Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 21 lip 2025, o 00:32

Autor Wiadomość
PostNapisane: 27 mar 2015, o 11:46 

Podziękował : 7
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: ż.j.
Witaj

Jeśli tak jak ja nie możesz/cie się doczekać otwarcia sezonu żeglarskiego 2015 to zapraszam w Kwietniu do Grecji na niekomercyjny rejs po wodach morza Egejskiego. Jesteśmy żeglarską rodziną (rodzice + 2 dzieci 4 i 6 lat) lubiącą turystykę morską. W tym roku zagnało nas po raz pierwszy do Grecji, którą będziemy poznawać od połowy Kwietnia do połowy Maja.

Płyniemy czarterową łódką Bavaria 38 Cruiser ,,Macava’’ z Navigare Yachting, rocznik 2009. Jacht posiada 3 dwuosobowe kabiny (dwie rufowe i jedną dziobową) oraz dwa miejsca w mesie. Ja z rodziną mieścimy się zwykle w dziobowej, ewentualnie jak dzieci za mocno rozpychają to idę się przespać do mesy ;-) Przy takim układzie mam w sumie 4 wolne miejsca w dwuosobowych kabinach rufowych. Większość miejsc już mi się rozeszła wśród znajomych ale nadal mam wolną jedną kabinę dwuosobową na dwóch etapach Kwietniowych:

Cyklady 18/04/2015 - 25/04/2015

Start: Lavrio, zaokrętowanie Sobota 18 Kwiecień do godz. 17
Koniec: Wyspa Hydra, wyokrętowanie Sobota 25 Kwiecień do godz. 9
Ogólny plan rejsu: Lavrio > Kea (Vourkari) > Andros (Batsi) > Tinos > Mykonos > Syros (Finikas) > Kythnos (Loutra) > Hydra
Wolne miejsca: 2 miejsca w kabinie dwuosobowej

Peloponez - Lakonia 25/04/2015 - 02/05/2015

Start: Hydra, zaokrętowanie Sobota 25 Kwiecień do godz. 17
Koniec: Porto Cheli, wyokrętowanie Sobota 2 Maja do godz. 9
Ogólny plan rejsu: Hydra > Leonidio > Gerakas > Monemvasia > Kyparisi > Porto Cheli
Wolne miejsca: 2 miejsca w kabinie dwuosobowej

Koszt

Kojowe: 800 zł za osobę za etap
Kasa jachtowa: 150€ (pokrywamy z niej wszelkie wydatki na opłaty portowe, paliwo do jachtu oraz wyżywienie na jachcie. Jeśli na koniec rejsu coś zostaje to jest ona rozliczana po równo na każdego uczestnika. Ja i moja rodzina też uczestniczymy w składce, za dzieci w załodze zawsze liczę połowę).
Kaucja za jacht: 50€ (zwrotna jeśli nic nie zepsujemy/zgubimy)
Dojazd: samodzielny (służę pomocą i wiedzą)
Ubezpieczenia KL/NNW i OC: samodzielnie

Kogo szukamy

Ludzi zakochanych w morzu lub chcących posmakować czym jest żeglarstwo oraz wszystkich niewygód, które się z tym wiążą ;-) Ludzi, którzy tolerują dzieci na pokładzie - wiem, że nie wszystkim to odpowiada, nie roszczeniowych i nastawionych na partnerską współprace w grupie. Pozytywnie zakręconych, którzy nie szukają na siłę problemów tam gdzie ich nie ma.

O mnie

36 lat, samodzielnie pływam od dwóch lat, niesamodzielnie od 4-ech. Do tej pory organizowałem dwa rejsy w Chorwacji w Maju i w Październiku. Wszyscy wrócili cali, zdrowi i zadowoleni. W Grecji będę pierwszy raz więc będzie to dla mnie jakaś nowość. Nie palę, nie lubię szant :-) Tak poza tym to ,,niespotykanie spokojny ze mnie człowiek’’ oprócz momentów kiedy się zdenerwuję. Marzenia...jak większość żeglarzy, odwiedzić jak najwięcej portów i mórz, tudzież opłynąć świat :)

Kontakt

email: karol.kasprzak@gmail.com
tel.: 606742294

Pozdrawiam
Karol Kasprzak

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 mar 2015, o 18:36 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: st. j.
Wyokrętowanie i zaokrętowanie na Hydrze? Jak tam dojechać?

Ostatnio edytowano 31 mar 2015, o 16:06 przez Wojciech, łącznie edytowano 1 raz
Kasacja dubla.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 mar 2015, o 19:56 

Cześć

Dojechać może być rzeczywiście trudno ale dopłynąć promem z Pireusu już się da:

http://www.hellenicseaways.gr/index.php ... Vehicles=0

Pozdr.
KK

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 mar 2015, o 22:50 

Podziękował : 8
Otrzymał podziękowań: 7
Uprawnienia żeglarskie: Kapitan
Pływałem "Macavą" trzy lata temu po Cykladach. Łódka godna polecenia. Pozdrawiam i życzę udanego rejsu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 31 mar 2015, o 14:55 

Jaras napisał(a):
Pływałem "Macavą" trzy lata temu po Cykladach. Łódka godna polecenia. Pozdrawiam i życzę udanego rejsu.

Dzięki bardzo.

Odpowiedz z cytatem