Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 24 cze 2025, o 07:38

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 mar 2013, o 13:58 

Podziękował : 490
Otrzymał podziękowań: 406
Uprawnienia żeglarskie: Xero z kota
Jeżeli jeden z obywateli wdaje 10% swoich przychodów na jedzenie, a drugi 40% swoich przychodów, to oczywiste że więcej przejada ten drugi...
I przez to, mimo że w Norwegii ceny żywnoiści są 4x wyższe niż w PL, to biorąc pod uwagę zarobki, to wychodzi ze w Norwegi mają najtańszą żywność w Europie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 mar 2013, o 14:29 

Podziękował : 3582
Otrzymał podziękowań: 2362
Uprawnienia żeglarskie: Sternik morski (no wymieniłam w końcu..)
Kiedyś zrobiłam dokładne porownanie cen komunikacji miejskiej w Londynie (ponoć jedna z najdroższych na świecie w liczbach bezwzględnych) i w znanych mi miastach w Polsce... A zrobiłam, bo ktoś mnie zaczął wkurzac twierdzeniami jak to u mńie drogo.
Tyle, ze zamiast przeliczyć funty na złotówki, zrobiłam co innego. Płaca minimalna w Polsce i w UK była wtedy bardzo podobna (w liczbach, tylko reprezentowały one inne waluty...). Ok. 1000. No to policzylam, ile muszę gdzie pracować na poszczególne bilety... Wyszło taniej u mńie niż w takim Gdańsku (poza tym biletem 'na wszystko wszedzie' on wychodził mńiej wiecej tyle samo pracy tu i w Gdańsku). Warszawa wybronila sie zasięgiem karty miejskiej :) ale i tak nie były to wielkie różnice.

Pomijam już fakt, ze żywność którą tu kupuje - cenowo jest zbliżona (w liczbach bezwzględnych!) do polskiej. Niektóre wychodzą odrobine drożej, niektóre taniej (!). Ale biorąc pod uwagę różnice walut, to za ta żywność płace blisko 5 razy mniejsza cześć mojego dochodu. I w dodatku pracuje na ta sumę znacznie krócej...

My recent thought:
"...pessimist moans about breakdowns, optimist expects it won't break; realist makes it easy to fix..." :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 mar 2013, o 14:37 

Podziękował : 452
Otrzymał podziękowań: 942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Moniia napisał(a):
płace blisko 5 razy mniejsza cześć mojego dochodu. I w dodatku pracuje na ta sumę znacznie krócej...

No i co z tego wynika ? Że GB jest krajem dużo bogatszym od Polski ? To oczywista oczywistość.
Jest też szereg krajów od Polski biedniejszych.

Jednakże zarobki w żadnym kraju nie są pochodną "kosztów życia".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 mar 2013, o 15:40 

Podziękował : 75
Otrzymał podziękowań: 82
Uprawnienia żeglarskie: wystarczajace ;)
Cape napisał(a):
Moniia napisał(a):
płace blisko 5 razy mniejsza cześć mojego dochodu. I w dodatku pracuje na ta sumę znacznie krócej...

No i co z tego wynika ? Że GB jest krajem dużo bogatszym od Polski ? To oczywista oczywistość.
Jest też szereg krajów od Polski biedniejszych.

Jednakże zarobki w żadnym kraju nie są pochodną "kosztów życia".

Tylko czemu w jednym kraju szefowi sie oplaca skasowac 200zl od klienta (ze sie bede trzymal mojego przykladu) i zaplacic pracownikowi 40zl/h a w innym juz tylko 10zl/h szef moze zaoferowac? Acha, nie, szef nie jezdzi nowym mercedesem ;)
Wybaczcie, ale ja tego nie rozumiem - zakladam, ze roznica polega na tym co zabiera panstwo. W takim razie co sie z ta kasa dzieje? Przeciez drog lepszych w Polsce nie mamy, emerytury wieszej nie bedziemy miec, opieka zdrowotna tez jest na duzo nizszym poziomie itd ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 mar 2013, o 15:44 

Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 759
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
RadekNet napisał(a):
W takim razie co sie z ta kasa dzieje?

Ogólnie to jest przeznaczona na zarobki rządu i partii rządzących, zwiększenie ilości urzędników, oraz wygranie następnych wyborów.

Za ten post autor Sąsiad otrzymał podziękowania - 3: -O-, Gienek, Stara Zientara
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 mar 2013, o 15:59 

RadekNet napisał(a):
Wybaczcie, ale ja tego nie rozumiem

Trudno, nic na to nie mogę poradzić.
Są na świecie kraje biedne i bogate. Zdarza się też tak, jak na przykład w Irlandii, że kraj się szybko bogaci, ale zdarza się też tak, jak w Irlandii, że biednieje.
Decyduje wzrost PKB, a jeśli chodzi poziom życia, to PKB na głowę.
Polska dogania Europę Zachodnią, ale dogoni ją za kilkadziesiąt lat....albo nigdy. Bo kraje Europy Zachodniej również nie stoją w miejscu.

http://pl.wikipedia.org/wiki/PKB_per_capita

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

RadekNet napisał(a):
W takim razie co sie z ta kasa dzieje?

Z jaką kasą ? Z tą której nie ma ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 mar 2013, o 16:32 

Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 759
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Cape, po raz kolejny zapytuję, czy przypadkiem nie mylisz przyczyn i skutków. PKB o niczym nie decyduje. Jest efektem, od biedy może być wskaźnikiem. Ale nie ma wpływu przyczynowego na wysokość zarobków lub poziom życia. Choćby dlatego, że liczony jest post factum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 5 mar 2013, o 16:34 

RadekNet napisał(a):
Tylko czemu w jednym kraju szefowi sie oplaca skasowac 200zl od klienta (ze sie bede trzymal mojego przykladu) i zaplacic pracownikowi 40zl/h a w innym juz tylko 10zl/h szef moze zaoferowac?

Kasuje 200 zł, bo więcej nie może, płaci 10 zł bo więcej nie musi. Ty byś robił inaczej ?
Jednakże ten "szef" płacący 10 niekoniecznie więcej zarabia, od tego, co płaci 40. Często zarabia mniej i płacić więcej nie może.

Sąsiad napisał(a):
PKB o niczym nie decyduje

PKB per capita, nie sam PKB,
http://pl.wikipedia.org/wiki/PKB_per_capita

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 20:37 

Podziękował : 256
Otrzymał podziękowań: 1141
Uprawnienia żeglarskie: galernik
Przyjechali znajomi Francuzi - paryżanie - ho ho!
Ludzie! Tam dopiero jest socjalizm i homoterror
A wracając do "Politycznie" i do naszego rodzimego terroru:
Bezprecedensowy atak na tygodnik „W Sieci”. 10 podstawowych faktów.

1. Tygodnik „W Sieci”, a obecnie „Sieci” powstał w odpowiedzi na potrzeby czytelników poszukujących rzetelnych, niezależnych i obiektywnych mediów. Pismo kierowane przez Jacka Karnowskiego odniosło sukces rynkowy i zyskało grono wiernych odbiorców. Redakcję „Sieci” tworzą między innymi Michał Karnowski, Piotr Zaremba, Robert Mazurek, Krzysztof Feusette, Jerzy Jachowicz, Marek Pyza, Dorota Łosiewicz, Marzena Nykiel.

2. „Sieci” jest tygodnikiem wydawanym przez polski, niepostkomunistyczny kapitał. Jesteśmy medium oryginalnym, które nikogo nie naśladuje i nie podrabia. Nie boimy się mówić głośno o Polsce i polskości, nie boimy się też patrzeć na ręce rządzącym – wiemy, że to jest rola wolnych mediów. Nas nie da się przejąć, skorumpować, ani zastraszyć! Ani zamknąć np. tuż przed wyborami.

3. Sąd zakazał nam używania nazwy „W Sieci” wyłącznie na podstawie postanowienia. Nie było żadnej rozprawy! Nie pozwolono nam przedstawić naszych argumentów, nie ma prawomocnego wyroku. Sędzia oparł się jedynie na wniosku Grzegorza Hajdarowicza o zabezpieczenie roszczeń.

4. Skąd taka decyzja? Sędzia zgodził się z argumentem, że obecność tygodnika „W Sieci” w kioskach może... szkodzić podstronie internetowej „w sieci opinii”, którą zresztą sam pan
Hajdarowicz konsekwentnie marginalizował od chwili pojawienia się w wydawnictwie „Presspublica”. Na jakiej zasadzie tygodnik może zaszkodzić podstronie internetowej, nie wiadomo. Absurdalne jest stwierdzenie pana Hajdarowicza zawarte w pozwie: „ludzie kupują tygodnik „W Sieci”/„Sieci” tylko dlatego, że... istnieje strona internetowa „w sieci opinii”!

5. Jakie argumenty ma Grzegorz Hajdarowicz? Właściwie jeden: dysponuje podstroną internetową o nazwie „w sieci opinii”, ma prawa do tej domeny. My tymczasem mamy zarejestrowaną przez sąd rejestrowy nazwę tygodnika „W Sieci” oraz stronę internetową „wsieci.pl”. Nasze logo wygląda zupełnie inaczej, jest całkowicie oryginalne. Dochowaliśmy staranności prawnej.

6. Rzucane przez Grzegorza Hajdarowicza hasła o „wyroku” czy „kradzieży praw intelektualnych” są fałszywe. Nie ma wyroku sądu, a złożony pozew ma na celu „zabezpieczenie interesów”. Jaki wpływ na interesy Gremi Media ma podstrona „w sieci opinii” o znikomej oglądalności i w jaki sposób rywalizował z nią ogólnopolski tygodnik? Nie wiemy. Nie mamy natomiast wątpliwości, że możemy być konkurencją (zdrową i uczciwą) dla wydawanego przez Gremi Media „Uważam Rze”.

7. Nasze działania w walce o wolność mediów i skierowane do sądu zażalenie wspierają: Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, Kongres Mediów Niezależnych, parlamentarny Zespół ds. Obrony Wolności Słowa. Europoseł Tomasz Poręba zapowiedział interpelację w tej sprawie do Komisji Europejskiej. Z kolei minister sprawiedliwości Jarosław Gowin stwierdził: „Analizowałem ten przypadek. Jako obywatel jestem tym zaskoczony”. Mamy świadomość, że takie postępowanie sądów może zniszczyć każde medium w Polsce – każdy może otrzymać zakaz publikacji wydany tylko na podstawie skargi konkurencji.

8. Nie uchylamy się od oceny naszych działań przez wymiar sprawiedliwości. Każdy obywatel i przedsiębiorca ma prawo wnosić roszczenia w stosunku do innych podmiotów prawnych. Sprzeciwiamy się jednak takiemu działaniu sądów, które sprawia wrażenie kapturowego, pozbawionego podstaw uderzenia w niezależne, krytyczne wobec władzy media. Co więcej, uderzenia rażąco nieadekwatnego w stosunku do sytuacji.

9. Będziemy walczyli o pełną nazwę naszego tygodnika. Tymczasowo zmieniliśmy nazwę na tygodnik "Sieci". Walka o literę „W” będzie jednak trwała. Ta litera jest dziś symbolem nie tylko Wolnych mediów, ale Wolności w ogóle! „W” jak Wolność!

10. Najważniejsze: nie poddajemy się. Już w najbliższy poniedziałek, 11 marca, w kioskach kolejne wydanie naszego tygodnika – pod nazwą „Sieci”. Jeżeli możecie – powiedzcie o tym rodzinie, przyjaciołom, znajomym i także nieznajomym.

Dziękujemy za wszystkie wyrazy wsparcia, za setki listów, maili i telefonów. Państwa wsparcie jest dla nas bezcenne.

Redakcja tygodnika „Sieci”

Zawsze po stronie Polski!>>>
źródło: wpolityce.pl; wsieci.pl

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 20:56 

Podziękował : 1334
Otrzymał podziękowań: 2618
Uprawnienia żeglarskie: wszelakie : )
sajmon napisał(a):
Przyjechali znajomi Francuzi - paryżanie - ho ho!
Ludzie! Tam dopiero jest socjalizm i homoterror

Rany boskie! Gdzie? :lol:
Catz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 21:13 

Podziękował : 162
Otrzymał podziękowań: 321
Uprawnienia żeglarskie: -)
Ale tak w ogóle to to jest forum żeglarskie, czy się zgubiłem "w sieci"? :>

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 21:15 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
Carlo napisał(a):
Ale tak w ogóle to to jest forum żeglarskie, czy się zgubiłem "w sieci"? :>

Piotrek forum jest, ale dział adekwatny :)

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 21:21 

Podziękował : 3093
Otrzymał podziękowań: 2696
Uprawnienia żeglarskie: młodszy marynarz śródlądowy
AIKI napisał(a):
dział adekwatny :)
Na gadanie bez sensu?

m/y „Wymówka”, POL000KA6
SPG5479, MMSI 261003664

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 21:24 

Stara Zientara napisał(a):
AIKI napisał(a):
dział adekwatny :)
Na gadanie bez sensu?

Jeśli nie pluje się na Królową, to tak ;)

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 21:26 

AIKI napisał(a):

Zapomniałem, że tutaj można prawie wszystko, ale czy trzeba? :>

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 21:45 

Panowie! Ciszej prosze: to ja jestem w niebezpieczenstwie terrorystycznym.
Az nawet wyjrzalem, oczywiscie bardzo ostroznie!, przez okno i niczego nie widze (snieg juz nawet prawie stopnial), ale licze, ze sajmon odpowie na moj apel i poda jakis adres, albo cos.
Catz Wystraszony

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 22:06 

Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5397
Catz napisał(a):
Az nawet wyjrzalem, oczywiscie bardzo ostroznie!, przez okno i niczego nie widze
Nie zapomnij o zamknięciu okiennic na noc. Drzwi wejściowe na łańcuch. Socjalizm w Paryżu nie śpi! Homoterror też!

(-) Zbieraj, życzliwie :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 22:10 

Podziękował : 2348
Otrzymał podziękowań: 3695
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Bez konkretnych danych znanego wykrywacza-rzeczy-różnych-ale-zawsze-niegodziwych Karnowskiego nie masz Catz szans na znalezienie tajnego ogniska paryskiego socjalizmu.

ps. A macie tam może plac lub ulicę pt. Komuny Paryskiej? :-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 22:18 

Maar napisał(a):
ps. A macie tam może plac lub ulicę pt. Komuny Paryskiej?

Gorsze nawet mamy... Myslisz, ze to tam? :-?
Zbieraj napisał(a):
Nie zapomnij o zamknięciu okiennic na noc. Drzwi wejściowe na łańcuch. Socjalizm w Paryżu nie śpi! Homoterror też!

Czy to wystarczy? Czy nas to uchroni ???
"Ach strach, strach, rany boskie, rany boskie
(...) Trafy przeklęte, gdy Ci do stóp
Z szafy wypada przystojny trup
Rany boskie... "
Catz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 22:47 

Znajomi mają we Francji niepełnosprawne dziecko. Nie mogli kupic takiego samochodu jaki sami uwazaja za optymalny, bo firmy z koncesja do bylejakiego samochodu windy z odpowiednimi atestami nie zalozą. W Polsce za piec tysiecy zrobic NIE WOLNO! Wolno we Francji w firmie z certyfikatem za 35 tysiecy. Do jakiegokolwiek samochodu, pod warunkiem ze bedzie to Mercedes Vito. Mozna starac się (jak socjalizm to socjalizm) dofinansowanie takiego saochodu z ubezpieczalni (ichniejszy zus) ale najpierw trzeba samochód kupić (prawie dwa razy drozszy bo dla inwalidy) potem urzednicy "po uwazaniu: przyznaja dofinansowanie. Moze to być 80 procent, moze byc 20. Kumpel pracuje na inzynierski stanowisku (srody ma wolne - czyli nastrój weekendowy panuje w firmie w piatki i wtorki) wiec machnął reką - w razie gdyby nie dostał kasy z socjalu - stac go. Dostal 85 procent zwrotu. Znajoma matka również niepełnosprawnego nie kupi specjalnego auta - bo taniego nie wolno a kupi drogi, urzedni wymyśli mniejsze dofinansowanie i zostanie bankrutem. Chciał sobie zrobic suwnice w mieszkaniu zeby nie dźwigac syna do jadalni, do łazienki. Metr bieżący szyny w atestowanej, koncesjonowanej firmie 2000 euro. Tu już kumpel się nie pozwolił zniewolić i we własnym mieszkaniu zastosował, szyny, wózki kupione w Polsce. Kalkulacja byla dwudziestokrotnie nizsza. W pracy rzucił luźną uwagę że: "niech sobie geje prywatnie robią co chcą, ale jego to obrzydza jak dwóch facetow w metrze sie namiętnie całuje. Musiał na drugi dzień stawić sie na dywaniku i zlozyc pisemną samokrytykę z wyjaśnieniem że nie jest homofobem (mówi ze podpisał bez rozterek bo homofobem nie jest - nie boi sie pederastów). Udawanie, nowomowa, fałsz, udawanie, kłastwo... Co innego mowi sie oficjalnie, co innego w domu, jak u nas za komuny. Pogadalismy dwie godzinki - czułem się jakby mi opowiadal "Wojnę światów" Szulkina. U nas sprawa dojrzewa pomalutku :-? za parę lat homofobów bedzie sie reedukować zapewne na specjalnych obozach, albo przynajmniej wysylać na przymusową terapię :D
Już teraz nawet chołubionemu zwykle Bolkowi sie oberwało jak nie wyraził sie o pederastach według kanonów europejskiej nowomowy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 22:53 

Ufff... Otwieram okiennice i szafy! ;)
Catz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 23:03 

Podziękował : 2348
Otrzymał podziękowań: 3695
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
Catz napisał(a):
Otwieram okiennice i szafy!
A te okiennice i szafy to gdzie kupiłeś? Za pół ceny w Najjaśniejszej czy w tym zgniłokapitalistyczno-socjalistycznym łez padole?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 23:15 

Okiennice sa wliczone w czynsz, szafy w spadku po Tesciach... :roll:
Wielkiej zgnilosci socjalistycznej, w swietle rewelacji sajmonowskich, tu nie widze, bo okazuje sie nagle, ze ten slawny socjal nie jest dla kazdego... Chociaz przyznaje: fakt, ze inzynier moze miec wolna srode ( tu jest specyficzny, takze tygodniowy, kalendarz szkolny ) troche mnie zaniepokoil - Corka i Ziec takiego przywileju nie maja.
Catz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 23:20 

Catz napisał(a):
Corka i Ziec takiego przywileju nie maja.

Nie maja 35-cio godzinnego tygodnia pracy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 23:39 

Podziękował : 606
Otrzymał podziękowań: 5397
sajmon napisał(a):
Mozna starac się (jak socjalizm to socjalizm) dofinansowanie takiego saochodu z ubezpieczalni (ichniejszy zus) ale najpierw trzeba samochód kupić (prawie dwa razy drozszy bo dla inwalidy) potem urzednicy "po uwazaniu: przyznaja dofinansowanie. Moze to być 80 procent, moze byc 20.
U nas też się można starać:
Fundacja "Keja" donosi:
PFRON ogłosił wyniki oceny merytorycznej w 11 konkursie o zlecenie realizacji zadań. Fundacja "Keja" złożyła dwa projekty w celu programowym 3 „rozwijanie form integracji społecznej osób niepełnosprawnych". Do tego celu należało zadanie:
organizowanie lokalnych, regionalnych i ogólnopolskich imprez kulturalnych, sportowych, turystycznych i rekreacyjnych dla osób niepełnosprawnych wspierających ich aktywność w tych dziedzinach,
Jeden projekt był realizowanym w minionym roku - II Ogólnopolskie regaty bez barier, drugi to Regaty Nord Cup o Bursztynowy Puchar Neptuna.
Oba projekty zostały przez ekspertów ocenione na 0 punktów. A precyzując zostały odrzucone. przyczyną odrzucenia jest niejasny zapis w celu programowym o treści:

W przypadku projektów dotyczących celu programowego 3 obejmujących zadanie pn. „organizowanie lokalnych, regionalnych i ogólnopolskich imprez kulturalnych, sportowych, turystycznych i rekreacyjnych dla osób niepełnosprawnych wspierających ich aktywność w tych dziedzinach” stosuje się w szczególności następujące zasady:
projekt może dotyczyć wyłącznie organizacji imprezy kulturalnej i/lub sportowej dla osób niepełnosprawnych – tym samym wykluczona została możliwość zgłaszania w ramach konkursu projektów dotyczących organizacji imprez turystycznych i/lub rekreacyjnych,
impreza musi być organizowana corocznie od co najmniej 2010 roku – informacje pozwalające na weryfikację tego warunku muszą zostać zamieszczone w części B wniosku w polu „Informacje o możliwościach wykonania projektu – Doświadczenie Wnioskodawcy przy realizacji zadań/projektów o podobnej tematyce”,
projekt dotyczący organizacji imprezy kulturalnej musi dotyczyć imprezy mającej charakter wydarzenia ogólnopolskiego,
projekt dotyczący organizacji imprezy sportowej musi dotyczyć imprezy o randze:
imprezy międzynarodowej, przez co należy rozumieć międzynarodowe zawody sportowe i wydarzenia im towarzyszące, organizowane na terenie Polski o randze: co najmniej eliminacji do Mistrzostw Świata lub Mistrzostw Europy, lub co najmniej eliminacji do Pucharu Świata lub Pucharu Europy – których organizacja zlecana jest przez międzynarodową organizację sportu,
co najmniej eliminacji do Mistrzostw Polski,
co najmniej eliminacji do Pucharu Polski.

I Ogólnopolskie regaty bez barier były realizowane w 2012 roku, więc pierwszego warunku nie spełnialiśmy. Ponadto nie jest to impreza o randze międzynarodowej, ani też zawody sportowe kwalifikujące do pucharu polski. Drugi projekt Regaty Nord Cup są imprezą międzynarodową, ale niestety również nie są zawodami, które umożliwiają start w imprezie międzynarodowej.
To definitywnie przekreśla moje nadzieje, że komukolwiek, kto rozdaje publiczne pieniądze , zależy na żeglowaniu osób niewidomych. Na pewno nie Ministerstwu Sportu, widać, że PFRON również nie.

Jak widzisz, u nas niewidomy też może dostać dofinansowanie z PFRON, pod warunkiem, że jest piękny, młody, zdrowy i bogaty. Wskazane przy tym, żeby brał udział w jakichś mistrzostwach, najlepiej w Mistrzostwach Świata. Widzących! :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 13 mar 2013, o 23:48 

sajmon napisał(a):
Nie maja 35-cio godzinnego tygodnia pracy?

:D
Nie! Zapierniczaja jak male parowozy po 10 i 12 dziennie! Bez RTT, ale za spore pieniadze.
Reasumujac: Paryzacy przyjechali, ponarzekali sobie, jak to Francuzi, przez dwie godziny ( o zdrowie mieli czas spytac? ) i oto straszysz mnie przerazajaca inwokacja do tekstu o jakims wydawnictwie bez zwiazku i na koniec pytasz o 35 godzin?
Owe 35h oczywiscie istnieje jeszcze, na coraz luzniejszych zasadach, i dotyczy to niektorych - glownie tych, co do wspomagania socjalistycznego prawo maja z racji zarobkow niewysokich.
Catz
PS. Nie znam sie, ale moze zasugeruj koledze inzynierowi lepsza firme ubezpieczenia prywatnego? To sie nazywa mutuelle i jest komplementem ubezpieczenia panstwowego, coraz bardziej podstawowego.
Lepsza czesto znaczy drozsza, ale zwykle sie oplaca - jak to w Kapitalizmie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 mar 2013, o 06:49 

Carlo napisał(a):
AIKI napisał(a):

Zapomniałem, że tutaj można prawie wszystko, ale czy trzeba? :>

Jak ktoś czuje mniej lub bardziej kategoryczny imperatyw ekspresji werbalnej, to wychodzi że trzeba...

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 mar 2013, o 07:33 

sajmon napisał(a):
W Polsce za piec tysiecy zrobic NIE WOLNO!

A kto Ci zabroni korzystać (na własne potrzeby) z takiego samochodu?
Aaaaa, oczywiście, dofinansowania do 85% wartości nie dostaniesz. Zamordzym! :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 15 mar 2013, o 22:16 

Carlo napisał(a):
Zamordzym!

Iiii tam zamordyzm jakis... Terroryzm po calosci, Panie!
Catz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 8 kwi 2013, o 14:39 

Jak poinformował francuski dziennik „Le Figaro”, podczas pikniku w Paryżu doszło do zatrzymania mężczyzny, który przyszedł ubrany w prorodzinną bluzę. Policja uznała grafikę, przedstawiającą parę heteroseksualną z dwójką dzieci za „obsceniczną” i „stereotypową”.

Catz napisał(a):
Wielkiej zgnilosci socjalistycznej, w wietle rewelacji sajmonowskich, tu nie widze, bo okazuje sie nagle, ze ten slawny socjal nie jest dla kazdego...

Wydawanie wielokrotnie zawyżonych kwot - bo płacone jest z pieniędzy ubezpieczenia społecznego, czyli "niczyich" to nie zgnilizna socjalistyczna??? To co nią jest??

Tak mi sie nudziło - bo długasny baner drukuję i czasu sporo - wiec sobie przegladam stare watki :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna strona