Witaj
Jeśli tak jak ja nie możesz/cie się doczekać otwarcia sezonu żeglarskiego 2015 to zapraszam w Kwietniu do Grecji na niekomercyjny rejs po wodach morza Egejskiego. Jesteśmy żeglarską rodziną (rodzice + 2 dzieci 4 i 6 lat) lubiącą turystykę morską. W tym roku zagnało nas po raz pierwszy do Grecji, którą będziemy poznawać od połowy Kwietnia do połowy Maja.
Płyniemy czarterową łódką Bavaria 38 Cruiser ,,Macava’’ z Navigare Yachting, rocznik 2009. Jacht posiada 3 dwuosobowe kabiny (dwie rufowe i jedną dziobową) oraz dwa miejsca w mesie. Ja z rodziną mieścimy się zwykle w dziobowej, ewentualnie jak dzieci za mocno rozpychają to idę się przespać do mesy

Przy takim układzie mam w sumie 4 wolne miejsca w dwuosobowych kabinach rufowych. Większość miejsc już mi się rozeszła wśród znajomych ale nadal mam wolną jedną kabinę dwuosobową na dwóch etapach Kwietniowych:
Cyklady 18/04/2015 - 25/04/2015Start: Lavrio, zaokrętowanie Sobota 18 Kwiecień do godz. 17
Koniec: Wyspa Hydra, wyokrętowanie Sobota 25 Kwiecień do godz. 9
Ogólny plan rejsu: Lavrio > Kea (Vourkari) > Andros (Batsi) > Tinos > Mykonos > Syros (Finikas) > Kythnos (Loutra) > Hydra
Wolne miejsca: 2 miejsca w kabinie dwuosobowej
Peloponez - Lakonia 25/04/2015 - 02/05/2015Start: Hydra, zaokrętowanie Sobota 25 Kwiecień do godz. 17
Koniec: Porto Cheli, wyokrętowanie Sobota 2 Maja do godz. 9
Ogólny plan rejsu: Hydra > Leonidio > Gerakas > Monemvasia > Kyparisi > Porto Cheli
Wolne miejsca: 2 miejsca w kabinie dwuosobowej
KosztKojowe: 800 zł za osobę za etap
Kasa jachtowa: 150€ (pokrywamy z niej wszelkie wydatki na opłaty portowe, paliwo do jachtu oraz wyżywienie na jachcie. Jeśli na koniec rejsu coś zostaje to jest ona rozliczana po równo na każdego uczestnika.
Ja i moja rodzina też uczestniczymy w składce, za dzieci w załodze zawsze liczę połowę).
Kaucja za jacht: 50€ (zwrotna jeśli nic nie zepsujemy/zgubimy)
Dojazd: samodzielny (służę pomocą i wiedzą)
Ubezpieczenia KL/NNW i OC: samodzielnie
Kogo szukamyLudzi zakochanych w morzu lub chcących posmakować czym jest żeglarstwo oraz wszystkich niewygód, które się z tym wiążą

Ludzi, którzy tolerują dzieci na pokładzie - wiem, że nie wszystkim to odpowiada, nie roszczeniowych i nastawionych na partnerską współprace w grupie. Pozytywnie zakręconych, którzy nie szukają na siłę problemów tam gdzie ich nie ma.
O mnie36 lat, samodzielnie pływam od dwóch lat, niesamodzielnie od 4-ech. Do tej pory organizowałem dwa rejsy w Chorwacji w Maju i w Październiku. Wszyscy wrócili cali, zdrowi i zadowoleni. W Grecji będę pierwszy raz więc będzie to dla mnie jakaś nowość. Nie palę, nie lubię szant

Tak poza tym to ,,niespotykanie spokojny ze mnie człowiek’’ oprócz momentów kiedy się zdenerwuję. Marzenia...jak większość żeglarzy, odwiedzić jak najwięcej portów i mórz, tudzież opłynąć świat
Kontaktemail:
karol.kasprzak@gmail.comtel.: 606742294
Pozdrawiam
Karol Kasprzak