimum trudu w ustaleniu szczegółów oszczędzili by sobie szopki i robienia z siebie błaznów..

A gdyby zakładający wątek zadał sobie minimum trudu i podał wiadomości i szczegóły jakich uwzględnienia oczekuje - oszczędziłby sobie pitolenia w klawisze i robienia z siebie pitolącego marudy...

utopia napisał(a):
ale skoro to tak wygląda to ok..... najłatwiej powiesić cygana gdy kowal zawinił ..

Najłatwiej to zrobić z siebie pitołę pitolącą.
Zwłaszcza gdy podając niepełne i nieścisłe fakty oraz kreując czysto hipotetyczne zagrożenia oczekuje się od dyskutantów potępienia kogoś, kogo właśnie spotkało nieszczęście na wodzie.
Jeżeli podając subiektywny, nieprecyzyjny i niepełny opis jednostkowego przypadku ktoś oczekuje... poklasku dla poddawania w wątpliwość pryncypiów wolności gospodarczej - musi liczyć się z tym, że następne jego posty wywołają co najwyżej ledwo zauważalne wzruszenie ramion...

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 mar 2011, o 04:00 

Podziękował : 281
Otrzymał podziękowań: 86
Uprawnienia żeglarskie: JSM, SRC, STCW, MIŻ
utopia napisał(a):
to już nawet hyde park podlega moderacji

Generalnie w HP się nie wypowiadam ale to chciałbym skomentować.
Od jakiegoś czasu(pół roku :?: ) HP nie jest moderowany i tak pozostanie.
Tutaj można pisać co się komu podoba :wink:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 mar 2011, o 09:32 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Jaromirze, czyżnie zauważyłeś, ze co jakiś czas jak głowa hydry odradzają się na forum trolle.Tak po prostu jest. Tylko po co je karmić???

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 mar 2011, o 10:06 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
A może jest dostępna trutka na Trolle ? :lol:

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 mar 2011, o 10:49 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Colonel napisał(a):
Jaromirze, czyżnie zauważyłeś, ze co jakiś czas jak głowa hydry odradzają się na forum trolle.

Oj tam... oj tam od razu trolle. Po prostu "utopia" tak widzi swoje otoczenie i ma do tego prawo, tak jak mu mamy prawo "prostować" mu kręgosłup ideologiczny :D :D :D Forum jest od dyskusji...

Odpowiedz z cytatem