Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 28 lip 2025, o 08:54

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 16 lip 2012, o 20:28 

Podziękował : 66
Otrzymał podziękowań: 451
Uprawnienia żeglarskie: Jachtowy Sternik Mazurski
Colonel napisał(a):
Ja wyraziłem opinię, i tyle.

Ja również, bo nie uważam żeby można było być trochę za wolnością wypowiedzi (coś jak z ciążą ;) ). Dlaczego moderatorzy mieli by być cenzorami? Powinni raczej wydzielać poboczne tematy do osobnych wątków, a nie zamykać usta.
~~~~
Jeżeli tylko znajdą na to chwilkę czasu, przecież nie można wymagać żeby były wachty "pilnowania" forum. Chociaż są tacy co coś takiego proponowali :D

PostNapisane: 16 lip 2012, o 20:36 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
Chamskim prawem pracobiorcy jest domaganie się wszelkimi metodami wypłacania wynagrodzeń w terminie, a zasranym psim obowiązkiem pracodawcy jest płacić wynagrodzenia w terminie. I żadne słowne akrobacje Doktora i TatyJarkaCzyszkaZyciepoŻyciu tego nie zmieni. Nie płacenie pensji w terminie to zwykłe skurwysyństwo.
Dawniej ludzie, którzy nie byli w stanie wywiązać się ze zobowiązań strzelali sobie w łeb. Niestety teraz honor został strasznie zdeprecjonowany,

po za tym ta dyskusja jest żałosna. Tu nie ma o czym dyskutować. Sprawa jest całkowicie jasna.

---
O!...

Za ten post autor skipbulba otrzymał podziękowania - 4: Berni_bn, bury_kocur, Były user, Jurmak

PostNapisane: 16 lip 2012, o 20:40 

skipbulba napisał(a):
a zasranym psim obowiązkiem pracodawcy jest płacić wynagrodzenia w terminie
skipbulba napisał(a):
Sprawa jest całkowicie jasna.

Nic dodać nic ująć, dziwię się że dopiero teraz pościły nerwy Wojtkowi. Chociaż przypuszczam że wcześniej był zwodzony obietnicami wypłaty.

PostNapisane: 16 lip 2012, o 21:02 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
A ja zadam pytanie z innej bajki. Firma JT widnieje w stopce w linkach. Chcialem spytac czy to jest reklama na komercyjnych zasadach, czy kolezenska przysluga?

PostNapisane: 16 lip 2012, o 21:04 

plitkin napisał(a):
A ja zadam pytanie z innej bajki. Firma JT widnieje w stopce w linkach. Chcialem spytac czy to jest reklama na komercyjnych zasadach, czy kolezenska przysluga?

Na koleżeńskich zasadach i bardzo dobrze że o tym przypomniałeś :D

PostNapisane: 16 lip 2012, o 21:31 

Myslalem, ze daloby rade zrobic kompensate... Ale jednak nie..

PostNapisane: 16 lip 2012, o 21:33 

plitkin napisał(a):
zrobic kompensate

w jakim sensie, on ma linkować nas? żaden zysk dla forum

PostNapisane: 16 lip 2012, o 21:50 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
plitkin napisał(a):
Oczywiście, że koleżeńska przysługa... to była.

ps. Wszystkie linki/reklamy w stopce (to po prawej stronie i na dole to plik overall_footer.html, więc mówimy o stopce ;-) ) są linkami zapodanymi na zasadzie:

a) linki właściciela forum (suleq'a) i jego znajomych związanych z żeglarstwem. Nie wiem jak są rozliczane, ale sądząc z kontekstu - ludzie dzwonią do mnie w różnych technicznych sprawach - są to koleżeńskie przysługi;
b) link naszego dobrodzieja, firmy Navsim. Wstawiony został na forum jako forma podziękowania (BTW wstawiłem go troszkę samowolnie - JacekBol był przeciwny, twierdził, że hobby i pomoc żeglarzom zdecydowanie oddziela od biznesu)
c) linki do stron "ekipy" i kilku forumowiczów, którzy zrobili dla żeglarstwa coś dobrego (subiektywna ocena ekipy) - oczywiście też jest to przysługa koleżeńska,

PostNapisane: 16 lip 2012, o 22:05 

Maar napisał(a):
oczywiście też jest to przysługa koleżeńska,

Tłumacz się tłumacz, i tak znajdzie się sęp co pomyśli, że za te linki to pół miesiąca możemy leżeć do góry wentylem. :lol: Co nie znaczy że bym tak nie chciał ;)

PostNapisane: 16 lip 2012, o 22:45 

Podziękował : 255
Otrzymał podziękowań: 309
Uprawnienia żeglarskie: blond bezpatencie
Olek napisał(a):
Jak wyrywają torebkę staruszce na ulicy to winna jest policja której akurat nie ma, a nie nie wyrostek który prawdopodobnie miał przesrane dzieciństwo. Tak?

Dokładnie tak. Dlatego żony wrzeszczą na mężów - na szefa upierdliwego przeca nie wolno.
Carlo napisał(a):
Socjologa może trochę za mocno potraktowałem ale było to spowodowane dokładnie takim wrażeniem jak Twoje i to wrażenie pozostało. Przeprosiłem. Jeżeli moje wrażenie było niesłuszne i socjolog faktycznie nie jest profilem założonym na potrzeby tego wątku to mogę jeszcze 10 razy przeprosić.
Ale ja nie. Nie pokazał że socjolog(zadanie dałam na 5 min, nick ma świadczyć o znajomości psychiki ludzkiej i psychodynamiki grup - jakież to freudowskie!), wjechał jak na swoje - zna temat. Poza tym nikt młody nie opowiada że jest młody. Stary wyjadacz, konto nowe, mail nowy, założone na potrzeby. Zerro wypowiedzi w innych wątkach.
Carlo napisał(a):
Bo nie wytrzymał ciśnienia. Wypłata znacznie spóźniona bo szef mówi że kasy brak, a jednocześnie opisuje na forum kolejne wojaże. Trochę trudno się dziwić. Mogły puścić nerwy.

Taki cytat, a nie inny bo nie chcę wywoływać wojny z nieomylnym, praworządnym.
A powiedz mi ilu kapitanów w PL pracuje na saxach na jachtach na podstawie umowy, hę? Większość znakomita na czarno. Sori - life is brutal, ale obu stronom wygodniej, bo legalizacja ma profity, ale niesie koszty, co zawsze odbija się na pensji..
Colonel napisał(a):
Przepraszam Maara. Chodziło mi o to, że "policja" powinna była byc i interweniować. Niekoniecznie Marek osobiście, po prostu ja to forum z Nim utożsamiam podświadomie.

Nie tylko Maar tu jest, a forum nie jest po to żeby się lizać i głaskać - dyskusja jest dyskusją i pcha postęp, nie słodkie lizanie się po doopach i zapewnienia jak jest cudownie. Niektórzy nie reagują (np ja bo nie mam ochoty na kolejne wojny o detronizację goopiej N. jako "nieprzeszkolonej"). Nie interweniowałam, chociaż wg mnie powinnam - ale nie mam ochoty na trollowanie (wchodzenie między wrony).
Jedynym argumentem przeciw byłoby coś na kształt "Balcerowicz musi odejść".
A potęga podświadomości wielką jest. Doceniam. Jako i kocham erystykę a nie przedszkolny mir i sztuczne ugrzecznienie.
Olek napisał(a):
Heheh a mnie to odpowiada w 100%, pływam tyle ile mam urlopu, pieniędzy itp, resztę czasu spędzam ze znajomymi, również w knajpie. I wara od krytykowania mojego "uprawiania" żeglarstwa, również tego knajpianego

Był wątek o tym że chorwacjowanie to nie żeglarstwo. A że ludzie gadają o korsarzowaniu.. Jedni bywają, drudzy zadroszczą.. nie kazdy z korsarzowiczów zgadza się ze wszystkimi. A wytykanie tego jest czystym objawem negatywnych emocji.. Zawiść? Zazdrość? Spotykamy się w celach towarzyskich, a jak komuś nie pasuje to nie przychodzi.. Jak nie przychodzi i nie pasuje, ew ma za daleko i z tego powodu boli, to powinien to przemyśleć zanim napisze, bo.. <potęga podświadomości>.. Wara temu co się nie podoba co robią inni w swoim wolnym czasie. Co zresztą to kogo obchodzi? Kto się z kim spotyka, piwo pije , co czuje do kogo i gdzie? Co na jaki temat sądzi? Wolny kraj. A zadroś to złe uczucie - świadczy o braku wewnętzrnej integracji osobowości.
Olek napisał(a):
od początku było wiadomo, że jak skończy się przepychanka Doktora i Wojtka, to do gry wejdą sępy

Jak świat światem sępy wchodzą na końcu. W celu unaocznienia trza pooglądać Animal Planet.
Colonel napisał(a):
Ale powtórze coś, co dla mnie jest ważne: mnie nie interesuje czytanie wybiórcze. Chcę MOC czytać dowolne tematy, ignorowanie nie jest dla mnie rozwiązaniem.
Ale to tylko moje zdanie...

Wolny kraj. Chcąc dopasować wszystkim, nie dopasuje się nic nikomu. Coś denerwuje, nie interesi - nie czytamy. Jeden lubi szczaw a drugi ogórkową. I z powodu szczawiożercy nie można kasować ogórkowej z menu, bo jej szczawiożerca nie lubi.

Na luz trochę dajcie..

Olek napisał(a):
Tłumacz się tłumacz, i tak znajdzie się sęp co pomyśli, że za te linki to pół miesiąca możemy leżeć do góry wentylem. Co nie znaczy że bym tak nie chciał

Nie ma takiego dobrego uczynku, który nie zostanie ukarany. A już w bezinteresowność to nikt nie uwierzy. Są też tacy co i do tego dorobią pasującą ideologię.. "Life is life".

PostNapisane: 16 lip 2012, o 22:47 

Olek napisał(a):

Nie. Szalony pomysł cesji długu by choć częściowo spłacić należność Wojtka. Ale to był odjechany pomysł - sam to widzę.

PostNapisane: 16 lip 2012, o 23:01 

plitkin napisał(a):
Olek napisał(a):

Nie. Szalony pomysł cesji długu by choć częściowo spłacić należność Wojtka. Ale to był odjechany pomysł - sam to widzę.

To by było zagmatwane nawet jeżeli by płacił za link :D

PostNapisane: 17 lip 2012, o 06:27 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Narjess napisał(a):
Większość znakomita na czarno. Sori - life is brutal, ale obu stronom wygodniej, bo legalizacja ma profity, ale niesie koszty, co zawsze odbija się na pensji..

To nie przeszkadza. Odzyskać swoje pieniądze można. Umowy istnieją nie zależnie od świadomości ich zawarcia przez strony.... :) Jak Wojtek będzie miał problemy z odzyskaniem pieniędzy to mu chętnie pomogę.

Pzdr :)

ps. Ja przeprosiłem za zbyt ostry ton, ..... piłka jest po drugiej stronie :D

Olek napisał(a):
i tak znajdzie się sęp co pomyśli, że za te linki to pół miesiąca możemy leżeć do góry wentylem. :lol:

Nadciągam :lol: ..... a tak poważnie to myślę dokładnie odwrotnie. Każdy powinien dostawać wynagrodzenie za swoją pracę. Wy niewątpliwie pracujecie tutaj, choć w czynie społecznym to jednak. Gdybyście takimi linkami zarabiali sobie, to uważałbym to za coś zupełnie normalnego. Ale ja mam inną wrażliwość :D

PostNapisane: 17 lip 2012, o 06:55 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
eeee... coś jest na rzeczy, Maar przygarnął sobie drugiego psa.... skąd miał na to kasę???? Ha! wykryłem aferkę i spiseczek, mogę zapisac się do PiS :D :D :D

---
O!...

PostNapisane: 17 lip 2012, o 07:06 

Ha! To taka sztuczna mgła :lol:

PostNapisane: 17 lip 2012, o 08:32 

Podziękował : 520
Otrzymał podziękowań: 45
Uprawnienia żeglarskie: .
Narjess napisał(a):
Carlo napisał(a):
Socjologa może trochę za mocno potraktowałem ale było to spowodowane dokładnie takim wrażeniem jak Twoje i to wrażenie pozostało. Przeprosiłem. Jeżeli moje wrażenie było niesłuszne i socjolog faktycznie nie jest profilem założonym na potrzeby tego wątku to mogę jeszcze 10 razy przeprosić.
Ale ja nie. Nie pokazał że socjolog(zadanie dałam na 5 min, nick ma świadczyć o znajomości psychiki ludzkiej i psychodynamiki grup - jakież to freudowskie!), wjechał jak na swoje - zna temat. Poza tym nikt młody nie opowiada że jest młody. Stary wyjadacz, konto nowe, mail nowy, założone na potrzeby. Zerro wypowiedzi w innych wątkach.

Podobnie było z wypowiedziami użytkownika Padalecpadalcowaty. Nic nowego ;)

PostNapisane: 17 lip 2012, o 09:01 

Podziękował : 0
Otrzymał podziękowań: 1
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz
Poza tym nikt młody nie opowiada że jest młody. Stary wyjadacz, konto nowe, mail nowy, założone na potrzeby. Zerro wypowiedzi w innych wątkach.

Naszukałam się, żeby odnaleźć wątek. Z jednego miejsca został zabrany a ja nie znam tak dobrze zasad tego forum i lokalizacji wątków. Wczoraj zresztą coś jeszcze chciałam napisać ale ktoś brutalnie wyciął moje wypowiedzi. Demokracja.
Są tacy, którzy nie muszą sie wstydzić tego, że są młodzi. Na starość przyjdzie czas.
Nie pisałam tu żeby nakręcać atmosferę, sami Państwo jesteście wystarczająco nakręceni, zarówno na siebie samych "starych wyjadaczy", jak i na takich "żółtodziobów" jak ja. Na szczęście oprócz nakazów "gonienia się" z tego forum znalazły się głosy rozsądku, dziękuję za nie. Nie wszyscy są jak widać "wściekłymi małpami" jak to określił Pan admin Maar.
Ale pewnie w tym Korsarzu dacie sobie upust, brrr. Kto wie, może tam wpadnę incognito, posłuchać, z ciekawości.
Pozdrawiam "rozsądnych"

PostNapisane: 17 lip 2012, o 09:09 

Podziękował : 313
Otrzymał podziękowań: 248
Uprawnienia żeglarskie: gorszego sortu
socjolog napisał(a):
...Pozdrawiam "rozsądnych"

Wszyscy na forum są rozsądni, inaczej nie wrócili by z morza.
Mają tylko różne poczucie humoru, jak to w kubryku bywa, łatwo nie jest, ale można się przyzwyczaić. Z czasem trudno się rozstać. ;)

Ostatnio edytowano 17 lip 2012, o 09:11 przez pough, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 17 lip 2012, o 09:09 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
socjolog napisał(a):
Ale pewnie w tym Korsarzu dacie sobie upust, brrr. Kto wie, może tam wpadnę incognito, posłuchać, z ciekawości.
Pozdrawiam "rozsądnych"

Chyba dzisiaj stworzymy prawdziwe TWA;) To co?;) Nie dopuszczamy nikogo nowego do stolika?:)

kurde każdy na każdego będzie patrzył z podejrzeniem wypatrując socjologa;) coraz bardziej mi się to podoba;) się doczekać nie mogę:P

PostNapisane: 17 lip 2012, o 09:21 

Podziękował : 96
Otrzymał podziękowań: 332
Uprawnienia żeglarskie: hm...
To ja, ja jestem socjologiem! Wybierz mnie!
:lol:

PostNapisane: 17 lip 2012, o 09:23 

zosta napisał(a):
To ja, ja jestem socjologiem! Wybierz mnie!
:lol:

Ty mnie już nie oszukasz:P siedź sobie w tej swojej Norwegii:P nie stanowisz zagorzenia dla TWA;)
kiss

PostNapisane: 17 lip 2012, o 09:37 

socjolog napisał(a):
Wczoraj zresztą coś jeszcze chciałam napisać ale ktoś brutalnie wyciął moje wypowiedzi.
Wyciął w momencie, gdy zachciałeś napisać?!
TWA siedzi w twojej pustej dyńce i wycina, wycina i cały czas wycina! Rozum!

socjolog napisał(a):
Demokracja.

Najlepiej jest zwalić na moderatorów swoją indolencje.
Obsługa forum wymaga mniej więcej takiego samego poziomu inteligencji, jak umiejętność używania widelca i noża. Często prukasz przy stole?

ps. Nie będę dodawał końcówek -łaś, bo wiem, że jesteś facetem.

PostNapisane: 17 lip 2012, o 09:45 

TWA Cię rozpracowała;) masz problem;)

PostNapisane: 17 lip 2012, o 10:10 

Podziękował : 4531
Otrzymał podziękowań: 4285
Uprawnienia żeglarskie: mam, ale nie wiem po kiego...
Jejku. Dajcie spokój. Komuś się coś nie spodobało, to napisał i tyle. Mnie się to też nie spodobało.

A co do TWA. Co to szkodzi?
Oczywiście, że większość z nas opowiedziała się po stronie Starej Zientary, a nie po stronie doktora, bo Wojtka znamy i lubimy i mamy do niego zaufanie - np. grupa z naszego TWA zorganizowała właśnie "komitet powitalny", żeby nie czuł się osamotniony, kiedy wróci do domu. Tak - jesteśmy z Wojtkiem.

Być może, nagłośnienie sprawy na forum nie było działaniem profesjonalnym, ale było, jak najbardziej, działaniem ludzkim - po prostu, nieopłacany w terminie pracownik, próbujący różnych sposobów wydębienia wreszcie swoich należności, dostał wreszcie qr*** i podał sprawę pod osąd publiczny. We mnie to budzi więcej sympatii, niż np. sprzedaż jachtu przez kapitana, w celu odzyskania długu od armatora. Armator zostaje ze swoimi jachtami, a spłaca tylko należność kapitanowi, która jest drobnym ułamkiem wartości jachtu. Nieprofesjonalne? Może, ale za to mniej drastyczne i bardziej ludzkie rozwiązanie.

PostNapisane: 17 lip 2012, o 10:20 

Dziwne rzeczy bo socjolog od wczoraj od godziny 16 dzisiaj się pierwszy raz logowal. Kiedy to niby chciał coś napisać ale zostało usunięte?

PostNapisane: 17 lip 2012, o 11:11 

Podziękował : 4186
Otrzymał podziękowań: 1876
Uprawnienia żeglarskie: ...
Pewnie znowu nie zauważył, że ktoś coś wcześniej dopisał i się nie wysłało. Kto to wcześniej w wątkach okołodoktorowych miał takie problemy? Oh wait...

PostNapisane: 17 lip 2012, o 12:38 

Podziękował : 357
Otrzymał podziękowań: 299
Uprawnienia żeglarskie: kpt. jacht.
robhosailor napisał(a):
A co do TWA. Co to szkodzi?
Oczywiście, że większość z nas opowiedziała się po stronie Starej Zientary, a nie po stronie doktora, bo Wojtka znamy i lubimy i mamy do niego zaufanie - np. grupa z naszego TWA zorganizowała właśnie "komitet powitalny", żeby nie czuł się osamotniony, kiedy wróci do domu.

A może ktoś wyjaśnieć mnie osłowi niekumatemu komputerowo co ten skrót TWA znaczy ?
sorry za OT

PostNapisane: 17 lip 2012, o 12:39 

Podziękował : 31
Otrzymał podziękowań: 8
Uprawnienia żeglarskie: zeglarz
towarzystwo wzajemnej adoracji:)

danuta tyrowicz

Milczenie to przyjaciel, który nigdy nie zdradza.
Konfucjusz

PostNapisane: 17 lip 2012, o 12:42 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
http://en.wikipedia.org/wiki/Trans_World_Airlines

PostNapisane: 17 lip 2012, o 13:01 

junak73 napisał(a):
A może ktoś wyjaśnieć mnie osłowi niekumatemu komputerowo co ten skrót TWA znaczy ?
Znaczeń ma tyle samo ilu jest debili uważających, że grupa mniej lub bardziej znajomych z internetu wypowiada się po ustaleniu (w najbardziej tajnej części Internetu BIS chyba) wspólnego stanowiska.

Kiedyś w Internecie, w miejscach związanych z żeglarstwem, funkcjonował debil co rozszerzył znaczenie TWA i powstało TWAiU (Towarzystwo Wzajemnej Adoracji i Uwielbienia) :-)

A tak całkiem na marginesie, to przywoływanie w dyskusji TWA, nieodmiennie kojarzy mi się z Prawem Godwina z tym, że nazizm i Hitler zastępowany jest przez (o wiele straszniejsze) TWA :-)

Za ten post autor Maar otrzymał podziękowania - 2: Colonel, marchew

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona