Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 21 lip 2025, o 15:57

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3086 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 103  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 mar 2013, o 23:08 

Podziękował : 354
Otrzymał podziękowań: 2454
Uprawnienia żeglarskie: Do pływania tym czym pływam wystarczają
AndRand napisał(a):
Ale co z tego, że wnioskujecie od lat skoro to się od xx lat nie realizuje?

Guzik wiesz co się robiło, robi i będzie robić w tej materii więc z łaski swojej nie wypowiadaj się o tym o czym nie masz zielonego pojęcia.

AndRand napisał(a):
skoro chcesz reprezentować nie żeglarzy, ale mało znaczącą ale głośną na forach mniejszość żeglarzy morskich...

A to żeglarze morscy to nie żeglarze ??? :lol:

AndRand napisał(a):
A dla mnie jest - jak się woła o bezpatencie to trzeba zwracać uwagę na inne elementy, które ułatwiają dostęp do patentów zamiast utrudniać.

A to sobie zwracaj uwagę na co chcesz -nas interesuje owe "bezpateńcie" i tyle.
A warunki egzaminowania na obce nam ideowo patenty niech sobie ustalają zainteresowani.
Masz niedosyt wypowiedzi ?
Zacznij działać a nie tylko pyszczeć na forach bo na razie tylko to potrafisz i to mało na dodatek efektywnie.

Kocur

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

el szaman napisał(a):
skoro nie wie, jakie w danym przypadku będą wymagania egzaminatora...

A to nie jest tak, że kandydat powinien posiadać wiedzę i na jej podstawie zdać egzamin ?
Bo to co napisałeś powyżej to mi tchnie uczeniem się pod wymogi danego egzaminatora a to jest chyba postawieniem sprawy na głowie ?
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

"Jeżeli chodzi o podatki to nikt nie jest patriotą"
G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 mar 2013, o 23:16 

Podziękował : 85
Otrzymał podziękowań: 121
Uprawnienia żeglarskie: kapitan
Kotku! Miałeś przestać dokarmiać! :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 mar 2013, o 23:19 

Podziękował : 21
Otrzymał podziękowań: 29
Uprawnienia żeglarskie: żeglarz
bury_kocur napisał(a):
Zacznij działać a nie tylko pyszczeć na forach bo na razie tylko to potrafisz i to mało na dodatek efektywnie.

Kocur

Na tyle efektywnie, że sprawą zainteresowali się szkolący na dobrowolne certyfikaty kompetencji, została przedstawiona w MSiT, a na forum przedstawiłem jasną metodę całkowitego obejścia monopolu PZŻ - której tu po xx latach wałkowania tematu na forum! nie było i od razu obrzucono obelgami.

Czyli ja metodę na patent <24m<80GT|WSZĘDZIE w 3 dni pod polską banderą, z obywatelstwem polskim, znalazłem.
A wy przez xx lat sposobu na bezpatencie nie.

Wodę jeziora pozorowała wielka szklana płyta. Powierzchnia szkła była twarda i lekko pomarszczona. Kiedy oddaliłem się na odległość jednego kilometra od brzegu w Pial Edin, dotarłem do krawędzi szkła. Począwszy od tego miejsca aż do brzegu pod Lesaiolą woda była prawdziwa.
Adam Snerg Wiśniewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 mar 2013, o 23:23 

bury_kocur napisał(a):
to jest chyba postawieniem sprawy na głowie ?

A i owszem, masz całkowitą rację. Tyle, że teoria najczęściej chodzi innymi drogami niż praktyka... A obydwaj wiemy, że dowolny egzamin można tak skonstruować, żeby "niewtajemniczony" rzeczywiście miał trudności - i troszkę tego się właśnie obawiam :-(.

Jeśli całokształt moich domniemywań nie jest tworzeniem "spiskowej teorii dziejów", a jedynie chorą wyobraźnią... Oby!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 mar 2013, o 23:38 

el szaman napisał(a):
"spiskowej teorii dziejów"

Grzesiu - ja jestem prosty żeglarz - zdawałem w życiu kilka egzaminów na swoje papiery i zawsze miałem wrażenie, że jak będę umiał to zdam i ... jakoś nigdy nie zawiodłem się.
Oczywiście zawsze można doprowadzić do tego, że jak kandydat na żeglarza nie wykupi dodatkowego pakietu nauki u egzaminatora (lub jego np. znajomego) to nie zda ale nie na takie wynaturzenia trudno znaleźć prawny sposób a poza tym trudno ustanawiać prawo pod ewentualne przekręty.
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 20 mar 2013, o 23:53 

bury_kocur napisał(a):
że jak będę umiał to zdam
Nie jesteś osamotniony :). Ja też uczę się zawsze dla siebie, nie dla egzaminatorów. Ale prawa się czepiam :mrgreen: - powinno być ścisłe i jednoznaczne, nie zezwalające na dowolność jego interpretacji...

Bądźmy dobrej myśli!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 00:28 

Podziękował : 39
Otrzymał podziękowań: 18
Uprawnienia żeglarskie: 24m :)
AndRand napisał(a):
Czyli ja metodę na patent <24m<80GT|WSZĘDZIE w 3 dni pod polską banderą, z obywatelstwem polskim, znalazłem.

pierdupierdu znalazł wcześniej i to nawet w 5 minut a nie w 3 dni :) viewtopic.php?f=17&t=11086&p=142182#p142182

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 00:44 

kamiljazz napisał(a):
AndRand napisał(a):

pierdupierdu znalazł wcześniej i to nawet w 5 minut a nie w 3 dni :) viewtopic.php?f=17&t=11086&p=142182#p142182

Nooo... zgadza się - potrzebny tylko załącznik w postaci paszportu lub prawa jazdy z UK, Irlandii czy innych krajów z bezpatenciem :)

btw. zakładam, że wylot-egzamin-przylot to 3 dni, choć jak ktoś na miejscu przygotowany to pewnie można w jeden. :)

Wodę jeziora pozorowała wielka szklana płyta. Powierzchnia szkła była twarda i lekko pomarszczona. Kiedy oddaliłem się na odległość jednego kilometra od brzegu w Pial Edin, dotarłem do krawędzi szkła. Począwszy od tego miejsca aż do brzegu pod Lesaiolą woda była prawdziwa.
Adam Snerg Wiśniewski

Ostatnio edytowano 21 mar 2013, o 00:46 przez AndRand, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 00:45 

Otrzymał podziękowań: 18
Uprawnienia żeglarskie: 24m :)
Baran

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 07:27 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
el szaman napisał(a):
skoro nie jest to w tej chwili wykonalne, to należy przynajmniej starać się tak formułować zapisy prawa, aby były one spójne i logiczne z jednej strony, z drugiej zaś jednoznacznie określały intencje prawodawcy.

ale chyba nie można o to miec pretensji do tzw. liberatorów, którym Ins ma za złe wszystko łącznie z AIDS.
bury_kocur napisał(a):
AndRand napisał(a):
Ale co z tego, że wnioskujecie od lat skoro to się od xx lat nie realizuje?

Guzik wiesz
Kocur k...wa! musisz?!

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 07:31 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
skipbulba napisał(a):
Kocur k...wa! musisz?!

A sam dopiero co zwracał uwagę... :-?

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 07:32 

Podziękował : 675
Otrzymał podziękowań: 1715
Uprawnienia żeglarskie: j.st.m
kamiljazz napisał(a):
AndRand napisał(a):
Nie karmić barana...eee... Trolla.

Ins doskonale wiesz, że to nie liberalizatorzy piszą rozporzadzenia, że to nie liberalizatorzy decydują co ostatecznie się rozporządzeniu znajdzie i że wpływ liberalizatorów na to jest niewielki. Więc dlaczego wciąz chlapiesz na prawo i lewo, ze liberalizatorzy to czy tamto?

---
O!...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 08:14 

kamiljazz napisał(a):
Baran

Strzelec

Krótka piłka - weź jakiś jacht i wykonaj jakiś wypadek, którym się zajmie komisja wypadków UM i przedstaw to oświadczenie (albo jakiś certyfikat). Od razu będzie wiadomo czy jest honorowane czy nie.

IIC IYT z Irlandii jest honorowane, do zrobienia w weekend i daje <24m<80GT|WSZĘDZIE.

Oczywiście panowie, którzy ciągle na forach opowiadają o bezpatenciu uważają to za trollowanie. I będą tak opowiadać o bezpatenciu następne 10 lat z takim samym efektem :lol:

Adam Snerg Wiśniewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 08:17 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 390
Uprawnienia żeglarskie: nikt
piotr6 napisał(a):
AIKI napisał(a):
U kogoś, kto te wymagania zna.

No właśnie w tym problem, jak dobrze rozumiem,jeśli nie znamy wymagań i zasad to te egzaminy mogą być karykaturą no i nagle może się okazać ,że zdobycie patentu jakiegokolwiek może się stać trudniejsze niż kiedykolwiek.

Piotrze ale w czym problem? W tym, że może to skończyć dotychczasową praktykę zapłać to dostaniesz?

Z latami lansowanym przez szkolących hasłem: Co jest potrzebne do żeglowania? - Patent! wydaje mi się, że skończyliśmy a tu znów płacz, że to Panie tak się nie da, że materiału za dużo, że pytania nieznane... To jak do tej pory szkoliliście? Macie tu zestaw pytań które wam zadadzą a reszta... niepotrzebna lub co gorsza sami się nauczycie? Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ślicznie ukazujecie małość tego Szkolenia.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 08:24 

[/quote]
skipbulba napisał(a):
ale chyba nie można o to miec pretensji do tzw. liberatorów, którym Ins ma za złe wszystko łącznie z AIDS.

no przecież napisałem:
el szaman napisał(a):
Dla wyjaśnienia: to nie jest zarzut do Kolegów, którzy uczestniczyli w konsultacjach!!! Odnoszę wrażenie, jakby po ustaleniu tekstu przez prawników jakiś np urzędnik, z prawem chyba nie mający dużo wspólnego, jeszcze to i owo pozmieniał... Vide: art 19. pkt 1. - nie wierzę, że jakiś prawnik wydał z siebie taki bełkot :)

A obwinianie "liberatorów"??? - ręce opadają, zostawię bez komentarza... Nawet się nie wdaję w dyskusję, nie będę nikogo karmił :mrgreen:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 08:24 

AIKI napisał(a):
A sam dopiero co zwracał uwagę...

Mea Culpa Mea Culpa Mea Maxima Culpa.
:oops:
Jak baran pisze głupoty to człek normalny czasem nie wytrzyma.
Ale juz koniec.
Pzdr
Kocur z wiosennego poranka :lol:

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 08:40 

Były_User 934585 napisał(a):
Piotrze ale w czym problem?

Jedynie w tym, że skoro nadal egzaminy może przeprowadzać wyłącznie PZŻ (a tak jest na chwilę obecną, bo jakoś rozporządzenia w sprawie nowych "podmiotów" ciągle nie ma), to istnieją obawy, że tych "samoszkolących" będzie można dość łatwo uwalać - pisałem już o tym.
Pozytywem jest, że będą musieli się oni naprawdę dobrze przygotowywać do egzaminów - nauka jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Jednak niejednoznaczność prawa uważam za generalnie szkodliwą. W obecnej sytuacji przewiduję inne traktowanie przez niektóre przynajmniej komisje tzw. "swoich" i "obcych". Mam nadzieję, że tylko głupio kraczę!

Skoro nie uzyskano (na razie) całkowitego zniesienia kwitów, to niech przepisy regulujące ich uzyskiwanie będą ścisłe! Za takie uważam np. określenie katalogu pytań egzaminacyjnych - uwierz mi, opracowanie czegoś takiego to naprawdę nie jest jakaś gigantyczna praca do wykonania. Wiem, że brzmi to znowu jak odchodzenie od liberalizacji, ale zastanów się, czy nie mam racji, twierdząc, że jeśli jednak musimy tymczasem zaakceptować istnienie uprawnień i egzaminów, to nie będą one przynajmniej prawidłowo umocowane!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 08:41 

Tak sobie poczytałem, pośmiałem trochę i w sumie zapomniałem napisać co o całości myślę.
Następny krok do przodu udało się zrobić i dobrze.
Jak zwykle przy próbie regulacji tego co zbędne jest jeszcze sporo głupot i wzajemnych sprzeczności czyli argumentów nam nie braknie.
Następny cel to rozporządzenie dotyczące podmiotów upoważnionych do egzaminowania. Mnie by pasowało aby każdy czy to klub czy drużyna harcerska czy kto tam jeszcze miałby ochotę, aby wszyscy mogli egzaminować.
Grześ a jak wydać rozporządzenia o egzaminowaniu skoro nie wiadomo na co? Zresztą w BIP ministerstwa w planie legislacyjnym była podana kolejność wydawania rozporządzeń.
A do tej pory nie było innego traktowania swoich i obcych? A dlaczego szkolący nie wybierali "lokalnych" egzaminatorów tylko szukali ich w Polsce? Bo w okręgu jest miejsce tylko dla znajomych, eee zaprzyjaźnionych szkół? Ta gangrena toczy szkolenie od lat.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 08:59 

Masz oczywiście rację, w chwili obecnej nie można, ale dłuuugo można było (poprzednie rozporządzenie jednak jakiś czas obowiązywało), a i tak min nie ruszyło palcem. Teraz musimy tylko pilnować, aby przy okazji regulacji tego tematu nie wycięto jakiegoś numeru.

A może to właśnie dopiero będzie okazją do uściślenia np przebiegu egzaminów, chociażby w postaci noweli?
Wiesz, ale chyba za dużo wymagam... Tylko jakoś mi się wydaje, że jedyne logiczne rozwiązanie to równoległe, kompleksowe opracowywanie pakietu ustanowień dotyczących jakiegoś tematu. Bo robienie tego kolejno zaraz spowoduje argumentację, że tego czy tamtego się nie da, bo nie określa tego inne rozporządzenie.

Ale takie podejście zagadnienie (rozpatrywanie kilku rozporządzeń jako zagadnienia kompleksowego) chyba mogłoby wymagać zbyt dużo pracy od ciężko pracujących za nasze pieniądze urzędników... Wybacz, wiem, że pewnie niektórych z nich takim zdaniem krzywdzę, ale potyczki z administracją państwową są szczególnie ostatnio jednym z moich zajęć (choć nie w sprawach żeglarskich) i ręce czasem opadają, gdy walczę z totalną niekompetencją i wręcz arogancją biurokracji! I jeszcze świadomość, że wygrzewają stołki za moje własne pieniądze! Ehhh... :-(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:02 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
el szaman napisał(a):
W obecnej sytuacji przewiduję inne traktowanie przez niektóre przynajmniej komisje tzw. "swoich" i "obcych". Mam nadzieję, że tylko głupio kraczę!

Moim zdaniem jest to pewnik, Wygrają te szkoły ,które mają dojścia a nie te co są lepsze. Już widzę jak w tych szkołach jest zatruniana ekipa związkowa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:08 

piotr6 napisał(a):
el szaman napisał(a):
W obecnej sytuacji przewiduję inne traktowanie przez niektóre przynajmniej komisje tzw. "swoich" i "obcych". Mam nadzieję, że tylko głupio kraczę!

Moim zdaniem jest to pewnik, Wygrają te szkoły ,które mają dojścia a nie te co są lepsze. Już widzę jak w tych szkołach jest zatruniana ekipa związkowa

O święta naiwności! :mrgreen:
Rozumiem, że dotychczasowe działania lobby szkoleniowego dowiodło ich altruizmu?
Halo Piotrek, tu Ziemia...
nic się nie zmieni bo mechanizm od lat właśnie tak działa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:22 

el szaman napisał(a):
A może to właśnie dopiero będzie okazją do uściślenia np przebiegu egzaminów, chociażby w postaci noweli?
Wiesz, ale chyba za dużo wymagam...

Nie wymagasz za dużo.
Po wydaniu obecnie omawianego rozporządzenia przez MSiT następnym krokiem będzie wydanie - teoretycznie wspólnie przez MSiT oraz Min. Transp. - rozporządzenia dotyczącego warunków przeprowadzania egzaminów.
Piszę "teoretycznie" po wiem, że MSiT sceduje pisanie treści tego rozporządzenia na Min. Transportu jako ciało bardziej kompetentne do jego pisania.
Także zamiast płakać - jak to kilku dyskutantów czyni "jak to będzie źle" i wymyślać problem typu "spiskowa teoria dziejów" - należy spokojnie poczekać na następny krok legislacyjny.
Wg uzyskanych informacji jest szansa na początek maja jako termin ukazania się tego Rozporządzenia.
Czy będą podczas jego pisania przewidziane konsultacje społecznie czy nie - tego jeszcze nie wiem ?
Może tak ale być może ministerstwo "oprze" na dotychczasowych uwagach na powyższy temat.
Także drodzy dyskutanci - odrobina cierpliwości - wg uzyskanych informacji egzaminy nie mają być poletkiem dowolnej oceny egzaminatora.
Po prostu - NIE to Rozporządzenie to ma regulować ...
Pzdr
Kocur

piotr6 napisał(a):
Mam nadzieję, że tylko głupio kraczę!

Kraczesz ;-)))
I niepotrzebnie przez to napędzasz niezdrową dyskusję.
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:24 
*** Ban ***

Otrzymał podziękowań: 706
Uprawnienia żeglarskie: K.J.
Macie tu zestaw pytań które wam zadadzą a reszta... niepotrzebna lub co gorsza sami się nauczycie?

Bzdury gadasz. Skup na na dipolach, ma to sens. O szkoleniu lepiej nic nie mów.
Na samych podstawach prawa drogi stosowanego na śródlądziu można gadać parę godzin a nauczyć się tego na egzamin to jak uczenie się Kapitału.
MPDM i IALA przy prawie drogi, oznakowaniach, sygnałach i locji na śródlądziu to zabawa dla przedszkolaków.

Jeśli się obszaru wiedzy np z przepisów i locji nie zawęzi do rozsądnego maksimum , opisanego konkretnymi numerami punktów, paragrafów itp, tylko opisze się je jako podstawy i jednocześnie zgodnie z prawem co jest podstawą ma być kaprysem przewodniczącego komisji to mamy sytuacje gorszą dla egzaminowanego niż dotychczas była.
Dotychczas w trakcie szkolenia przekazywało się to co najprawdopodobniej będzie na egzaminie i w ogromnym obszarze pokrywało się to z tym co potrzebne w czasie żeglowania.

Jeśli prawo zakłada nieobowiązkowość szkolenia to nie może czynić tajemnicy z zakresu wymagań opisując je ezopowym językiem.

Jak mam rozumieć tą niechęć do transparentności reprezentowaną przez Ciebie - jednego z największych krzykaczy liberalizatorskich na tym forum.

Jaka sytuacja jest bardziej sprzyjająca szkoleniu przez wujków, tatusiów, ciotki, kumpli etc?

Taka jak w projekcie rozporządzenia czy też taka jaką można obejrzeć pod linkiem
http://www.elwis.de/Freizeitschifffahrt ... i-2012.pdf

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:30 

Czyli jednym zdaniem:
nie potrafisz wyłożyć wymaganej dotychczas i wymaganej obecnie wiedzy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:36 
*** Ban ***

Czyli jednym zdaniem:
nie potrafisz wyłożyć wymaganej dotychczas i wymaganej obecnie wiedzy.

Czyli jednym zadaniem: jaki masz interes liberalizatorze optując za tym by utrudnić zdawanie egzaminów przez tych którzy nie będą chodzić na szkolenia organizowane przez tych którzy są egzaminatorami.

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:46 

Mój interes tkwi w wykazywaniu obłudy i cwaniactwa szkoleniowców. Bo nie ma to jak na wstępie postraszyć klienta Panie a ile tego do nauki, tego się nie da nauczyć a potem puścić oko i powiedzieć ale my mamy chody i u nas zdasz...
Gdzie wcześniej byliście? gdzie są wasze uwagi do zakresu wiedzy potrzebnej na poszczególne stopnie? No gdzie wasze zabiegi o ułożenie zwięzłych spójnych i realnych wymagań egzaminacyjnych?
Do kogo masz Piotrze pretensje? Do mnie i do innych liberalizatorów? A może Tobie brak jest dostatecznej wiedzy aby móc uczyć innych i stąd ten strach przed opublikowanym zakresem niezbędnej wiedzy?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 09:49 

ins napisał(a):
jaki masz interes liberalizatorze optując za tym by utrudnić zdawanie egzaminów przez tych którzy nie będą chodzić na szkolenia organizowane przez tych którzy są egzaminatorami.

Przepraszam Piotrze ale z postu na post piszesz coraz mniej zrozumiale.
Powiedz w jaki sposób nasze grono 'libaralizatorów':

"optuje za tym by utrudnić zdawanie egzaminów przez tych którzy nie będą chodzić na szkolenia organizowane przez tych którzy są egzaminatorami" ???

Pytam bo ja z całym szacunkiem działań takich nie dostrzegam jak równiez nie dostrzegam logiki w tym pytaniu...
Pzdr
Kocur

Gdzie wcześniej byliście? gdzie są wasze uwagi do zakresu wiedzy potrzebnej na poszczególne stopnie? No gdzie wasze zabiegi o ułożenie zwięzłych spójnych i realnych wymagań egzaminacyjnych?
Do kogo masz Piotrze pretensje? Do mnie i do innych liberalizatorów?

To jest typowe działanie Jacek pn. "Pretensje do garbatego o proste dzieci".
Było Piotrze zgłosić swoje uwagi do MSiT, pisać pisma, chodzić na spotkania - znaczy INTERESOWAĆ się tematem.
Nieobecni nie mają racji wiec pogadaj sobie o tym temacie z lustrem.
Pzdr
Kocur

my mamy chody i u nas zdasz...

Zdasz ale ... czy sie nauczysz ???
Pzdr
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 10:09 
*** Ban ***

Cytuj:
Przepraszam Piotrze ale z postu na post piszesz coraz mniej zrozumiale.
Powiedz w jaki sposób nasze grono 'libaralizatorów':

"optuje za tym by utrudnić zdawanie egzaminów przez tych którzy nie będą chodzić na szkolenia organizowane przez tych którzy są egzaminatorami" ???

Pytam bo ja z całym szacunkiem działań takich nie dostrzegam jak równiez nie dostrzegam logiki w tym pytaniu...

Ja z kolei, bez krzty szacunku, nie dostrzegam logiki w opowieściach o liberalizacji i jednoczesnym opowiadaniu się za ograniczeniem dostępu do dokładnego zakresu wymagań egzaminacyjnych. Przecież takie a nie inne stanowisko zaprezentował Były_User 934585.
Przy czym zakładam, litościwie, że jest to tylko wynik braku logiki u w/w osoby. Chociaż mogę się mylić.

Widzę że wataha zwiera szeregi. Liberalizatorzy do boju szarpią Waszego!

Piotr Siedlewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 10:14 

Podziękował : 512
Otrzymał podziękowań: 702
Uprawnienia żeglarskie: wyżej się nie da...
ins napisał(a):
Widzę że wataha zwiera szeregi. Liberalizatorzy do boju szarpią Waszego

Nooo - znowu wracasz do starej retoryki? A już było w miarę normalnie...

AIKI

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 21 mar 2013, o 10:18 

ins napisał(a):
jednoczesnym opowiadaniu się za ograniczeniem dostępu do dokładnego zakresu wymagań egzaminacyjnych. Przecież takie a nie inne stanowisko zaprezentował Były_User 934585.

Przepraszam ale może coś przeoczyłem - gdzie Jacek to napisał ?
Kocur

POL 8888
MMSI 261 03 14 50

G.Orwell

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3086 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 103  Następna strona