Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 27 lip 2025, o 00:26

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 wrz 2011, o 15:00 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Tomek Janiszewski napisał(a):
Nerwy w końcu puściły?

Nie jestem zaangażowany w działania partii politycznych więc nie mają powodu :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 wrz 2011, o 15:07 

Podziękował : 105
Otrzymał podziękowań: 46
Ale w pełni komfortowo poczujesz się dopiero wtedy gdy nastąpi zniknięcie PiS-u ze sceny politycznej? :lol: :-P :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 wrz 2011, o 15:12 

Ale w pełni komfortowo poczujesz się dopiero wtedy gdy nastąpi zniknięcie PiS-u ze sceny politycznej? :lol: :-P

Nie mam nic i do PiS, dopóki nie słyszę tych bredni obłąkanych ludzi, które mogą wskazywać na mente captus.

I uważam, że nie ma tam przyzwoitych ludzi, bo żaden przyzwoity człowiek nie podpisze się/nie będzie firmował swoim nazwiskiem obłąkańczych wizji Antoniego M. i jemu podobnych radykalnych szaleńców.

Pozdrawiam :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 wrz 2011, o 15:39 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Ale w pełni komfortowo poczujesz się dopiero wtedy gdy nastąpi zniknięcie PiS-u ze sceny politycznej? :lol: :-P :D

Nigdy w życiu. Każde społeczeństwo potrzebuje wentyla społecznego. Takiego wentyla w którym kanalizują się osobiste frustracje, żale za własne niedoskonałości, wentyl dla tych, dla których zawsze winni są "oni", nigdy, my, bo to trudne do akceptacji. Ks. Tischer nazwał takie osoby (bardzo słusznie) homo sovietcus. Ja nazywam takie osoby sierotami po PRL.
Obecnie taką funkcję pełni PIS i dlatego niech trwa wiecznie, ale nigdy nie może rządzić, czy współrządzić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 wrz 2011, o 19:59 

Podziękował : 5
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: sternik lodowy
Cytuj:
„Czy powinniśmy przepraszać za Jedwabne?”.
- Nie. Nie odczuwam żadnej solidarności z tymi, którzy palili Żydów. Odczuwam solidarność z tymi, którzy byli paleni – jeśli oczywiście mam do tego prawo. Źli ludzi zamordowali swoje ofiary. Buntuje się we mnie wszystko przeciwko oprawcom z Jedwabnego i przeciw usytuowaniu mnie w grupie tych oprawców. Nie chcę i nie czuję się za nich odpowiedzialny tylko z tego powodu, że mówię tym samym językiem.

Jaki polityk to powiedział? Skoro jesteśmy już w wątku "Jaki to polityk?"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 wrz 2011, o 21:06 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
blogsternika.pl napisał(a):
Skoro jesteśmy już w wątku "Jaki to polityk?"
Ale.. to 10 lat temu powiedział (i IMHO słusznie, że tak powiedział). Wtedy nie było tego wątku a nawet tego forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 wrz 2011, o 21:10 

Ja tam nie wiem jaki, ale mam jeszcze dalej idące zdanie na ten temat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 wrz 2011, o 21:18 

Podziękował : 5
Otrzymał podziękowań: 13
Uprawnienia żeglarskie: sternik lodowy
Maar napisał(a):
(i IMHO słusznie, że tak powiedział)
IMHO tez.
Maar napisał(a):
Wtedy nie było tego wątku a nawet tego forum.
W 1941? A bardziej serio - jaki związek ma data założenia forum z tematami rozmów?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 wrz 2011, o 21:20 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
jaki związek ma data założenia forum z tematami rozmów?
Niby żaden, ale... słowa polityków to szybko są zapominane :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 10:31 

Cytuj:
„Czy powinniśmy przepraszać za Jedwabne?”.
- Nie. Nie odczuwam żadnej solidarności z tymi, którzy palili Żydów. Odczuwam solidarność z tymi, którzy byli paleni – jeśli oczywiście mam do tego prawo. Źli ludzi zamordowali swoje ofiary. Buntuje się we mnie wszystko przeciwko oprawcom z Jedwabnego i przeciw usytuowaniu mnie w grupie tych oprawców. Nie chcę i nie czuję się za nich odpowiedzialny tylko z tego powodu, że mówię tym samym językiem.

Jaki polityk to powiedział?

Odpowiedź znalazłem tu. Warto przeczytać całość.

Cytuj:
Gursztyn: Jedwabne dla pałkarzy
Piotr Gursztyn 02-09-2011, ostatnia aktualizacja 02-09-2011 15:09
Prześlij e-mailem Dodaj do:
WydrukujWielkość tekstu: A A A
Przywalić adwersarzowi zawsze trzeba tak, by mocno bolało. W polskiej debacie nie ma ograniczeń. Postawiony zarzut ma zabić lub zranić, nie musi mieć nic wspólnego z prawdą, czy w ogóle z rzeczywistością. Każdy kij jest dobry

Jacyś idioci, zwyrodnialcy lub prowokatorzy sprofanowali pomnik w Jedwabnem. Na razie nie wiadomo, kto to zrobił, bo nikogo jeszcze nie złapano. Ale to nawet lepiej, bo dzięki temu można napiętnować tych których się nienawidzi.

Publicyści "Gazety Wyborczej" już widzą współwinnych. W sensie moralnym oczywiście. Bo milczą, albo byli przeciw przepraszaniu za zbrodnię w Jedwabnem w imieniu całego narodu.

Winny jest Jarosław Kaczyński, bo milczy. Pewnie dla tego - gdy czyta się takich publicystów lub słucha niektóre osoby komentujące profanację w czwartek w Radiu Tok FM - że stoi za tym zimna kalkulacja wyborcza. Mianowicie Kaczyński liczy na głosy polskich antysemitów. Których - można odnieść wrażenie - w optyce zawodowych anty-antysemitów są w Polsce całe miliony.

Podobnie można - to już po zawodowej linii - obciążyć współodpowiedzialnością Piotra Zarembę, Bronisława Wildsteina czy Rafała Ziemkiewicza. Np. Zarembie jakiś czas temu nie podobało się przemówienie prezydenta Komorowskiego wygłoszone w ostatnią rocznicę zbrodni. Ale skoro z tego powodu Zaremba jest zbrodniarzem, to o ile większym złoczyńcą jest osoba, która tak odpowiedziała na pytanie "Czy powinniśmy przepraszać za Jedwabne?".

- Nie. Nie odczuwam żadnej solidarności z tymi, którzy palili Żydów. Odczuwam solidarność z tymi, którzy byli paleni - jeśli oczywiście mam do tego prawo. Źli ludzi zamordowali swoje ofiary. Buntuje się we mnie wszystko przeciwko oprawcom z Jedwabnego i przeciw usytuowaniu mnie w grupie tych oprawców. Nie chcę i nie czuję się za nich odpowiedzialny tylko z tego powodu, że mówię tym samym językiem.

Kto to powiedział? Donald Tusk w lipcu 2001 r. w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej". Było to ostatnie pytanie zadane mu przez Monikę Olejnik i Agnieszką Kublik. Obie panie nie polemizowały z powyższym punktem widzenia. I dzisiaj nikt mu tego nie wypomina, ani nie wywołuje do tablicy.

To pokazuje, jak wszystko w Polsce jest względne. Nie jest ważne, co się mówi, lecz kto to mówi. Można opluskwić publicystę, gdy ten ma inne zdanie w sprawie przeprosin za Jedwabne. I można jednocześnie należeć do fan-klubu moczarowskiego generała, który wyrzucał z wojska oficerów za to tylko, iż mieli żony żydowskiego pochodzenia.

Można się tylko zadumać, jaka jest różnica między tymi, którzy bezczeszczą pomniki i mogiły, a tymi, którzy później wykorzystują to dla własnych pałkarskich gierek.

Za:

http://www.rp.pl/artykul/9133,711140-Gu ... karzy.html

Cytuj:
Skoro jesteśmy już w wątku "Jaki to polityk?"

Ale co właściwie ten polityk ma wspólnego z żeglarstwem, lub sprawami ich dotyczącymi? Dla mnie liczy się jedynie Puł, a nie cały Tusk, ponieważ tamtędy rokrocznie przepływam z Warszawy na Mazury i z powrotem.

Tomek Janiszewski
ps. A przepraszam najmocniej, jednak miał. Głosując przeciw poprawce nr 4 do ustawy 1501 , tej która zwiększała bezpatentowy limit długości jachtów do 7,5 metra:

http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/InfoFor ... PO&Przeciw

Wraz zresztą z "Mirem", tym od "Rycha", "Zbycha" i "Grzecha"; ten ostatni też głosował przeciw.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 11:07 

ps. A przepraszam najmocniej, jednak miał. Głosując przeciw poprawce nr 4 do ustawy 1501 , tej która zwiększała bezpatentowy limit długości jachtów do 7,5 metra:

Na szczęście na żeglarstwie się życie ani nie zaczyna ani nie kończy. W porównaniu z wyczynami konkurencji głowoswanie w takiej sprawie to "Pan Pikuś".

A w obecnej kadencji to ich minister sportu podtrzymał w ustawie o sporcie 7.5 m, a ich senator wywalczył zniesienie monopolu.

Alleluja i do przodu!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 11:22 

Carlo napisał(a):
Na szczęście na żeglarstwie się życie ani nie zaczyna ani nie kończy. W porównaniu z wyczynami konkurencji głowoswanie w takiej sprawie to "Pan Pikuś".

Taaaa, tę śpiewkę już znam: "Lecz oćwiczony wciaż śpiewał pysk: Boże caria chrani..." Za to że car PuTinusk odsunął od władzy watażkę Kaczorgina. Ciekawe jak byś zaśpiewał gdyby taka np. Samoobrona zagłosowała w 100% przeciw, tak jak niemal całe SLD (całusy dla Kasieńki się należą że mimo to była za! ;) ) posłowie PiS uznali że to nie ich bajka i wstrzymali się od głosu, i w tej sytuacji POstawa Twoich idoli sprawiłaby że praktycznie jedynym bezpatentowym jachtem pozostałby BEZ 2.

Cytuj:
A w obecnej kadencji to ich minister sportu podtrzymał w ustawie o sporcie 7.5 m

No patrzcie, ludzkie panisko! POdtrzymał, chociaż mógl zrobić jak za Stalina, aby na wszystko co porusza się za pomocą wiatru obowiazywały razrieszenija! A były w ogóle jakieś próby cofnięcia tego co się nam należało jak psu buda, czy ja może nie na bieżąco jestem? Oświeć mnie proszę!
Cytuj:
a ich senator

Jaki iICH, taki ICH. W minionej kadencji profesor Marek Rocki do PO nie należał, choć był członkiem ICH klubu (w przeciwieństwie do polityka którego odgadnięcie zaproponowałem); czyżby teraz zdecydował się wstąpić?
Cytuj:
wywalczył zniesienie monopolu.

A co mnie jakiś monopol obchodzi? Na jachcie monopolu nie używam, poza denaturatem do kuchenki ORIGO.

Tomek Janiszewski!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 11:28 

A co mnie jakiś monopol obchodzi?

A co Cię jakieś patencie obchodzi, przecież na jachcie go nie używasz?

Za to że car PuTinusk odsunął od władzy watażkę Kaczorgina.

No Comment - cytowanie/parafrazowanie etc. jedynej słusznej rozgłośni radiowej i jedynego słusznego wodza, weszło Ci w krew, ale pamiętaj że takie bezmyślne cytowanie fanatyków świadczy albo o braku samodzielnego myślenia albo o fanatyzmie.

No patrzcie, ludzkie panisko! POdtrzymał, chociaż mógl zrobić jak za Stalina, aby na wszystko co porusza się za pomocą wiatru obowiazywały razrieszenija! A były w ogóle jakieś próby cofnięcia tego co się nam należało jak psu buda, czy ja może nie na bieżąco jestem? Oświeć mnie proszę!

Jeżeli tak strasznie by im to nie pasowało to by to zmienili. Jak już przywołujesz wyniki głosowania.

Jaki iICH, taki ICH. W minionej kadencji profesor Marek Rocki do PO nie należał, choć był członkiem ICH klubu (w przeciwieństwie do polityka którego odgadnięcie zaproponowałem); czyżby teraz zdecydował się wstąpić?

Rozumiem żę Cię boli, że tacy ludzie identyfikują się z PO a nie PiS - Twój problem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 11:47 

Carlo napisał(a):
A co mnie jakiś monopol obchodzi?

A co Cię jakieś patencie obchodzi, przecież na jachcie go nie używasz?.

Aż do 2007 włącznie musiałem używać. I pamiętam też komu zawdzięczam obecny brak konieczności ich używania. Na przykład takiemu jednemu posłowi LPR, noszącemu na dodatek takie piękne, żeglarskie nazwisko!

Za to że car PuTinusk odsunął od władzy watażkę Kaczorgina.

Cytuj:
No Comment - cytowanie/parafrazowanie etc. jedynej słusznej rozgłośni radiowej i jedynego słusznego wodza, weszło Ci w krew, ale pamiętaj że takie bezmyślne cytowanie fanatyków świadczy albo o braku samodzielnego myślenia albo o fanatyzmie.

??? To już schizofrenia jakowaś? Kto ledwie dwa posty wcześniej użył zawołania autorstwa Dyrektora owej rozgłośni? PuTinuska wymyśliłem sobie wczoraj wracając autobusem z Zegrza, a Kaczorgina pamiętam jeszcze ze szkolnego podręcznika do nauki rosyjskiego. Nie musiałem więc oglądać się na byłego premiera.
Cytuj:
Jeżeli tak strasznie by im to nie pasowało to by to zmienili.

POsypuję głowę POpiołem, przynaję że nie POmyśłałem nawet o tym że za to że nic w ustawie o bezpatenciu w tej kadencji nie spieprzyli - winniśmy IM dozgonną wdzięczność. I jeszcze za to że jak dotąd (mimo że takie życzenie zostało wyrażone wyżej w poście Cape) nie przywrócili PRL-owskiej władzy monopartii ze stronnictwami sojuszniczymi (PSL i SLD świetnie nadawałyby się do owej roli; nie ma zresztą najmniejszych przeszkód aby w którejś kolejnej kadencji ugrupowania te zamieniły się rolami, i SLD ex PZPR ponownie objęło rolę przewodnią jeśli taka wola wyborców będzie), że nie zakazali działalności wszelkich sił politycznych spoza UKŁADU (z Magdalenki), że nie zamknęli granic (w szczególności z rządzonymi przez nacjonalistów Czechami, no i morskiej w pierwszym rzędzie, bo ktoś tam jeszcze sobie do jakiejś Gruzji zechce dać dyla przez Bałtyk. Północne, Atlantyk, Śródziemne i Czarne), i nie zamknęli mnie jeszcze w psychuszce jako głosiciela niepoprawnych POlitycznie poglądów. No i za to że jeszcze nie POwołali formacji stojącej tam gdze wtedy stało ZOMO, do której świetnie byś się nadawał.
Cytuj:
Rozumiem żę Cię boli, że tacy ludzie identyfikują się z PO a nie PiS - Twój problem

Jakoś nie boli mnie że polityk o którym od początku była mowa wciąż nominalnie jest członkiem PO - zatem żadnego problemu nie ma.

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 13:32 

Podziękował : 191
Otrzymał podziękowań: 114
Uprawnienia żeglarskie: kiper patentowany
Przebrnąłem przez ten wątek do końca i nie znalazłem rozwiązania tego quizu... :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 14:27 

SlaWasII napisał(a):
Przebrnąłem przez ten wątek do końca i nie znalazłem rozwiązania tego quizu... :lol:

Zdziwiony? Tutejsze lemingi, jak to często bywa - znalazły sobie temat zastępczy, wokół mojej osoby. :evil: I polityk, o którego chodziło - gdzieś się zawieruszył.
A rozwiązanie podałem już na 3. stronie, teraz mogę je powtórzyć specjalnie dla Ciebie:

http://forum.:forum_o_mazurach:/viewtopic.php?p=52617#52617

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 14:37 

Tutejsze lemingi,

A to dobre. :lol: I kto to mówi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 14:49 

http://lemingi.salon24.pl/92024,dowcipy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 14:51 

http://lemingi.salon24.pl/92024,dowcipy

No widzisz a Twoja banda tak się obraża za mohery. Jednocześnie nie przeszkadza Wam obrażać innych.

"Katolicy".....Alleluja i do przodu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 15:00 

Carlo napisał(a):
No widzisz a Twoja banda tak się obraża za mohery. Jednocześnie nie przeszkadza Wam obrażać innych.

Za bandę to może by się i obraziła, ale za mohery? Sam Ojciec Dyrektor szczycił się tym że dostał od swoich zwolenników moherowy beret, i do tego jeszcze z antenką.
Cytuj:
"Katolicy".....Alleluja i do przodu.

Jesteś pewien że przypadkiem nie pijesz do HaGieWu? :-P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 wrz 2011, o 15:30 

Najbardziej obnoszącą się ze swoją wiarą a jednocześnie zachowującą się dokładnie odwrotnie niż zasady tej wiary mówią, grupą w Polsce jest...... sam sobie odpowiedź. O ile masz w sobie jeszcze choć odrobinę krytycyzmu w stosunku do swojego środowiska.

-- mniej niż minutę temu --

Za bandę to może by się i obraziła,

Ta bo słowo banda jest bardziej obraźliwe niż te "Twoje żarciki" - zabawne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 12:02 

Carlo napisał(a):

Najbardziej obnoszącą się ze swoją wiarą a jednocześnie zachowującą się dokładnie odwrotnie niż zasady tej wiary mówią, grupą w Polsce jest...... sam sobie odpowiedź

Na myśl przychodzi mi taki jeden prominentny senator PO, który w początkach tzw. transformacji, jeszcze jako prominentny działacz ZChN był przez lewicę laicką szczególnie zajadle atakowany jako polityk rzekomo ultrakatolicki i do tego jeszcze morderca kobiet (wraz z Markiem Jurkiem i Janem Łopuszańskim walczyl o zakaz aborcji, co akurat mu się chwali). Teraz zaś wraz z Sikorskim wprost kipi nienawiścią wobec jak to określasz mojego środowiska. Rzecz wielce charakterystyczna: niejaka WybGaz zaczęła tytułować go profesorem i w ogóe ujawniła że posiada tytuł profesora (ot muchów) dopiero wtedy gdy przeszedł na stronę tych co go dotąd opluskwiali, ze stachanowską nadgorliwością zwalczając przeciwników rządu Suchockiej, tak jak teraz atakuje przeciwników władzy obecnej
Cytuj:
Ta bo słowo banda jest bardziej obraźliwe niż te "Twoje żarciki" - zabawne.

Sam już od dawna jedziesz po bandzie :evil:

Tomek Janiszewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 13:50 

Podziękował : 3101
Otrzymał podziękowań: 2699
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
walczyl o zakaz aborcji, co akurat mu się chwali

Rozumiem, że wiesz o czym mówisz, bo dzieci masz już gromadkę?

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 13:52 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Link nie działa - wina Tuska,
Forumowa mafia mala - wina Tuska,
Prezes w piętkę zaczął gonić - wina Tuska,
Tomjani go nie obroni - wina Tuska,
Lecz ta bitwa nie będzie długa,
Bo to Tuska jest zasługa,
że dwa-siódmy poprawimy.
I "ich" wkrótce odprawimy,

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 13:59 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Stara Zientara napisał(a):

Ciiii...
Nie strasz :roll:

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 14:36 

Podziękował : 140
Otrzymał podziękowań: 84
Wojtek, nie strasz! Toż sama próba wizualizacji dzieci TomJaniego jest wątpliwa ciężko ze względu na sprzeczność z eugeniką... :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 19:05 

Podziękował : 422
Otrzymał podziękowań: 1060
Uprawnienia żeglarskie: sternik morski
Chłopaki, jestem pełen podziwu... Macie zdrowie :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 20:41 

Jasssne. Bo kto nie ma dzieci - nie może wiedzeć że one same mnożą się jak króliki, i podobnie jak to było w przypadku bobrów, odpowiedzialnych za ubiegłoroczną powódź - należy zabijać ich nadmiar, w tym wypadku przed urodzeniem. Dlaczego mnie nie dziwi takie parszywe lewactwo szalejące na przyzwoitym niegdyś Forum? :evil:

Tomek Janiszewksi

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 20:47 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Bo kto nie ma dzieci - nie może wiedzeć że one same mnożą się jak króliki,

i podobnie jak to było w przypadku bobrów,

Wybacz Tomku, mam dzieci, mam wnuczkę i porównywanie dzieci do bobrów, lub innych zwięrząt ( a mam dwa psy i dwa szczury) jakoś mi nie odpowiada.
Przekraczasz granice.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 6 wrz 2011, o 20:54 

Cape napisał(a):
Przekraczasz granice.

a później się dziwisz że forum się robi nieprzyzwoite -
na przyzwoitym niegdyś Forum? :evil:

:evil:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona