Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lip 2025, o 02:48

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 12:50 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
Nadia napisał(a):
Katrine napisał(a):
Tylko po co to. Ja Ciebie nie atakuje, jeśli robisz więcej to ok nie mam przecież pretensji a nawet się z tego ciesze tylko czemu Ty naskakujesz na mnie?

Potrzebowałaś całej nocy by to napisać? Wkurzasz mnie z tym swoim dziamdzioleniem. Na żywo sympatyczna, wesoła dziewczyna, a jak dostajesz klawiaturę i dostęp do internetu to zaczynasz być nieznośna. Dwie zupełnie inne osoby. Co miałam do napisania już napisałam, niepotrzebnie i bez sensu się tak egzaltujesz i przeżywasz publicznie swoje emocje, a jeśli Ci nie po drodze ze zdaniem innych obrażasz się. Dla mnie koniec tematu, bo znając Ciebie rozpętasz tu zaraz dyskusję w wątku w którym tego być nie powinno.
I teksty o licytowaniu się dziecinne i żałosne. Dla mnie EOT.

Wybacz- miałam zamiar to zignorować lecz niestety kolejna osoba poruszyła ten temat więc miałam zostawić i potraktować że to co piszesz jest prawdą?

Ciężko obrażać się na tekst który jest kłamstwem. Powiedziałabym nawet że się uśmiechnęłam jak to przeczytałam a nie obraziłam. Naprawdę jest mi obojętne co Cię wkurza a co nie dopóki mnie nie zaczynasz publicznie obrażać.
Piszesz że nie wiem o czym mówię, że tylko mówię, że nie działam tylko się przechwalam zupełnie bezpodstawnie.

W poście napisałam że doceniam to co robi Zbieraj bardzo bardzo bardzo bo mam z takimi osobami kontakt praktycznie raz w tygodniu i wiem co to znaczy. I jeśli Cię to tak wkurza to już naprawdę nie mój problem.
Nie mam w zwyczaju nikogo atakować i na pewno nie atakowałam Wojtka. (poproszę cytat jeśli to zrobiłam) jedynie pochwaliłam Zbieraja za gest i tyle. Uważam że takie osoby należy chwalić/ doceniać.
A że Ty nie wiem za co na mnie naskakujesz to już nie moja wina. I nie zwalaj na mnie winy że to ja zaczynam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 12:57 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Narjess napisał(a):
Z dołu przepraszam wszystkich posiadaczy brązowych oczu...

To i łysych przeproś, bo się poczuję zdołowany ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 12:58 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
Narjess napisał(a):
Wyżej masz wszystkie wyjątki o prowadzeniu za michę. O bylejakości jest powiedziane tyle, że z obserwacji Zientary wynika, że żaden przypadek tego typu nie pokazał niczego dobrego.

nie wiem dlaczego się dziwisz, że na słowa Wojtka była tak ostra reakcja skoro sama piszesz:
Narjess napisał(a):
Bo dla mnie jest to człowiek guru, który bardzo wiele mnie nauczył, dla którego mam bardzo duży szacunek,

kiedy guru coś mówi to jednak odbieramy to inaczej niż Twoją tezę o facetach z brązowymi oczami

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 13:00 

Narjess napisał(a):
Tobie mamusia zapłaci za rejs, sztormiak i inne. A Zientarze kto opłaci czynsz, da na piwo i buciki dla Tatiany?
W Twoim wątku o długości jachtu bodaj przewija się stwierdzenie że dla Ciebie nie ma znaczenia 100 czy 1000 euro za rejs. Dla Zientka ma bo on pracuje również na swoją emeryturę. Jak zacznie to robić za darmo, to kto z szanownych krzykaczy zapłaci mu czynsz? Kto z Was "społeczników" da mu na chleb?

Frazesy. Jak dobrze znasz Zbieraja? Z knajpy i jednego rejsu? Sama się pytasz Nadii jaką ma czelność oceniać Cię po jednym rejsie.
I co to miało wytknąć Zientarze? Fakt, ma słabszy PR niż Zbieraj, nie robił akcji nagłośnionych medialnie. Przeciwstawiasz to Zientarowej "pazerności" - tak wynika z kontekstu. A znasz trochę Zientarę? Wiesz jak wielu ludziom pomógł? Wiesz, że jest człowiekiem o naprawdę wielkim sercu? Nie, bo dla Ciebie liczy się tylko publiczka.

Weźta mnie zejdźta z Zientary, i nauczcie się czytać ze zrozumieniem. Dopiszcie coś jeszcze mocno zgryźliwego na mój temat. Bo bronię go, bronić będę, wszak jestem "prywatnym pitbullem Zientary". Bo dla mnie jest to człowiek guru, który bardzo wiele mnie nauczył, dla którego mam bardzo duży szacunek, któremu bardzo wiele zawdzięczam, i z którego zdaniem będę się zawsze liczyć. Tak bezinteresownie. Mimo że nie jest tak "medialny" jak Zbieraj. Którego też bardzo cenię i lubię, ale to Zientara mnie "wychowywał".
Dziękuję i przepraszam za słowotok.

A Tobie Narcyza powiem tak- zupełnie nie wiem co Cię napadło. Nie napisałam ani słowa o Wojtku i nie wiem dlaczego uważasz że miałabym napisać. Bynajmniej mam o nim jak najlepsze zdanie mimo że jak zauważyłaś specjalnie go nie znam. Doskonale rozumiem że dla niego to jest praca, że musi zarobić na życie etc.
Czy to że doceniam gest Zbieraja musi oznaczać że potępiam Wojtka? To jakieś chore rozumowanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 13:21 

Podziękował : 21
Otrzymał podziękowań: 29
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz
W ogóle - funkcjonują dwa dziwne pojęcia: skiperowanie za michę i rejs niekomercyjny.
Najlepiej, żeby jeszcze skiper był armatorem/właścicielem, znalezienie chętnych na rejs nie zajmowało czasu, łódka pływała cały czas, a skiper nic poza pływaniem nie robił :)

Mi się skiperowanie za michę kojarzy ze stażem w pracy...

Wodę jeziora pozorowała wielka szklana płyta. Powierzchnia szkła była twarda i lekko pomarszczona. Kiedy oddaliłem się na odległość jednego kilometra od brzegu w Pial Edin, dotarłem do krawędzi szkła. Począwszy od tego miejsca aż do brzegu pod Lesaiolą woda była prawdziwa.
Adam Snerg Wiśniewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 13:22 

Podziękował : 142
Otrzymał podziękowań: 90
Uprawnienia żeglarskie: k.j.bałtycki
Maar.
Jeżeli możesz to przenieś "przepychankę" Katriny i Narjess do nowego wątku np. pod tytułem: "jedna baba drugiej babie wsadziła do dupy grabie". :evil:

Za ten post autor Roman K otrzymał podziękowania - 2: AndRand, Jaromir
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 13:42 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Ja tam się nie znam, w końcu żegluje tylko 25 lat i nigdy nie byłem profesjonalistą, ale wydaje mi się, że ani Zbieraj, ani Stara Zientara nijak nie musi przejmować się opiniami rozpieszczonej panienki co jej się wydaje, ze wie coś o życiu.

Egzaltacja jest obrzydliwa :)

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 13:46 

Pozwól że nie będę już tego komentować bo to nie ma najmniejszego sensu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 13:51 

Znaj moje dobre serce: pozwalam Ci niczego nie komentować, w końcu po co masz się ośmieszac jeszcze bardziej :)

Dla jasności nikt Ci niczego nie zarzucał, nic Ci niczego nie insynuował i nikt Cie nie obrażał, a ciskasz się jak g... w przeręblu.

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 13:52 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
Colonel napisał(a):
To i łysych przeproś, bo się poczuję zdołowany ;)

Przepraszam łysych, piegowatych, błękitnookich i trójkohonezowców.
A Colonela w szczególności. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 13:57 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
Stara Zientara napisał(a):
argon_pl napisał(a):
Jednym słowem, prosimy o poprowadzenie rejsu. Koja za darmo, żarcie za darmo, paliwo i porty też.
Znaczy, czyn społeczny...
Na takich warunkach, to można poprowadzić Zawiszę albo Pogorię, a nie jakąś jotkę.
Stara Zientara napisał(a):
Może trochę uogólniam. Ale wszystkie znane mi przypadki prowadzenia małego jachtu "za michę" pokazują brak profesjonalizmu skipera/kapitana.
Pomimo, że z tego żyję, to też zdarza mi się prowadzić jacht społecznie. Ale jacht musi być tego wart... albo załoga.

Obiecalem sobie ,że nie będę wchodził w dysputy, ale te posty mnie powaliły,króko mówiąc nie zgadzam się z nimi, cieszę sie tylko nie mają żadnej mocy sprawczej

Ostatnio edytowano 26 wrz 2011, o 05:03 przez Cypis, łącznie edytowano 1 raz
Poprawiono cytowanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 14:21 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
piotr6 napisał(a):
króko mówiąc nie zgadzam się z nimi, cieszę sie tylko nie mają żadnej mocy sprawczej
A znasz jakiś post z mocą sprawczą?!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 14:25 

Wojtku.
Muszę się uderzyć w pierś i powiedzieć mea culpa. Napisałeś "wszystkie znane mi przypadki prowadzenia małego jachtu za michę pokazują brak profesjonalizmu kapitana".
Pisałeś o tym co widziałeś, a ja i nie tylko, odebrałem to jako uogólnienie.
Sławek napisał: " czy każdy z Was jest gotów wziąć kilka dni urlopu i w swoim zawodzie tyrać za michę?".
Odpowiem za siebie: w swoim lądowym zawodzie, na lądzie nie.
Jeżeli Twój zawód polega na prowadzeniu rejsów morskich, to jest zrozumiałe że nie możesz tego robić za "michę"
Mam jednak nadzieję że na rejs forumowy popłyniesz za "fajki", ja stawiam. :lol:
Pozdrawiam
Roman

Za ten post autor Roman K otrzymał podziękowanie od: Moniia
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 14:28 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
Maar napisał(a):
piotr6 napisał(a):
króko mówiąc nie zgadzam się z nimi, cieszę sie tylko nie mają żadnej mocy sprawczej
A znasz jakiś post z mocą sprawczą?!

http://www.zegluj.net/forum_zeglarskie/ ... f=1&t=8652

ten był dość skuteczny?

przepraszam,ale to nie temat tej dyskusji

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 15:01 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Teraz ja załaduję wirusa :roll:
Uważam, że nie ma znaczenia czy skieper bierze kasę , czy nie. Podejmując się skiperowania niezależnie od tego powinien zachować pełen profesjonalizm i zaangażowanie. Bo jeśli się zgodził za małpę, to powinien siedzieć na drzewie i zrywać banany......
Kwestia w postawieniu sprawy jasno przed rejsem......

Nie wierzę w to, żeby Zbieraj czy Zientara społecznie pracowali na 50 % , a za kasę na 100%.
Bo to byłby właśnie brak profesjonalizmu.

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 15:09 

Podziękował : 3582
Otrzymał podziękowań: 2362
Uprawnienia żeglarskie: Sternik morski (no wymieniłam w końcu..)
a ja dziękuję Romanowi, bo miło jak ktoś potrafi przyznać się do błędu :)

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 15:37 

Monika.
Nie ma za co.
Ten kto nie potrafi zrozumieć swoich błędów i wyciągnąć wnioski i jak trzeba przyznać się do nich tak aby dla innych była to nauka, nie powinien nigdy zajmować kapitańskiej hundki na J-80. ( j.k.ż.w. Andrzej Drewnikowski ).
Pozdrawiam
Roman

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 16:42 

Zdarzało mi się w moim zawodzie pracować społecznie. Nawet nie "za michę" ale za "dziękuję". Ale nie wiem co miałoby z tego wynikać dla innych osób? Dobry przykład? Zły przykład? Cała ta dyskusja jest psu na budę :)

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 16:49 

Podziękował : 96
Otrzymał podziękowań: 96
Uprawnienia żeglarskie: kapitan jachtowy
doktor napisał(a):
Wojtek ma sporo racji, może trochę zbyt obcesowo swoje zdanie zaprezentował, odkąd trafiłem na morze poznałem wielu zawodowców, wiele z nimi na temat żeglarstwa przedyskutowałem, przynajmniej Ci których znam, za michę pływają tylko z przyjaciółmi, albo na jachtach, akwenach, lub rejsach, które są interesujące, siłą rzeczy w większości, na darmowe rejsy na typowym akwenie, normalnym jachcie, decydują się Ci, którzy chcą zaistnieć, albo popływać, bo za pieniądze nikt im tego nie proponuje.

Jestem podobnego zdania, chodzi oczywiście o pływanie jako skipper. Patrząc na sprawę pływania za michę z mojej perspektywy wydaje mi się to dosyć dziwne. Nie pływam komercyjnie (parę razy się przydarzyło, kiedy koledzy organizujący rejsy komercyjne mnie o to poprosili jak im skipera zabrakło), swoje rejsy organizuję sam tam gdzie chcę i w gronie moich znajomych, nie liczę na to żeby ktoś mi coś fundował, sam kupuję sobie bilet lotniczy, dokładam się do żarcia i opłat i tyle. Natomiast wśród kumpli którzy żeglują zawodowo nie znam przypadku pływania za michę, to ich praca i dlatego nie interesuje ich takie pływanie. Do sugestii o braku profesjonalizmu nawet się przychylam, ale tylko w sytuacji wspomnianej chęci zaistnienia i popływania jako początków żeglowania jak skipper (nabierania doświadczenia lub wiedzy o akwenie) ale z drugiej strony każdy od czegoś zaczyna :D
A może po prostu za michę nigdy nie pływałem bo nie miałem okazji :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 16:53 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
skipbulba napisał(a):
Zdarzało mi się w moim zawodzie pracować społecznie. Nawet nie "za michę" ale za "dziękuję". Ale nie wiem co miałoby z tego wynikać dla innych osób? Dobry przykład? Zły przykład? Cała ta dyskusja jest psu na budę :)

Psu na budę :) Swoją drogą ciekawe jak potrafi się zagotować od jednego komentarza :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 17:11 

Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
Olek napisał(a):
ciekawe jak potrafi się zagotować od jednego komentarza :)

Jak w życiu. Tak powstają frakcje.
Mnie tam czajnik nie paruje, mam poglądy umiarkowanie konserwatywne... ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 18:08 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Narjess napisał(a):
A Colonela w szczególności

No wreszcie się doczekałem wyszczególnienia!

Załączniki:
. kwiatek oczki.gif
. kwiatek oczki.gif [ 83.18 KiB | Przeglądane 4250 razy ]

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 18:25 

A ja tak trochę z innej strony do "problemu".
Słowo profesjonalizm jest w tym wątku odmieniane przez przypadki, osoby i czasy ;-) jakby było jakimś... sam nie wiem czym, ale na pewno czymś niezwykle dobrym i przez wszystkich pożądanym elementem jachtingu.

Akurat uważam, że wśród wielu cech, które powinien posiadać prowadzący pleasure jacht, profesjonalizm się nie znajduje.
Uważam wręcz, że jest szkodliwy, bo zabija ducha wakacji a pieprzenie, że pływanie z profesjonalistą jest jakoś szczególnie bezpieczne, uważam za bzdurę - nadmierne dążenie do zapewnienia bezpieczeństwa jest gorsze od faszyzmu.

A w kwestii tego, że Panie sobie grabie tu i ówdzie chętnie by wsadziły i tak całkiem BTW, to nic nie stoi na przeszkodzie aby denerwowanie i lubienie szło w parze. Też mnie denerwują te Zientarowe "za ile?" przy okazji postów o szukaniu skippera, ale nie przeszkadza mi to w lubieniu tej łysej pały, ba ostatnio jakoś tęsknię za Wojtusiem :-) Zientara wracaj, bo muszę Cię opierdzielić paszczowo! :-) :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 18:38 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: brak
Nie, no proszę Cię, Marek, odbierasz mi sens życia :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 18:42 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
No proszę Cię Marek, nie odbieraj jej sensu życia, bo będę musiała przyjmować graty kaptena, jak go Tatiana w trybie natychmiastowym zacznie wyprowadzać. :lol:
I zero gadania o jakichkolwiek ślubach z długonogimi Greczynkami :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 18:43 

Tati napisał(a):
Nie, no proszę Cię, Marek, odbierasz mi sens życia
W sensie, że jakim? Sensu życia szukasz w indywidualnym opierdzielaniu Zientary?
Pamiętaj Tati, że opierdziel grupowy jest lepszy nawet od seksu grupowego - nie trzeba uważać na bycie pominiętym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 18:45 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Wasyl napisał(a):
Nie pływam komercyjnie (parę razy się przydarzyło, kiedy koledzy organizujący rejsy komercyjne mnie o to poprosili jak im skipera zabrakło), swoje rejsy organizuję sam tam gdzie chcę i w gronie moich znajomych, nie liczę na to żeby ktoś mi coś fundował, sam kupuję sobie bilet lotniczy, dokładam się do żarcia i opłat i tyle.

Zorganizowałem i prowadziłem kilkanaście rejsów morskich, kilkadziesiąt wyjazdów w Alpy na narty, ileś tam wyjazdów w góry (ostatnio w Bułgari), ileś tam turystycznych "objazdówek". W każdej z tych imprez brało udział od kilku, do kilkudziesięciu ludzi.
Nie jestem profesjonalistą, bo mój zawód z którego finansuję te wyjazdy jest inny. Nie pływam, nie jeżdżę za michę, bo sam w pełni za siebie płacę.
I niech tak pozostanie, bo gdy przyjemność staje się zawodem, przestaje być przyjemnością.

Za ten post autor Cape otrzymał podziękowanie od: Roman K
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 18:51 

BO GDY PRZYJEMNOŚĆ STAJE SIĘ ZAWODEM, PRZESTAJE BYĆ PRZYJEMNOŚCIĄ.
R.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 19:00 

Podziękował : 38
Otrzymał podziękowań: 18
A gdy zawód staje się przyjemnością przestaje być zawodem,ej chyba to tak nie działa?
Chyba uogólnienie,przecież dalej możemy czerpać zadowolenie z pracy/zawodu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 wrz 2011, o 19:00 

Podziękował : 29
Otrzymał podziękowań: 47
Ja polecę totalnie offtopowo, ale Maar swoimi skojarzeniami mnie "zmotywował"

Maar napisał(a):
Tati napisał(a):
Pamiętaj Tati, że opierdziel grupowy jest lepszy nawet od seksu grupowego - nie trzeba uważać na bycie pominiętym.

Trzy znudzone życiem pary zgadały się na taki właśnie grupowy seks... a żeby przełamać opory umówili się, że na "trzy, cztery" zgaszą światło, po czym każdy będzie mógł sobie wybrać partnera, zrobić na co ma ochotę, potem zapalą światło, powtórzą procedurę itd...
jak pomyśleli tak zrobili, światło zgasło, słychać jęki, po jakimś czasie światło znowu się zapala, kolejne zgaszenie światła, zmiana partnerów...
znów zapala się światło, wszyscy szykują się na trzecią serię, ale jeden z facetów mocno zdegustowany mówi, "k... jak trzeci raz będę musiał robić loda, to się wypisuję z zabawy!!"

Może więc faktycznie, grupowy opierdziel lepszy :D

Ostatnio edytowano 25 wrz 2011, o 19:31 przez kusza, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 200 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona