Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 16 cze 2024, o 08:08




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 sty 2018, o 21:36 
*** Ban ***

Dołączył(a): 20 mar 2010, o 02:26
Posty: 4717
Podziękował : 39
Otrzymał podziękowań: 706
Uprawnienia żeglarskie: K.J.
Bombel napisał(a):
ins napisał(a):
Bo pucha w której wymieszano, mięso z koncentratem, mąką, cebulą et

No tak. Rozumienie nie jest Twoją silną stroną.
Wyjaśnisz może jak smakuje golonka w kapuście z koncentratem, mąką, cebulą, et.
Ja na takie coś nie trafiłem. Zajadam się natomiast uczciwym kawałem pysznego mięska z dodatkiem kapusty kiszonej.
Czaisz różnicę??
piotr6 napisał(a):
Sam pisałeś ,że tyjesz :D

Od śmieci to można najwyżej sraczki dostać. A przybieram na wadze z powodu nadmiernego folgowania swoim zachciankom. Ot, taki smakosz-żarłok :oops:
Codzienna porcja (obowiązkowa) czekolady na gorąco też talii nie służy :-P
ICMPTZ

No widzisz, a ja wolę golonkę osobno i kapustę też osobno. To można bez problemu przygotować w domu w słoikach.
Jedną z zasad przygotowywania potraw jest zachowanie kontrastu smakowego. Jeśli władujesz wszystko do puchy i wysterylizujesz to otrzymujesz paszę, a nie potrawę.

Piotr Siedlewski


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 21:37 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
I bardzo smaczny pomysl. Mozna tak kilka rodzai miesa i kilka roznych dodatkow i pychota dania wyjda

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 21:40 

Dołączył(a): 2 mar 2008, o 22:03
Posty: 9898
Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
Bombel napisał(a):
porcja (obowiązkowa) czekolady na gorąco


Jak ją robisz?

_________________
pozdrowienia piotr


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 21:44 
*** Ban ***

Dołączył(a): 20 mar 2010, o 02:26
Posty: 4717
Podziękował : 39
Otrzymał podziękowań: 706
Uprawnienia żeglarskie: K.J.
marioczewa napisał(a):
Pucha prepersa to nie jest danie a pozywienie dla survivalowcow . Ma zapewnic max energii i tyle a nie super smakowac.


Nie masz racji. Czyste mięso, z słoika lub puszki z niewielką ilością podstawowych przypraw jest doskonalą bazą do wykonania na jachcie potraw o smaku wręcz domowym.
Daje możliwość podawania potraw o różnorodnym smaku w zależności od reszty przypraw jakie dodajemy w czasie końcowej obróbki na jachcie.
Nie zrobię z jakiejś mieszaniny puszkowej karkówki na sosie winno grzybowym.
Musze mieć tą karkówkę czystą.

Piotr Siedlewski


Ostatnio edytowano 15 sty 2018, o 21:46 przez ins, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 21:44 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Saszetka do goracej wody i bon appetit

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

ins napisał(a):
Czyste mięso, z słoika lub puszki z niewielką ilością podstawowych przypraw jest doskonalą bazą do wykonania na jachcie potraw o smaku wręcz domowym.
Daje możliwość podawania potraw o różnorodnym smaku w zależności od reszty przypraw jakie dodajemy w czasie końcowej obróbki na jachcie.
Tu sie zgadzam w 100%

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 21:51 

Dołączył(a): 9 lut 2011, o 19:45
Posty: 4709
Lokalizacja: ES
Podziękował : 390
Otrzymał podziękowań: 963
Uprawnienia żeglarskie: galernik
ins napisał(a):
Jedną z zasad przygotowywania potraw jest zachowanie kontrastu smakowego. Jeśli władujesz wszystko do puchy i wysterylizujesz to otrzymujesz paszę, a nie potrawę.

Jakby Ci tu tak delikatnie....wiem. Gówno prawda
piotr6 napisał(a):
Bombel napisał(a):
porcja (obowiązkowa) czekolady na gorąco


Jak ją robisz?

Kartonik 0,5 l mleka skondensowanego/ zagęszczonego niesłodzonego + tabliczka Gorzkiej Wedla. Rozpuszczanie powolne w kąpieli wodnej. ( garnusio w garnusiu z woda) Porcja akurat na posiedzenie w ciepły wieczór na dwie osoby.
W chłodny wieczór jeszcze lepsze :-P

_________________
Pozdrawiam
Wiesław


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 21:56 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Tak dla rozluznienia zwieraczy :D A skad lesbijki wiedza ktora z nich ma zostac w kuchni :rotfl:

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 21:59 
*** Ban ***

Dołączył(a): 20 mar 2010, o 02:26
Posty: 4717
Podziękował : 39
Otrzymał podziękowań: 706
Uprawnienia żeglarskie: K.J.
Bombel napisał(a):
ins napisał(a):
Jedną z zasad przygotowywania potraw jest zachowanie kontrastu smakowego. Jeśli władujesz wszystko do puchy i wysterylizujesz to otrzymujesz paszę, a nie potrawę.

Jakby Ci tu tak delikatnie....wiem. Gówno prawda

to udaj się do restauracji i powiedz kucharzowi żeby ci przed podaniem rozbełtał na talerzu, golonkę z kapustą, bo taka jest smaczniejsza.

Bombel, ja przygotowywałem po 100 golonek na wieczór i po wielkopolsku i po bawarsku i na miodzie. położone delikatnie na zasmażanej kapuście z grzybami, a Ty mi opowiadasz o puszkach.

Piotr Siedlewski


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:02 

Dołączył(a): 7 maja 2013, o 08:14
Posty: 1380
Podziękował : 246
Otrzymał podziękowań: 150
Uprawnienia żeglarskie: sj
Panowie, nie myślcie że ja śpię. Oglądam, czytam i próbuję to skleić w całość. I pewne czynności mi nie pasują.

Pan Kudliński po zapuszkowaniu mięsa, gotuje je trzy godziny, potem do zimnej wody, mają mieć trwałość 20 lat.

A wcześniej któryś z Panów podawał że należy gotować trzy razy i studzić wolno pomiędzy gotowaniami, aby te no, wiecie się zalęgły.

Dla mnie procesy przeciwstawne. Który dobry ?
A może puszki ułatwiają robotę, a w słojach dłużej. I oba są dobre.
I jeszcze, puszek się nie dezynfekuje ?


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:05 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Moze wybiera te plaskie sposrod tych napuchnietych. Osobiscie bardziej obstawailbym proces tyndalizacji. Pewniejszy i miesko bardziej miekkie , ale pieprzenia z tym wiecej

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:09 
*** Ban ***

Dołączył(a): 20 mar 2010, o 02:26
Posty: 4717
Podziękował : 39
Otrzymał podziękowań: 706
Uprawnienia żeglarskie: K.J.
emeryt napisał(a):

Dla mnie procesy przeciwstawne. Który dobry ?
A może puszki ułatwiają robotę, a w słojach dłużej. I oba są dobre.
I jeszcze, puszek się nie dezynfekuje ?

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/77 ... -miesnych/

Piotr Siedlewski


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:17 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2011, o 00:42
Posty: 13980
Lokalizacja: Przedmieścia Gdańska
Podziękował : 338
Otrzymał podziękowań: 2423
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
ins napisał(a):
ja przygotowywałem po 100 golonek na wieczór


Słuchaj - tak nieśmiało spytam - czego jeszcze w życiu nie robiłeś ?

Bo do przygotowania 100. golonek na wieczór to chyba trzeba być super kucharzem Imperium ... :rotfl:

Na pewno wystarczyło Ci jednemu na to czasu w jeden wieczór ?

_________________
Pozdrawiam
Włodzimierz "Bury Kocur" Ring
S/y "Bury Kocur IV"
POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:22 

Dołączył(a): 7 maja 2013, o 08:14
Posty: 1380
Podziękował : 246
Otrzymał podziękowań: 150
Uprawnienia żeglarskie: sj
ins napisał(a):
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/77 ... -miesnych/


Przeczytałem. Praca doktorska, "głowa pęka", tak się mówi, ale nie pęknie i no wiedzę łyka.

Muszę z tym Panem Kudlińskim porozmawiać. Zaciekawił mię, ale prawdopodobnie "siedzi".
Może być problematyczne. Jeżeli ktoś kupi zamykarkę do puszek, niech się pochwali, pożyczę za odpłatnością, taniej go "wyjdzie". :roll: ;)


Ostatnio edytowano 15 sty 2018, o 22:28 przez emeryt, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:23 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
bury_kocur napisał(a):
Bo do przygotowania 100. golonek na wieczór to chyba trzeba być super kucharzem Imperium .
Temat jest do ogarniecia tylko skladnikow odpowiednio wiecej no i jakis piecyk albo kociolek wiekszy i jadziem z tematem.

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:25 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2011, o 00:42
Posty: 13980
Lokalizacja: Przedmieścia Gdańska
Podziękował : 338
Otrzymał podziękowań: 2423
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
marioczewa napisał(a):
Temat jest do ogarniecia


JEDNOOSOBOWO ???

_________________
Pozdrawiam
Włodzimierz "Bury Kocur" Ring
S/y "Bury Kocur IV"
POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:27 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Na luzie w rozpietej bluzie :rotfl:

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:28 
*** Ban ***

Dołączył(a): 20 mar 2010, o 02:26
Posty: 4717
Podziękował : 39
Otrzymał podziękowań: 706
Uprawnienia żeglarskie: K.J.
bury_kocur napisał(a):
ins napisał(a):
ja przygotowywałem po 100 golonek na wieczór


Słuchaj - tak nieśmiało spytam - czego jeszcze w życiu nie robiłeś ?

Bo do przygotowania 100. golonek na wieczór to chyba trzeba być super kucharzem Imperium ... :rotfl:

Na pewno wystarczyło Ci jednemu na to czasu w jeden wieczór ?


Wiadomo, że nie sam, na Sylwestra, wesele w kuchni, zasuwa nieraz 6 osób.
Po za tym przygotowanie golonek zaczyna się dzień wcześniej
.

Natomiast mój rekord to zaczęcie 31 grudnia o 2300 przygotowania 70 porcji mintaja w panierce orzechowo-tymiankowej by podać go gościom po powrocie z szampana i strzelania ogni o 0030.

W tej chwili nie musimy się katować bo prowadzimy catering

Piotr Siedlewski


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:28 

Dołączył(a): 9 lut 2011, o 19:45
Posty: 4709
Lokalizacja: ES
Podziękował : 390
Otrzymał podziękowań: 963
Uprawnienia żeglarskie: galernik
marioczewa napisał(a):
Tak dla rozluznienia zwieraczy :D A skad lesbijki wiedza ktora z nich ma zostac w kuchni :rotfl:

A co??? Masz gówienko na piętach :rotfl: Bo taka znajomość rzeczy :-P


ins napisał(a):
Bombel, ja przygotowywałem po 100 golonek na wieczór i po wielkopolsku i po bawarsku i na miodzie. położone delikatnie na zasmażanej kapuście z grzybami, a Ty mi opowiadasz o puszkach.



Rozumiem że czyniłes to na jachcie w czasie pobytu na morzu
Poza tym. Masz rację. Jak zwykle i nie tylko w tym temacie. :rotfl:

_________________
Pozdrawiam
Wiesław


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:32 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Bombel napisał(a):
A co??? Masz gówienko na piętach Bo taka znajomość rzeczy
POodobnie jak bury_kocur kocham tylko kobiety i delektuje sie ich widokiem. A propo tego tematu "co jest najwazniejsze w seksie od tylu?"

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:34 

Dołączył(a): 7 maja 2013, o 08:14
Posty: 1380
Podziękował : 246
Otrzymał podziękowań: 150
Uprawnienia żeglarskie: sj
Żeby być od tyłu :rotfl:


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:36 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Dokladnie

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:39 
*** Ban ***

Dołączył(a): 20 mar 2010, o 02:26
Posty: 4717
Podziękował : 39
Otrzymał podziękowań: 706
Uprawnienia żeglarskie: K.J.
Bombel napisał(a):
Rozumiem że czyniłes to na jachcie w czasie pobytu na morzu

Nie na morzu, tylko staram się Tobie wytłumaczyć ze tzw dobre puszki nie istnieją jesli produkty różnego pochodzenia są w nich wymieszane.
Fasolka po bretońsku jeśli ja zrobimy z czystej puszkowanej fasoli i dodamy resztę produktów, tez każdy z osobna to otrzymamy pyszną potrawę pachnącą świeżością.
Potrawę będącą kompozycją, a nie jednorodnosmakową mieszaniną.

Piotr Siedlewski


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:43 

Dołączył(a): 9 lut 2011, o 19:45
Posty: 4709
Lokalizacja: ES
Podziękował : 390
Otrzymał podziękowań: 963
Uprawnienia żeglarskie: galernik
marioczewa napisał(a):
Bombel napisał(a):
A co??? Masz gówienko na piętach Bo taka znajomość rzeczy
POodobnie jak bury_kocur kocham tylko kobiety i delektuje sie ich widokiem. A propo tego tematu "co jest najwazniejsze w seksie od tylu?"

Disce puer...cultura :evil:
a/ Bury,
b/ Kocur
c/ a,propos, co oznacza: umyślnie, celowo, właściwy, stosowny. Widzisz tu gdzieś celowość zastosowania tego słówka???Czy też chciałeś aby błysnąć???
Na resztę pytania odpowiedz sam. Widzę że masz niezłe rozeznanie :rotfl:

_________________
Pozdrawiam
Wiesław


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:44 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
ins napisał(a):
Fasolka po bretońsku jeśli ja zrobimy z czystej puszkowanej fasoli i dodamy resztę produktów, tez każdy z osobna to otrzymamy pyszną potrawę pachnącą świeżością.
Potwierdzam a do tego duzo boczusia wedzonego i kielbaski , chyba wiem co jutro mam na obiad:)

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:48 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2011, o 00:42
Posty: 13980
Lokalizacja: Przedmieścia Gdańska
Podziękował : 338
Otrzymał podziękowań: 2423
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
marioczewa napisał(a):
"co jest najwazniejsze w seksie od tylu?"


No i jakiegokolwiek tematu byśmy nie poruszyli to wcześniej Panowie czy później kończy się na doopie Maryni ... :rotfl:

A ponieważ jesteśmy żeglarzami to może jakieś kawały o .... seksie na jachcie ? :rotfl:

_________________
Pozdrawiam
Włodzimierz "Bury Kocur" Ring
S/y "Bury Kocur IV"
POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:53 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Bombel napisał(a):
c/ a,propos, co oznacza: umyślnie, celowo, właściwy, stosowny. Widzisz tu gdzieś celowość zastosowania tego słówka???Czy też chciałeś aby błysnąć???
a propos: « np. jako wyrażenie wprowadzające temat wypowiedzi »
a tak swoją drogą, a właśnie, odnośnie, przy okazji, przy sposobności, swoją drogą, w związku z. Obrona nie ma wiecej pytan :D. A bury kocur bo taki jest nick szanownego kolegi.

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 22:55 

Dołączył(a): 7 maja 2013, o 08:14
Posty: 1380
Podziękował : 246
Otrzymał podziękowań: 150
Uprawnienia żeglarskie: sj
Panowie, bez seksu, bo ja z wyjściem na trzecie mam problemy. :rotfl:
Badamy rynek, tylko ;)


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 23:03 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
My tez:) W sumie rozmowa zeszla na prawidlowy tor :jedzenie, spanie i (tu wstaw prawidlowe slowo) :rotfl:

_________________
***** ***


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 23:04 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2011, o 00:42
Posty: 13980
Lokalizacja: Przedmieścia Gdańska
Podziękował : 338
Otrzymał podziękowań: 2423
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
emeryt napisał(a):
bo ja z wyjściem na trzecie mam problemy.


Teraz ja nie qmam - z czym masz problemy ???

_________________
Pozdrawiam
Włodzimierz "Bury Kocur" Ring
S/y "Bury Kocur IV"
POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 sty 2018, o 23:06 

Dołączył(a): 21 lis 2017, o 08:47
Posty: 742
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 145
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz jachtowy
Zakladam ze z wejsciem na 3 pietro. Pewnie o to chodzilo.

_________________
***** ***



Za ten post autor marioczewa otrzymał podziękowanie od: emeryt
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 341 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
[ Index Sitemap ]
Łódź motorowa | Frezowanie modeli 3D | Stocznia jachtowa | Nexo yachts | Łodzie wędkarskie Barti | Szkolenia żeglarskie i rejsy NATANGO
Olej do drewna | SAJ | Wypadki jachtów | Marek Tereszewski dookoła świata | Projektowanie graficzne


Wszystkie prawa zastrzeżone. Żaden fragment serwisu "forum.zegluj.net" ani jego archiwum
nie może być wykorzystany w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela forum.żegluj.net
Copyright © by forum.żegluj.net


Nasze forum wykorzystuje ciasteczka do przechowywania informacji o logowaniu. Ciasteczka umożliwiają automatyczne zalogowanie.
Jeżeli nie chcesz korzystać z cookies, wyłącz je w swojej przeglądarce.



POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL