Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 24 cze 2025, o 22:54

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 25 gru 2012, o 08:54 

Podziękował : 3
Otrzymał podziękowań: 7
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Z przyjemnością przedstawiamy ofertę ATSEA Yachts Charter.

Sezon żeglarski 2013 otwieramy z wielkim hukiem. Do naszej oferty czarteru wprowadzamy trzy nowe jachty, renomowanej stoczni Bavaria Yachtbau. Modele: Bavaria Cruiser 32 w luksusowej wersji Avantgarde, jego następcę Bavaria Cruiser 33 oraz największą w naszej ofercie czarteru jednostkę Bavaria Cruiser 36.

Bezpieczeństwo, komfort, luksus w atrakcyjnej cenie.

W naszej ofercie znajdziecie państwo klasyczny czarter, gdzie oddamy w Wasze ręce w pełni wyposażony i gotowy do żeglugi jacht.

Osobom zaczynających swoją przygodę z Morzem Bałtyckim, nie czującym się na siłach samodzielnie poprowadzić pełnomorski jacht zapewnimy opiekę profesjonalnego sternika. Po zakończeniu rejsu wystawi on państwu dokument poświadczający odbycie stażu na jachcie morskim – (dokument niezbędny do ubiegania się w przyszłości o stopnie żeglarskie).

Do współpracy zapraszamy również firmy dla których jesteśmy w stanie zorganizować ewenty, szkolenia lub imprezy dla pracowników lub kontrahentów. Nasze trzy jachty umożliwiają przygotowanie rejsów nawet dla 20 osób. Rejs taki może trwać od 1 dnia do tygodnia.

Organizujemy rejsy morskie zaliczane do stażu na stopnie żeglarskie. W okresie zimowym organizujemy także rejsy na wodach pływowych.

Zapraszamy do obejrzenia jachtów w Marinie Gdynia. (wodowanie marzec i kwiecień 2013)

Szczegóły oraz pełną ofertę na rok 2013, znajdą Państwo na naszej stronie.

Zespół

ATSEA Yachts Charter.

http://www.atsea.pl
http://www.baltykczarter.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 sty 2013, o 12:01 

W dniu dzisiejszym złożone zostały wnioski o postój w Marinie Gdynia. Na stronie pojawiły się (jeszcze niepełne) dane spółki, jak tylko firma uzyska niezbędne numery (NIP, REGON, KRS) dane zostaną uzupełnione.
Jak wcześniej pisałem 15.01.2013 planowany jest odbiór pierwszego jachtu - jak tylko ustalona zostanie dokładna data dostawy do Gdynia poinformuję o tym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 sty 2013, o 15:44 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 363
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m, IŻ
nie żebym się czepiała ale co to są "ewenty" ?
no dobra czepiam się, ale tylko troszkę.

zobaczymy jak pójdzie rozwijanie firmy. Na razie piękna strona, ale jak dla mnie (w tym momencie) zero wiarygodności. ważne informacje na stronie niedostępne (jak np. umowy czarteru do przeglądnięcia). moim zdanie najpierw powinno się mieć wszystko przygotowane a później ruszać do ludzi... no ale ja się na prowadzeniu firmy nie znam...

w każdym razie życzę powodzenia - im większa konkurencja na rynku tym dla nas - klientów lepiej. szkoda tylko, że w ofercie nie ma jachtów więcej niż 40 ft...

https://obozy-zeglarskie.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 sty 2013, o 16:02 

Dziękuję za cenne uwagi.

Chciałbym zauważyć, że nie każda firma czarterowa udostępnia umowy na swoich stronach. Czy umowa jest wyznacznikiem wiarygodności - nie wiem, przeważnie zawiera standardowe zapisy podobne w większości wypadków.
Dane spółki na stronie są - spółka w organizacji to uznana prawnie forma w jakiej znajduje się spółka od momentu podpisana umowy spółki do momentu dokonania rejestracji przez sąd (żyjemy w Polsce i wszystko trochę trwa).

Żadna strona internetowa nie jest wyznacznikiem wiarygodności dlatego zapraszamy wszystkich chętnych do zobaczenia naszych jachtów fizycznie w marinie w Gdyni co nastąpi najprawdopodobniej z końcem stycznia - będę o tym jeszcze informował.

Zapraszam także do kontaktu z firma Yachts & Yachting importerem na Polskę jachtów Bavaria gdzie można potwierdzić realizację zamówienia na prezentowane przez nas jachty.

Każdego klienta, który ma jakieś obawy potraktujemy indywidualnie (przedstawimy dokumenty, listy polecające itd. )

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 sty 2013, o 20:31 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
Swoje obawy napisalem na sailforum.
Nawet nie bardzo mamy o co pytac importera bavarek. "czy kupila u panstwa jachty nieistniejaca firma o nieznanej nazwie i ieznanym kapitale zakladowym, albo osoba majaca telefon komorkowy xxx, ale imienia i nazwiska nie znam?". Aha: jachty maja byc pod nieznana dotychczas bandera.
Przy takich konkretach pytania moga byc potraktowqne niepowaznie.
Prosze mnie zrozumiec: ciesze sie, ze jest nowa firma. Zycze jej ogromnego sukcesu. Niemniej, po znanej aferze ubieglorocznej mamy prawo byc malo ufni.
Strona jest niedoinwestowana i niedokonczona. Jachtow na nieistniejaca firme kupic sie nie da, da sie je wziac w posrednictwo od np. firmy-matki. Ale znowuz:piszesz, ze sa to wasze jachty.

Na forum widzialem juz chwalenie sie jachtami niekupionymi, nadawanie nazw takim jachtom, sprzedaz czarterow na nieistniejace jachty i td. Trudno wiec oczekiwac, ze mamy byc ufni tak poprostu, bo masz np. ladny nick. Mam nadzieje, ze po pierwszych klientach bedziecie sie chwalic pozytwnymi opiniami, ale na ten moment nie jestescie przygotowani na rozmowe i skladanie oferty. Falstart.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 sty 2013, o 22:09 

Odpowiadam na wątpliwości:

Proszę zajrzeć na stronę do działu kontakt a nieznana firma stanie się znana. Dla wygody podaję tutaj:

Baltica Yachts & Charter sp. z o.o. (w organizacji)
ul. Korzenna 23 Bezrzecze
72-003 Dobra

Aspekt prawny spółki w organizacji tłumaczyłem powyżej.

Sprawa bandery jachtu jest jeszcze sprawą otwartą - jachty są zamówione (co obecnie można potwierdzić w firmie Yachts & Yachting podając nazwę firmy). W styczniu dokonamy odbioru 1 jednostki oraz jej rejestracji i podamy jaka jest to bandera. Czy ta kwestia jest naprawdę tak ważna dla osoby czarterującej ?

Strona niedoinwestowana i nie dokończona - od czegoś trzeba zacząć, proszę pokazać doinwestowaną stronę w tej branży. Z naszej strony będziemy ja sukcesywnie uzupełniać.

Odnośnie zakupu jachtów na nieistniejącą firmę. Proszę nie wypisywać głupot bo czytają to inni ludzie - jeszcze raz odsyłam pana do przepisów prawa czym jest spółka w organizacji.

Falstart - jeżeli oczkuje pan, ze ktoś kupi nowe jachty, postawi je na 1 sezon żeby ludzie je sobie pooglądali i wtedy zacznie je czarterować to jest jest pan w wielkim błędzie. Pierwsza jednostka pojawi się fizycznie w Gdyni z końcem stycznia i nie uważam jakoby oferowanie czarteru za jachtach zamówionych było falstartem.

Nikogo nie namawiamy na rzucanie się na nasza ofertę, wystarczy wstrzymać się z decyzją o czarterze na ten sezon około miesiąca i będzie można obejrzeć i dotknąć jacht na nabrzeżu w Gdyni.

Jak pisałem wcześniej dla zainteresowanego klienta możemy przedstawić stosowne dokumenty.
Jeżeli faktycznie cieszy się pan, że na rynku powstała nowa firma to prosiłbym o trochę wyrozumiałości i cierpliwości - początki nigdy nie są łatwe. Wkrótce pojawią się wszystkie niezbędne informacje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 sty 2013, o 22:19 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
ATSEA.PL napisał(a):
Odpowiadam na wątpliwości:

ATSEA.PL napisał(a):
Baltica Yachts & Charter sp. z o.o. (w organizacji)

ATSEA.PL napisał(a):
początki nigdy nie są łatwe.

W zasadzie co roku coś na Bałtyku czarteruję z Waszej grupy jakościowo/cenowej.
Bardzo się cieszę, że mamy nową propozycję z Trójmiasta. Oferta w tym miejscu jest bardzo uboga. Praktycznie tylko Delphia.
Życzę sukcesów i proszę przyjąć, że uwagi Formołowiczów mają pomóc, a nie przeszkodzić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 sty 2013, o 22:40 

Atsea, naprawde sie ciesze, ze taka firma powstaje.
Jeszcze raz pisze dlaczego wole dmuchac na zimne: bo pamiec o niedawnym oszustwie jest jeszcze swieza.
Co do glupot odnosnie rejestracji: nie sa to glupoty. Spolka w organizacji "trwa" ok miesiaca. Wpis do krs, regon i nip w tym czasie juz sa. Czesto szybciej. Wasza strona zostala zalozona jesienia. Jachtu z dnia na dzien tez sie nie da zamowic, a wiec skoro odbior jest juz za 2 tygodnie, to jacht musial yc zamowiony wczesniej. A wiec nawet gdyby byl zamowiony na firme w rejestracji, bylaby ona juz zarejestrowana. Zapewne wiec jachty zamowione sa na inny podmiot? Nic w tym zlego w sumie, ale warto grac w otwarte karty. Tymbardziej, gdy sie oskarza kogos o pisanie glupot.

O niedoinwrstowaniu strony: brak tlumaczen, a linki do obcojezycznych wersji sa. Warto je skasowac, wtedy nie bedzie wrazenia, ze strona jest niedokonczona. Jest mnostwo normalnych stron firm z tej branzy: czarte Delphii, masteryachting, punt, agantrus, globtourist i td.
Moje sugestie maja pomoc Wam sie uwiarygodnic. Nie szukam zaczepki.
Bede obserwowal rozwoj oferty i z pewnoscia kiedys skorzystam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 2 sty 2013, o 23:31 

Spółka w organizacji trwa od momentu podpisania umowy spółki do momentu rejestracji przez sąd - w celu zamówienia jachtu można wystąpić jako osoba fizyczna a następnie umowę scedować na powstającą spółkę. Jeżeli chodzi o numery NIP i REGON to będą na dniach.
Nie wiem co masz na myśli pisząc, ze strona została założona jesienią - masz na myśli datę rejestracji domeny (koniec października 2012 ) czy rozpoczęcie funkcjonowania strony - ta pojawiła się w połowie grudnia w wersji roboczej - nie była nigdzie reklamowana.

Pierwszy jacht Bavaria 32 został zamówiony w dniu 24.10.2012 z terminem realizacji 52 tydzień 2012 roku czyli stoi już na placu w Giebelstadt. My wybieramy się tam 15 stycznia.
Przepraszam za sformułowanie "pisanie głupot" ale twoje twierdzenie, że nie da się zamówić jachtów na nie istniejącą firmę jest moim zdaniem "lekko" przesadzone. Każda firma ma jakiegoś właściciela jeżeli taki właściciel zamówi jacht jako osoba a potem przepisze umową na założoną spółkę to cały czas mówi o swoich jachtach.

Nad stroną cały czas pracujemy.

Dziękujemy za wszelką konstruktywną krytykę ale czasami lepiej się zapytać jeżeli coś nie jest jasne a nie wysnuwać domysły. Z każdą osobą zainteresowaną naszą ofertę mogę spotkać się osobiście w trójmieście na rozmowę, nikogo nie namawiam na siłę do rezerwowanie już, teraz, w tym momencie, a jak pisałem pierwszy jacht pojawi się w Gdyni pod koniec stycznia i będzie można go zobaczyć.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 sty 2013, o 00:08 

Oby Wam sie powiodlo!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 sty 2013, o 10:07 

Podziękował : 24
Otrzymał podziękowań: 68
Uprawnienia żeglarskie: hmm, coś z morzem :)
:) Witajcie na wodach Bałtyku, nareszcie coś pozytywnego się dzieje na zatoce. Mam nadzieję że się Wam uda i że na przyszły sezon rozszerzycie ofertę o jednostki powyżej 40. Życzę Wam wielu klientów i powodzenia. I nie przejmujcie się opiniami wystawianymi przez malkontentów spędzających swój wolny czas na narzekaniu i krytykowaniu innych oraz szukających dziury w całym. Mała sugestia jeśli mogę, poza sezonem przydałaby się możliwość czarteru na okresy krótsze np : weekend od piątku do niedzieli.
Pozdrawiam i życzę sukcesu i wytrwałości.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 sty 2013, o 16:38 

Podziękował : 4
Otrzymał podziękowań: 363
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m, IŻ
Astea.pl - ja mam podejście troszkę podobne do plitkina. pozytywnie, ale ostrożnie i z krytyką, ale konstruktywną ;)

co do umów na stronach to owszem - nie zawsze są udostępnianie. Ja zwróciłam na nie uwagę, bo umowa jest jedną z pierwszych rzeczy o które proszę rozmawiając o przyszłym czarterze jachtu. I dużo bardziej sobie cenię firmy, które taka umowę udostępniają na stronie - od razu wiem na czym stoję, a nie mailuję zawracając głowę. Moje odczucie jest takie - jeśli umowa jest dostępna do wglądu na stronie to firma nie ma nic do ukrycia :)

https://obozy-zeglarskie.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 sty 2013, o 17:29 

Podziękował : 142
Otrzymał podziękowań: 90
Uprawnienia żeglarskie: k.j.bałtycki
Ja też raz dwa razy w roku biorę "młodą" Bavarkę na Bałtyk. Niestety z Rugii Alandy, Helsinki itd. przy mojej "zwiedzającej" załodze są mało realne.
Dlatego trzymam kciuki za Wasze przedsięwzięcie, bo będę mógł w rozsądnej cenie z Gdyni, popłynąć na wschód, na jachcie nie wymagającym "etatu bosmana". :D
ATSEA.PL napisał(a):
i podamy jaka jest to bandera. Czy ta kwestia jest naprawdę tak ważna dla osoby czarterującej ?

Tak może być ważna:
- sternik jachtowy + żeglarz jachtowy ( sternik morski + żeglarz ) ?????
- + druga osoba powinna posiadać doświadczenie morskie
- "oświadczenie własne"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 3 sty 2013, o 19:10 

Dziękuję za wasze opinie.

Jednostki 40 stop i więcej to sprawa przyszłości.

Czartery krótkie na pewno będą dostępne w ofercie LAST MINUTE, natomiast jeżeli chodzi o weekendy (piątek-niedziela) to ze względu na cykl czarteru sobota-sobota wymaga to 2 tygodni przestoju jachtu albo zmiany cyklu co znowu jest niekorzystne dla osób które muszą dojechać do trójmiasta.

Na pierwsze terminy jachtu Bavaria 32 (początek kwietnia) dajemy 20% i 15% rabatu więc pytanie czy na krócej bez rabatu będzie taniej.

Jeżeli chodzi o banderę i uprawnienia to większych obostrzeń jak przy polskiej być chyba nie może, natomiast mogą być mniejsze.
Wiele państw przy jachtach tej wielkości formalnie nie wymaga nic, jedynie wiedzę i umiejętności.

My ze swojej strony (oprócz odosobnionych przypadków) dla jachtów innej bandery niż polska będziemy wymagali poświadczenia umiejętności jakim jest np. ISSA

Biorąc pod uwagę wielkość naszych jachtów zawsze mówimy o załodze gdzie co najmniej 1 osoba posiada umiejętność (udokumentowane albo poświadczone ).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 sty 2013, o 00:04 

Podziękował : 15
Otrzymał podziękowań: 28
Uprawnienia żeglarskie: plastikowy kapitan lipcowy :))
Ja też się bardzo Waszym powstaniem cieszę.
Z Warszawy bliżej do Gdyni niż na Rugię. Co prawda w tym sezonie już podpisałem na miesiąc cyrograf z Delphią, ale przecież nie zakładacie firmy na 1 sezon!
Problem może być tylko taki, że nie wszyscy są wielbicielami jachtów górskiej :mrgreen: produkcji, które same na górkach (wodnych) nie czują się najlepiej.
W każdym razie trzymam kciuki i szczerze życzę
powodzenia!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 4 sty 2013, o 08:40 

Podziękował : 357
Otrzymał podziękowań: 299
Uprawnienia żeglarskie: kpt. jacht.
Po kilku rejsach się dopracują, Polak potrafi, i nawet Bavarki naprawi. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 sty 2013, o 13:30 

Zgodnie z zapowiedziami w galerii jachtu Bavaria 32 pojawiły się zdjęcia naszej jednostki z placu w Giebelstadt. Jedno ze zdjęć poniżej.

Obrazek

Dostawa tej jednostki do Gdyni planowana jest na początek lutego.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 sty 2013, o 14:17 

Piękny kolor!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 sty 2013, o 15:56 

Podziękował : 150
Otrzymał podziękowań: 280
Uprawnienia żeglarskie: wszystkie potrzebne
ATSEA.PL napisał(a):
Dostawa tej jednostki do Gdyni planowana jest na początek lutego.

Jak będzie szampan to przyjdę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 sty 2013, o 20:31 

jak whisky to i ja podjadę :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 14:24 

Podziękował : 107
Otrzymał podziękowań: 55
A ja podjadę po prostu :D

Przy okazji mam pytanie do założyciela wątku.
Na Waszej stronie można przeczytać m.in.:

Cytuj:
Bavaria 32
- ilość koi: 6
- tratwa ratunkowa 8 osobowa

Bavaria 36
- ilość koi: 8
- tratwa ratunkowa 6 osobowa

Czy to nie pomyłka ?

I jeszcze jedno.
Na B36 jest silnik 18KM. Jak sobie takie "maleństwo" daje radę ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 18:41 

W połowie marca jak jacht będzie na wodzie pomyślimy o szampanie :)

Jeżeli chodzi o wyposażenie to B32 będzie miała tratwę 8 osobową - pozwala to na pływanie w większej ilości osób np w rejsach 1 dniowych albo z dziećmi gdzie wykorzystanie koi może być inne. Widziałem też załogi 9 osobowe na Janmorach 31 :)

Tratwy ratunkowe podawane dla B33 i B36 możliwe że też będą większe. W wypadku tych jachtów, ponieważ ich dostawa będzie później ta kwestia pozostaje jeszcze otwarta.

Silnik 18KM w B36 to trochę mało ale z 2 strony w naszych warunkach powinno wystarczyć.

Za ten post autor ATSEA.PL otrzymał podziękowanie od: cantos
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 19:06 

Dziękuję za odpowiedź i trzymam kciuki.

ATSEA.PL napisał(a):
Silnik 18KM w B36 to trochę mało ale z 2 strony w naszych warunkach powinno wystarczyć.

Przepraszam, ale jakie to są "nasze warunki" ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 20:06 

Podziękował : 354
Otrzymał podziękowań: 2454
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
ATSEA.PL napisał(a):
załogi 9 osobowe na Janmorach 31

Przepraszam ale oni pływali PIĘTROWO na tym Janmorze ???
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 20:09 

Podziękował : 142
Otrzymał podziękowań: 90
Uprawnienia żeglarskie: k.j.bałtycki
ATSEA.PL napisał(a):

To jest jakieś jajo. Weź to sprawdź, bo silniki o tej mocy są montowane na najmniejszych Bavarkach, czyli 30C.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 20:10 

ATSEA.PL napisał(a):
ATSEA BALTICA Yachts & Charter - czarter jachtów na Bałtyku.
http://www.baltykczarter.pl

Zmieńcie na stronie głównej - "PRZYDATNEINFORMACJE" na "PRZYDATNE INFORMACE".
Będzie bardziej po polsku
Pzdr
KOcur

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Roman K napisał(a):
silniki o tej mocy są montowane na najmniejszych Bavarkach, czyli 30C.

Ja mam takie 30. stopowe maleństwo - wprawdzie nie Bavarke ale 30 ".
I mam właśnie silnik 18 KM Volvo.
U mnie ten motorek z S-Drivem i śrubą składaną 3 łopatową spisuje się super ale na większej jednostce może być chudo z tymi kucykami...
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Za ten post autor bury_kocur otrzymał podziękowanie od: cantos
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 20:42 

bury_kocur napisał(a):
"PRZYDATNE INFORMACE".

No to dałeś czadu!

:D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 20:48 

cantos napisał(a):
No to dałeś czadu

Oj tam, oj tam... :lol:
Ale napisałem ze spacją ... :D
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 21:00 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
ATSEA.PL napisał(a):
Silnik 18KM w B36 to trochę mało

Roman K napisał(a):
Weź to sprawdź, bo silniki o tej mocy są montowane na najmniejszych Bavarkach, czyli 30C

I na B 32, na jachcie 36 stóp nigdy się nie spotkałem.
Jeżeli to prawda, to armator w oszczędnosciach zdrowo przesadził. :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 sty 2013, o 21:10 

na stronie internetowej firmy wszystkie jachty są z tym samym silnikiem, sądzę ze to jakieś nieudolne kopiowanie specyfikacji.
Nie wydaje mi się aby w bawarce dawali te silniki do wszystkich jachtow

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 259 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona