Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 22 lip 2025, o 20:32

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 lut 2014, o 21:59 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
hm widać,że nie oglądacie Tv Trwam, obejrzyjcie sobie program wędkarski, widziałem gorsze

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 lut 2014, o 23:33 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: Funka 1965
Tadziu, byl teoretycznie podwladnym Jozefa Razingera ( pozniejszy Beniu z numerkiem ). !980-1984 JR robil za arcybiskupa, arcydiezecji katolickiej Monachium. Czyli cala poludniowa Bawaria mu podlegala. Wtedy wlasnie dostali od kolesi-misjonarzy z Tajwanu jacht TC ( Tachon Company ). Jakies 16-17 m. Plywali na nim w wolnym czasie. Rozni pracownicy kosciola KK .

Arcybiskup Jozef jezdzil do Lindau i w rozne inne miejsca swoim VW Golfem. Przy okazji zabieral zawsze swoich podwladnych i zaprzyjaznione osoby.

Nie obrazjac nikogo uczuc religinych. Zachodni ksieza, proboszcze, biskupi zachowuja sie jak normali ludzie, bez tej dumy i wielkosci, ktora cechuje polskich ksiezy. J R zachowywal sie tak samo, gdy zostal KARDYNALEM. Arcydiezecja miala na stanie jeszcze jeden z pierwszych katamaranow Carter, chyba C 44 ( jesli, cos nie tak z numerkiem, to uczonych w projektach jachtow, prosze o poprawe ).
I tak sobie plywali, ku chwale - Szefa Szefow i swojego zdrowia. Tyle lat minelo i nie wiem, co sie z tymi lodkami stalo. Chociaz bylem tam jeszcze kilkanascie razy, to nigdy nie pomyslamem o tych 2 lodziach.

Andrzej JKC

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 lut 2014, o 23:46 

Grek Zorba napisał(a):
Andrzej
Ty tak na poważnie?
czy to żart?
bo naprawdę nie wiem

Powaznie. My zeglarki i zeglarze potrzebujemy sojusznikow , ktorzy beda wspierac rozwoj zeglarstwa.

TV Trwam, potrzebuje madrych reportazy. Ladnych widoczkow i ciekawych tematow.

Trzeba z nimi nawiazac kontakt. Na 99 % postaraja sie wspolnie dzialac dla sprawy.

Np. filmiki z ZAWIASA z rejsow, ktore dla niewidomych prowadzi Zbieraj i Nasi forumowi wolnotariusze moga juz byc, za jakies kilkanascie dni emitowane..

Trzeba siem nibac.

Pzdr

Andrzej JKC

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 lut 2014, o 09:31 

Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
AJKC napisał(a):
Powaznie. My zeglarki i zeglarze potrzebujemy sojusznikow , ktorzy beda wspierac rozwoj zeglarstwa.

Ty tak absolutnie na serio , czy wkręcasz ???!!!
Wyrastałam w przekonaniu , że żeglarstwo to przyjemność , ma być ponad wszelakimi podziałami społeczno - polityczno - wyznaniowymi. Czyli pełne tolerancji dla osób trzecich.
I sorry ale TR i jego media , i jego wizja wiary , i jego manipulowanie ludźmi nijak mi się nie kojarzy z tolerancją , otwartością serca i umysłu.
W mojej ocenie TR wpisuje się na czarne strony historii kościoła i akurat takie wsparcie może przynieść wręcz odwrotny skutek.
BTW
Adam Barcz - skromny misjonarz i wspaniały żeglarz , super kompan był. I nigdy na rejsach z nim nie było atmosfery jaką rozsiewają wokół siebie wierni z otoczenia TR.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 lut 2014, o 10:37 

Podziękował : 1877
Otrzymał podziękowań: 2419
Uprawnienia żeglarskie: -
Inka napisał(a):
Wyrastałam w przekonaniu , że żeglarstwo to przyjemność , ma być ponad wszelakimi podziałami społeczno - polityczno - wyznaniowymi.
Ach, musiałaś wyrastać w pięknem kraju, zazdraszczam... :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 lut 2014, o 12:11 

Podziękował : 287
Otrzymał podziękowań: 446
Uprawnienia żeglarskie: kapitan
Inka napisał(a):
Ty tak absolutnie na serio , czy wkręcasz ???!!!

no własnie ja tez nie wiem, jeśli wręca - to jest w tym dobry :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 lut 2014, o 21:35 

Chodzi mi o rozwoj zeglarstwa.

Moj osobisty poglad na dzialanosc POLSKIEGO KK nie nic wspolnego z tym tematem. Ale dobra - jestem za zniesiem CELIBATU. Za przeznaczeniem pustych , tysiecy sal katechetycznych na schroniska dla bezdomnych, dopuszczeniem kobiet do sprawowania liturgi.

Jestem za ujawnieniem pelnej listy TW socjalitycznych i pozniej- demokratycznych sluzb specjalnych, na ktorej jest ok. 90 kardynalow i biskupow.

Sporo polskich ksiezy lubi zeglowac. Nasz kraj, nie wiem dlaczego-zeglujacego ksiedza uwaza za kogos nadzwyczajnego. W

Oblatany w zeglowaniu ksiezy jest Kpt Grycko z kolegami.

Pzdr

Andrzej JKC

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 lut 2014, o 13:32 

Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
Piszemy już kompletnie o czym innym jak przewodnik po Grecji. I jakoś politycznie się zrobiło.
AJKC napisał(a):
Chodzi mi o rozwoj zeglarstwa.

Sądzę ,że obecnym na tym forum każdemu w jakiejś mierze także chodzi o rozwój żeglarstwa. Jako żeglarze mamy twora co się PZŻ nazywa. Pytanie czy jesteśmy z niego zadowoleni ? I czy warto świadomie , choćby tylko dla reklamy , pozwalać by żeglarstwo firmowała tak wątpliwa osoba jak TR i jego media i jego otoczenie. Oczywiście jest wielu duchownych żeglarzy . Tak samo jak wielu ateistów.
Osobiście wolałabym nie być identyfikowaną ze środowiskiem TR. Ani żadną partią polityczną itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 lut 2014, o 15:51 

Podziękował : 287
Otrzymał podziękowań: 446
Uprawnienia żeglarskie: kapitan
Inka napisał(a):
Osobiście wolałabym nie być identyfikowaną ze środowiskiem TR. Ani żadną partią polityczną itp.

dwiema ręcami (a nawet trzema i nogami też) się pod tym podpisuje - tym bardziej a propoś mojego przewodnika

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2