Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 17 lip 2025, o 15:32

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sty 2012, o 22:53 

Podziękował : 2
Otrzymał podziękowań: 2
Uprawnienia żeglarskie: czy zaiste są potrzebne do żeglowania?
Catz napisał(a):
euroberg napisał(a):
Czy urealniam problem?

Owszem! I bardzo dobrze!
Tyle, ze na ten problem nie ma uniwersalnej kuracentyzacji w typie "osobny dzial".
Ale dyskutowac jest o czym i oby takich jak ty bylo wiecej.
Catz Sensybilizujacy

Cóż, nie mam nic przeciwko aby być wspołsensybilizatorem tego wątku (bravo Catz!)
Oczywiście "osobny dział" nie jest (byc mo(rz)że :-)) najlepszym pomysłem ale idea Kuracenta (choć nie przemawia do mnie) jest godna zapamiętania z powodu jego dobrych intencji.

Pozdrawiam
Ro

Zbieraj napisał(a):
euroberg napisał(a):
A co to jest deklinacja? :-) (nowy jestem przecież)...
Tu masz wyjaśnienie. Nawet rozszerzone :lol:
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Deklinacja#

Dziękuję Kapitanie!!!
Najbardziej zrobiło na mnie wrażenie:

Wygryźnik – kto? kogo? dlaczego?
Łapownik – kto? komu? ile?
Przypierdolnik – komu? w co?
Przypierdolnik materialny – komu? w co? za ile?
Opierdolnik - kogo? za co?
Podpierdolnik – komu? gdzie? ile?

To urocze... notabene (nota bene) adekwatnie do wątku... :-)
Już teraz wszystko... wiem :-)

pozdrawiam
Ro

Ostatnio edytowano 24 sty 2012, o 23:03 przez euroberg, łącznie edytowano 1 raz

Za ten post autor euroberg otrzymał podziękowanie od: Węzełek
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 sty 2012, o 23:02 

Podziękował : 442
Otrzymał podziękowań: 28
Uprawnienia żeglarskie: ż.j.
Mi Andrzeja, tzn. Kuracenta jest żal. Widać, że chłop ma szczere, dobre serce, a Wy go tak traktujecie. Powiem szczerze, że czytać się czasami tego nie chce. Niektóre posty wręcz poniżej pasa. Kuracent albo jest niesamowicie cierpliwy, albo cierpi w milczeniu.
Wstyd się przyznać, ale ja też gdzieś mu dołożyłam na tym forum, i nie jest mi z tym dobrze :-(

PS. Pewnie zaraz usłyszę,,....o naiwna Aniu......" No coż, mówi się trudno i ,żyje się dalej

PS 2. Wracając do patentów, proszę odpowiedzcie mi na pytanie. Jak wypożyczyć jacht w Polsce ,bez patentu?. Pyta, może nie nowa, ale zielona, i naiwna.

Za ten post autor Węzełek otrzymał podziękowania - 2: Colonel, euroberg
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 sty 2012, o 23:06 

Podziękował : 1335
Otrzymał podziękowań: 2622
Uprawnienia żeglarskie: wszelakie : )
euroberg napisał(a):
nie jest (byc mo(rz)że ) najlepszym pomysłem ale idea Kuracenta (choć nie przemawia do mnie) jest godna zapamiętania z powodu jego dobrych intencji.

Nawet wsrod jego najgoretszych krytykow rozroznia sie jego szalone pomysly od intencji i nawet uznaje sie coraz powszechniej, ze czasami wynikaja z nich rzeczy ciekawe. ( vide rozne watki i chyba nawet ten? )
Catz Bardziej Podzegacz, niz wspolsensybilizator ;)

Węzełek napisał(a):
Kuracent albo jest niesamowicie cierpliwy, albo cierpi w milczeniu.

Albo mu to nie szkodzi, albo nie cierpi, albo jest masochista i lubi, albo robi swoje i ma to w nosie - pozwol mu na to, co sam sobie wybiera, bo na wspolczuciu akurat raczej na pewno mu nie zalezy i slusznie!
Catz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 sty 2012, o 23:15 

Podziękował : 81
Otrzymał podziękowań: 15
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Sąsiad napisał(a):
Mam pytanie do wszystkich - czy ktoś (oprócz Kuracenta) ma znajomego użyszkodnika forum

Ja chyba nie znam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 sty 2012, o 23:22 

Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5397
euroberg napisał(a):
Już teraz wszystko... wiem
No widzisz? Mądrej głowie.... :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 sty 2012, o 23:24 

Catz napisał(a):
euroberg napisał(a):
nie jest (byc mo(rz)że ) najlepszym pomysłem ale idea Kuracenta (choć nie przemawia do mnie) jest godna zapamiętania z powodu jego dobrych intencji.

Nawet wsrod jego najgoretszych krytykow rozroznia sie jego szalone pomysly od intencji i nawet uznaje sie coraz powszechniej, ze czasami wynikaja z nich rzeczy ciekawe. ( vide rozne watki i chyba nawet ten? )
Catz Bardziej Podzegacz, niz wspolsensybilizator ;)

Tak też uważam (ślędzę wątki na tym forum incognito od kilku miesięcy:-))
Jeden z wątków Kuracenta (ten o kuchni i jego nieporadności w gotowaniu) dodałem do ulubionych (pozdrawiam Andrzeju :-)).
Uważam, że dużo świeżości wnosi dla dla tego forum.

qrcze... chyba jestem jego fanem :-)

Pozdrawiam
Ro

Zbieraj napisał(a):
euroberg napisał(a):
Już teraz wszystko... wiem
No widzisz? Mądrej głowie.... :lol: :lol: :lol:

i łysej, Tak mam choć nie widać :-)
Dzięki Kapitanie (zlośliwiec ;-))

pozdrawiam
Ro

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 sty 2012, o 23:33 

peppino napisał(a):
Sąsiad napisał(a):
Mam pytanie do wszystkich - czy ktoś (oprócz Kuracenta) ma znajomego użyszkodnika forum
Ja chyba nie znam

Czy odpowiedz musi byc szczera? ;)
Tu sie wyzywa niektorym za osobistosc i klika "dzieki" za cenna odpowiedz w innym watku tego samego dnia...
Antypatie i sympatie byc chyba musza i chyba nie ma sensu ich ukrywania.
Sensu robienia z tego wielkich problemow tez nie widze....
Catz

Za ten post autor Catz otrzymał podziękowanie od: Maar
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 sty 2012, o 23:46 

Węzełek napisał(a):
PS 2. Wracając do patentów, proszę odpowiedzcie mi na pytanie. Jak wypożyczyć jacht w Polsce ,bez patentu?. Pyta, może nie nowa, ale zielona, i naiwna.

Idź w zaparte.... :-)
1. Zapomniałam (trzymając banknot o nominale 100 lub 200 zl w dłoniach)
2. Brat zaraz dostarczy (jw)
3. Miałam wywrotkę na Volvo Racing i wszystko sie utopiło (jw)
4. Przeciez pokazywałam Pana koledze! (wspólnikowi)... (patent koledzy, patent :-))
itd...
a tak naprawdę to można do (7,5 m?)... tu niech się wypowiedzą koledzy bardziej doświadczeni (jako nowy nie chcę robić z siebie pośmiewiska :-))

Pozdrawiam

Ro

Ostatnio edytowano 24 sty 2012, o 23:58 przez euroberg, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 24 sty 2012, o 23:55 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Węzełek napisał(a):
Skoro nie nowa, to chyba wie, że takich pytań nie zadaje się w wątku o "pluralizmie" a już pod żadnym pozorem w dziale "Sprawy naszego forum". Wie?! :-)

Węzełek napisał(a):
Widać, że chłop ma szczere, dobre serce, a Wy go tak traktujecie. Powiem szczerze, że czytać się czasami tego nie chce.
Całkiem serio pisząc, też mi czasami (podkreślam: czasami) jest mi głupio, gdy ktoś pisze tylko i wyłącznie po to, żeby obrazić Jędrusia.
A to, że on ma dobre serce... między innymi dziś po spiczu o tym rozmawialiśmy :-) Się na ten przykład dowiedziałem, że kiedyś Jędruś zauważył leżące w szafce luzem zupki typu "goracy kubek". Popatrzył, pomyślał i żeby ułatwić życie reszcie załogi, która w nocy traci czas, gdy grzebie w poszukiwaniu smakowitych smakowitości - ułożył zupki według alfabetu :-) :-) :-) Bo Jędruś taki jest, o! :-)

Kuracent napisał(a):
To czy mogę np. zadać pytanie: jaką maksymalną deklinację widzieliście na akwenach, gdzie docierają jachty żaglowe? Czy też od razu uznany zostanę za głupiego?
Jeśli zadasz takie pytanie w dziale "Sprawy naszego forum" to... patrz początek tego posta.
BTW czy nie byłeś na stronie OpenCPN? Tam przecież jest darmowa mapka przedstawiająca wartość deklinacji na naszym łez padole.
Zassij, rozpakuj i wyświetl kap'a w CPN'ie.
Link znajdziesz w wątku, który założysz w odpowiednim dziale :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 00:36 

Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 36
Uprawnienia żeglarskie: Żeglarz
Andrzeju, ja mam inne pytanie. Czy jak jesteście na przykład w knajpie, to czy Twoi znajomi sami zabierają głos w dyskusjach, czy też namawiają się szeptem, by potem na karteczce podsunąć Ci tematy do dyskusji?
Czy zamawiasz dla nich kolejne drinki, nie narażając ich na krzywe uśmieszki barmanów, prosisz do tańca nieznajomych, biorąc na siebie ryzyko kąśliwych uwag?

Nawet gdyby zrealizowano Twój pomysł z przedszkolem dla forumowiczów, czy nie przyszło Ci do głowy, że za jakiś czas będziesz ich musiał reprezentować ponownie, bo będą się tam wstydzili pisać?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 08:16 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Moniia napisał(a):
A jeden z wcześniejszych - Andrzej (Colonel) - naprawdę da się pomylić???

A bo to Ciebie kto wie?:D

Węzełek napisał(a):
ale ja też gdzieś mu dołożyłam na tym forum, i nie jest mi z tym dobrze

Ja też to czynię i nie mam z tym problemu. Nie robię tego z wrogim nastawieniem tylko na wesoło i mam nadzieję, że Andrzej (Moniu: Kuracent) to wie. Węzełkowi klkinąłem za empatię. Natomiast Andrzej (Moniu: Kuracent) niestety potrafi pomieszać realne problemy z calkiem wydumanymi i to powoduje, że jest odbierany tak jak jest.
Tytułowy problem "złego samopoczucia debiutantów" istnieje realnie. Nieważne, czy słusznie, czy nie, jakaś część z nich SUBIEKTYWNIE czuje sie źle traktowana. To nie jest specyfika naszego forum, to jest cecha całego netu. Czy jest na to sposób?
Po pierwsze nauczyć się z tym żyć. Po drugie stosować punkt drugi "nibyankiety" powyżej.
Starać się stosować.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 08:40 

Podziękował : 1364
Otrzymał podziękowań: 1257
Uprawnienia żeglarskie: sternik mieliźniany
Wygląda to trochę na zjawisko "FALI" na forum żeglarskim. :D

"Bałtyk nocą skłania do przemyśleń.Ciemno i tylko woda dookoła.Czasem jakieś światełko w oddali, które szybko znika.Szum wiatru w olinowaniu i bulgot wody od dzioba jachtu." cytat z drugiego tomu " Przygód na Morzu"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 08:46 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
plitkin napisał(a):
Co do deklinacji - nigdy nie byłem na akwenie na którym występuje jakaś nadzwyczajna deklinacja. Najwyżej kilka stopni.

Popływaj na półkuli południowej

Micubiszi napisał(a):
Wygląda to trochę na zjawisko "FALI" na forum żeglarskim. :D

I to zjawisko tu występuje. Niestety :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 09:32 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Colonel napisał(a):
Tytułowy problem "złego samopoczucia debiutantów" istnieje realnie. Nieważne, czy słusznie, czy nie, jakaś część z nich SUBIEKTYWNIE czuje sie źle traktowana. To nie jest specyfika naszego forum, to jest cecha całego netu.

Tylko netu? Ja bym powiedział, że dotyczy to całego życia...

Za ten post autor Jurmak otrzymał podziękowania - 2: Moniia, robhosailor
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 10:47 

Podziękował : 235
Otrzymał podziękowań: 118
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Przywaliłem łbem w jakieś szkło pancerne :roll: O co tutaj chodzi, dlaczego ci z drugiej strony się ze mnie śmieją?

Ps.
A ci nowi za tym szkłem, to jak długo tam będą? A jak już stamtąd wyjdą, to jak będą mogli wrócić do swoich wątków? Też będą walić łbem w to szkło pancerne? :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 11:32 

Podziękował : 140
Otrzymał podziękowań: 84
Marek napisał(a):
ułożył zupki według alfabetu :-) :-) :-) Bo Jędruś taki jest, o! :-)
O! To jest dobry temat do merytorycznej dyskusji!

-- Andrzej, jaki algorytm sortowania stosowałeś?
-- ile zupek było Starych a ile Nowych (tzn. z napisem "NOWOŚĆ")?
-- czy ktoś te Nowe Zupki reprezentował?
-- jeśli była to Pomidorowa, to czy możliwa jest dalsza optymalizacja?
-- czy Kostka Rosołowa jest na Ka czy na eR i czy w ogóle jest zupką sokoro jest kostką?

Tyle pytań, tyle wątpliwości... :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 12:54 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Węzełek napisał(a):
PS 2. Wracając do patentów, proszę odpowiedzcie mi na pytanie. Jak wypożyczyć jacht w Polsce, bez patentu?. Pyta, może nie nowa, ale zielona, i naiwna.

Metoda 1
Poszukaj wśród znajomych (albo znajdź nowych) osoby, która dysponuje jachcikiem poniżej 7.5m, popływa z Tobą jakiś parę godzin czy weekend - i zaufa Twoim umiejętnościom na tyle, że odda w umówionym terminie jachcik na dłużej (za jakąś kasę czy bez - wasza sprawa). Wypada się dżentelmeńsko umówić co robicie, jeżeli zdarzy się jakieś "kuku"... trza wiedzieć czy łódka jest ubezpieczona czy nie, jak z naprawą ew. szkód, pokryciem ew. franszyzy, etc...
Hint1 - Jeżeli znajomy oceni, że nie dajesz sobie rady z normalnym żeglowaniem - to nie naginaj, nie pytaj i cudzej łódki na siłę nie pożyczaj - tylko najpierw się naucz żeglować...

Metoda 2
Skontaktuj się bezpośrednio z wypożyczaniami jachtów, tam gdzie chciałabyś jachcik wypożyczyć. Wspomnij szczerze w rozmowie, że nie masz "patentu" ale dajesz sobie radę z żeglowaniem. I spytaj, czy Ci wypożyczą łódkę (oczywiście poniżej 7.5m długości) i na jakich warunkach.
Hint1 - Jeżeli wiesz, że nie dajesz sobie rady z normalnym żeglowaniem - to nie dzwoń, nie pytaj i nie wypożyczaj - tylko najpierw się naucz żeglować...
Hint2 - Wypożyczający może zażyczyć sobie krótkiej jazdy testowej z Tobą, może żądać wyższej kaucji, zmienić cenę, zrezygnować z sezonowych czy marketingowych zniżek, etc... Albo może stwierdzić, że w zasadzie mu przykro, lecz warunki zawartej przezeń umowy ubezpieczeniowej nie pozwalają mu na wypożyczenie jachciku osobie bez "patentu" . Ba - może nawet udawać, że nic nie wie o tym, iż od kilku lat można w Polsce żeglować bez patentu jachcikami do 7.5m długości. Takie jego prawo...

Metoda 3
Wybierz tam gdzie chcesz jachcik poniżej 7.5m długości i przejrzyj proponowaną umowę wypożyczenia (albo użyczenia, whatever...), którą zaraz po wstępnej deklaracji co do terminu i jednostki dostaniesz pocztą lub mailem (bywa, że ten etap załatwia jakiś boot). AFAIK wypożyczający często nie żądają w ogóle w umowie by osoba zawierająca umowę deklarowała posiadanie patentu. Ba - często z umowy nie wynika, że osoba która zawiera umowę powinna osobiście prowadzić jacht. Najczęściej znajduje się wtedy w umowie formułka, mówiącą o tym, że jacht ma prowadzić osoba posiadająca uprawnienia zgodne z wymaganiami prawa. I tyle.
Hint1 -Jeżeli nie dajesz sobie rady z normalnym żeglowaniem to w takiej sytuacji też nie wypożyczaj tylko najpierw się naucz.
Hint2 - Jeżeli zrobisz jakieś duże "kuku" i okaże się, że umowa ubezpieczeniowa właściciela łódki zawiera wymaganie posiadania "patentu", to mimo że do prowadzenia łódki formalnie nie jest on potrzebny - jest kłopot. Oczywiście to kłopot właściciela, niemniej pewnie będzie Ci bardzo łyso z tego powodu... będzie, prawda?
Dlatego polecałbym raczej metodę pierwszą lub drugą.

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 13:42 

Podziękował : 3582
Otrzymał podziękowań: 2362
Uprawnienia żeglarskie: Sternik morski (no wymieniłam w końcu..)
Jurmak napisał(a):

Tylko netu? Ja bym powiedział, że dotyczy to całego życia...

O właśnie Jurku, z ust mi wyjąłeś... Może to co napisałam nie było jakoś bardzo "współczujące" dla nowych - ale nikt nie mówi że życie jest łatwe. I nie za bardzo widzę powody do roztaczania szczególnej opieki nad nowymi.

Przypomina mi się zaraz to co widzę na codzień, dziecko lat 14 wożone wszędzie przez rodziców - "bo przecież sam nie pojedzie?? Coś mu się stanie i co?" I niestety, w naszych społeczeństwach prawo skręca w taką stronę, że rzeczywiście strach się bać puścić takie dziecko same... bo jak mu się coś stanie (nieważne, że z własnej głupoty i całkowicie wbrew naszym poleceniom, nieważne że wg tego samego prawa o niektórych rzeczach samo decyduje...) - to będziemy oddychać z ulgą, jak tylko skończy się na kuratorze. Dla nas, jako nieodpowiedzialnych rodziców... :evil:

A potem takie dzieci dorastają i boją się spytać o prostą rzecz, bo zostaną zmieszane z błotem* i wyśmiane** :roll:

*znaczy, ktoś uprzejmie poprosi o stosowanie powszechnie przyjętych norm językowych, bo nie rozumie co czyta...
**bo ktoś bardziej kąśliwie poprosi o sprecyzowanie, którego kontynentu/morza/roku (niepotrzebne skreślić) pytanie dotyczy...

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Za ten post autor Moniia otrzymał podziękowania - 2: JoEve, kamiljazz
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 14:02 

Podziękował : 42
Otrzymał podziękowań: 30
Uprawnienia żeglarskie: może się nie zabiję ;)
I tu jestem jak najbardziej za tym co pisze Moniia.
Każdy kiedyś zaczynał i jakoś lody przełamywał. "Potrzeba matką wynalazków" więc jak potrzebujesz się odnaleźć w takiej czy innej społeczności wynajdujesz w sobie śmiałość żeby pytać, a jak ktoś coś "dziwnego" powie to się raczej nie obrażasz, albo nie powinieneś - bo istnieje w psychologii zjawisko odporności psychicznej na stres.

Moniia napisał(a):
A potem takie dzieci dorastają i boją się spytać o prostą rzecz, bo zostaną zmieszane z błotem* i wyśmiane** :roll:

Te dzieci będąc dorosłymi będą się bały wszystkiego, a jak spotka je coś "złego", jakiekolwiek niepowodzenie życiowe, to sobie z nim nie radzą i ginął ... w jakikolwiek sposób.

Także kochani nowicjusze, nie bójcie się, piszcie, a jak się boicie pisać publicznie, zawsze możecie kogoś wyczaić na forum i zapytać prywatnie :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 14:19 

Podziękował : 69
Otrzymał podziękowań: 43
Uprawnienia żeglarskie: pasażerka
Cape napisał(a):
Micubiszi napisał(a):
Wygląda to trochę na zjawisko "FALI" na forum żeglarskim.

I to zjawisko tu występuje. Niestety

Ojtam, ojtam. Moim zdaniem, jeśli wogóle jest, to jest to tylko lekkie "zafalowanie". Taki psik zimnej wody na czuprynkę, jak z wielkanocnego, plastikowego jajka. :D
JoEve napisał(a):
Także kochani nowicjusze, nie bójcie się, piszcie, a jak się boicie pisać publicznie, zawsze możecie kogoś wyczaić na forum i zapytać prywatnie

Bardzo popieram !

"Najczęściej, nie tyle trzeba zmieniać samą sytuację, ile sposób jej doświadczania" Sensei Sunya

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 14:32 

Podziękował : 4527
Otrzymał podziękowań: 4279
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
Wyśta, qrde, prawdziwą falę w życiu widzieli i teraz chrzanita, aż w oczy szczypie...
Załącznik:
Robert w wojsku1.jpg
Robert w wojsku1.jpg [ 138.68 KiB | Przeglądane 6229 razy ]

Psiiiik kociska parszywe!!! :evil:

;) :lol: :lol: :lol:

Za ten post autor robhosailor otrzymał podziękowanie od: LukasJ
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 14:38 

robhosailor napisał(a):
Wyśta, qrde, prawdziwą falę w życiu widzieli i teraz chrzanita, aż w oczy szczypie...

No siem nam tu kocórstwo rozplenia :lol: :lol:
Poprawić pas i wypad stąd z prędkością światła na wysokości lamperii!!! :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 14:43 

elektryczny napisał(a):
No siem nam tu kocórstwo rozplenia :lol: :lol:
Poprawić pas i wypad stąd z prędkością światła na wysokości lamperii!!! :lol: :lol: :lol:

O to chodzi! Albo szczoteczką do zębów schody pod górę zamiatać i zameldować na szafkach ile starym zostało!!! :evil:

:lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 16:06 

robhosailor napisał(a):
Psiiiik kociska parszywe!!!

elektryczny napisał(a):
No siem nam tu kocórstwo rozplenia
Poprawić pas i wypad stąd z prędkością światła na wysokości lamperii!!!

Nie wiem, co na to Bury ( chociaz sie domyslam... ), ale na mnie nie liczcie. :D
Catz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 16:32 

Catz napisał(a):
Nie wiem, co na to Bury ( chociaz sie domyslam... )

Starego nie ruszy! :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 17:02 

robhosailor napisał(a):
Starego nie ruszy!

Jak wyżej :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 18:05 

Podziękował : 25
Otrzymał podziękowań: 4
Uprawnienia żeglarskie: Nieważne czy mam. Ważne że żegluję.
Falo wysoka! Straszny Kocur Berni_bn prosi o pozostanie na forum.
Starym zostało? .......MAŁO!!!!!!!!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 18:18 

Berni_bn napisał(a):
Falo wysoka! Straszny Kocur Berni_bn prosi o pozostanie na forum.
Starym zostało? .......MAŁO!!!!!!!!!

Spocznij - możecie zostać!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 19:36 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Kuracent doceń, nie napisałem ani jednego złośliwego zdania :D gryzłem się po palcach, ale nie napisałem :D

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 25 sty 2012, o 21:52 

skipbulba napisał(a):
Kuracent doceń, nie napisałem ani jednego złośliwego zdania gryzłem się po palcach, ale nie napisałem

Masz dar Skipbulba... wyrafinowana złosliwość szczelnie opatulona sugestią przekazania wdzięczności od autora wątku... no no... :-)
No i te palce... pogryzione :-)... Jak teraz sterować? :lol:

Pozdrawiam

Ro

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona