Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 25 lip 2025, o 03:06

Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 lip 2012, o 20:29 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: Regatowiec
Witam wszystkich chciałbym was się zapytać tudzież zwrócić o pytanie i pomoc czy da się jakoś pozyskać środki na sprzęt i regaty. Moja sytuacja jest taka że nie stać mnie ani moich rodziców na zakup używanej łódki okey'a czy europy. Poszukuję pieniędzy na rozwój bo uwielbiam się ścigać a za pływanie turystycznym nie przepadam. Klub w moim mieście nie ma pieniędzy na zapewnienie mi dalszego rozwoju. Postanowiłem wziąć sprawy w swoje ręce jednak to nie jest takie proste.

W tej chwili mam 17 lat mój staż na samym optymiście to 4 lata w czym mam spore osiągnięcia. Pływałem trochę na cadecie jednak regat było mało i nie było możliwości zdobycia czegoś w tej kategorii. Rok przerwy teraz miałem ze względów takich że nie było perspektywy na dalszy rozwój. Mam doświadczenie, wiem co to są regaty w ciężkich warunkach , wiem ile trzeba poświecić by coś osiągnąć. Nie mam w tej chwili na czym pływać bo najlepszą klasę młodości mam już za sobą a ja szukam stałego regacenia się i zdobywania coraz to lepszych miejsc. Jak wy to widzicie może macie jakieś rady dla mnie co w tej chwili mogę zrobić bo zmiana klubu to jedno, jednak ja potrzebuje pieniędzy na sprzęt i regaty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 lip 2012, o 23:20 

Podziękował : 96
Otrzymał podziękowań: 96
Uprawnienia żeglarskie: kapitan jachtowy
Kasa na sprzęt i wyjazdy to spora suma pieniędzy, to co mogę tak ogólnie doradzić to:
- chyba jednak za pośrednictwem klubu poszukaj sponsora (firmy, ludzie dobrej woli)
- można też uderzyć do miasta w którym mieszkasz, czasem w urzędach są na to fundusze, ale w pojedynkę to raczej mało realne, dlatego może klub wystąpi o stworzenie sekcji dla większych od optymistrzów.
To tak na szybko.
Powodzenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 lip 2012, o 23:32 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Nie napisałeś nic o sobie. Wyniki, klub, imię, nazwisko, miasto, akwen, mocne i słabe punkty w żeglarstwie i td. To podstawowy błąd.
Co mógłbym doradzić? Przygotować zapytanie o sponsoring, ale przygotować go poważnie, trochę pełniej niż na forum. Rozesłać po firmach, pójść do urzędu miasta/gminy.
Jeszcze mogę doradzić zapisać się do załogi regatowej. Czasem dobrych załogantów brakuje, a tam możesz poznać sporo ludzi i być może jakoś Twoja pasja się rozwinie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 lip 2012, o 23:37 

Podziękował : 96
Otrzymał podziękowań: 96
Uprawnienia żeglarskie: kapitan jachtowy
W zasadzie to plitkin ma rację, za mało wiadomości napisałeś, więc trudno tu coś konkretnego napisać więcej poza takimi ogólnymi: co można zrobić....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 9 lip 2012, o 09:02 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: Regatowiec
Jeśli chodzi o sprzęt nie wymagam dużo nawet mam możliwość okeya dostać ale niestety do remontu a wstępny koszt to około 1300zł. Nazywam się Damian Gebler pochodzę z Piły należałem do tutejszego klubu Wodniak pływałem na akwenie wodnym Zalew Koszycki :D.

Moje wyniki dotychczasowe:
2008r: I miejsce w klasie OPP UKS. VI Memoriał Czesława Janusa w Rogoźnie
2009r: II miejsce w XI Regatach o Puchar Burmistrza miasta Czersk
2009r: III miejsce w Regatach o Puchar Wójta Gminy Człuchów w klasie OPP Regatowe
2009r: I miejsce w VII Regatach o Puchar Burmistrza Rogoźna w klasie OPP UKS
2009r: I miejsce w wyścigu specjalnym podczas X Ogólnopolskich Regat Żeglarskich o Puchar Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 2 w Rogoźnie w klasie OPP.
2009r: II miejsce w 12 Regatach o Zieloną Wstęgę Ekologiczną Jeziora Rychnowskiego w klasie OPP. Zawody w Yacht Klub Człuchów.
2009r: I miejsce w X Ogólnopolskich Regatach Żeglarskich o Puchar Burmistrza miasta Rogoźna w klasie OPP UKS-grupa C.
2009r. III miejsce w Regatach Żeglarskich o Puchar Grodu Staszica w klasie OPP regatowy.
2010r: III miejsce w klasyfikacji końcowej sterników w Pucharze Pilskiego Okręgowego Związku żeglarskiego w klasie OPP w roku 2009r.
2010r: III miejsce w regatach o Puchar Wójta Gminy Człuchów w klasie OPP Artom.
2010r: I miejsce w klasie OPP UKS. VI Regaty Jakubowe.
2010r: II miejsce w Regatach o Zieloną Ekologiczną Wstęgę Jeziora Rychnowskiego w klasie OPP Artom.

I co wy na to. Jakie dajecie mi szanse :D

Odpowiedz z cytatem