Witam, nie jestem związany z tematyką żeglarską. Ale wiem, że jako miłośnicy żeglugi moglibyście mi coś doradzić. Otórz chodzi o wykonanie odlewów z tworzyw sztucznych. Mam model karabinka który chce skopiować i poprawić tym samym wady producenta. Chciałem się dowiedzieć, jakie materiały do zrobienia kopii będą mi potrzebne. Musze zrobić odlew zewnętrzny kilku części, jak i odlew wewnętrzny. Na końcu złożyć dwa odlewy i wypełnić przestrzeń. Kiedyś przez kilka dni zajmowałem się robieniem kajaków z tworzyw sztucznych. Ale nie pamiętam już czego się używało do tego. Pamiętam określenia żelkot i utwardzacz itd. Pamiętam że kiedyś mieszałem farbę, albo jakąś kolorową substancję nie pamiętam już co to było, z utwardzaczem. Po czym malowałem pędzlem element który kopiowaliśmy. Wszystko wychodziło idealnie. Chciałbym się dowiedzieć, bo pewnie się znacie na tym, czego do tego użyć.
Mam do skopiowania elementy zrobione z plastiku, więc jak się domyślam. Najpierw nałożyć na te elementy wosk, albo pastę do butów.
Na koniec mam taką prośbę, aby powiedzieć co muszę kupić aby wykonać taką kopie. gdzie to kupić i jakie proporcje zastosować. Będę wdzięczny za odpowiedź, z góry bardzo dziękuje za pomoc, to dla mnie bardzo ważne.
|