Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 4 wrz 2025, o 12:48

Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 cze 2012, o 20:49 

Podziękował : 82
Otrzymał podziękowań: 51
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Szukałem w sieci ale nie znalazłem cennika portu we Władysławowie. Czy ktoś może orientuje się jakie ceny i jakie wygody oferuje w tym sezonie ww. port?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2012, o 06:17 

Podziękował : 277
Otrzymał podziękowań: 266
Uprawnienia żeglarskie: kpt.j.
W zeszłym roku "wygoda" była oddzielnie płatna u babci klozetowej (w nocy u ciecia w bramie) Bardzo mało pojemna. Cen, niestety, nie zapamiętałem, natomiast bosman portu (nie mariny) domaga się szczegółowych informacji o jachcie i załodze przez radio.

Biały Wieloryb czyli...
(Marek Popiel)

http://whale.kompas.net.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2012, o 06:34 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Cena za sam postój - J-80 - ZTCP około 50 zł ( ale to dwa lata temu)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2012, o 06:52 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Nic sie nie zmieniło. Prąd i woda na kei. Internet najbliżej w jednym z hoteli (Velaves, przy barze). Sanitariat jak pisze Wieloryb w budynku na przeciwko stacji SAR, w nocy płatny o strażnika na bramie w dzień na miejscu, bodajże WC 2 i prysznic 7 złotych.
Cennika postoju na stornie "Szkunera" brak ale ceny nigdy nie były wysokie na tle otoczenia, po za tym podczas sztormów postój jest bezpłatny.
Namiary do "Szkunera" Tel. +48 58 674 00 66
Fax +48 58 674 12 94
e-mail: szkuner@szkuner.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2012, o 09:44 

Podziękował : 17
Otrzymał podziękowań: 21
Uprawnienia żeglarskie: Kapitan jachtowy
Kibelek każdorazowo, od każdego chętnego 2 zł!
Tam jest dziwna struktura zarządzania opłatami.
Raz wpłynęliśmy do Władysławowa na 3-4 godziny. Oficer po przypłynięciu poszedł wypełnić druk z danymi jachtu, po czym dowiedział się że po opłatę ktoś przyjdzie.
Przy wypływaniu zapytałem się uprzejmie ochroniarza, który pełnił również funkcję kierownika toalety, o to co z opłatą. On w bardzo niemiły sposób kazał mi po całym porcie szukać osoby której powinienem zapłacić, bo jeżeli wypłyniemy i nie zapłacimy to oni popłyną za nami i nie dadzą nam wyjść z portu. Po 10 minutach zirytowany poszukiwaniami i odpowiedzią ochroniarza wróciłem na jacht. Wywołałem grzecznie Władysławowo przez radio i zapytałem się co zrobić w takiej sytuacji. Tutaj miły Pan odpowiedział, że skoro nie przyszli na jacht po opłatę to najwidoczniej jej nie chcą i możemy sobie płynąć :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2012, o 11:04 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Oks napisał(a):
Oficer po przypłynięciu poszedł wypełnić druk z danymi jachtu, po czym dowiedział się że po opłatę ktoś przyjdzie

Jaki druk? Gdzie?
Oczywiście, że przyjda, a jak nie przyjdą to znaczy nie chcą. Może być np. "sztormowa bezpłatność" - opierają się na prognozie IMGW, nie wiem od jakiej siły wiatru przestają brać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2012, o 12:02 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Colonel napisał(a):
Oks napisał(a):
Oficer po przypłynięciu poszedł wypełnić druk z danymi jachtu, po czym dowiedział się że po opłatę ktoś przyjdzie

Jaki druk? Gdzie?

Hmmm... formalnie zmienił się od nowego roku zarządzający portem i "mariną" we Władkowie.
Może ktoś tam postanowił zabłysnąć i udowodnić jak bardzo jest potrzebny? I teraz będziemy wypełniali "druk z danymi jachtu", będziemy po niego chodzili do jakiejś kanciapy w budynku chłodni i inne takie...

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 cze 2012, o 13:58 

Podziękował : 17
Otrzymał podziękowań: 21
Uprawnienia żeglarskie: Kapitan jachtowy
Colonel napisał(a):
Hmmm... formalnie zmienił się od nowego roku zarządzający portem i "mariną" we Władkowie.
Może ktoś tam postanowił zabłysnąć i udowodnić jak bardzo jest potrzebny? I teraz będziemy wypełniali "druk z danymi jachtu", będziemy po niego chodzili do jakiejś kanciapy w budynku chłodni i inne takie...

Ja tego na oczy nie widziałem, ale z tego co mówili to podobne rubryczki do druku z Mariny Gdyni.
Słabo wiało.

Odpowiedz z cytatem