Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 26 lip 2025, o 01:28

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 21 cze 2011, o 03:19 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
[wydzielone z Żeglarskie miejsca » Polska » Wrota Mazur (plus kilka odprysków ze śmietnika).
Życzymy owocnej dyskusji -- Cypis ]

Tomek Janiszewski napisał(a):
Dodam też że owego polityka znam nie tylko z książek ale też od niedawna i osobiście. I bardzo sobie tę znajomość cenię.

Tego, który pijany uciekał przed dziennikarzami? :D :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wrota Mazur
PostNapisane: 21 cze 2011, o 08:23 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
Jurmak napisał(a):

Jak to szło? Spyla Kwaśniewski po drabinie, fiku miku już w kominie! Nie, ten akurat polityk nie występuje w książce "Lewy Czerwcowy", może tylko w wypowiedziach jej bohaterów. Nie kojarzę kto z nich mógł być pijany; a wybór wielki nie jest. No i chyba nie podejrzewałbyś mnie o taką woltę, abym nagle Kwacha (który owszem naraził się i mnie, i Tobie podpisując wysmażoną przez Kuleja, Wontora i Tomaszewskiego oraz przy wsparciu leśnych dziadków z PZŻ obok których stał murem szef Znanej Warszawskiej Licencjonowanej Szkoły Żeglarskiej o Niepolsko Brzmiącej Nazwie) nowelizację ustaw wprowadzajacą obowiązkowe rejestracje i przeglądy żaglówek) zaczął uważać za swojego idola. Próbuj zatem dalej. Dla ułatwienia - smakowity cytacik z tej książki, na zakończenie stosownego rozdziału (wytłuszczono słowa prowadzącego wywiad z tym politykiem):

Cytuj:
- Linia Lecha Wałęsy od początku prezydentury (mówię to z goryczą osoby która na niego głosowała) przeszkadza w pełnym odzyskaniu przez Polskę niepodległości.

- Rok 1995 to również rok kolejnych wyborów prezydenckich. Ale Pan powie że wtedy będzie już za późno?

- Nie będzie za późno jeśli wcześniej odejdzie Wałęsa lub nastąpi radykalna zmiana jego polityki.

No i co, kumasz już o kogo chodzi? Jak nie to może kapciowy (owszem widniejący na okładce tej książki) Ci podpowie? Wszak jakim był oficerem - wiedzą ci którzy z nim pływali. :-P

Tomek Janiszewski

Jurmak napisał(a):

No i po gżdyla wywlekałeś jakieś prasowe gnioty o domniemanym pijaństwie tego czy innego polityka? Przez to podwątek spadł do śmietnika :-x A temu ktorego mialem na myśli - akurat sprawy dotyczące m.in. stanu śródlądowych szlaków wodnych obojętne nie są. Niech Ci teraz Kładka Peruckiego lekką będzie! :evil:

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 cze 2011, o 22:38 

WhiteWhale napisał(a):
książki Jacka Kurskiego "Lewy Czerwcowy" traktującej o kulisach obalenia rządu Jana Olszewskiego w Noc Długich Płaszczy 4 czerwca 2002 roku, przez ówczesnego prezydenta Lecha W. oraz jego kapciowego.

Tomek - nie pomyliłeś fprów?! W końcu nie uchwalono obowiązku cumowania we Wrotach Mazur, więc nie jesteś zagrożony :oops:

Nie, tak tylko nie mogłem sobie odmówić przyjemności zalania żółci paru osobom które niegdyś ceniłem, i wciąż ciekaw jestem czy się domyślają o którego polityka z książki "Lewy Czerwcowy" może mi chodzić. Conajmniej dwóch spośród nich niechybnie utopiliby w łyżce wody, a mnie pragnęliby zjeść w kaszy - tym razem jednak mogą się tą kaszą udławić :lol: .

Tomek Janiszewski

elektryczny napisał(a):
@ do Wrota Mazur, radzę sobie przygotować na terenie mariny tuż przed recepcją, bosmanatem, tablicę z takim to oto napisem,
"Tych Klientów Nie Obsługujemy" okraszoną fotkami.

Będę zaszczycony jeśli moje nazwisko znajdzie się na tej tablicy (fotkę mogę załączyć). Podobnie jak nie miałbym nic przeciwko temu aby taki sam komunikat znalazł się na tablicy Hotelu "Roś" gdzie parę lat temu podstępnie skasowano mnie na sumę o wiele wyższą niż w poprzednich latach, kiedy to czułem się już stałym klientem tej przystani.
Cytuj:
A co niech sobie jeżdżą do Bydgoszczy :lol:

A po co miałbym pływać z Warszawy aż do Bydgoszczy zamiast do Pisza? Zarówno Hotel Joseph Conrad jak i MOS są O.K. :)

Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

ps. Na tegorocznym zdjęciu Gabryssa widzę te same gargamele, i również w tym samym develperskim stanie co i na swoim z zeszłego roku. Ciekawe czy za rok zasiedlą je w koncu ludzie, a może jednak adaptacja ich do hodowli bydła okaże się sensowniejszym pomysłem? :-P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2011, o 08:52 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Nie, tak tylko nie mogłem sobie odmówić przyjemności zalania żółci paru osobom które niegdyś ceniłem,

I przestałeś cenić bo miały czelność myśleć inaczej niż nakazał guru? Prawą marsz...
A to "zalanie żółci" jakie to prawe i sprawiedliwe... Wiem, że to co napiszę to wołanie na puszczy, ale... weź Tomek chociaż chwilę zastanów się nad sobą...

Za ten post autor Jurmak otrzymał podziękowanie od: boSmann
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2011, o 08:54 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
traktującej o kulisach obalenia rządu Jana Olszewskiego w Noc Długich Płaszczy 4 czerwca 2002 roku, przez ówczesnego prezydenta Lecha W. oraz jego kapciowego.

Tomek, daty Ci się pomyliły.

Za ten post autor Cape otrzymał podziękowanie od: Tomek Janiszewski
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 00:07 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Cape napisał(a):
Tomek, daty Ci się pomyliły.
Nie się pomyliły, tylko w okolicach tamtej daty mózg mu przestał fungować. Każdego szkoda.

Za ten post autor Maar otrzymał podziękowanie od: WhiteWhale
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 07:01 

Jurmak napisał(a):
Nie, tak tylko nie mogłem sobie odmówić przyjemności zalania żółci paru osobom które niegdyś ceniłem,

I przestałeś cenić bo miały czelność myśleć inaczej niż nakazał guru? Prawą marsz...A to "zalanie żółci" jakie to prawe i sprawiedliwe...

Staraj się tak dalej. Już tylko insynuacje i obelgi (patrz post admina) wam pozostały. Ani to ten guru o jakim niechybnie w tej chwili POmyślałeś, i z PiSem on nie ma i miał dotąd nic wspólnego. Ostrzegałem że mierzysz w płot. :-P Więc którego z bohaterów książki "Lewy Czerwcowy" teraz typujesz? :lol:

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 14:12 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
i z PiSem on

A Ty Tomek nie masz czasem dzisiaj dyżuru na Krakowskim Przedmieściu?? :>

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 14:23 

książki Jacka Kurskiego

Mówisz może o tym dzielnym prawym i sprawiedliwym a zarazem nieskazitelnego charakteru, któremu to komornik zlicytował BMW x5, ponieważ ów dzielny nie stosował się do prawomocnego wyroku Sądu i nie zapłacił zasądzonych pieniędzy?? :>

Tak zaiste prawdziwy ów jest autorytet moralny, którego warto posłuchać i poczytać oczywiście :D

Ale i tak Cię lubię. Serio,.... taki powiew folkloru wśród samych liberałów :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 14:31 

książki Jacka Kurskiego "Lewy Czerwcowy" traktującej

Różni ludzie piszą różne książki. Parę dni temu otrzymałem od pewnego nawiedzonego książkę o prowokacyjnym tytułem "Czarne karty Kościoła" autorstwa Vittorio Messori. Autor, włoski dziennikarz katolicki, postawił sobie za zadanie rozprawić się z nieprawdziwymy (jego zdaniem) zarzutami wobec Kościoła Katolickiego. Otóż w rozdziale o faszyźmie włoskim i Musolinim pisze tak. Musolini wypowiadając wojnę i prowadząc ją w basenie morza Śródziemnego i Afryce działał w interesie Aliantów. Włosi nie mogąc sobie poradzić np z Grecją (która zdaniem autora napadła !!! Włochy) i w Afryce zmusili Niemców do podzielenia swoich sił. Tym samym pomogli Wielkiej Koalizji zwyciężyć hitlerowowskie Niemcy.
Takich kwiatków jest tam więcej.
Rózni ludzie piszą różne książki, ale niektórzy obrażają inteligencję czytających.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 17:00 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Cape napisał(a):
Parę dni temu otrzymałem od pewnego nawiedzonego książkę o prowokacyjnym tytułem "Czarne karty Kościoła" autorstwa Vittorio Messori. Autor, włoski dziennikarz katolicki, postawił sobie za zadanie rozprawić się z nieprawdziwymy (jego zdaniem) zarzutami wobec Kościoła Katolickiego. Otóż w rozdziale o faszyźmie włoskim i Musolinim pisze tak. Musolini wypowiadając wojnę i prowadząc ją w basenie morza Śródziemnego i Afryce działał w interesie Aliantów. Włosi nie mogąc sobie poradzić np z Grecją (która zdaniem autora napadła !!! Włochy) i w Afryce zmusili Niemców do podzielenia swoich sił. Tym samym pomogli Wielkiej Koalizji zwyciężyć hitlerowowskie Niemcy.
Takich kwiatków jest tam więcej.

Zawsze, kiedy Włosi biorą się za opisywanie swego faszyzmu, przypomina mi się historia
Włoskiej Afryki Wschodniej (wł: Africa Orientale Italiana, AOI).
Encyklopedia wspomina o włoskich "nosicielach rzymskiej cywilizacji" tak:

(...) włoska armia, podobnie jak to robili Japończycy w Chinach w latach 1937-1945, oraz Niemcy w trakcie okupacji Polski, dokonywała licznych zbrodni wojennych. Podczas trwającej 5 lat okupacji, Włosi zamordowali milion Etiopczyków. 800 tys. z nich stanowili cywile, pozostałymi byli żołnierze wzięci do niewoli podczas drugiej wojny włosko-abisyńskiej. Palono i równano z ziemią całe wioski, powszechne były także gwałty, również na małych dziewczynkach, a także sadystyczne okaleczenia mężczyzn z pacyfikowanych wiosek.
Podobnie jak Japończycy i Niemcy, również Włosi dokumentowali swoje zbrodnie na zdjęciach i taśmach filmowych, które można do dziś oglądać w prywatnych zbiorach. Owa kwestia budzi wielkie emocje w Etiopii, gdyż sprawcy tych zbrodni pozostają do dziś bezkarni.
Oprócz straty potencjału ludzkiego, Etiopia traciła również, dobytek dziedzictwa narodowego. W 1937 roku, na polecenie Mussoliniego Włosi zrabowali z Aksum 24 metrowy obelisk. Byli tak zdeterminowani, że aby łatwiej i szybciej go wywieźć, przełupali go na trzy części. Wkrótce stanął jako trofeum w samym centrum włoskiej stolicy.
W tym samym czasie, włoscy projektanci, również z polecenia "Duce", rozpoczęli przeprojektowywanie i przebudowę Addis Abebdy na włoski wzór architektoniczny, tak jak uczyniono to z Asmarą. W celu budowy "Afrykańskiego Rzymu", przy użyciu wojska wysiedlono całe osiedla, które następnie burzono. Proceder ten, przerwała dopiero Brytyjska inwazja w 1941.

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 20:53 

Carlo napisał(a):
książki Jacka Kurskiego

Mówisz może o tym dzielnym prawym i sprawiedliwym a zarazem nieskazitelnego charakteru, któremu to komornik zlicytował BMW x5, ponieważ ów dzielny nie stosował się do prawomocnego wyroku Sądu i nie zapłacił zasądzonych pieniędzy?? :>

Czytajże ze zrozumieniem. Piszę wszak o jednym z bohaterów książki "Lewy Czerwcowy" podczas gdy rodzony brat dziennikarza WybGaz Jarosława Kurskiego jest jednym z dwóch jej autorów.
Cytuj:
Tak zaiste prawdziwy ów jest autorytet moralny, którego warto posłuchać i poczytać oczywiście :D

Obojętnie w jakim swietle oceniać zasadnośc tego wyroku - będzie to trzeci już offtop, który może skończyć się warnem. Natomiast działalność polityka którego mam na mysli zupełnym offtopem już nie jest. Bardzo zależy mu na wybudowaniu śluzy w Dębem aby skrócić drogę wodną z Mazur na Zalew Włocławski, a przy okazji stworzyc alternatywne połączenie wodne między Warszawą a Zegrzem (pisze o tym w innej wspominenej na wstępie przeze mnie książce, której dla odmiany jest autorem). Piorunujące wrażenie na nim zrobiło moje wykonane w ub. roku zdjęcie przedstawiające stopień zapuszczenia istniejącego połączenia Zegrza i Wisły. I mam podstawy utrzymywać że na tym nie poprzestanie. Owszem, są na tym Forum i tacy którym nawet on zdążył już się narazić - to za jego przyczynkiem uchwalona już przez parlament tzw. ustawa Palikota znosząca pozwolenia budowlane i legalizująca dotychczasowe samowolki, która sprawiłaby że podobne do przedstawianych na wcześniejszych zdjęciach szpetne gargamele powstawałyby bez umiaru gdzie popadnie, a decydowałaby o tym wyłącznie kasa inwestora została zavetowana przez tragicznie zmarłego Prezydenta RP a veto podtrzymane przez prezydenta obecnego, i wreszcie odesłana do kosza przez TK.
Cytuj:
Ale i tak Cię lubię. Serio,.... taki powiew folkloru wśród samych liberałów :)

Z wzajemnością, chociaż ja widzę tu głównie neoliberałów. Chcąc nie chcąc muszę Cię lubić do końca życia - pamiętasz chyba za co. Za szczere, spontaniczne wyznanie z komuną w roli głównej. Ale także dlatego że bezbłędnie mnie rozszyfrowałeś na jakie to popijawy jeżdżę do Krynicy (BTW: w dopiero co miniony długii weekend pojechałem na kolejną popijawę - tym razem do Ciechocinka). Stań na wysokości zadania i tym razem, rozszyfruj personalia polityka które Twoim poprzednikom przesłoniła chyba do reszty ślepa nienawiśc do wszystkiego co nie przemawia głosem ICH guru! :D

Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Załączniki:
Komentarz: Wędkarze w wodzie do pół łydek na środku żeglownego(?) szlaku. Kanał Żerański vel Królewski przy ujściu rzeczki Czarnej, 19 lipca 2010. Tymczasem RZGW (podobnie jak władze Warszawy zresztą) myśli tylko o tym kogo by tu jeszcze złupić podatkiem dennym.
P1060592.JPG
P1060592.JPG [ 537.96 KiB | Przeglądane 3572 razy ]
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 21:13 

Udowadniać że nie jestem wielbłądem (tu: faszystą) nie zamierzam. W offtop mnie tym razem nie wciągniecie - nawet w koszu. Pytam natomiast co ma piernik do wiatraka. W czym autor pojęcia: gargamele może obrażać inteligencję czytających. Przede wszystkim jednak radziłbym rozszyfrować wreszcie o kogo chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 21:19 

Przede wszystkim jednak radziłbym rozszyfrować wreszcie o kogo chodzi.

Zawsze o spisek, Tomku.
Spiski są wszędzie, a prawda ?
Są trzy, powtarzając ś.p. klasyka.
Twoja prawda, moja prawda i gówno prawda.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 21:36 

Czytajże ze zrozumieniem.

A widzisz, ja tu znajduję jednak winę w Twojej nieprecyzyjnej gramatyce.... Wystarczyło użyć myślnika

Mam na mysli jednego z bohaterów książki [ tu myślnik :) ] Jacka Kurskiego "Lewy Czerwcowy" traktującej o kulisach

Obojętnie w jakim swietle oceniać zasadnośc tego wyroku

To jednak typowe dla PiS-u - polemika z wyrokami Sądów, podważanie autorytetu i wiarygodności państwa oraz jego instytucji.

Ja rozumiem, że wg... niektórych środowisk, jak Sąd skazuje kogoś z PiS-u to na pewno wina PO....ale dla mnie jest to paranoja, która powinna jednak znaleźć swoje ukojenie w odpowiednik medykamentach....

Po za tym zdaje się tylko polityków,... zresztą nie tylko PiS-u nie dotyczą wyroki Sądów, ... a przynajmniej tak im się wydaje i tego właśnie oczekują od władzy Sądowniczej i organów egzekwujących wykonywanie wyroków.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2011, o 21:46 

Carlo napisał(a):
Czytajże ze zrozumieniem.

A widzisz, ja tu znajduję jednak winę w Twojej nieprecyzyjnej gramatyce.... Wystarczyło użyć myślnika

Fakt, mogłem też napisać: Mam na mysli jednego z bohaterów książki autorstwa Jacka Kurskiego "Lewy Czerwcowy" traktującej o kulisach - i byłoby chyba jeszcze klarowniej.

Pozdrawiam
Tomek Janiszewski
ps. Gdybyś jednak trafił na tę książkę - byłoby Ci łatwiej odgadnąć o kogo mi chodzi. Niestety wolisz jednak brnąć dalej w offtop :-(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 06:15 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Tomek
nie wiem dlaczego sądzisz, że któregoś z nas obchodzi kogo masz na myśli?

Nie wiem tez dlaczego sądzisz, że ktoś powinien czytać wypociny pana Kurskiego?

PS. czytaj ze zrozumieniem, nikt Ci tutaj faszyzmu nie zarzucał.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 06:56 

skipbulba napisał(a):
Tomek

Wyjaśnienie parę postów wyżej, tam gdzie zamieściłem fotkę przedstawiającą stan Kanału Żerańskiego ledwo rok temu. Niebawem przekonam się jak jest obecnie, a także specjalnie wybadam podobną mieliznę jaka utworzyła się przy ujściu innej rzeczki, mianowicie Długiej, nie od dziś wykorzystywanej do spławienia skoszonego na okolicznych łąkach zielska wprost do żeglownego kanału. :evil: Siadłem tam po ciemaku w połowie października ub. roku gdy sprowadzałem łódkę z Zegrza do Warszawy.
Cytuj:
Nie wiem tez dlaczego sądzisz, że ktoś powinien czytać wypociny pana Kurskiego?

To nie są wypociny znienawidzonego przez Was posła (jego pytania można wszak pominiąć), lecz wywiad z politykiem przynajmniej nominalnie reprentującym opcję jedynie słuszną. A jednak mam swoje powody aby go cenić, i przy tym przekonać się tym silniej że tamta opcja nie POdoba mi się jeszcze bardziej. Paradox?
Cytuj:
PS. czytaj ze zrozumieniem, nikt Ci tutaj faszyzmu nie zarzucał.

Więc po co zaśmiecono wątek jakimiś dywagacjami na temat włoskiego faszyzmu i prób jego wybielania? Przesłanie było wszak jasne: książka autorstwa Jacka Kurskiego -> obrażająca inteligencję czytających książka włoskiego autora -> faszystowskie zbrodnie Włochów w Etiopii. Znaczy książka pana Kurskiego usiłuje wybielać (czyżby polski?) faszyzm?

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 07:24 

Więc po co zaśmiecono wątek jakimiś dywagacjami na temat włoskiego faszyzmu i prób jego wybielania? Przesłanie było wszak jasne: książka autorstwa Jacka Kurskiego -> obrażająca inteligencję czytających książka włoskiego autora -> faszystowskie zbrodnie Włochów w Etiopii. Znaczy książka pana Kurskiego usiłuje wybielać (czyżby polski?) faszyzm?

A jednak dobrze by było, byś rozumiał co napisałem. A napisałem na podstawie innej książki, zupełnie Polski nie dotyczącej, że na świecie powstają różne książki.
Prawdy w nich objawione czasami obrażają inteligencję czytających poprzez kolosalną manipulację.
Kurski już kiedyś swoich słuchaczy/czytelników podsumował stwierdzając "ja wiem że to lipa, ale ciemny lud to kupi".

Za ten post autor Cape otrzymał podziękowanie od: Wojciech
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 07:38 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Proponuję by wszyscy dali sobie spokój. Takie gadki przystoją po 300 dniach przerwy zimowej, a na Boga sezon już trwa!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 08:32 

ps. Gdybyś jednak trafił na tę książkę - byłoby Ci łatwiej odgadnąć o kogo mi chodzi. Niestety wolisz jednak brnąć dalej w offtop

Pewnie dlatego, że nie czytuję (przynajmniej świadomie) autorów, którzy uważają swoich czytelników za kretynów, którym można każdy kit sprzedać :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 08:36 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Colonel napisał(a):
na Boga sezon już trwa!
Sezon na tomjaniowe bezsensy, chyba.

Sezon żeglarski na Orionie zacznie się - ho, ho, ho, po kolejnym, nieustającym i permanentnym (niczym inwigilacja grup politycznych związanych z zamordowanym za pomocą bomby laserowo-implozyjno-helowej prezydentem) remoncie polegającym na:
a) instalacji źródła prądu w postaci baterii R-20;
b) naprawie tego co partacz bosman z Zegrza, działający na zlecenie i w porozumieniu z PZŻ oraz Mosadem spartolił wiele lat temu;
c) wyrażeniu niezadowolenia w związku bez związku.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 09:13 

Cape napisał(a):
Kurski już kiedyś swoich słuchaczy/czytelników podsumował stwierdzając "ja wiem że to lipa, ale ciemny lud to kupi".

No i nie miał racji? Ciemny lud wszak lipę wkrótce kupił. W wyborach' 2007. A tu - przypominam - była mowa o bohaterze książki "Lewy Czercowy" a nie o jej autorze. Rozumiem że sam fakt udzielnia wywiadu i wystąpienia w książce autora którego przyjęło się nienawidzieć - każdego dyskwalifikuje?

Tomek Janiszewski

-- mniej niż minutę temu --

Maar napisał(a):
Sezon żeglarski na Orionie zacznie się - ho, ho, ho, po kolejnym, nieustającym i permanentnym (niczym inwigilacja grup politycznych związanych z zamordowanym za pomocą bomby laserowo-implozyjno-helowej prezydentem) remoncie polegającym na:
a) instalacji źródła prądu w postaci baterii R-20;

NiMH a więc akumulatorowych, nie raczyłeś zaznaczyć. Nie ma jak kolejna manipulacja w wykonaniu Admina! :evil:

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 09:32 

Maar!!! Ty Adminie jeden! Jesteś odpowiedzialny za manipulację! i na pewno za bomby laserowo - implozyjno - helowo - paliwowo - powietrzno - protonowe. Oraz za mgłę w Smoleńsku :D
ergo Maar jest masonem, żydem i cyklistą oraz lekarzem co już wiecej nikogo nie zabije. Q.E.D.

:D :D :D

Tomku, Pan Kurski sam wielokrotnie łamał prawo i bezczelnie nawet się nie wypierał tylko stwierdzał "no i co z tego"? Ani on, ani jego książki nie są dla mnie wiarygodne. Dla mnie EOT w temacie pana Kurskiego, chociaz wiem, że wyznawców PiS nic nie zniechęci.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 09:42 

skipbulba napisał(a):
Tomku, Pan Kurski sam wielokrotnie łamał prawo i bezczelnie nawet się nie wypierał tylko stwierdzał "no i co z tego"?

Ano właśnie, no i co z tego? Nie lansuję wszak posła Kurskiego na niniejszym Forum, lecz polityka zgoła innego, nie należącego do PiS. Rozumiem że on też już jest skończony, przez sam fakt wystąpienia w tamtej książce?
Cytuj:
Dla mnie EOT w temacie pana Kurskiego,

Powaga? Nie wierzę!!! Zawsze już wszystko co napiszę będzie się kojarzyć - jak nie z jednym lub drugim z braci Kaczyńskich - to z Macierewiczem albo z posłem Kurskim. :-P
Cytuj:
chociaz wiem, że wyznawców PiS nic nie zniechęci.

No własnie - próżno mi nawet powtarzać że ten polityk do PiS nie należy. Conajmniej kilku cierpi tu na manię prześladowczą, ale to w każdym będź razie nie ja, że kawałeczek popularnej kabaretowej piosenki zacytuję.

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 10:44 

Powaga? Nie wierzę!!! Zawsze już wszystko co napiszę będzie się kojarzyć - jak nie z jednym lub drugim z braci Kaczyńskich - to z Macierewiczem albo z posłem Kurskim. :-P

owszem. ale to tylko i wyłącznie Twoja wina.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 13:09 

Podziękował : 34
Otrzymał podziękowań: 182
Uprawnienia żeglarskie: wszystkie
Skoro to Hyde Park, to już żadna banicja postu mi nie grozi. No to mogę :-)

Tomek, zerknij na

http://www.sprzet-techniczny.pl/dmuchan ... ltent.html

Cóś piknego i tanio. I leciutkie.

Ma tylko jedną wadę: nie ma nóżek, żeby po Krakowskim Przedmieściu na butach nosić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2011, o 13:48 

Doprawdy fajne i pomysłowe - ale tak się składa że na Krakowskim Przedmieściu (ani też w samym Krakowie, np. u podnóża Wawelu) nie rezyduję, więc do tego celu namiot mi się nie przyda. W ogóle nie mieszkam w namiocie podczas urlopów, lecz w kabinie "Leśnego Dziadka". Ponadto jeżdżę czasem na jednodniowe wycieczki, organizowane przez ugrupowanie polityka (obecnie koncentrującego się raczej na sprawach lokalnych) o którym jest mowa, wraz z kilkunasto-kilkudziesięcioma innymi osobami których fascynuje to co on czyni.

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 cze 2011, o 02:02 

Podziękował : 140
Otrzymał podziękowań: 84
JasiekN napisał(a):
Skoro to Hyde Park, to już żadna banicja postu mi nie grozi. No to mogę :-)

Tomek, zerknij na

http://www.sprzet-techniczny.pl/dmuchan ... ltent.html
Jak to -- nic Ci nie grozi?

Jasiek! Wisisz mi chusteczkę do czyszczenia ekranu!!

-- mniej niż minutę temu --

skipbulba napisał(a):
Tomek
To taka zabawa jest. Ja akurat wiem, o jakiego polityka chodzi... Ale nie powiem!

Bowiem z godnie z zasadami przyjętymi w Gry i zagadki forumowe po odgadnięciu należy samemu "zadać" następnego polityka :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 cze 2011, o 07:56 

Cypis napisał(a):
> Ja akurat wiem, o jakiego polityka chodzi... Ale nie powiem!
Bowiem z godnie z zasadami przyjętymi w Gry i zagadki forumowe po odgadnięciu należy samemu "zadać" następnego polityka :lol: :lol: :lol:

Natomiast wiesz o kogo chodzi, ponieważ się domyśliłeś że cenię go m.in. za kibel do Góry Kalwarii? ;)

Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona