Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 21 cze 2025, o 08:30

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, o 17:03 
To się nazywa wkładanie w czyjeś usta słów, których nie wypowiedział. Jasno napisał, że niektórzy wolą to, a niektórzy to i obojgu trzeba współczuć. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Zresztą co ja ci będę tłumaczył, wiesz lepiej. A ja dalej sobie będę z Ciebie :censored: robił :grin:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, o 17:49 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
z logiką masz kolego problem,

Sa tacy co lubia koromysla... sa tacy co wola owce od kobiet...

skoro nie zastosował łącznika, ani przecinka, sam chce aby czytający dokonał interpretacji tego co napisane. w mojej ocenie jest to alternatywa rozłączna, albo lubisz koromysła albo owce...
a Ty Haziaj wyjdź wreszcie z piaskownicy, bo po pierwsze mój post był skierowany do vv i był typową zaczepką w jego stylu, po drugie zachowujesz się jak małe dziecko, które myśli, że jak głośniej krzyczy to ma rację.

dużo zdrowia.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, o 17:54 
Rzadko ustępuję, ale niech Ci będzie, moja strata. Wyjątki trzeba robić. Wykładów z polskiego nie potrzebuję, bo widzę co czytam. Zaczepiaj sobie dalej vv3k70r, a i tak z nim nie masz szans.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, o 18:11 

kolego logika to inna dziedzina nauki, jednak nie masz o tym pojęcia.

Widzisz ja z vv nie konkuruje wiec Twoja opinia o szansach nie ma znaczenia, nie wszyscy są dziećmi w piaskownicy!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 29 maja 2009, o 18:40 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Uprawnienia żeglarskie: sternik jachtowy
:spam: :offtopic: i teraz widać dlaczego tak małe grono osób udziela się w dyskusjach na tym forum...

A ja nie lubię "koromyseł" (choć i to pojęcie nie jest jasno zdefiniowane) tylko wtedy jeżeli są one za duże na dany akwen. IMO jacht wielkości >9 metrów na Mazurach nie jest niczym złym - krzywdy nie robi (o ile w kogoś nie wjedzie), ale nie chciałbym nim pływać po kwietniu i przed październikiem, bo niezawiele bym się nacieszył tym żeglowaniem. Jeżeli ktoś płynie na 2 rodzinki z dziećmi to jest mu może i fajnie i wygodnie - czarteruje i ma... Jeżeli chodzi o akweny morskie to nie wiem co tam nazwać koromysłem można... Roztocze, Fazisi, czy może Mirabella V? Ale wiem jedno że i tak te wszystkie koromysła mają obsadzone czartery, więc zainteresowanie nimi jest. A nikt do pływania nie zmusza :smile: Można sobie kupić też Orionka jak Tomek J. i sobie nim pływać do woli ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 31 maja 2009, o 22:29 

Otrzymał podziękowań: 0
Jakbym chcial napisac ze ktos lubi ALBO to ALBO tamto to bym napisal. Pisac jeszcze troche umiem.
Zasadniczo z tymi owcami mozna poprobowac, widzialem takie dmuchane imprezowe z sexszopy. Cos w tym musi widac byc :)
Zreszta na matke mojego syna tez wolam "owca".
Zawsze to jakas odmiana by byla :piwko: po syrenach :D

Moze czas opracowac jakis wzor na zanuzenie i dlugosc jednostki wzgledem glebokosci i powierzchni akwenu?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2009, o 11:29 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
carlo napisał(a):
Po raz kolejny przychylam się do wniosku Mariusza!

Czyżby w międzyczasie ktoś (Mariusz?) wciągnął Cię na członka "Samos...ądu" w którym jak to sam swego czasu ująłeś, panuje taka "komuna"?

:twisted: :twisted: :twisted:
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2009, o 11:59 

nie Tomku! Nikt mnie do niczego nie wciągnął, choć uznaje towarzystwo Mariusza, jako dobre. A lubię się obracać w dobrym towarzystwie.

Nie oczekuje, że ktoś będzie wypraszał Haziaja z forum, a jedynie że człowiek który permanentnie w dyskusji nie panuje nad nerwami i pisze więcej off-top niż ad meritum, nie będzie stróżem porządku. TO trochę tak jak by chuliganów stadionowych zatrudnić do ochrony stadionów. Chuliganem może sobie każdy być nawet czasami sympatycznym, ale niech nie będzie stróżem porządku!

Ale Ty masz Tomku do nich żalu w sobie! Przy każdej okazji to okazujesz!

Pozdrawiam i życzę Ci abyś znalazł miejsce (stowarzyszenie?) dla siebie. Może trochę Ci przejdzie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2009, o 12:11 

Otrzymał podziękowań: 7
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz lodowy
Konrad.Śwd napisał(a):
choć i to pojęcie nie jest jasno zdefiniowane)

Dlaczego nie zdefiniowane?

Koromysło, to każdy jacht większy od tego na którym aktualnie pływam.
Dlaczego nie lubię koromyseł? Bo mnie na nie nie stać.

Coś pominąłem? Aha,jachty żeglują rewelacyjnie,a koromysła, nie.Dlaczego? Bo tak.

http://zagle.mazury.info

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2009, o 12:27 

Podziękował : 2348
Otrzymał podziękowań: 3695
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
pa20jb napisał(a):
Dlaczego? Bo tak.

Piękne podsumowanie tej całej logiki podziału :-)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2009, o 14:02 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
pa20jb napisał(a):
Dlaczego nie lubię koromyseł? Bo mnie na nie nie stać.

Jureczku!!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2009, o 15:04 

Maar napisał(a):
pa20jb napisał(a):
Dlaczego? Bo tak.

Piękne podsumowanie tej całej logiki podziału :-)

Ale nietrafne, za to wygodne tym którzy nie lubią nielubiących koromysel.

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 10:19 

Otrzymał podziękowań: 7
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz lodowy
Colonel napisał(a):
Jureczku!!!!

OK.Poprawiam.
Dlaczego nie lubię koromyseł? Bo się boję nimi manewrować.

[ Dodano: Sro 03 Cze, 2009 10:37 ]
Tomek Janiszewski napisał(a):
Ale nietrafne, za to wygodne tym którzy nie lubią nielubiących koromysel.

No to Tomek rzucił nowym światłem w nasze dywagacje .To nie problem lubienia lub nielubienia dużych jachtów,tylko problem z gatunku "wydajemisięizmu" tych, którzy tymi jachtami nie pływają,że są nielubiani przez lubiących koromysła i dlatego zawzięcie dyskutują, by wykazać swoją wyższość z racji tego,że pływają psimi budami z masztem,spodnie zakładają w kokpicie, bo w kabinie nie da się tego zrobić i z saperką latają w krzaki, bo na jachcie brak miejsca na kibelek.

http://zagle.mazury.info

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 11:08 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Cytuj:
Colonel ,planujesz rejs? To wpisz go tutaj:

Wpisałem dwa ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 13:33 

pa20jb napisał(a):
OK.Poprawiam.
Dlaczego nie lubię koromyseł? Bo się boję nimi manewrować.

Moja poprawka: bo nie lubię manewrować czymś co sprawnie i bezpiecznie potrafi manewrować (łącznie ze stawianiem i zrzucaniem żagli na środku jeziora!) jedynie na silniku. Na obecną chwilę pewnie balbym się manewrować wszedlszy tak z ulicy "Pallasem" Tomka Konnaka, a jednak bardzo chętnie bym się nim przepłynał, poczuł samemu jak pływa się zgrabnym jachtem który w odróżnieniu od zwalistego Dreamera na WJM czy... +wiadomym+ akwenie znakomicie obywa się w ogóle bez silnika na Zatoce, w tym w gdyńskim porcie, gdzie stacjonuje.
Cytuj:
No to Tomek rzucił nowym światłem w nasze dywagacje .To nie problem lubienia lub nielubienia dużych jachtów,tylko problem z gatunku "wydajemisięizmu" tych, którzy tymi jachtami nie pływają, że są nielubiani przez lubiących koromysła

Kolejna poprawka: są przekonani że są nielubiani przez niektórych lubiących koromysła.
Cytuj:
pływają psimi budami z masztem

A widziałeś kiedyś psią budę z kuchenką wewnątrz zamiast z miską na zewnątrz, i do tego jeszcze z oświetleniem? :lol:
Cytuj:
spodnie zakładają w kokpicie, bo w kabinie nie da się tego zrobić

Niedasie to tylko na pekape (niczego dobrego zrobić), spodnie w kabinie włożyć dasie, w ostateczności odsuwając tylko suwklapę, i stając w zejściówce kryjąc się nadal za sztorcklapą. Oczywiście trzeba mieć "psią budę" w suwklapę wyposażoną, a nie taką z wejściem gdzie trzeba schylać się już na zewnątrz - jakby chcieć wchodzić do prawdziwej psiej budy.
Cytuj:
i z saperką latają w krzaki, bo na jachcie brak miejsca na kibelek.

Z saperką to ja latam nie w krzaki, lecz na Ublicką Strugę celem jej pogłębienia poczas przeciągania "Leśnego Dziadka" na Ublik Wlk :razz: A kibelków na Mazurach jest multum, problem mają może ci którzy żrą wszystko jako te świnie, włącznie z dwutygodniowym odgrzewanym bigosem z podłej knajpy :evil:

Pozdrawiam
Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 13:58 

Tomek a nie myślałeś zmienić Leśnego Dziadka na optymista?? wtedy już mógłbyś w zasadzie wszystkim jachtom wypowiedzieć wojnę, że są koromysłami! Z czystym sumieniem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 14:18 

carlo napisał(a):
Tomek a nie myślałeś zmienić Leśnego Dziadka na optymista?? wtedy już mógłbyś w zasadzie wszystkim jachtom wypowiedzieć wojnę, że są koromysłami! Z czystym sumieniem.

Zakradnij się kiedy nocą do Portu Czerniakowskiego z buldożerem i paroma wywrotkami gruzu, i zasyp wyjście na Wisłę tak aby "Leśny Dziadek" i pozostałe stacjonujące tam jachty nie mogly już nigdy wydostać się (przynajmniej o własnych siłach) na Wisłę. Wtedy wszystko co będzie większe od kajaczka samo przez się stanie się koromysłem, o wiele gorszym od takiego powiedzmy Dreamera na Zegrzu.

Tomek Janiszewski

ps. I właściwie po co miałbym wymyslać innym jachtom od koromyseł z pokladu Optymista, tak dla samego wymyślania? Jeden woli pływać po wspomnianym Zegrzu koromysłem które bez ryzyka nie wytknie nosa ani na Wisłę ani na Narew, no ale za to jest bezapelacyjnie większe od wszystkiego co tam pływa, inny po prostu przypomina komu się da, że dla takich koromyseł istnieje alternatywa, i to niekoniecznie tylko w postaci Optymista.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 14:42 

Tomek Janiszewski napisał(a):
po prostu przypomina komu się da, że dla takich koromyseł istnieje alternatywa, i to niekoniecznie tylko w postaci Optymista.

Czyli to taka Twoja misja życiowa?? Nawrócić niewiernych na małe jachty? Czy Ciebie Tomku ktoś próbuje nieustannie nagabywać abyś przesiadł się na duży jacht?? A może pozwólmy każdemu pływać takim jachtem jakim mu się podoba. I przestań się wreszcie martwić tym, że ktoś będzie miał problemy manewrowe w porcie Tesem! To nie Twój problem. Ktoś chce dużym pływać, niech sobie radzi! Uważasz że małe jachty są lepsze, masz prawo, ale pozwól że inni mogą uważać inaczej i nie narzucaj innym swojego "jedynie słusznego" zdania!

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2