Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 18 lip 2025, o 02:11

Gdzie powinny odbywać się spotkania żeglarskie "Samosteru"?
Ankieta wygasła 14 paź 2013, o 13:41
Gniazdo Piratów 0%  0%  [ 0 ]
Korsarz 29%  29%  [ 5 ]
Latający Holender 41%  41%  [ 7 ]
Namiotów 7 (dawna Mesa) 0%  0%  [ 0 ]
Przechyły 12%  12%  [ 2 ]
Szkutnia 0%  0%  [ 0 ]
U przyjaciół 0%  0%  [ 0 ]
Spotkania Samosterowe mają taką atmosferę, że będę przychodził wszędzie 0%  0%  [ 0 ]
Nie będę przychodził na Spotkania Samosterowe 18%  18%  [ 3 ]
Liczba głosów : 17
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 paź 2013, o 13:41 

Podziękował : 656
Otrzymał podziękowań: 355
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
Sezon żeglarski trwa obecnie cały rok. Jak ktoś bardzo chce, to znajdzie kraj, gdzie można teraz żeglować. Ale większość z nas czeka smutny okres bezrejsia. Czas na wspomnienia, pokazy zdjęć, festiwale szantowe, filmowy festiwal żeglarski i przede wszystkim długie żeglarskie spotkania w tawernach.

"Samoster" także w sezonie 2013/14 będzie organizować spotkania żeglarskie. Będą składać się z występu jednego z nas, żeglarzy. A przy okazji będzie okazja do długich rozmów. Czasem urodzą się z nich nasze kolejne rejse. Początek to jak zwykle przełom października i listopada. Z tego co wiem, to zacznie się od występu na temat wspaniałego oceanicznego rejsu a na następnym wystąpi osoba, która zdobyła medal olimpijski.

Czasu jest mało. Chciałem Was jednak zaprosić do krótkich konsultacji. Gdzie powinny się odbywać takie spotkania w Warszawie? Jeśli nie przeoczyłem jakiejś tawerny, to jest do wyboru 7 miejsc, najbardziej przyjaznych żeglarzom. A zatem gdzie chciałbyś się spotykać?

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 paź 2013, o 14:30 

BTW

W ubiegłym roku byłem głównym organizatorem tych spotkań a w tym też będę starał się bardzo pomagać obecnemu organizatorowi. Zależy mi, aby były jak najlepiej zorganizowane, była dobra atmosfera i jak największa frekwencja ze wszystkich możliwych środowisk żeglarskich itd. Dlatego mam też do Was pytania dodatkowe:

* właścicielom tawern zależy zawsze, aby spotkania były w poniedziałki, bo jest wtedy martwy sezon. Dają wtedy chętnie też zniżki, są happy hours itd. Od złej biedy może to być też wtorek. Najważniejsza powinna być jednak wola żeglarzy i organizatora a nie właściciela. Zatem pytanie: czy wolicie poniedziałki czy wtorki?

* przed chwilą mam nadzieję zagłosowałaś/eś. Czym się kierowałeś? Co mogliby zrobić właściciele innych tawern, abyś zmienił zdanie? Dogodny dojazd (głównie z centrum)? Dobre jedzenie? Ogólny klimat żeglarski? Happy hours? Zniżki na hasło "Samoster" i/lub za patent (tak jak to jest w Starym Porcie w Krakowie bodajże we wtorki? Możliwość zapalenia ogniska? Dobra akustyka sali? Dopasowanie godzin koncertów szantowych, tak aby nie kolidowały z naszymi spotkaniami? Zasada: w poniedziałki do ostatniego gościa pracujemy? Co jeszcze? Jeszcze nie zapadła ostateczna decyzja. Można próbować negocjować z właścicielami. Na dzień dobry mamy zapewnienie, że w tym sezonie będzie nie gorzej niż w ubiegłym. Ale przecież może być lepiej!

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 paź 2013, o 10:32 

Temat poniedziałek czy wtorek poruszył środowisko żeglarskie. Natomiast nikogo oprócz mnie nie interesuje miejsce. Równie dobrze dla Was może to być Korsarz, Latający czy Przechyły. Spróbuję zatem pogadać z właścicielami Przechyłów. Może zaoferują dobre zniżki dla Samosteru?

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 paź 2013, o 11:54 

Podziękował : 93
Otrzymał podziękowań: 67
Uprawnienia żeglarskie: kj
Andrzej... jak będziesz integrował głosy z forum.zegluj.net i z sailforum?

Czy bierzesz pod uwagę, że głosy mogą się powtarzać... że mogą być części wspólne między dłasami na jednym i na drugim forum?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 paź 2013, o 11:25 

Kefas napisał(a):
Andrzej... jak będziesz integrował głosy z forum.zegluj.net i z sailforum?

Czy bierzesz pod uwagę, że głosy mogą się powtarzać... że mogą być części wspólne między dłasami na jednym i na drugim forum?

Nie będę nic integrował. Po prostu dam statystyki Organizatorowi z różnych grup i for.

pzdr,
Andrzej Kurowski

Odpowiedz z cytatem