Jak co roku przypominam: możemy przeznaczyć 1% swojego podatku na cel społeczny. Dla nas to jedynie kilka cyferek w deklaracji. Dla Piotrka to łatwiejsze życie, to możliwość pływania, możliwość startu w być może ostatniej paraolimpiadzie!
Apeluję, proszę, wnioskuję - rozliczając deklarację pamiętajcie o Piotrku! Znam Go osobiście, ręczę za Niego swoją osobą. Robię tak od paru lat. Wiem, że te pieniądze docierają do Piotrka. Wiem, że jest ich bardzo mało. Wiem, że wydawane są na protezę. Z reguły nie wystarcza, więc Piotrek sprawnej protezy używa tylko w ważnych chwilach (regaty), a na co dzień "zużywa"
starą.
Być może to będzie ostatnia paraolimpiada dla Piotrka:
http://www.sailforum.pl/viewtopic.php?t=20516Info od Piotrka:
Cytuj:
zwracam się z coroczną prośbą o wsparcie 1% podatku. Jak co roku zbieram na protezę, którą systematycznie w całości lub w częściach muszę wymieniać, ale tym razem część zebranej kwoty postanowiłem przeznaczyć na dofinansowanie przygotowań do zbliżających się Mistrzostw Świata w Melbourne, które odbędą się pod koniec tego roku. Jest to ostatnia szansa na zakwalifikowanie się na być może ostatnie Igrzyska Paraolimpijskie w żeglarstwie, ostatnia szansa na przygodę życia i reprezentowanie naszego kraju. Dla mnie to podwójnie ważna impreza. Po pierwsze byłem członkiem pierwszej pełnoprawnej załogi paraolimpijskiej, a teraz mogę być członkiem ostatniej ekipy. Po drugie w Rio zginął mój serdeczny przyjaciel, mentor, bardzo niezwykły człowiek i propagator żeglarstwa niepełnosprawnych. Mój udział w Igrzyskach to droga, na którą zabieram swoją własną zebrę i którą chciałbym mu pokazać. Kto znał Witka, to wie o czym mówię, a kto nie może poznać z artykułów, które załączyłem.
1% podatku można przekazać wpisując w PIT:
w KRS 0000037904
w celu szczegółowym: 15229, Nowak Piotr Warszawa
Będę bardzo wdzięczny za jedno i drugie, a już jestem wdzięczny, że doczytaliście do tego miejsca.
Z żeglarskim pozdrowieniem
Piotrek