Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 14 lis 2019, o 23:31




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 kwi 2019, o 09:41 

Dołączył(a): 5 paź 2012, o 15:48
Posty: 1932
Podziękował : 450
Otrzymał podziękowań: 385
Uprawnienia żeglarskie: sernik morski gotowany
Cześć.
Jestem u rodzinki. W domu hula wi-fi. Nasze telefony go łapią bez problemu. Jeszcze pół roku temu nie miałem też kłopotów na laptopach. Na dzień dzisiejszy kompy widzą sieć, (mają załączone automatyczne połączenie), łączą się i po kilkudziesięciu sekundach rozłączają. "Tutejszy" laptop działa bez problemu. Na tą chwilę problem mam rozwiązany tak:
1. Ściągam net przez wi-fi na mój telefon.
2. Z telefonu przez USB na mój komp.
3. Z mojego kompa przez wi-fi udostępniam na lapki dzieciaków. :evil:
Czyli jakoś sobie poradziłem, ale co mam nie tak, że z domowego wi-fi wywala nam laptopy. U mnie w domu też chodzą na wi-fi bez problemu.
Komputery z win 10, Lenovo i520, Lenovo i320

_________________
Miłego dnia :)
Pozdrawiam
Waldi


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 kwi 2019, o 10:08 

Dołączył(a): 16 lis 2010, o 16:17
Posty: 8246
Podziękował : 1061
Otrzymał podziękowań: 3281
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Win10 u mnie też ma jazdy z wifi. Czasem pomaga restart komputera.
U mnie nie daje dostępu do internetu przez wifi, jeżeli komp był uprzednio połączony z innym wifi. Czyli: w robocie się łączę, działam, usypiam kompa na koneic dnia. Przychodzę z uśpionym kompem do domu i łączę się z domowym wifi. Z siecią się łączy, ale jest wykrzyknik i nie ma dostępu do netu. Dopiero restart kompa pomaga, ale rano w robocie znowu restart konieczny.
To samo jeżeli chcę się przełączyć z jednej sieci na drugą w jednym miejscu. Reset kompa konieczny.
Win10 czasem tak ma chyba po prostu, może w zestawieniu z określonym sprzętem.



Za ten post autor plitkin otrzymał podziękowanie od: Waldi_L_N
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 kwi 2019, o 12:54 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 20 lip 2013, o 14:47
Posty: 1288
Podziękował : 828
Otrzymał podziękowań: 227
Uprawnienia żeglarskie: jkżb
lepsze wrogiem dobrego !


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 kwi 2019, o 16:57 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2010, o 11:32
Posty: 12605
Lokalizacja: Miasto 178 Mm na południe od Bornholmu
Podziękował : 1483
Otrzymał podziękowań: 1461
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
reed napisał(a):
lepsze wrogiem dobrego !


Ech... Ja mam starego lapka z Vistą i nie mam problemów z WiFi. :D

_________________
Fellowship 28 s/y Dulcinea
POL 17017
MMSI 261184030

Jestem "gorszego sortu" i "specjalnej troski" ...


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 kwi 2019, o 17:24 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2012, o 21:10
Posty: 67
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 71
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: mam
Jaki jest zasięg sieci? Problem na wszystkich komputerach?



Za ten post autor hoopak otrzymał podziękowanie od: Waldi_L_N
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 kwi 2019, o 20:00 

Dołączył(a): 5 paź 2012, o 15:48
Posty: 1932
Podziękował : 450
Otrzymał podziękowań: 385
Uprawnienia żeglarskie: sernik morski gotowany
Tak, ale tylko moich. Tutejszy działa

_________________
Miłego dnia :)
Pozdrawiam
Waldi


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 kwi 2019, o 07:32 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 kwi 2012, o 21:10
Posty: 67
Lokalizacja: Łódź
Podziękował : 71
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: mam
Jeszcze jedno pytanie - telefony normalnie działają podłączone do wifi? Nowe (które wcześniej nigdy nie były podłączone) też? Może jest jakieś filtrowanie na ruterze odpalone, niekoniecznie to musi być wina Twoich urządzeń.



Za ten post autor hoopak otrzymał podziękowanie od: Waldi_L_N
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 kwi 2019, o 13:40 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2011, o 16:40
Posty: 5848
Podziękował : 215
Otrzymał podziękowań: 696
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Jak już plitkin opisał to jest problem Win10. Jeżeli zmieniliśmy węzeł sieci potrzebny jest dodatkowy restart komputera. Czyli startujesz, czekasz aż windoza się podniesie i restartujesz. Z oczywistych powodów problem dotyczy głównie lapków :)



Za ten post autor Sąsiad otrzymał podziękowanie od: Waldi_L_N
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 kwi 2019, o 18:23 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2012, o 00:32
Posty: 2011
Lokalizacja: gdzie zawieje :-)
Podziękował : 408
Otrzymał podziękowań: 758
Uprawnienia żeglarskie: mam
A reset samej karty w lapku nie pomaga?

_________________
Seba

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein



Za ten post autor Seba otrzymał podziękowanie od: Waldi_L_N
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 18 kwi 2019, o 18:45 

Dołączył(a): 5 paź 2012, o 15:48
Posty: 1932
Podziękował : 450
Otrzymał podziękowań: 385
Uprawnienia żeglarskie: sernik morski gotowany
Resety w łapkach dzieci pomogły. W moim przedwczoraj spalił się procesor :evil:

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Ale Wszystkim dziękuję za chęć pomocy.

_________________
Miłego dnia :)
Pozdrawiam
Waldi


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 kwi 2019, o 08:41 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 4 paź 2011, o 16:40
Posty: 5848
Podziękował : 215
Otrzymał podziękowań: 696
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Seba napisał(a):
A reset samej karty w lapku nie pomaga?

Nie wiem, nie mam lokalnego admina :)


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 kwi 2019, o 10:53 

Dołączył(a): 16 lis 2010, o 16:17
Posty: 8246
Podziękował : 1061
Otrzymał podziękowań: 3281
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Seba napisał(a):
opisał to jest problem Win10. Jeżeli zmieniliśmy węzeł sieci potrzebny jest dodatkowy restart komputera. C


Nie.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 kwi 2019, o 12:06 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2012, o 00:32
Posty: 2011
Lokalizacja: gdzie zawieje :-)
Podziękował : 408
Otrzymał podziękowań: 758
Uprawnienia żeglarskie: mam
plitkin napisał(a):
Seba napisał(a):
opisał to jest problem Win10. Jeżeli zmieniliśmy węzeł sieci potrzebny jest dodatkowy restart komputera. C


Nie.

Oczywiście że nie, ja pisałem o karcie

_________________
Seba

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 kwi 2019, o 14:43 

Dołączył(a): 16 lis 2010, o 16:17
Posty: 8246
Podziękował : 1061
Otrzymał podziękowań: 3281
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Źle zacytowałem. Restart karty nie wystarcza. Tylko reset kompa.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 kwi 2019, o 17:01 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2012, o 00:32
Posty: 2011
Lokalizacja: gdzie zawieje :-)
Podziękował : 408
Otrzymał podziękowań: 758
Uprawnienia żeglarskie: mam
plitkin napisał(a):
Źle zacytowałem. Restart karty nie wystarcza. Tylko reset kompa.


Ja przy Win10 loguje się codziennie w 3, 4 sieciach WiFi, resetuje tylko kartę sieciową i działa bez problemu.

_________________
Seba

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 19 kwi 2019, o 19:21 

Dołączył(a): 16 lis 2010, o 16:17
Posty: 8246
Podziękował : 1061
Otrzymał podziękowań: 3281
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
U mnie nie wystarcza. Być może różny sprzęt ma inne konflikty.
Android, win7, winXP nie miały z tym problemu. Zabawne.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 sie 2019, o 21:15 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 wrz 2009, o 16:50
Posty: 6270
Lokalizacja: 17 E
Podziękował : 1302
Otrzymał podziękowań: 1523
Uprawnienia żeglarskie: sternik
Wi-Fi jest niezdrowe dla żywych organizmów.

_________________
Jeśli jest coś, gdzie nie ma nic, to tam jest wszystko.
Indiańskie


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 sie 2019, o 21:18 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 19 sty 2012, o 00:32
Posty: 2011
Lokalizacja: gdzie zawieje :-)
Podziękował : 408
Otrzymał podziękowań: 758
Uprawnienia żeglarskie: mam
Mir napisał(a):
Wi-Fi jest niezdrowe dla żywych organizmów.


Jak i za dużo alko

_________________
Seba

"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota; co do Wszechświata nie jestem całkiem pewien. Albert Einstein


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 sie 2019, o 07:49 

Dołączył(a): 1 gru 2014, o 07:53
Posty: 147
Podziękował : 31
Otrzymał podziękowań: 47
Uprawnienia żeglarskie: sternik
Mir napisał(a):
Wi-Fi jest niezdrowe dla żywych organizmów.


W ogóle życie jest bardzo niezdrowe gdyż powoduje śmierć.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
[ Index Sitemap ]
Senior | Stocznia jachtowa | Nexo yachts | Łodzie wędkarskie Barti | Projektowanie graficzne | Szkolenia żeglarskie i rejsy NATANGO
Olej do drewna | SAJ | Ośrodek Żeglarski AM | Setką przez Atlantyk | Opieka Senioralna | Kapiszonownik


Wszystkie prawa zastrzeżone. Żaden fragment serwisu "forum.zegluj.net" ani jego archiwum
nie może być wykorzystany w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela forum.żegluj.net
Copyright © by forum.żegluj.net


Nasze forum wykorzystuje ciasteczka do przechowywania informacji o logowaniu. Ciasteczka umożliwiają automatyczne zalogowanie.
Jeżeli nie chcesz korzystać z cookies, wyłącz je w swojej przeglądarce.



POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL