Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 30 lip 2025, o 22:45

Autor Wiadomość
 Tytuł: Chorwacja 8
PostNapisane: 26 cze 2013, o 15:09 

Podziękował : 256
Otrzymał podziękowań: 1141
Uprawnienia żeglarskie: galernik
Nautis rusza na ósmy tegoroczny rejs. Rejsy pośrednie maja klauzulę tajne przez poufne. Stąd od razu nr 8
Obecnie zebrałem na szybko grupę interwencyjną w skład której wchodzą Sajmon, Antelio i dwóch "cywili" :)
Zadanie - odwiedzić Zgrzyba w sobotę w Izoli. Umówiliśmy się że choćby skały kichały wypływamy 16:15, a nie jest łatwo - no bo przecież omówienie strategii, ształowanie (rozwala mnie to słówko :)) opakowań szklanych :), srodki ratunkowe aj waj...
Plan na dzisiaj - brak planu - płyniemy do zmroku i przespimy się w jakims miłym miejscu, bo po podrózy wszyscy są wstrząśnieci i nie zmieszani
Achoj!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Chorwacja 8
PostNapisane: 26 cze 2013, o 19:10 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
sajmon napisał(a):
Nautis rusza na ósmy tegoroczny rejs. Rejsy pośrednie maja klauzulę tajne przez poufne. Stąd od razu nr 8
Obecnie zebrałem na szybko grupę interwencyjną w skład której wchodzą Sajmon, Antelio i dwóch "cywili" :)
Zadanie - odwiedzić Zgrzyba w sobotę w Izoli. Umówiliśmy się że choćby skały kichały wypływamy 16:15, a nie jest łatwo - no bo przecież omówienie strategii, ształowanie (rozwala mnie to słówko :)) opakowań szklanych :), srodki ratunkowe aj waj...
Plan na dzisiaj - brak planu - płyniemy do zmroku i przespimy się w jakims miłym miejscu, bo po podrózy wszyscy są wstrząśnieci i nie zmieszani
Achoj!

Uważajcie na siebie bo zmęczenie w załodze to rzecz bardzo niebezpieczna... Już raz się o tym przekonałam. Człowiek zmęczony popełnia błędy, nie zauważa pewnych rzeczy....

Powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2013, o 21:42 

Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5397
sajmon napisał(a):
ształowanie (rozwala mnie to słówko :))
Tak pisane - mnie też rozwala. :twisted: Napisz prawidłowo - to Cię może nie rozwali :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2013, o 06:27 
*** Ban ***

Podziękował : 455
Otrzymał podziękowań: 766
Uprawnienia żeglarskie: mam
Zbieraj napisał(a):
sajmon napisał(a):
ształowanie (rozwala mnie to słówko :))
Tak pisane - mnie też rozwala. :twisted: Napisz prawidłowo - to Cię może nie rozwali :rotfl:

oj tam, fonetycznie znaczy się pisał :mrgreen:

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 27 cze 2013, o 17:51 

Spróbowałem napisać poprawnie - dalej mnie rozwala :-P , podobnie jak pierwszy , drugi, a i trzeci (gdy się przytrafi) oficer na czterdziestostopowej łódce...

Ja mam chyba słabość do Prvicza - bo to znowu on okazał się miłym miejscem na nocleg. Ponieważ dostaliśmy ułańskiej fantazji - popłynęliśmy o zmroku na wycieczkę pontonową do Tribunij. Chcieliśmy z Antelio sprawdzić czy nas tam jeszcze pamiętają ;)
Musieliśmy również uzupełnić nadwątlone nieoczekiwanie zapasy jantarowej ambrozji "B"
Chociaż jeszcze po powrocie popełniliśmy kilka szant (nagrania zostaną usunięte przed zakończeniem rejsu) udało się wyruszyć w drogę 0430...! To był dobry pomysł! Na samej genui osiągalismy kilkakrotnie 9 węzłów. Zanim większość "normalnych" żeglarzy wyszła w morze byliśmy już na wysokości Zadaru. Potem zrobiliśmy sobie krótkie postoje w Bożawie na Długim Otoku i na Silbie, a teraz knujemy żeby na rano dojść jak najdalej lądując gdzieś na Istrii. Ktoś stamtąd wróci po samochód do Skradin - reszta odprawi sie i na lajciku dopłyniemy sobie do Izoli. Prognoza obiecuje odkręcenie wiatru na wschodni. Nie mamy nic przeciwko. Nasz obecny kurs - hmm można by sobie wymarzyć lepszy.
Byłbym zapomniał :) - zastanawialiśmy się wczoraj, gdy byliśmy na kolizyjnym kursie z Hydroplanem - po czyjej stronie leży przywilej pierwszeństwa :D
Za oknem kiczowaty zachód słońca szykuje się do przedstawienia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2013, o 00:14 

Po krótkich dylematach - stajemy za godzinkę w Puli. W koncu coś trzeba jutro robić :) a jak dzisiaj jeszcze popływamy to nam sie Chorwacja skończy i Adriatyku ledwie, ledwie zosało. Nie cumowałem nigdy w Puli. Wyglada na niezły kanał - w dosłownym tego slowa znaczeniu :mrgreen:
świateł swiatełeczek, kardynałek od groma (czy może od gromu Zbieraju :-P )
Dobranoc

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2013, o 05:42 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: vb, sj
Fajny rejs, jak Wam się już przed Tribunj "B" skończył. Ach... łza w oku. Mam nadzieję, że pozdrowiliście miłą panią za barem, bo (tu odgrażam się) zawitam tam pod koniec sierpnia. Aha, Pula paskudna jest. Pozdrawiam i miękkich skał. Yaca.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 28 cze 2013, o 22:09 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
Kolcobrzuch napisał(a):
Fajny rejs, jak Wam się już przed Tribunj "B" skończył. Ach... łza w oku. Mam nadzieję, że pozdrowiliście miłą panią za barem, bo (tu odgrażam się) zawitam tam pod koniec sierpnia. Aha, Pula paskudna jest. Pozdrawiam i miękkich skał. Yaca.

Moglibyście tej uroczej Pani wreszcie dać spokój;) Ona tak się stara! Taka miła jest.... Stara się Was zaspokajać jak może, nawet z domu przynosi trunki jak zabraknie Wam, a Wy jej kompletnie nie doceniacie!
Przecież Was z Badelkami trudno ogarnąć, wszak ;) Chciałabym zobaczyć tańce Sajomona z Andelio;)
Rozumiem, że karaoke na jachcie też się odbyło w ramach wspomnień naszego rejsu?;) Właśnie przeglądałam zdjęcia, które mi Antelio przysłał... Są tak różne od tych od Seby. jakby dwa różne rejsy :P Normalnie dzięki za brak cenzury ale dobrze że pierwsza się do nich dobrałam bo byłby niezły przypał ;)

Buziaczki i trzymajcie się cieplutko!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 29 cze 2013, o 21:45 

Zakończyliśmy akcj e w Puli. Chłopaki twardziele popłyneli do Polandu, ja nieszczesny zaczynam jutro nowy rejs. Mam nadzieję że Chorwaci zrobia jutro w Umag jakaś megaimprezę z okazji wejścia do uni. Dzisiaj miałem niewatpliwy zaszczyt odebrać cumy od Zgrzyba. Ponieważ w Słowenii nie wiem o co camon z internetem korzystam z jego komputera!!!! Teraz opowiadamy sobie różniste opowieści Rzacholeckiego lasu.

Odpowiedz z cytatem