Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 9 wrz 2025, o 00:16

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 14:54 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
carlo napisał(a):
No właśnie a kto ma czuwać nad takim zachowaniem moderatora??

Właściciel forum kiedyś sie będzie musiał zdecydowac, czy chce mieć jednego takiego "moderatora", czy też n czytających i piszących.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 14:58 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Haziaj Żeglarz napisał(a):
To jest Hyde Park,

No i...? Chyba wiesz, że nawet w prawdziwym Hyde Parku nie wszystko wolno?

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 15:04 
carlo napisał(a):
No właśnie, a kto ma czuwać nad takim zachowaniem moderatora??

Inny moderator.

Ja swoją pracę wykonuję rzetelnie i nie widzę powodu do zwalniania mnie z tej funkcji tylko dlatego, że toczymy burzliwą dyskusję, w której padają czasem ostre słowa, jednak nie bez powodu. Już napisałem, jeśli ktoś do mnie nieodpowiednio tylko dlatego, że wyrażam odmienne zdanie to tego tak nie zostawię.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 15:06 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Haziaj Żeglarz napisał(a):
Inny moderator.

To do czego jest moderator, skoro nad nim też trzeba czuwać??

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 15:30 
Chyba tylko nad Bogiem nie ma kto czuwać. Jesteśmy tylko ludźmi.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 15:33 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Dawno... nie tak wcale dawno temu bo jeszcze w XIXw w pewnych nadwislanskim kraju palono czarownice (dokladnie to ten numer wywineli Franciszkanie).

A palono za to ze ktos ma inne poglady, i palacy zawsze mial za soba tlum.
Co dowodzi glupoty demokarcji i racji N piszacych czy nawet samego nieomylnego Administratora czy jak sie tam glowa kosciola jedynie oswieconego nazywa...

Sobie czlowiek pisze, to sobie pisze, a wara ludziom od funkcji, jeden jest moderator, inny jest forumowicz, i przestancie sie ganiac z widlami o pochodniami o to co komu wolno pisac.

Moderator jest od tego zeby w swoim dziale robic porzadek, zeby latwiej bylo wyszukac informacje. Nie odpowiada za ich jakosc (nikt nie odpowiada, a jak sie komus wydaje ze wie lepiej to przypominam ze ziemia jest plaska i za inne twierdzenia juz paru splonelo).

Jak sie komus wydaje ze moderator musi miec jakis tam poziom kultury to przypominam "tak sie tylko wydaje" a "kultura i jej poziom" to sa czyjes rojenia. Szczegolnie jesli buraki zaliczaja do poziomu kulturalnego ignorowanie zdan odmiennych niz "ziemia jest plaska"...

Ziemia jest co najwyzej sypka, albo zyzna.

A w hyde parku to nie wolno tylko szczekac na krolowa.

:piwko:

W ramach tego ze mi sie nie podoba to czy owo proponuje zwolnienie nastepujacych osob z funkcji forumowicza...

Tez glupie, nie?

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 15:42 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
vv3k70r napisał(a):
Dawno... nie tak wcale dawno temu bo jeszcze w XIXw w pewnych nadwislanskim kraju palono czarownice (dokladnie to ten numer wywineli Franciszkanie).

Jak mówisz o ziemiach polskich to akurat tu inkwizycja miała najmniejsze żniwa! do nauki historii vv!!

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 17:03 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Zacznę od dygresji:
Państwo polskie zlikwidowało karę śmierci za czary w 1775 roku. Portale antyklerykalne podają,że "ostatnia czarownice na ziemiach polskich spalono w 1803 roku" ale nie doszedłem kto, gdzie i jak. Być może jest tak, że jeden portal od drugiego przepisuje... Nie zmienia to faktu, że według dzisiejszych standardów, palenie czarownic jest w Europie, podobnie jak każda kara śmierci, a nawet bicie dzieci, uznawane za barbarzyństwo.
A co do meritum:
Internet to wolne medium, więc każdy moze prezentowac poglądy jakie ma i jakie chce mieć.
Ale na moderowanym forum,nie moga się znajdować niesprostowane bzdury dotyczące wiedzy. Ktos tej wiedzy będize tu szukał i wprowadzenie go w błąd może być niebezpieczne. Bałtyk nie jest po kolana. Jeziora zresztą też. Jeśli zdarzy mi sie napisać coś błędnego, to nie obrażę się jeśli ktoś mnie sprostuje. Gorzej gdybym "znal sie"na wszystkim, na każdy temat publikowal bzdury, zmuszał innych do nieskończonych korekt, a na koniec jeszcze im urągał.
A internet to wolne medium i każdy ma prawo do wolności od agresji i chamstwa, jesłi jest w swoim klubie,a klubem jest moderowane forum. Rola moderatorow jest także zapewnienie tej wolnosci. A jak ktos chce bluzgać albo wyzywać i ubliżać innym, to niech sobie idzie na nie moderowaną prz albo założy forum bluzg.np.

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2009, o 17:19 

Podziękował : 2357
Otrzymał podziękowań: 3700
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
I tym postem Andrzeja zamykam wątek.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2