Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 9 sie 2022, o 16:01




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sty 2010, o 14:02 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Jeżeli wpisujesz poprawnie swoją nazwę użytkownika oraz hasło a jednak nie możesz się zalogować na forum, oznacza to, że swoją poprzednią wizytę złożyłeś (-łaś) w czasach gdy mieliśmy jeszcze poprzedni skrypt i w Twojej przeglądarce są zapisane nieaktualne dane.

To powyższe, to tytułem wprowadzenia było, a poniżej jest napisane jak rozwiązać problem :-)

Musisz usunąć z przeglądarki dane tymczasowe.

Jeżeli używasz przeglądarki Firefox, to:
  • wciśnij jednocześnie klawisze SHIFT+CTRL+Delete lub wybierz z menu "Narzędzia" opcję "Wyczyść historię przeglądania".
  • w okienku które akurat się pojawiło, w jego górnej części jest "Okres do wyczyszczenia:" - powinno być WSZYSTKO (jeżeli nie ma, to zmień).
  • poniżej zaznacz przynajmniej cztery pozycje:
    • ciasteczka
    • pamięć podręczna
    • aktywne zalogowania
    • ustawienia witryn
  • kliknij przycisk "Wyczyść teraz"
  • zamknij i ponownie uruchom Firefoxa
Powinno już być dobrze. Jeżeli zaznaczone zostały tylko te opcje o których tu piszę, to nie stracisz zapamiętanych haseł ani listy odwiedzonych witryn!

Jeżeli używasz przeglądarki Internet Explorer (wersja aktualna), to:
  • kliknij w menu Narzędzia -> Opcje internetowe
  • w okienku które się pojawi znajdź obszar "Historia przeglądania" i wciśnij przycisk "Usuń"
  • pojawi się kolejne okno w którym możesz kliknąć przycisk "Usuń wszystko" lub, żeby zachować swoje hasła usuń jedynie "Tymczasowe pliki internetowe" oraz "Pliki cookies".
  • zamknij i ponownie uruchom przeglądarkę

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 9 lut 2010, o 18:55 

Dołączył(a): 7 maja 2006, o 10:53
Posty: 391
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: Inland Skipper
Witam Marku. Zrobiłem wszystko, co potrzeba. Problem nie znika. Podejrzewam, że zniknie jak dostanę nowy, obiecany przez dzieci, na 60-tkę, komputer :?

_________________
Włodek Woźniak


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 mar 2010, o 20:15 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 kwi 2009, o 17:10
Posty: 13189
Podziękował : 9742
Otrzymał podziękowań: 2285
Uprawnienia żeglarskie: bez sensu
wlodwoz napisał(a):
Witam Marku.
.... na 60-tkę, komputer :?


I znów chcesz nową zabawkę?

ale poważnie: kilka już razy zdarzyło mi się,
że pisząc długo post ze zdjęciami; po naciśnięciu podglądu - wszystko jest jakby prawidłowo, ale po naciśnięciu wyślij: tracę wszystko co było napisane.
Nie ma tego ani w cofnij (Firefox) ani co gorsze także nie ma tego na forum.
już piszac do Fż ustawiam sobie obok minutnik na jajka, aby zwalać tekst do notopeda- bo tam nie zginie.
Czy nie można by zrobić czegoś w stylu corelowego safe, albo co kilka minut albo po przyciśnięciu odpowiedniego guzika?
czyli taki zapisz ale rozszeżony o obrazki
pozdrawiam MJS

_________________
"Łatwiej oszukać, niż przekonać, że nas oszukano" M.Twain
"Jeszcze nigdy tak wielu nie oddało tak wiele wolności, tak łatwo"
Dziś:Chwała obrońcom! ...a wolność poczeka?

Zapraszam na fejsa: "Dla tych co nie lubią szerokich ruf ;-)"
i "Marian Strzelecki"


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 mar 2010, o 11:19 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Marian, próbowałem na różne sposoby, ale nic podobnego do sytuacji opisanej przez Ciebie mi się nie zdarzyło.

Jedyne remedium, to wydłużenie "czasu sesji" w systemie - było 1500 a teraz jest 3600 sekund. Może to pomoże.

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 maja 2010, o 08:58 

Dołączył(a): 7 lis 2009, o 19:03
Posty: 558
Podziękował : 68
Otrzymał podziękowań: 38
Uprawnienia żeglarskie: sternik motorowodny
A ja mam nastepujący problem;
Wchodzę na stronę główną serwisu. Szukam szant. Klikam co by przesłuchać.
Cisza. Patrzę, - pisze zaloguj,- podane haslo i login, - klikam pamiętaj oraz zaloguj, -
........i otrzymuję odpowiedż, że logowanie się nie udało.
Znaczy - nic nie pisze ino nadal nie zalogowany.
Czy moze należy się z "innej " beczki logować?! - czy hasło i login z forum tam również obowiązuje?!
Andrzej P.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lut 2011, o 18:14 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, o 08:49
Posty: 4951
Lokalizacja: 50°1'N 22°3'E
Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
Jak to jest z tymi czasami sesji?
Ostatnio zauważyłem, że nawet po kilkunastu minutach wylogowuje mnie. Nic nie zmienia w tym temacie zaznaczenie czy też brak zaznaczenia pamiętaj mnie.
A może tak mi czas ucieka...?! :roll:
Faktem jest, że dawniej nie miałem takich problemów.

_________________
Słаwek vel Wąski
"Mаrynаrz powinien być chlujny i mrаwy..."


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lut 2011, o 18:19 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
A na jaki adres wchodzisz?
Zauważyłem, że problem jest gdy kliknie się na link zapodany przez użytkownika wchodzącego na adres zaczynający się do www lub forum.

Szczytem jest www.forum.zegluj.net :-)

Popatrz w adres, w przeglądarce - co tam masz wpisane teraz?

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lut 2011, o 18:21 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, o 08:49
Posty: 4951
Lokalizacja: 50°1'N 22°3'E
Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
Kod:
http://forum.zegluj.net/viewtopic.php?f=6&t=4303&view=unread&sid=bcdbcb0084c1e037c3f53481fd6af876#unread

Wielokrotnie podczas sesji klikam na baner u góry lub "strona główna" na dole i zawsze odsyła do forum.zegluj.net

_________________
Słаwek vel Wąski
"Mаrynаrz powinien być chlujny i mrаwy..."


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lut 2011, o 19:27 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 6 wrz 2009, o 23:52
Posty: 7
Podziękował : 1
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: nieokreślony
Sławek, to nie robi czy klikasz, czy nie na banner. On w kodzie ma tak, że sięga do strony głównej ale nie ingeruje w pełną nazwę domeny. W efekcie nawet www.forum.zegluj.net mu nie przeszkadzało :-)

Teraz zmieniłem - powinno być dobrze.
Dawajcie znać jeśli, któryś z wewnętrznych linków nie działałby prawidłowo.

Pozdrawiam
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lut 2011, o 19:33 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Sprawdziłem - linki w formacie takim jak w poście wyżej, czyli jakieś bezsensowne z www i forum na poczatku powodują wylogowywanie. Nie wiem jak to zmienić, podpytam, może się uda.

Jedynie co, to jako pocieszenie mogę napisać, że nie będą takowe linki powstawały - system wymusza* adres http://zegluj.net/forum_zeglarskie

[*] chyba! Jeśli ktoś, kto się logował po 1815 i w przeglądarce w pasku adresu (to tam na górze, gdzie się wpisuje adresy:-) widzi, że jest pomiędzy "http://" a "zegluj.net" jakieś słowo (www lub forum), to proszę o pilny kontakt.

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lut 2011, o 19:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, o 08:49
Posty: 4951
Lokalizacja: 50°1'N 22°3'E
Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
Przelogowałem się na
Kod:
http://zegluj.net/forum_zeglarskie

Zobaczymy jaki będzie effect.

Pasowałoby jeszcze poprawić odnośniki na stronie głównej zegluj.net

*****

A...
Jak otwarłem w nowej zakłądce zegluj.net, to mnie wylogowało w tej zakładce (zegluj.net/forum_zeglarskie).

_________________
Słаwek vel Wąski
"Mаrynаrz powinien być chlujny i mrаwy..."


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lut 2011, o 19:46 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
SlaWasII napisał(a):
Przelogowałem się na
Powinno samo Cię przelogować w momencie logowania :-) Znaczy się, gdy wpisze ktoś "forum.zegluj itd" i będzie się chciał zalogować, to po zalogowaniu trafi na "http://zegluj.net/foru...."

SlaWasII napisał(a):
Pasowałoby jeszcze poprawić odnośniki na stronie głównej zegluj.net
Które linki? Na głównej stronienie nie mają przedrostka! Oczyść cache!

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 lut 2011, o 20:03 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, o 08:49
Posty: 4951
Lokalizacja: 50°1'N 22°3'E
Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
Maar napisał(a):
Które linki?


*****

To raczej nie cache...


Załączniki:
forum_link.JPG
forum_link.JPG [ 57.23 KiB | Przeglądane 29775 razy ]

_________________
Słаwek vel Wąski
"Mаrynаrz powinien być chlujny i mrаwy..."
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 mar 2011, o 22:08 

Dołączył(a): 7 maja 2006, o 10:53
Posty: 391
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: Inland Skipper
Marku! To działa. Dzięki za rady! :D

_________________
Włodek Woźniak


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 kwi 2011, o 00:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 cze 2010, o 20:37
Posty: 12615
Lokalizacja: Port Rybnik
Podziękował : 1381
Otrzymał podziękowań: 1864
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Wczoraj mniej więcej o tym samym czasie miałem problem, pojawiał się komunikat ...

Cytuj:
Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.
Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.


Co mogło być powodem problemu ?

_________________
Wojciech1968 Port Rybnik
W życiu piękne są tylko chwile...


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 23 kwi 2011, o 03:39 

Dołączył(a): 1 kwi 2009, o 12:28
Posty: 204
Lokalizacja: Londyn / Warszawa
Podziękował : 12
Otrzymał podziękowań: 58
Uprawnienia żeglarskie: RYA Yachtmaster Offshore
Wczoraj o mniej więcej tej porze z tego co zauważyłem to administratorzy coś z serwerem navsim.pl robili... problem zniknął po kilku godzinach.

Serdecznie,
M.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 kwi 2011, o 10:11 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 cze 2010, o 20:37
Posty: 12615
Lokalizacja: Port Rybnik
Podziękował : 1381
Otrzymał podziękowań: 1864
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
W dniu dzisiejszym o godz. 0930 ponownie przy logowaniu na FŻ miałem komunikat...

Cytuj:
Połączenie zostało zresetowane

Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.


Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.


Co jest powodem tego problemu ?

_________________
Wojciech1968 Port Rybnik
W życiu piękne są tylko chwile...


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 kwi 2011, o 10:12 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Wojciech1968 napisał(a):
Co jest powodem tego problemu ?
Święta :-)

Jak widać już działa.

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 09:10 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 7 cze 2010, o 20:37
Posty: 12615
Lokalizacja: Port Rybnik
Podziękował : 1381
Otrzymał podziękowań: 1864
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
Świąt nie było, a jednak od późnowieczornych godzin do 0300 ( nadal ) nie mogłem wejść na FŻ . Co było powodem " awarii " ?
Komunikat informował...
Cytuj:
Połączenie zostało zresetowane

Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony.


Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
Jeśli ten komputer jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

_________________
Wojciech1968 Port Rybnik
W życiu piękne są tylko chwile...


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 10:22 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 17 mar 2011, o 14:45
Posty: 26
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Ja też wczoraj po południu nie miałem dostępu do forum. Już od paru dni DNS-servery T-Online, a wczoraj także Google (8.8.8.8 i 8.8.4.4) nie potrafiły "rozszyfrować" zegluj.net. To prawdopodobnie problemy z nameserverem jadmar (212.160.178.2) i administratorzy zegluj.net raczej na to nie mają wpływu.

Pozdrowienia - Zygmunt Świtała


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 30 cze 2011, o 14:13 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Był problem z DNSami generalny. W ciągu dnia padła TPSA, CDP i kilka innych, później (w sensie, że wieczorem) uruchomili, ale jakoś dziwnie wszystko działało a na koniec przestało :-(

Nie mam czasu teraz wnikać w powód zupełnie od nas niezależny - nad ranem wszystko wróciło do normy i niech się w tej normie utrzymuje :-)

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 wrz 2011, o 17:37 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2010, o 12:32
Posty: 13345
Lokalizacja: Miasto 178 Mm na południe od Bornholmu
Podziękował : 1812
Otrzymał podziękowań: 1842
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Marian Strzelecki napisał(a):
wlodwoz napisał(a):
Witam Marku.
.... na 60-tkę, komputer :?


I znów chcesz nową zabawkę?

ale poważnie: kilka już razy zdarzyło mi się,
że pisząc długo post ze zdjęciami; po naciśnięciu podglądu - wszystko jest jakby prawidłowo, ale po naciśnięciu wyślij: tracę wszystko co było napisane.
Nie ma tego ani w cofnij (Firefox) ani co gorsze także nie ma tego na forum.
już piszac do Fż ustawiam sobie obok minutnik na jajka, aby zwalać tekst do notopeda- bo tam nie zginie.
Czy nie można by zrobić czegoś w stylu corelowego safe, albo co kilka minut albo po przyciśnięciu odpowiedniego guzika?
czyli taki zapisz ale rozszeżony o obrazki
pozdrawiam MJS



Zdarza mi się to samo od jakiegoś czasu. I nie tylko ze zdjęciami, ale także sam tekst.... Staram się pamiętać o skopiowaniu wpisu zanim nacisnę "wyślij" , ale kilka razy wpis poleciał w "wirtualny niebyt". Wówczas komputer żądał , abym się zalogował, mimo, że byłem zalogowany podczas pisania :roll:

_________________
Konsul 37 "Don Kichot"
POL 0001WR
MMSI 261037650


Jestem "gorszego sortu" i "specjalnej troski" a także "chamską hołotą", "zdradziecką mordą" oraz "kanalią". Ostatnio także "popaprańcem"...


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 gru 2011, o 11:56 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 23 cze 2010, o 19:03
Posty: 4789
Podziękował : 650
Otrzymał podziękowań: 342
Uprawnienia żeglarskie: k.j., kpt.mt.
Też tak miałem. Wielu wątków nie chciało mi się już od początku wpisywać.

I po prostu po takiej porażce - pół godziny pisania i żadnego śladu - rezygnowałem z wątku. :-(

pzdr,
Andrzej Kurowski
http://strony.aster.pl/spelnij_marzenia


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 gru 2011, o 12:08 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 10 sie 2009, o 16:04
Posty: 14323
Lokalizacja: Stara Praga
Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5395
Kurczak napisał(a):
Staram się pamiętać o skopiowaniu wpisu zanim nacisnę "wyślij" , ale kilka razy wpis poleciał w "wirtualny niebyt".
Kuracent napisał(a):
I po prostu po takiej porażce - pół godziny pisania i żadnego śladu - rezygnowałem z wątku
Bo serwer po jakimś tam czasie braku reakcji - wylogowuje cię z systemu.
Daj mu znak, że jesteś ciągle żywy :D Wystarczy co pewien czas kliknąć "Podgląd".

_________________
Pozdrawiam
Janusz Zbierajewski



Za ten post autor Zbieraj otrzymał podziękowanie od: Kuracent
Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 gru 2011, o 12:08 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 cze 2009, o 08:49
Posty: 4951
Lokalizacja: 50°1'N 22°3'E
Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
Miałem tak kiedyś, gdy niestabilnie działało mi połączenie sieciowe - często zrywało połączenia.
W niektórych forach wystarczyło cofnąć, skopiować, odświeżyć połączenie i wkleić. W niektórych szło w kosmos. Wtedy zawsze praktykowałem kopiowanie długich postów do schowka (Ctrl+Insert lub Ctrl+C), przed kliknięciem w "Wyślij".

Dla piszących elaboraty polecam używanie Notatnika i po napisaniu kopiowanie (j.w.) i wklejanie (Shift+Insert lub Ctrl+V) do forum.

Dla dziadków palących fajkę, piszących dwoma palcami wskazującymi a mających niekompletne uzębienie, polecam używanie myszki lub stojaka na fajkę... :lol:

Dla trolli, polecam po napisaniu spama wciśnięcie następującej sekwencji klawiszy: Ctrl+A, a potem Shift+Delete. ;)

_________________
Słаwek vel Wąski
"Mаrynаrz powinien być chlujny i mrаwy..."


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 lut 2012, o 10:13 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 1 sie 2010, o 12:32
Posty: 13345
Lokalizacja: Miasto 178 Mm na południe od Bornholmu
Podziękował : 1812
Otrzymał podziękowań: 1842
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Też tak myślałem, ale widniałem dalej jako zalogowany. I żeby sie zalogowac ponownie musiałem się najpierw wylogować.....

_________________
Konsul 37 "Don Kichot"
POL 0001WR
MMSI 261037650


Jestem "gorszego sortu" i "specjalnej troski" a także "chamską hołotą", "zdradziecką mordą" oraz "kanalią". Ostatnio także "popaprańcem"...


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2013, o 13:47 

Dołączył(a): 21 sty 2013, o 09:00
Posty: 1
Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
wlodwoz_old napisał(a):
Jeżeli wpisujesz poprawnie swoją nazwę użytkownika oraz hasło a jednak nie możesz się zalogować na forum, oznacza to, że swoją poprzednią wizytę złożyłeś (-łaś) w czasach gdy mieliśmy jeszcze poprzedni skrypt i w Twojej przeglądarce są zapisane nieaktualne dane.

To powyższe, to tytułem wprowadzenia było, a poniżej jest napisane jak rozwiązać problem

Musisz usunąć z przeglądarki dane tymczasowe.

Jeżeli używasz przeglądarki Firefox, to:
wciśnij jednocześnie klawisze SHIFT+CTRL+Delete lub wybierz z menu "Narzędzia" opcję "Wyczyść historię przeglądania".
w okienku które akurat się pojawiło, w jego górnej części jest "Okres do wyczyszczenia:" - powinno być WSZYSTKO (jeżeli nie ma, to zmień).
poniżej zaznacz przynajmniej cztery pozycje:
ciasteczka
pamięć podręczna
aktywne zalogowania
ustawienia witryn
kliknij przycisk "Wyczyść teraz"
zamknij i ponownie uruchom Firefoxa
Powinno już być dobrze. Jeżeli zaznaczone zostały tylko te opcje o których tu piszę, to nie stracisz zapamiętanych haseł ani listy odwiedzonych witryn!

Jeżeli używasz przeglądarki Internet Explorer (wersja aktualna), to:
kliknij w menu Narzędzia -> Opcje internetowe
w okienku które się pojawi znajdź obszar "Historia przeglądania" i wciśnij przycisk "Usuń"
pojawi się kolejne okno w którym możesz kliknąć przycisk "Usuń wszystko" lub, żeby zachować swoje hasła usuń jedynie "Tymczasowe pliki internetowe" oraz "Pliki cookies".
zamknij i ponownie uruchom przeglądarkę


Zrobiłem wszystko według tej instrukcji i lipa.
Zarejestrowałem sie w 2006 roku jako kudlaty, lecz po jakimś czasie przestałem korzystać z forum. Następnie nie pamiętajac danych logowania założyłem nowy profil aż tu nagle całkiem niedawno logując sie automatycznie komputer zalogował mnie na ten najpierwszy profil. I tak sobie funkcjonowałem do czasu gdzy wszystko diabli wzięli.
Czyli: komputer nie rozpoznaje mnie już z automatu, jak chcę skorzystać z opcji przypomnij hasło to twierdzi ze podany adres email nie istnieje w systemie. Natomiast zarejestrować się na niego nie pozwala bo... zajęty.
Uzywam przegladarki chrome
Co robić?


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2013, o 15:23 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Skontaktować się na PW podając adres mailowy i stary login.

Jeżeli będzie się ta para danych zgadzała (adres mailowy "mniej więcej", rozumiemy, że przez lata zmienić się mogło konto pocztowe) to:
- możemy zmienić "stary" adres i wpisać nowy aktualny i wtedy sobie wysłać żądanie zmiany hasła. W tej sytuacji prosimy o podanie nowego adresu.
- poprosić, żeby moderator zmienił hasło. Prosimy o podanie propozycji hasła, bo jeśli Olek ma wymyślić nowe - to jak znam życie i Olka - będzie ono miało 256 znaków długości, zawierało litery duże i małe, znaki specjalne oraz cyfry arabskie a nawet cyfry rzymskie :-)

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 26 sty 2013, o 15:52 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 21 kwi 2006, o 12:31
Posty: 16860
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował : 1897
Otrzymał podziękowań: 3359
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Offtopa do śmietnika wywaliłem.

_________________
Pozdrawiam,
Marek Grzywa


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 lut 2013, o 01:23 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 8 mar 2012, o 09:33
Posty: 1894
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował : 150
Otrzymał podziękowań: 279
Uprawnienia żeglarskie: wszystkie potrzebne
Ciągle mnie wylogowuje od trzech dni.


Góra
 Zobacz profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
[ Index Sitemap ]
Frezowanie modeli 3D | Stocznia jachtowa | Nexo yachts | Łodzie wędkarskie Barti | Szkolenia żeglarskie i rejsy NATANGO
Olej do drewna | SAJ | Wypadki jachtów | Marek Tereszewski dookoła świata | Projektowanie graficzne


Wszystkie prawa zastrzeżone. Żaden fragment serwisu "forum.zegluj.net" ani jego archiwum
nie może być wykorzystany w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela forum.żegluj.net
Copyright © by forum.żegluj.net


Nasze forum wykorzystuje ciasteczka do przechowywania informacji o logowaniu. Ciasteczka umożliwiają automatyczne zalogowanie.
Jeżeli nie chcesz korzystać z cookies, wyłącz je w swojej przeglądarce.



POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL