Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 3 paź 2023, o 07:52




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 cze 2023, o 17:46 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 lut 2011, o 00:42
Posty: 13932
Lokalizacja: Przedmieścia Gdańska
Podziękował : 336
Otrzymał podziękowań: 2409
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
Witam

Przy okazji dzisiejszego dnia wiatromierz przestał nam pokazywać cyfrowo siłę wiatru:
Załącznik:
IMG_2808.JPG
IMG_2808.JPG [ 208.94 KiB | Przeglądane 1210 razy ]


Załącznik:
IMG_2809.JPG
IMG_2809.JPG [ 215.72 KiB | Przeglądane 1210 razy ]


Załącznik:
IMG_2810.JPG
IMG_2810.JPG [ 224.16 KiB | Przeglądane 1210 razy ]


Strzałka kierunek pokazuje, ale wyświetlacz siły wiatru już nie.

Ciekawostka natomiast jest, że - jak się kliknie w klawisz "disp." to siłę wiatru w B pokazuje - pokazuje także wartości maksymalne wiatru od ostatniego resetu a nie pokazuje wartości bieżących - może po latach padł bidula i tyle...

Spotkał się ktoś z takim przypadkiem?

Od razu powiem, że wszelkie przewody podłączeniowe sprawdziłem a złącza trysnąłem "Kontaktem", ale nie tu problem ... :sad:

Może ktoś ma do sprzedania taki wyświetlacz bo wszystko wskazuje na awarię wyświetlacza... :-(

Pzdr
Włodek

_________________
Pozdrawiam
Włodzimierz "Bury Kocur" Ring
S/y "Bury Kocur IV"
POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 cze 2023, o 11:18 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 11:31
Posty: 17172
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 2087
Otrzymał podziękowań: 3530
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
A powiedz Kocurku, czy tak jak na pierwszym zdjęciu, gdy przełączysz na z APP na TRUE (ale nie na MAX, tylko po prostu na TRUE to tez pokazuje zero?

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa



Za ten post autor Maar otrzymał podziękowanie od: Wojtek Bartoszyński
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 cze 2023, o 12:59 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 gru 2012, o 16:48
Posty: 4222
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował : 714
Otrzymał podziękowań: 1393
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
A możesz na jakimś innym wyświetlaczu albo chartplotterze, albo komputerze z programem nawigacyjnym wpiętym jakoś w sieć (NMEA0183/SeaTalk1 albo NMEA2000/SeaTalk NG) wyświetlić prędkość wiatru?

_________________

***********************************************
* Gdyby wszyscy byli bogaci nikt nie chciałby wiosłować *
***********************************************


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
[ Index Sitemap ]
Łódź motorowa | Frezowanie modeli 3D | Stocznia jachtowa | Nexo yachts | Łodzie wędkarskie Barti | Szkolenia żeglarskie i rejsy NATANGO
Olej do drewna | SAJ | Wypadki jachtów | Marek Tereszewski dookoła świata | Projektowanie graficzne


Wszystkie prawa zastrzeżone. Żaden fragment serwisu "forum.zegluj.net" ani jego archiwum
nie może być wykorzystany w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela forum.żegluj.net
Copyright © by forum.żegluj.net


Nasze forum wykorzystuje ciasteczka do przechowywania informacji o logowaniu. Ciasteczka umożliwiają automatyczne zalogowanie.
Jeżeli nie chcesz korzystać z cookies, wyłącz je w swojej przeglądarce.



POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL