Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 22 lip 2025, o 18:36

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 862 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 4 lis 2011, o 12:10 

Podziękował : 204
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: starczają na to, czym pływam
Zapisujcie się, bo mamy jeszcze 12 miejsc a potem jeszcze będą do obstawienia przystawki.

PostNapisane: 4 lis 2011, o 12:37 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
Darek, nie wiem w sumie dlaczego mnie, ale parę osób pytało się mnie o rozliczenie rejsu (bo jest trochę niejasności). Kilka osób czeka z wpłatą aż będzie jasność że popłynie komplet lub prawie komplet załogi. Chodzi o trzecią ratę. W przypadku kompletu osób jest sprawa jasna rejs będzie kosztował 1150 zł (lub 820 zł za przystawki). Co będzie kiedy na rejs popłynie np. 25 osób? Czy oznacza to że koszt rejsu wyniesie wtedy od osoby 1688zł? (a przy 22 osobach 1919zł). Może należało by określić górną kwotę za osobę, bo jak pomyślę że za rejs początkowo mający kosztować 1000 przyjdzie mi zapłacić 2000 to też czekam z wpłacaniem :/

Dodatkowo Narcyza zaoferowała się że znajdzie (chyba już znalazła) sponsora na gadżety na które zbierasz górką około 2000. Kontaktowałeś się z nią?

PostNapisane: 4 lis 2011, o 13:35 

Tak jak napisałeś, przy trzeciej racie policzymy ile zostanie do zapłaty, początkowe wyliczenia znacie, jeśli zostaniemy przy kwocie z 2000 na gadgety, ilość brakujących wpłat przez ilość uczestników, innej opcji nie widzę, natomiast nie ma obawy, że to za 12 brakujących osób będziemy musieli płacić, bo po pierwsze do rejsu jest jeszcze blisko pół roku, wiec i z forum może ktoś się zdecydować, a po wtóre za jakiś czas zacznę werbować ludzi spoza naszego grona, a ponadto, nawet jak nie będzie pełnej obsady i zostaną nie obsadzone przystawki, czy nawet kilka koji, to i tak będzie najtańsza oferta na rejs Zawiszą, wszystkie, jakie były przez innych organizatorów oferowane na tym forum, były droższe niż 1500 zł. Ty sam wyliczyłeś, że przy 25 osobowej załodze to może być 1600, każdy kto Ciebie pytał, jak się zapisze, to zmniejszy ta kwotę o kilkadziesiąt zł. Zapisujcie się, bo tylko w ten sposób rejs będzie kosztował 1150 zł.

Co do gadgetów, ja organizuje rejs, jeśli chcecie mieć polary z innym logo, bo za nie nie zapłacicie, to ja nie mogę Wam tego odradzać, niech Narcyza napisze to tutaj, a nie na PW do mnie i decydujcie, zdecydujecie, że chcecie zaoszczędzić te około 50 zł, to za jacht zapłacicie mniej, może Narcyza zająć się gadgetami w całości i Ci co chcą będą się z nią rozliczać, ja od ostatniej raty te policzone wstępnie kwoty, odliczę, niczego w tej materii nie narzucam, to nasz wspólny wybór.

PostNapisane: 4 lis 2011, o 14:27 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Jeżeli będzie decyzja o werbunku spozaforumowym proszę o sygnał. Myślę, że znajdę przynajmnej jednego kandydata.....

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

PostNapisane: 4 lis 2011, o 14:36 

Podziękował : 90
Otrzymał podziękowań: 735
Uprawnienia żeglarskie: byle jaki jachtowy sternik morski
Kurczak napisał(a):
Jeżeli będzie decyzja o werbunku spozaforumowym proszę o sygnał. Myślę, że znajdę przynajmnej jednego kandydata.....

Ja myślę, że większość tak ma. Tak więc trzeba ustalić termin do którego czekamy na wpłaty osób zapisanych i dodatkowych z forum, a po tej dacie każdy, kto się zdecyduje jest przyjęty po wpłacie zaliczki. Myślę, że w podanej cenie raczej nie ma obaw o to, że nie popłynie komplet.

http://www.waligorski.art/liryka.php?litera=b&nazwa=22
"Najważniejsze, że ocean jest duży, a Ameryka dokładnie w poprzek - nie da się nie trafić."

PostNapisane: 4 lis 2011, o 15:23 

Ktoś pisał, nie pamiętam czy tutaj, czy na PW o 10, jako o terminie kiedy wielu dostaje wypłaty, wiec ja proponuje 15 listopad, jako datę od kiedy zapisywani będą wszyscy którzy wpłacą.

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

PostNapisane: 4 lis 2011, o 16:00 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
doktor napisał(a):
niech Narcyza napisze to tutaj, a nie na PW do mnie i decydujcie, zdecydujecie, że chcecie zaoszczędzić te około 50 zł, to za jacht zapłacicie mniej, może Narcyza zająć się gadgetami w całości i Ci co chcą będą się z nią rozliczać.

"Niech Narcyza" nie jest organizatorem, a zajęć własnych ma aż nadto, także dziękuję. Ale dziękuję za pozwolenie. Zasugerowałam pomoc z podaniem źródła dobrych niedrogich polarów i dobrego haftu. Ewentualnie znalezieniem sponsora na gadżety rejsowe, który jednocześnie zapełniłby swoimi ludźmi brakujące miejsca(pełnopłatne osoby). Dostałam brak jakiegokolwiek odzewu - znaczy brak zainteresowania.
O gadżetach pisałam, bo byłam na kilku rejsach, na których były one za free. To miłe, że komuś chciało się zrobić gest w stronę uczestników. Nic więcej. A pisanie o chcących "zaoszczędzić te 50 zeta" jest nieco ironiczne, ale niskich lotów humor. Jak dla mnie. Ale ja jestem inna, bo truskawki cukrem.. ;)
doktor napisał(a):
zostaną nie obsadzone przystawki, czy nawet kilka koji(koi), to i tak będzie najtańsza oferta na rejs Zawiszą

Mylisz się. Komercyjne może tak - kiedy ktoś chciał bardzo na tym zarobić. A różnicę pomiędzy 1100 a 1600 czy 1900 widać gołym okiem. I nie sądzę żeby wszystkim było tak bardzo "wszystko jedno" ile. Za 1900 to jest tydzień na Pogorii z dojazdem na śródziemne ;)
"chcących zaoszczędzić te 500 zeta" może być już znacznie więcej".
Zresztą każdy lubi niejako podpisywać umowy na jasnych warunkach, a nie nieco mgliście "jak nie znajdę chętnych, to najwyżej zapłacicie więcej"
To na tyle. A PW masz już na skrzynce. :)

PostNapisane: 4 lis 2011, o 16:22 

Trochę się zapędziłeś, wiem, że masz niewyparzona buźkę, ale może sobie odpuść, nie mam potrzeby ani ochoty, aby Twoje frustracje leczyć. Jakoś nie mają takich problemów Ci, którzy już wpłacili, wiem, że 500 zł robi różnice, ale jak napisałem wcześniej, takich obaw nie ma, bo przynajmniej trzy osoby, ja i dwójka przede mną deklarowały, że maja znajomych spoza forum, którzy chętnie popłyną, a zapewne nie jesteśmy jedynymi jak sobie z Olkiem wyobrażacie gwarantowaną cenę? Może różnice ja mam dopłacić?

A co do gadgetów, niby dlaczego w/g Ciebie to ja się mam gadgetami zajmować?
Brałem udział w wielu forumowych imprezach w jednej żeglarskiej i kilku motocyklowych i za każdym razem gadgetami zajmowali się uczestnicy, zawsze spośród uczestników znalazł się ktoś chętny,kto miał znajomych, albo sam się tym zajmuje, tak też chciałem to zorganizować i tym rzem, ale czekałem na większą ilość chętnych.
A dzisiaj napisałem, że sami mamy zadecydować, czy wydamy 50 zł i będziemy mieli swoje gadgety, czy zaoszczędzimy i będziemy mieli z logo ewentualnych sponsorów.

PostNapisane: 4 lis 2011, o 16:37 

doktor napisał(a):
jak sobie z Olkiem wyobrażacie gwarantowaną cenę

proszę mnie nie mieszać do cen gwarantowanych ;)
zadałem pytanie jak będzie wyglądało rozliczenie (trzecia rata), dostałem odpowiedź za co dziękuję, już wszytko wiem, to czy mi się to podoba czy nie to już moja sprawa, ważne że rozwiałem wątpliwości (swoje i paru osób)

PostNapisane: 4 lis 2011, o 18:40 

Podziękował : 142
Otrzymał podziękowań: 90
Uprawnienia żeglarskie: k.j.bałtycki
Narjess, Doktor.
Brutalne pytania i takie odpowiedzi.
Z punktu widzenia przyszłych uczestników tego rejsu nie wygląda to najlepiej :cry:
Pozdrawiam i życzę spokoju do końca.
Roman

PostNapisane: 4 lis 2011, o 18:44 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
doktor napisał(a):
Ktoś pisał, nie pamiętam czy tutaj, czy na PW o 10, jako o terminie kiedy wielu dostaje wypłaty, wiec ja proponuje 15 listopad, jako datę od kiedy zapisywani będą wszyscy którzy wpłacą.

IMHO - porąbane.
15 luty byłby bardziej OK.
No chyba, że ma to być rejs wyłącznie dla członków forum, którzy pracują po standardowych fabrykach, dających możliwość zaplanowania wolnego na pół roku naprzód.
Wtedy - życzę wam miłego rejsu...

BTW - chętnych na niedrogi rejs Zawiasem przed sesją i przed sezonem - znajdziesz bez trudu - na 99%. Chyba, że najbardziej liczy się to, byś organizując nie ryzykował nawet 1%... Wtedy też usilnie miłego rejsu życzę - i myślę, że to bardzo potrzebne życzenia mogą być...

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

PostNapisane: 4 lis 2011, o 18:55 

doktor napisał(a):
Trochę się zapędziłeś

Samicą jestem. Końcówka -łaś
doktor napisał(a):
wiem, że masz niewyparzona buźkę

Kto ci takich głupot nagadał? :roll:
I vice versa.
doktor napisał(a):
ale może sobie odpuść, nie mam potrzeby ani ochoty, aby Twoje frustracje leczyć

Odpuszczam sobie jak i niektórym moim winowajcom. ;)
Frustracją jest nieumiejętność przyjęcia konstruktywnej krytyki.
doktor napisał(a):
Może różnice ja mam dopłacić?

Nikt od Ciebie tego nie wymaga. Może trzeba tak zorganizować, żeby nie trzeba było? Byłam na kilku rejsach, nie tylko Zawiszą, organizowanych po kosztach i nigdy nie trzeba było dopłacacać.
doktor napisał(a):
A co do gadgetów, niby dlaczego w/g Ciebie to ja się mam gadgetami zajmować?

Bo jesteś organizatorem. Możliwą formą zajmowania się tym jest zwrócenie się do przyszłej załogi - kto chce, kto umie, kto ma możliwości.
"Niech Narcyza" to nie jest ten sposób. Zwłaszcza po tym jak wcześniej olewamy totalnie bezpośrednie pytanie Niech Narcyzy, skierowane do Ciebie na PW.

Ewentualnie, jeśli trudna sztuka erystyki jest dla Ciebie za trudna, poproś Maara o zabanowanie Narcyzy. Takie zamykanie niewygodnie pyskatej buźki, przez rozbudowany aparat kontroli i cenzury. Tak może ban na 3 dni? :evil:

Ośmielam się Ci życzyć miłego piątku, którego nie popsuje żadna więcej niesubordynacja i nieprawomyślność.

PostNapisane: 4 lis 2011, o 19:19 

Podziękował : 27
Otrzymał podziękowań: 35
Uprawnienia żeglarskie: Plastikowe beztalencie
Nie pitolić tyle tylko wpłacać kasę.
Wszyscy czekają na wszystkich z wpłatą bo chcą mieć pewność że będzie tanio. Co za bez sens. Podejrzewam że tym co wpłacili też nie podoba się wizja droższego rejsu ale ktoś wpłacić musi tak? Tym bardziej że doktor wyraźnie podał termin wpłaty.
Też nie chce płacić więcej i najchętniej zapisałbym się na przystawkę bo dla studenta każdy grosz jest ważny ale jak tak dalej będziecie do tego podchodzić to z rejsu będzie jedno wielkie HOVNO a nie sympatyczny tydzień pod żaglami!
Także jeszcze raz!
WPŁACAĆ A NIE PITOLIĆ!

Edit.
A co do Gadgetów to fajnie by było jakby ktoś się tym zainteresował z forum, nie koniecznie ktoś kto płynie na rejs. Można dać i podkleić temat czy ktoś byłby zainteresowany organizacją tego.

Ostatnio edytowano 4 lis 2011, o 19:23 przez Eryk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 4 lis 2011, o 19:23 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Narjess napisał(a):
poproś Maara o zabanowanie Narcyzy. Takie zamykanie niewygodnie pyskatej buźki, przez rozbudowany aparat kontroli i cenzury

Jakieś przykłady?? :>

PostNapisane: 4 lis 2011, o 19:30 

Z gadgetami, musimy najpierw wybrać, czy chcemy płacić i mieć swoje, czy poprosić Narcyzę, aby przybliżyła temat tych sponsorowanych.

PostNapisane: 4 lis 2011, o 19:32 

Podziękował : 27
Otrzymał podziękowań: 35
Uprawnienia żeglarskie: Plastikowe beztalencie
Jeśli będzie miała chwilę to prosimy o przybliżenie. Powinniśmy znać także tą opcję dokładniej i wtedy decydować. :-)

PostNapisane: 4 lis 2011, o 19:35 

Narjess napisał(a):
[... wielkie ciach ...]

oj ciężki był tydzień, wymagasz porządnego resetu w Korsarzu :D

PS
Narcyza, nie wiem o co ta awantura. Rejs organizuje @doktor, siłą rzeczy on ustala zasady. Jak Ci się nie podoba że nie znasz ceny którą przyjdzie zapłacić to nie płyń ;)

PostNapisane: 4 lis 2011, o 19:42 

mówisz? :D
To jeszcze nie awantura(nie widziałeś i obyś nie zobaczył la awanturra a'la narcissa), ale skoro swoich racji przedstawić nie wolno.. dyskutować też nie wolno.. W sumie nigdy nie pisałam wypracowania pt. Kto według Ciebie jest największym pisarzem i dlaczego Mickiewicz..
OK, Ok.. już się zamykam. :roll:

PostNapisane: 4 lis 2011, o 20:44 

Podziękował : 142
Otrzymał podziękowań: 90
Uprawnienia żeglarskie: k.j.bałtycki
Narcyza.
Daj mi szansę na to co Ci obiecałem na forum, czyli duńskie piwo na watersztagu.
Ale ustalam "ostateczny termin": 14-ty czerwca 2012r. do godz. 1200.
Po zmianach moich powinno to wyglądać tak (wszystkie trzy piwa jeszcze mam):
Narcyza na prawej waterwancie ( Tuborg Clasic )
Doktor na lewej waterwancie ( Tuborg FF )
Ja na watersztagu ( z moim ulubionym Carls Porter )
Myślę że dyskusja będzie owocna ale niezbyt długa :lol:
Do zobaczenia
Roman

PostNapisane: 4 lis 2011, o 21:17 

Podziękował : 90
Otrzymał podziękowań: 735
Uprawnienia żeglarskie: byle jaki jachtowy sternik morski
Wszyscy macie po trochę racji, tylko ta forma! :-(

pierdupierdu napisał(a):
15 luty byłby bardziej OK.

Ja bym zaproponował takie rozwiązanie, że do 15 listopada wpłacają Ci, którzy się zdeklarowali, jeśli nie zapłacą wykreślamy ich z listy. W następnej kolejności do terminu wpłaty 2 raty (czyli do 31.01) jeszcze czekamy na zgłoszenia i wpłaty (ale już od razu 2 raty czyli 800 zł) z forum - no bo ma być to rejs forumowy. Jeśli 31.01 nie ma kompletu to wtedy robimy wolny nabór wszelkimi możliwymi sposobami. Od końca stycznia jest 2 i pół miesiąca do rejsu więc nie powinno być kłopotów z naborem.

http://www.waligorski.art/liryka.php?litera=b&nazwa=22
"Najważniejsze, że ocean jest duży, a Ameryka dokładnie w poprzek - nie da się nie trafić."

PostNapisane: 4 lis 2011, o 21:33 

Wbrew temu co napisał Jaromir, nie boję się ryzyka, a 15 listopad zaproponowałem, aby szybciej pojawili się ludzie spoza forum, bo w końcu ich pojawienie nie oznacza, że Ci forumowicze, którzy się wahają z powodów podanych przez Olka nie będą mogli się dopisać, kiedy uznają, że ilość tych, co zapłacili już jest wystarczająca wg nich.
Bo na ta chwile mamy taką sytuację, że nikt spośród potencjalnych chętnych się nie ujawnia, odpadli Ci co napisali, że z różnych powodów rezygnują, a mamy przynajmniej dwóch nowych forumowiczów, którzy zaraz po zalogowaniu zapisali się na listę i zapłacili.
Lista się kurczy, wszyscy zainteresowani już temat znają i nie wiem jak inaczej niż szukając poza forum, mam przekonać tych wahających się?

PostNapisane: 4 lis 2011, o 23:15 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
doktor napisał(a):
.... nie boję się ryzyka, a 15 listopad zaproponowałem, aby szybciej pojawili się ludzie spoza forum, bo w końcu ich pojawienie nie oznacza, że Ci forumowicze, którzy się wahają z powodów podanych przez Olka nie będą mogli się dopisać, kiedy uznają, że ilość tych, co zapłacili już jest wystarczająca wg nich.
Bo na ta chwile mamy taką sytuację, że nikt spośród potencjalnych chętnych się nie ujawnia, odpadli Ci co napisali, że z różnych powodów rezygnują, a mamy przynajmniej dwóch nowych forumowiczów, którzy zaraz po zalogowaniu zapisali się na listę i zapłacili.
Lista się kurczy, wszyscy zainteresowani już temat znają i nie wiem jak inaczej niż szukając poza forum, mam przekonać tych wahających się?

Możesz po prostu nie dogęszczać listy osobami z zewnątrz na pół roku przed rejsem. Choćby dlatego, że jak wiele razy pisałem, nie wszyscy forumowicze są w stanie zadeklarować udział z tak ogromnym wyprzedzeniem.
Jest z pewnością wiele osób, które nie są "tymi wahającymi się", i które nie czekają "że ilość tych, co zapłacili już jest wystarczająca". Nie wszyscy po prostu mogą tak daleko planować. Powtórzę - nie każdy pracuje w dużej "fabryce"...

Ale rozumiem, że Twoim sposobem na towarzyski rejs internetowych znajomych i przyjaciół jest przekonywanie wahających się mało finezyjnym finansowym szantażem i pośpieszne dokompletowanie rejsu "forumowego" ludźmi z łapanki. A wszystko tylko po to, by zamknąć listę wiosennego rejsu w listopadzie.
Pozwolę sobie wyrazić zdanie, że idea pospiesznego zamknięcia listy i pośpiesznego kompletowania załogi z maksymalnym możliwym wyprzedzeniem - jest idiotyczna. Ale to w końcu Ty organizujesz ten rejs, więc organizuj, jak uważasz i potrafisz.

Ja się tu już nie odezwę, zatem ze mną już nie będziesz miał kłopotu. Teraz już wiem, że jeżeli okaże się, gdzieś w lutym, że mam czas i mogę płynąć - to już przecież i tak nie będę miał szansy, bo priorytet ma to by miejsca jak najszybciej w ciągu najbliższych dni zostały sprzedane. I mniejsza o to komu.
Dzięki, popłynę innym razem.

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

PostNapisane: 4 lis 2011, o 23:33 

Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 759
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Przepraszam, ale stanę w obronie Doktora. Cała Twoja wypowiedź, to zwykłe pierdupierdu, żeby nie wyrazić się mocniej. Jaki szantaż finansowy? O co Ci wogóle chodzi? rejs forumowy (a nie jestem w nich świeżakiem) polega na skompletowaniu załogi z tych, którzy chcą, i jakieś pierdupierdułowate szczegóły nie mają dla nich znaczenia. Płyniemy z ludźmi, a nie kombinujemy, czy to się komuś opłaca, a może ktoś zarabia, czy cokolwiek. Jak nie masz zaufania do Doktora, to olej ten rejs i płyń tam, gdzie będziesz się czuł komfortowo.

PS. Może, jako świeżak na forumie, wypowiedziałem się za ostro, ale malkontenci mnie po prostu wkurzają.

Za ten post autor Sąsiad otrzymał podziękowanie od: Doktor

PostNapisane: 4 lis 2011, o 23:42 

Jaromirze, jesteś aktywnym uczestnikiem tego forum i zapewne uważnym czytelnikiem, wiec chciałem Tobie przypomnieć, że gdy była dyskusja o rejsie, który w końcu nie doszedł do skutku, wielu i nie jestem teraz pewien czy i nie Ty, twierdziło, że aby się udało, to trzeba go zaplanować z dużym wyprzedzeniem, więc uwzględniłem to teraz i tym razem właśnie to mi zarzucasz, wiesz nie potrafię znaleźć złotego środka, bo oprócz moich chęci jest jeszcze armator, który ma swoje wymagania, Zawisza to nie jacht czarterowy, których identycznych są setki na rynku i jak nie jedna to inna Bawarka za miesiąc będzie wolna, fakt trafiają się terminy nie obsadzone do końca, ale nie w tym przypadku, z jednego dnia musieliśmy zrezygnować, bo taki jest tłok w tym okresie.

PostNapisane: 4 lis 2011, o 23:49 

Podziękował : 282
Otrzymał podziękowań: 86
Uprawnienia żeglarskie: Jakieś tam
To, jeśli jeszcze jest miejsce, proszę o wpisanie na ten rejs. Najchętniej w wachcie z Narcyzą i Sąsiadem, żeby w brydża się dało pograć :)

PS. Jak rozumiem, ktoś założył za niewpisanych. Prosiłbym o podanie danych do przelewu na priv.

PostNapisane: 4 lis 2011, o 23:51 

Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 759
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Piotrusiu, prześledź dział, znajdziesz dane do przelewu. Działa :)

PostNapisane: 4 lis 2011, o 23:55 

Podziękował : 282
Otrzymał podziękowań: 86
Uprawnienia żeglarskie: Jakieś tam
Zły człowiek z Ciebie. :P

Chodziło mi o to:
Cytuj:
I do 30 X 2011 w wysokości 400 zł (za tych, którzy się jeszcze nie zapisali założę)

PostNapisane: 5 lis 2011, o 01:40 

Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: żóltodzób
doktor napisał(a):
Z gadgetami, musimy najpierw wybrać, czy chcemy płacić i mieć swoje, czy poprosić Narcyzę, aby przybliżyła temat tych sponsorowanych.

Darku chyba się zapędziłeś zamiat stawiać ultimatum może lepiej porozmawiać konstruktywnie na PW. Rozmawiałem z Narcyzą i wiem że ma konkretne propozycje. Może lepiej nie kłucić się na forum. Może lepiej rozmawiać i znaleść kompromis.

PostNapisane: 5 lis 2011, o 08:31 

A gdzie postawiłem to ultimatum?

PostNapisane: 5 lis 2011, o 10:10 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Czuję się wywołany do odpowiedzi ...........

To między innymi ja proponowałem aby do organizacji rejsu przystąpić z dużym wyprzedzeniem. Dla wielu z nas (także dla mnie) planowanie tygodniowego wypadu z wyprzedzeniem miesięcznym lub mniejszym jest po prostu abstrakcją...... Jestem jak wielu z nas raczej zabieganym człekiem, który bez "planowania strategicznego :D " dawno by się na amen zamotał. Dla mnie im więcej czasu do rejsu tym większa szansa, że nic w tym okresie nie "wypadnie" lub mając zaplanowany rejs pół roku do przodu z góry układam sobie plany tak, żeby z nim nie kolidowały.....
Dziwią mnie niektóre wypowiedzi - bo większość rejsów planuje się z takim wyprzedzeniem. Na rejs "Rzeszowiakiem" w październiku zapisywałem się bodajże w kwietniu. I nikogo to wtedy nie dziwiło....
Co do gadżetów z rejsu - jest mi dokładnie obojętne czy ich "organizatorem" będzie doktor czy Narjess. Fajnie będzie jeśli taka pamiątka z rejsu pozostanie, a i fajnie jak schodząc na ląd będziemy ubrani w jednakowe polary/koszulki. Ale bez tego da się żyć :roll:

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 862 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 29  Następna strona