Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 21 cze 2025, o 13:58

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, o 15:53 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 0
Grzmie, ciagle grzmie :)

A patrzac po zegarku to powinnas gonic do kuchni mezowi obiad juz grzac bo zaraz wroci.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, o 16:02 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
vv3k70r napisał(a):
Grzmie, ciagle grzmie :)

A patrzac po zegarku to powinnas gonic do kuchni mezowi obiad juz grzac bo zaraz wroci.

vv3k, nie rozpędzaj się za bardzo, bo stracisz we mnie jedynego obrońcę. Ja np "z kurą domową" bym nie wytrzymał, ale rozumiem, że komuś to może odpowiadać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, o 17:53 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
cape napisał(a):
vv3k, nie rozpędzaj się za bardzo

A mnie się wydaje, ze już przekroczył tą cienką linię której nie wolno przekraczać...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, o 18:22 

Zdaje sie nie jestem pierwszy ktory oglosil sie bostwem.

Bylo takich wielu :)
Ten najpopularniejszy nad Wisla to niejaki zydowski ciesla co razem z paroma rybakami i kobietami prowadzacymi sie lzej niz ferrari zorganizowal powstanie przeciw grupie trzymajacej kase w swiatyni.

Jurmak-akurat bede sie kogo pytal gdzie sa jakie linie i ktorych przekraczac nie wolno, ha! Sky is the limit?

Cape-ja bronie sie sam :)
Ot taki mam prosty swiat, w ktorym miejsce samic jest proste, latwe do okreslenia i przyjete zwyczajowo... a ta chwilka w EU i USA zwana XX i XXI to tylko pryszcz na d histori :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, o 20:19 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Tym razem wnioskuje juz nie o warna, a o bana

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2009, o 23:13 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
vv religijne wycieczki to sobie daruj. Twoje światopoglądy dotyczące równouprawnienia mam w poważaniu (niektóre może i uzasadnione) ale światopoglądy religijne odpuść bo kogoś obrazisz, a zdaje się do religii nikt tu w sensie stricto się nie odwoływał!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, o 05:48 

Colonel napisał(a):

Wystarczy ignorować...

PS. A nie mówiłem "Wacuś" :cry: Ciekawe czy i tu znajdą się "politycznie poprawni"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, o 08:53 

Podziękował : 2348
Otrzymał podziękowań: 3695
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Colonel napisał(a):

Jędruś, to jest Hyde Park!!!
Uważam podobnie jak Jurmak, że wystarczy ignorować.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, o 10:29 

Maar napisał(a):
Jędruś, to jest Hyde Park!!!

Hyde Park, Hyde Parkiem ale są granice których się nie przekracza... Sorry ale dla mnie "Spawacz" ląduje w niebycie i znajdą się tam również ci którzy w ramach politycznej poprawności będą z nim dyskutowali...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, o 10:43 

Carlo-
Cytuj:
vv religijne wycieczki to sobie daruj

To raczej sobie darujcie Wy, moi drodzy, ja sie oglosilem bostwem (nie pierwszy przypadek w histori), a tu zaraz piszecie o przekraczaniu lini...

To sa moje uczucia religijne tak samo jak ktos moze lubic ciesle... Wiec wara od mojego zabobonu, a ja nie bede dziur w cudzym wytykal :D

Jestem tu pierwszym obrazonym, jesli chodzi o uczucia religijne.

To jest Hyde Park, i zgodnie z tematem watku bede pisal tutaj to co przystoi w Hyde parku.

A towarzystwa wzajemnej adoracji mam w powazaniu.

Co do rownosci samic ludziom...
Przecie widze ze to nizsze, chudsze, slabsze, na glowe kuleje (bo kto zrozumie babe) toc nie moze byc czlowiek.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tak mnie tknelo...
Wy tak serio?
Moze jak macie jakies problemy emocjonalne to wlaczcie sobie ignora na hyde park?
Wesole miasteczko i plac kaznodziei nie dla kazdego sie nadaje :D

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2009, o 10:58 

Podziękował : 50
Otrzymał podziękowań: 28
Uprawnienia żeglarskie: jsm
Jurmak - w niebycie ? :)) czyli cytując mojego kumpla Robaka "byliśmy kurwa na dnie...dno się urwało ..lecimy dalej" :).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, o 11:04 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz swobodny z Wyspy Orzechowej
Wybaczcie vv3k70r, ten facet żyje w kraju, gdzie matki uczą swoich synów sikać siedząc na muszli klozetowej bo uważają, że opróżnianie pęcherza na stojąco jest manifestacją męskiego szowinizmu. Nic dziwnego, że niektórym troche "odwala".

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, o 11:13 

Mors-k-no przy takim cisnieniu choopy (i ja po przejsciach) tutaj przyjely jedyna mozliwa strategie-"ani kroku w tyl". Wobec czego babska sa rugowane ze wszelkich posad, niedopuszczane do pracy i wogole wszyscy tlumacza im ze "kosciol, dom, dzieci". Bo to co tutaj powyrabialy to ludzkie pojecie przeszlo.
I dlatego feminizm, i jakiekolwiek przejawy wlasnego zdania (a takze samodzielnej pseudoaktywnosci) u samic nalezy tepic w zarodku.

:piwko:

A jak bab nie zbrzuchacona to nalezy raz w miesiacu do jaskini przepedzic bo sie marudna robi.

:piwko: :piwko: :piwko:

Wiecie co to za zjawisko -bab z 15kg hamerkiem do kruszenia betonu? Bab ktory wazy 45kg... Caly dzien zrobi moze tyle co choop w godzine. A na koncu pyskuje ze chce zarabiac tyle samo bo na tym samym stanowisku.
To jest wlasnie feminizm. Tak wyglada "rownosc".

A choop musi zarabiac wiecej, bo wiecej zre, bo nie dosc ze wieksza mase utrzymuje (a linie trzymac trzeba) to jeszcze mozgu uzywa podczas innych czynnosci a to tez energooszczedne nie jest urzadzenie.

A tak wogole, na co babie pieniadze?
Wodki nie pije, w karty nie gra, na dziwki nie chodzi, to po co jej wyplata? He?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, o 13:18 

Podziękował : 50
Otrzymał podziękowań: 28
Uprawnienia żeglarskie: jsm
jak to wódki nie pije?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, o 16:42 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz swobodny z Wyspy Orzechowej
vv3k70r napisał(a):
I dlatego feminizm, i jakiekolwiek przejawy wlasnego zdania (a takze samodzielnej pseudoaktywnosci) u samic nalezy tepic w zarodku.

A mnie ten stan odpowiada, pewnie cię to dziwi, ale uważam, że teraz żyje się nam wygodniej. Chciały się kobitki wyzwolić to się wyzwoliły i chwała im za to, niech sobie teraz z tym radzą. Już nie dziwi mnie widok kobiet na budowie tudzież grzebiących w ziemi łopatą. Ich wybór, pracują fizycznie, płacą za siebie w knajpach i jest OK. Teraz, gdy otwieram drzwi kobiecie i puszczam ja pierwszą dostaje w zamian miły i niewątpie, że szczery uśmiech i to jest właśnie fajne. Równouprawnienie dało kobietom w skandynawi wszystko, czego chciały pozbawiając je przy okazji wielu drobnych przywilejów. Niech się wyzwalają dalej, aż zgłupieją do końca (bo niektóre ich pomysły są chyba z piekła rodem albo z psychiatryka).

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, o 18:50 

Podziękował : 235
Otrzymał podziękowań: 118
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
A może tak to ująć najprościej...
"KOBETY NA TRAKTORY" :DD

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2009, o 19:35 

mors-k napisał(a):
Równouprawnienie dało kobietom w skandynawi wszystko, czego chciały

Na fińskich statkach dziewczyny "zasuwają" jako marynarze aż się kurzy...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, o 10:35 

Leszczyna
Cytuj:
jak to wódki nie pije?

Jak pije to zle daje, wiec dawac wodki nie mozna bo sie niepraktyczny pasozyt robi.
:piwko:

Mors
Cytuj:
Już nie dziwi mnie widok kobiet na budowie tudzież grzebiących w ziemi łopatą.

No wlasnie grzebiacych, a wypadaloby zeby kopaly jak juz sie do robty najely.

Cytuj:
płacą za siebie w knajpach

Sa na tyle bezczelne ze placa tez za mnie.

Cytuj:
dy otwieram drzwi kobiecie i puszczam ja pierwszą dostaje

Moze w Norge, bo u nas mozna w kly dostac. Bo to pokaz szowinizmu...

Cytuj:
Niech się wyzwalają dalej

"Kowalski, jak juz ona skonczy kleic to idz to wszystko palnikiem upier... i spawaj po swojemu. Przeciez jej nie wywale, zaraz mi ombudsman przyjdzie leb suszyc, co z tego ze ona nic nie umie."
Dzieki temu wlasnie rosnie konkurencyjnosc gospodarki... Bo wszystko mozna zrobic dwa razy i jest dokladniej :) Ideal do ktorego dazymy.

Cytuj:
bo niektóre ich pomysły są chyba z piekła rodem albo z psychiatryka

Do piekla to ewentualnie po smierci sie pisze, a poki co zamierzam zyc jak czlowiek, a nie jakis feminista miedzy uszy bity. A ze to co baby porobily z normalnego zycia to wariatkowo to widac, bo kto zdrow to importuje drewno z nieskazonych tym chorobskiem lasow. :piwko:

Wogole co to za chory pomysl zeby babe o jakies tam wlasne zdanie pytac. A czy ja pytam kury czy chce byc zjedzona? Ot zwyczajnie hodowla jest co by jajki sie niosly i miesko bylo.
Wlasne zdanie... :piwko: Furda!
Jeszcze moze kot kupowalby whiskas, co?

Jurmak
Cytuj:
Na fińskich statkach dziewczyny "zasuwają" jako marynarze aż się kurzy...

Coby sodomie u piratow zwalczac. Chlopaki wyposzczone na statek napadna to akuratnie cos znajda zamiast niechrzescijanskie praktyki na zalodze wymuszac.

Poki rodzily dzieciary i zajmowaly sie domem byl spokoj. :piwko:
A teraz to sobie roja rozne rzeczy w tych pustych lbach. A jak jeszcze sie naczytaja durnych gazetek to i w koszty idzie taka, torebke, ciucha, mikstury jakies (tak jakby warto bylo konserwowac, przeciez taniej wymienic na mlodsza). Tak jakby to do czego bylo potrzebne. Same straty.
I same z tego problemy, Bo dobrze bylo tysiace lat, a teraz nagle odkryly ze maja problemy z orgazmem. No bo zamiast sie porzadnie gzic w domach gdzie tato wydali za maz w dorodnym wieku, to lazi takie po knajpach do poznej starosci i sie dziwi. A co ma sie nie dziwic... Zeby bylo w wyrze dobrze to trzeba miec choopa, anie stolek przy barze.
I stad sie biora bezdzietne, niedopchniete samice przed 30tka. Ot co. :piwko:
Inne problemy egzystencjonalne tez sie z tego biora. Na przyklad telewizja. Kto normalny trzymalby w domu telewizor, jak caly dzien siedzi w robocie, albo na piwie? Tymczasem zorka caly dzien swieci, a babsko sie gapi jak ciele w malowane wrota i przelacza tylko telenowele. A w domu nieochedozone. :piwko:
Sodomia i gomoria tylko z tego. Jak z pralki! Baba twierdzi ze pierze, to na diabla zadala kupno pralki "zeby prala"? He? :piwko:

Te unijne guupki to sobie ubzduraly zeby prawa czlowieka rozszerzyc nie tylko na kobiety, ale jeszcze na inne naczelne. No i do kompletu wszelkie malpy beda teraz rowne ludziom. :piwko: :piwko: :piwko: :piwko: :piwko: :piwko:
Jest nadzieja w szympansach ze cos madrego wprowadza, bo z babami nie przeszlo, ale jak co to sa jeszcze goryle, a desperaci licza na rezusy. :piwko:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, o 11:22 

vv3k70r napisał(a):
Kto normalny trzymalby w domu telewizor, jak caly dzien siedzi w robocie, albo na piwie?

Ja mam w domu trzy, bo jak lecą mecze, to sobie zapraszam znajomych i każdy idzie do innego pokoju i sobie ogląda, co mu pasuje. Pracę też mogę wykonywać nie wychodząc z domu i jednocześnie pić piwo, pracować i oglądać TV.

Jaki z tego wniosek? Generalizujesz, przesadzasz i spychasz wszystko do jednego worka. To tyle mojego w tym temacie. Jedyne z czym się zgodzę, to

vv3k70r napisał(a):
"Kowalski, jak juz ona skonczy kleic to idz to wszystko palnikiem upier... i spawaj po swojemu. Przeciez jej nie wywale, zaraz mi ombudsman przyjdzie leb suszyc, co z tego ze ona nic nie umie."
Dzieki temu wlasnie rosnie konkurencyjnosc gospodarki... Bo wszystko mozna zrobic dwa razy i jest dokladniej :) Ideal do ktorego dazymy.

bo już w Polsce były takie pomysły, ale na szczęście mamy tam na górze jakieś rozumy i konstytucję.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2009, o 11:30 

Cytuj:
Generalizujesz, przesadzasz i spychasz wszystko do jednego worka.

W koncu Hyde Park :piwko:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 80 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3