Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 20 lip 2025, o 12:28

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 mar 2017, o 13:26 

Podziękował : 400
Otrzymał podziękowań: 985
Uprawnienia żeglarskie: galernik
Plitkinie
Miałem zgodnie z sugestią Leszka nie prowadzić dalszej dyskusji na jakże kontrowersyjny temat. Wywołałeś jednak "wilka z lasu". Jako argument
plitkin napisał(a):
nie chcę podejmować takiej polemiki, bo będzie ona wyglądała jak typowa "dyskusja" w dziale politycznym
użyłeś retoryki właśnie na poziomie tej ""dyskusji""
plitkin napisał(a):
esteś zamknięty.
plitkin napisał(a):
jesteś zamknięty
plitkin napisał(a):
jesteś zamknięty

Ładnie tak?
Ponawiam
Leszek napisał(a):
A może tak wystarczy tej, upokarzającej dla zainteresowanej, dyskusji.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2017, o 15:22 

Podziękował : 441
Otrzymał podziękowań: 754
Uprawnienia żeglarskie: dostateczne plus
Teraz plitkin złap się za fotel.
Jesteś zamknięty do 21.45.
I na nic błagania.
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2017, o 15:42 

Podziękował : 400
Otrzymał podziękowań: 985
Uprawnienia żeglarskie: galernik
vaginal napisał(a):
Jesteś zamknięty do 21.45.
Gucio prawda. Lubię jego teksty (pozaściganckie) więc nie zamknąłem :-P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2017, o 15:47 

Podziękował : 441
Otrzymał podziękowań: 754
Uprawnienia żeglarskie: dostateczne plus
Naród się wstawił.
Naród został wysłuchany.
plitkin jesteś otwarty.
v

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2017, o 17:23 

Podziękował : 1719
Otrzymał podziękowań: 1773
Uprawnienia żeglarskie: samowodniak flisaczy
plitkin napisał(a):
Alterus napisał(a):
Ponieważ osoba niewidoma nie może mieć takich umiejętności, bo bez wzroku wielu czynności w żegludze nie sposób wykonać i w ogóle osoba taka w porównaniu z widzącą jest silnie upośledzona, byłby to dokument poświadczający nieprawdę.

Patrzysz na temat przez mocno zawężony pryzmat własnej definicji tego czym jest pływanie i patent jako taki. Przy takim podejściu nie ma jak nawiązać dialogu, gdyż, jak mówiłem wcześniej - jesteś zamknięty. Wiesz dobrze, że w takiej sytuacji nie chcę podejmować takiej polemiki, bo będzie ona wyglądała jak typowa "dyskusja" w dziale politycznym, gdzie każdy krzyczy coś swojego i szuka okazji do poniżenia drugiego. Wywołując moje cytaty jednak prowokujesz na odpowiedzi. Proponuję więc po raz kolejny: jeżeli jesteś zamknięty na dialog na w miarę przyjętym między kulturalnymi ludźmi poziomie - wówczas z przyjemnością i w miarę wolnego czasu przedstawię swoje stanowisko. Jeżeli natomiast jesteś zamknięty tak jak od początku Twego udziału w tym wątku - to już pisałem: ja zwyczajnie nie będę uczestnikiem takiej dyskusji i wówczas prosiłbym o nie wywoływanie moich cytatów, licząc na odpowiedź, której słyszeć nie chcesz.

Plitkinie, nie prowokowałem Cię, ani wywoływałem do tablicy, tylko zwróciłem uwagę ( zwyczajnie) że zniekształciłeś wypowiedź Micubisziego i przedstawiłem jej prawidłowe brzmienie, tak dla porządku, nie z makiawelicznych ciągot. :-)
W żadnym z postów tutaj nie przedstawiałem swojej definicji pływania czy żeglarstwa, więc nie mogłem tego zrobić ani w zawężony, ani w rozszerzony sposób. Stwierdziłem tylko, że osoba niewidząca nie jest w stanie poradzić sobie z jachtem (jasne, że także samodzielnie), co jest tak oczywiste, że aż dziw, że może wywoływać dyskusję. A, jak widać, jednak wywołało na ładnych parę stron.
Nie mam przecież żadnych powodów, instrumentów ani ochoty, aby zabronić Ci powiedzenia co o tym myślisz, jeśli masz takie życzenie.
Wywodów o poziomie czy kulturze nie pojmuję, bo do kogo je odnosisz? Do mnie? Może sobie schlebiam, ale nie wydaje mi się, abym nie sprowokowany obrzucal tu kogoś błotem, unikał odpowiedzi czy szafował insynuacjami. Masz inne zdanie, cóż, wolno Ci.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 335 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12