Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 1 sie 2025, o 15:42

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 mar 2014, o 19:27 

Podziękował : 357
Otrzymał podziękowań: 299
Uprawnienia żeglarskie: kpt. jacht.
Dokładnie, przemyśl i zmień na Sony Z

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 mar 2014, o 19:28 

Podziękował : 1768
Otrzymał podziękowań: 4267
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
W ogóle nie bierz smartfona, bo po co? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 mar 2014, o 19:33 

Jak to, po co? Żeby w autobusie forum przeglądać.
;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 14 mar 2014, o 19:36 

Hehe, brzmi ładnie, ale powiedz, kiedy ostatni raz jechałeś autobusem? ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 10:53 

Ja już dawno nie jechałem ale ....

Maar napisał(a):
Oprócz tego ma mieć niezbyt głęboko zaszyta opcję dzwonienia, dobrze w dłoni leżeć (nie wypadać z łapki w autobusie gdy ludzie się pchają jak dzicy)

Maarowi chyba do tego potrzebny :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 17:58 

Podziękował : 96
Otrzymał podziękowań: 96
Uprawnienia żeglarskie: kapitan jachtowy
Maar napisał(a):
Dzięki za wszystkie rady. Kochane i pomocne Mordki jesteście a ja jestem dupa nie negocjator.

Zadzwonił pan - tak jak byliśmy umówieni - i... moja asertywność poszła się paść na rajskich łąkach. Wcisnął mi Huaweia Ascenda P6 za 65 zł i abonament za tyle samo. Generalnie zły jestem na siebie, bo planowałem płacić miesięcznie 30-40 zł, ale...

THX for all.

Jak masz teraz mieszane uczucia co do wyboru, to najwyżej zainwestujesz w kuriera i odeślesz "pośpiesznie zamówiony towar" bez żadnych dodatkowych kosztów (umowa zawarta poza siedzibą itd......)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 18:20 

Podziękował : 189
Otrzymał podziękowań: 33
Uprawnienia żeglarskie: sternik
Zbieraj napisał(a):
Po dwudziestu latach przechodzę (3 telefony i 2 modemy) stopniowo, w miarę wygaszania umów, do Playa. T-mobile ma tylko starocie, tylko kilka modeli ma LTE.
Play ma praktycznie wszystkie modele z LTE. Najwyższa w tej chwili półka, tzn. Nexus 5 i LG G2, (ekrany 5 i 5,2 cala) są, w zależności od taryfy - za 1 - 100 zł. (5 GB internetu). A sam telefon jest już w cenie abonamentu. Nie spłacasz rat.

Obrazek

Zbieraj przechodzenie do Playa to tak jak wynajmowanie lodki na akwenie w ktorym nigdy nie wieje :rotfl:
Play ma najmniejsza i najgorzej zaprojektowana siec (po taniosci) w pierwotnym zalozeniu mialo to byc male halo dla studentow i bezrobotnych ... zycie zas pokazalo ze Polacy maja duzy szacunek do taniosci. Oczywiscie maja roaming, ale jak ktos korzysta z transmisji danych to polecam tylko T-mobile albo Orange w ostatecznosci Plus.

Co do telefonu to jak dla mnie najwazniejsza sprawa jest ... bateria ;) do tej pory jedynie Motorola Razr Maxx ma zadawalajaca pojemnosc, drugi parametr to stabilnosc i ty polecalby HTC, Samsung a potem inne wynalazki.

I nie nabierajcie sie na Gigapixele, Gigahercowe wielordzeniowe procesory i niewiadomoilekolorowe wyswietlacze bo to telefon a nie kombajn

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 18:25 

Podziękował : 389
Otrzymał podziękowań: 738
Uprawnienia żeglarskie: mam
MaxLux napisał(a):
Oczywiscie maja roaming, ale jak ktos korzysta z transmisji danych to polecam tylko T-mobile albo Orange w ostatecznosci Plus.

Oczywiście masz na to jakieś argumenty? ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 20:18 

MaxLux napisał(a):

Zbieraj przechodzenie do Playa to tak jak wynajmowanie lodki na akwenie w ktorym nigdy nie wieje :rotfl:

Mówisz bo wiesz, czy tylko tak słyszałeś?
Mam dwa lata, żadnych zastrzeżeń (czego znajomi o innych sieciach nie mogą powiedzieć).

A tak serio, to każda korporacja ma swoje za uszami i na Play bym grosza nie postawił, że jest inaczej. Ale jak na razie taniej wychodzi :-P

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:00 

Podziękował : 94
Otrzymał podziękowań: 172
Uprawnienia żeglarskie: jsm, msm
Zbieraj napisał(a):
to wcielenie wysublimowanej elegancji, którą podkreśla metalowa obudowa wykonana ze szczotkowanego aluminium z naturalnie zaokrągloną podstawą. Niezwykle piękny Ascend P6 w wyważony sposób łączy najnowsze trendy we wzornictwie z wybitną funkcjonalnością.

No, no, to tera je wysublimowany Grzywiasty z wybitną funkcjonalnością! Tylko nie mów, że wziąłeś różowego, bo siem rurzowa zapłacze. :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ja byłam asertywna i przeszłam do Playa i z internetem do laptopa i z telefonem (nokia lumia 625). Ogólnie jestem z internetu (do laptopa) bardzo zadowolona-nawet zwiększyłam sobie go, z telefonu to jeszcze nie wiem bo nie umiem się nim posługiwać ale mam w nim mapy samochodowe więc też będę zachwycona przypuszczam.;)

No ale po 6 latach w Orange to chyba z każdego innego operatora byłabym zachwycona, i mimo to że Pan mi proponował 50 % zniżki powiedziałam mu by mi dał spokój;)

W każdym razie Pani w T-mobile tez próbowała mnie oszukać ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:24 

Podziękował : 168
Otrzymał podziękowań: 137
Uprawnienia żeglarskie: B.R.A.K
Mam znajomka który ma 4 saloony Pleja we franczyzie. Gdy dzwoniłem do niego na początku lutego w sprawie przedłużenia umowy, powiedział mi że lepiej( taniej ) będzie jeśli zostanę przy starych abonamentach, gdyż Playj pozysakał już wystarczającą ilość abonentów aby powoli móc się równać cenowo z innymi sieciami.

Co do ich zasięgu. Fakt jest dość słaby, wręcz żałosny. Na szczęście zawsze mają opcje łączenia się przez nadajniki konkurencyjnych sieci co daje ogromne pole manewru.

Co do internetu mobilnego. Mam korzystam. W mieście jest okey, ale gdy wyjadę poza granice zaczyna, tfu złe słowo, przestaje działać. Dlatego jak internet w Play to tylko ta drozsza opcja pozwalająca na łączenie się przez nadajniki Plusa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:28 

Podziękował : 263
Otrzymał podziękowań: 367
Uprawnienia żeglarskie: sterownik azjatycki
Katrine napisał(a):
Ja byłam asertywna i przeszłam do Playa

Ja też asertywnie przeszedłem do Playa po 10 latach w Plusie (poziom usług był wporządku, drogo sie zrobiło) i po roku asertywnie się z Playem rozstałem.
noone napisał(a):
Oczywiście masz na to jakieś argumenty?
Nie wiem czy to wystarczy za argument, ale moje wrażenia z przejścia do Playa są jak najgorsze. Cenowo było OK, ale regularnie od kilku do kilkanastu połączeń dziennie mi "uciekało". Zero obajwów że ktoś do mnie dzwoni, a za pare minut esemes że było połączenie. Biorąc pod uwagę, że były to głównie telefony od klientów myślę że mozna zrozumiec moją hmmm... a tak! wściekłość!!! :evil: :evil:
Trzy numery, wszystkie te same objawy. Zmienialiśmy telefony: klasyczne, smatrfony, sto razy awanturowałem sie w infolinii i... doopa. Oprócz tego przerywane rozmowy, wielokrotne echo, głos "przechodzący" tylko w jedna stronę brak transmisji danych itp. Wytrzymałem jakoś ten rok, ale uraz mam do tej pory...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:29 

waliant napisał(a):
Mam dwa lata

A to niespodzianka! Byłem przekonany, że jesteś trochę starszy ;-)

BP ANMSP ;-)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:33 

waliant napisał(a):
MaxLux napisał(a):

Mam dwa lata, żadnych zastrzeżeń (czego znajomi o innych sieciach nie mogą powiedzieć).

A tak serio, to każda korporacja ma swoje za uszami i na Play bym grosza nie postawił, że jest inaczej. Ale jak na razie taniej wychodzi :-P
waliant napisał(a):
MaxLux napisał(a):

A tak serio, to każda korporacja ma swoje za uszami i na Play bym grosza nie postawił, że jest inaczej. Ale jak na razie taniej wychodzi :-P[/quote

Na zeglowaniu sie nie znam ale telefonia komorkowa to dla mnie chleb powszedni - znam wszystko od kuchni i niestety przechodzenie teraz do Playa to tak jak zalapanie sie na na ... rejs Titanic'em ;) juz powolutku nie daja nic wiecej niz wielka trojca a jakos sieci w porownaniu do innych jest niestety tragiczna - i nie pomoga w tym radosne reklamy celebrytow, notabene wysmiane przez ostatnia reklame z Putinem :)

Odnosnie T-Mobile i Orange zas jest to obecnie najwieksza skonsolidowana siec wzajemnie wspoldzielona, ktora z racji samej gestosci nadajnikow radiowych i najnowszego sprzetu gwarantuje najlepsza jakosc sieci. Oczywiscie tak jak wspomnialem Play ma roaming ale w najblizszej przyszlosci uzywanie coraz to wiekszej transmisji danych na poziomie smarfona praktycznie skazuje nas na T-Mobile, Orange i Plusa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:35 

@Margrabi, współczuję, chociaż nie zauważyłem czegoś takiego u siebie, a w Playu jestem od 2007 roku.
Mdados napisał możliwości łączenia się przez nadajniki konkurencji - dzięki tej opcji, od ładnych kilku lat zasięg mam dosłownie wszędzie.
Kiedyś można było czepiać się biura obsługi klienta w Playu, zatrudniane tam dzieciaki nie miały pojęcia o swojej pracy, że nie wspomnę o kulturze, ale od 2 lat i tu jest spokój.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:39 

Podziękował : 370
Otrzymał podziękowań: 1279
noone napisał(a):
napisał możliwości łączenia się przez nadajniki konkurencji

a jak to się robi?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:43 

Podziękował : 168
Otrzymał podziękowań: 137
Uprawnienia żeglarskie: B.R.A.K
bosze toć to proste. Zależy w sumie od telefona. Na dodatek możesz sobie zmienić rodzaj nadajników na 3g, lub 2g. Wybór automatyczny lub ręczny. Przeważnie Ustawienia- sieci-itp itd

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:45 

noone napisał(a):
@Margrabi, współczuję,
Dzięki! ;)
Aaa przypomniałem sobie! Nieco pomagało wyłączenie "3G" i praca na "starym" GSM-ie. Ale tylko trochę. Chyba miałem pecha z lokalizacją i na stałe pod "obcymi" nadajnikami sieć u mnie chodziła, a te chyba nie miały "priorytetu" na playa... tak se tylko gdybam, bo przecież nie powinno mnie to w ogóle obchodzić...
Nie tak dawno to było - 2012 rok.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 16 mar 2014, o 21:49 

MaxLux napisał(a):
Oczywiscie tak jak wspomnialem Play ma roaming ale w najblizszej przyszlosci uzywanie coraz to wiekszej transmisji danych na poziomie smarfona praktycznie skazuje nas na T-Mobile, Orange i Plusa

Hm, korzystanie z nadajników konkurencji generalnie powiększa zasięg do maksymalnego ;)
Nie korzystam z przesyłania danych, ja chcę tylko porozmawiać i wysłać/odebrać sms-a.
Cóż mogę powiedzieć - u mnie działa.
Jakość obsługi w biurach mi generalnie zwisa i powiewa, bo byłem w biurze tylko raz, około dwa lata temu, podpisać umowę i przenieść numer. Myślę że jest jak wszędzie - lepiej lub gorzej, w zależności od tego gdzie się trafi i na kogo.
(Wcześniej miałem przez wiele lat Heyah, więc w ogóle żadnych kontaktów z biurem obsługi).

Co do taniej/drożej - to jest bardzo indywidualna sprawa i bardzo zależy od potrzeb czy wymagań. Dla mnie dwa lata temu oferta Play była najtańsza i chyba dalej tak jest. Ale to dla mnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 mar 2014, o 10:52 

Podziękował : 53
Otrzymał podziękowań: 211
Uprawnienia żeglarskie: Karta rowerowa
No dobra chłopaki, a teraz jak to z tym Playem właściwie jest, bo moim zdaniem mijacie się z prawdą jak PKP z rozkładem jazdy. Zimą. W górach.

Od czasów bycia testerem Nadchodzi4 (późniejszego Play) byłem w posiadaniu ich SIMa, którego dzielnie dzierżę po dziś dzień. Od mniej więcej 2008 do 2012 roku czynnie używałem właśnie ich oferty na kartę (Fresh). W 2012 roku mieliśmy z papciem okazję przedłużać umowy abonenckie w T-Mobile, którym również miałem numer. Założenie z "niemieckimi różowymi" było takie - wziąć ofertę abo., która będzie bardziej opłacalna niż kilka doładowań w ciągu miesiąca w Play Fresh. Już wtedy Wielki Fioletowy Glut oferował ten sam pakiet bez telefonu za 15zł miesięcznie taniej niż w T-Mobile. Decyzja zapadła jednak taka, że z racji naszego przywiązania do Matki Ery, zostaniemy przy swoim. W związku z tym, po kilku latach używania czynnie Playa, zmieniłem SIM w telefonie z powrotem na ten timobajlowy.

Moje odczucia po używaniu T-Mobile były od pierwszego dnia następujące:
- Sieć 3G w Warszawie to wielka niewiadoma (zmiana jest odczuwalna na plus dopiero teraz po tej niedawnej wymianie wszystkich nadajników mieście na nowe).
- W naszej pięknej starej kamienicy, w kuchni T-Mobile ledwo łapało jedną kreskę, a rozmówcy często mówili, że mnie przerywa. To samo się tyczy piwnic mojego wydziału, gdzie poza zajęciami spędzam większość mojego czasu. "Grube ściany - wiadomo, że będzie słaby zasięg". No właśnie nie. Jakoś Play zawsze mi dawał wszystkie 5 kresek w telefonie w wyżej wymienionych miejscach.
- Nawet jeśli chodzi o pasmo 3G to poza ostatnią modernizacją nadajników w Warszawie, mieli dość słabe wyniki Up. i Down. jeśli chodzi o prędkości.

Ale jak widać mimo tego dzielnie korzystałem z T-Mobile, bowiem problemy z nimi zdarzały się na tyle... nie często (bo "rzadko" to za dużo powiedziane), że w sumie olałem sprawę koncertowo.

Jak papcio wyżej pisał, obecnie będziemy prawie na pewno uciekać od byłej Matki Ery, a obecnego Ojca Niemca, bo naszym zdaniem Orange (który zaraz będzie mieć najmniejszy udział aktywnych kart SIM na rynku) i T-Mobile po prostu łapią zadyszkę za Playem.

Kilka faktów:
- Play ma 18% udziału w rynku pod względem liczby AKTYWNYCH kart SIM.
- Play ma 1.4 mln klientów biznesowych
- Play ma własne nadajniki, tyle, że jest ich wciąż mniej niż nadajników starszych graczy na rynku. Tak, to prawda, że w związku z tym, jeżeli jesteście na jakiejś trasie, gdzie nie złapie Was nadajnik Play, to będziecie podłączeni do nadajników Plusa lub (od stycznia tego roku) T-Mobile. Tyle, że to oznacza, że Play dzięki temu ma największe pokrycie w kraju. Jeżeli gdzieś Wam urwie zasięg, to skargi proszę składać do T-Mobile lub Plusa ;). Może dlatego słyszę tylko legendy o przerywaniu połączeń w Play, a słyszę realne narzekania znajomych, którzy wkurzają się cały czas na jakość połączeń w T-Mobile. Ja też do takich osób należę.
- Play w dużych miastach ma szczelne pokrycie LTE (w tym w podziemiach mojego wydziału - sprawdzałem na telefonie innych studentów, którzy w większości przeszli do Play). Owszem, T-Mobile zamierza odpalić LTE na dużym obszarze Polski gdzieś w drugiej połowie roku. Tyle, że nie wiedzą na jakim paśmie i czy aby na pewno bez problemowo (poprzez update) telefony obsługujące LTE od razu je będą mogły wykorzystywać.

Obecnie aby T-Mobile miał tę samą ofertę co Play, musielibyśmy teraz dopłacać aż ponad 30zł miesięcznie (czyli de facto różnica po tych dwóch latach urosła, a nie zmalała - to tak dla tych co uważają, że Play już teraz się tylko równa cenowo, bo mają wystarczającą ilość klientów). Plus mamy od ręki LTE (co akurat w moim przypadku jest bardzo ważne). Nie mówiąc o tym, że T-Mobile posiada raptem do 5 topowych modeli telefonów. Play posiada do 5 g... telefonów ;). To jest ta zasadnicza różnica ;). Oczywiście tutaj wyolbrzymiam, ale faktycznie T-Mobile nie za bardzo ma się czym pochwalić w ofercie telefonów, a już z całą pewnością nigdy nie stoją za pan brat z nowościami na rynku, czego akurat Play pilnuje. A jak już będą mieć, to nie w ofercie na stronie internetowej tylko przy dogadywaniu się na boku przez telefon - przepraszam, ale co to za marketing?! O Nexusie 5 i LG 2 mówili "nie no, paaanie, nie mamy w ofercie". Jak papcio rzucił informację, że "to szkoda, to chyba zabiorę trzy numery do Play" to nagle facet się obudził i powiedział, że oczywiście, że dostaniemy u nich te telefony ;). Tia, tylko w jednym kolorze, a LG 2 to właściwie nie mają i nie wiedzą kiedy będą dostawy (o takich rzeczach Play informuje). Nie mówiąc o tym, że trafiliśmy na trzech konsultantów pod rząd, którzy po tym jak skończyły im się argumenty "za" co do oferty, zaczynali od ataku na Play i ich ofertę. Mówiąc bzdury i kłamiąc. Np.: "Macie te 5GB na internet u nich, ale jak będziecie poza zasięgiem LTE (4G/3G) to wtedy płacicie za ten internet nie-LTE". Sprawdziłem, bzdura. "Play nie posiada w ogóle własnych nadajników". Bzdura. "Play wcale nie ma najlepszej oferty, my ich bijemy na łeb!" - tu następuje przedstawienie oferty, która jest identyczna co w Play, ma tylko 2GB internetu w ofercie (Play 5Gb) i do tego jest w T-Mobile o ok. 30zł droższa. Kompetencje pracowników nieprawdopodobne. O czym zarząd musi wiedzieć, w końcu wszystkie rozmowy są nagrywane...

Tyle o Play vs. T-Mobile.

Teraz o Androidzie.

Ja jako użytkownik produktów ejplowskich od 8 lat, w tym dzielnie trzymający się iPhone'ów od 7 lat, dalej uważam, że Android do wersji 4.0 to było jedno wielkie nieporozumienie, co było potwierdzane również przez użytkowników tych telefonów (oczywiście było też sporo wyjątków) jak i przeróżne serwisy. Papcio również rzucał różnymi słowami na prawo i lewo przy jego użytkowaniu.
Przełomem jest dla mnie Android 4.0+, a zwłaszcza 4.4. Do tego stopnia, że teraz jestem zdania, że iOS musi zacząć nadążać za KitKatem. To dotyczy płynności działania systemu, tego, że teraz nie szuka się ustawień zaczynając od miejsc najtrudniej dostępnych (bo taka była wcześniejsza filozofia Androida - zrobić system tak bym możliwie ciężko się go używało), i wielu, wielu innych (nie chcę dodatkowo wydłużać tej wiadomości).

Generalnie jeśli chodzi o telefon, kupowany na kolejne kilka lat, najlepiej szukać tych z czterordzeniowym Snap Dragonem. "A po co komu to, to tylko telefon" - racja, jak nie używa się GPS'a i nawigacji jako takiej (mapy), a telefon ma służyć tylko do dzwonienia i pisania smsów to po można kupić byle cegłę byle by miała mocną baterię. W każdym innym przypadku nowa generacja hardware'u się przyda. Bo głupie trzymanie wielu otwartych na stałe zakładek w przeglądarce wymaga większej ilości RAMu.

Ja np. potrzebuję telefon do tylu rzeczy, że poniżej Snap Dragona i "normalnego" systemu na telefon czyli (Android 4.4) nie bardzo mogę celować.

Ja celuję w Nexusa 5. Raz, że z racji design'u. Dwa, że z racji tego, że mam czystego Androida 4.4 bez żadnych (dla mnie głupich, ale to moje zdanie) nakładek i przeróbek HTC/Samsunga/innych. Co oznacza, że jak się pojawi update Androida do nowszej wersji, to od razu będzie on do pobrania. Nie to co Samsung, który bodaj do tej pory nie wypuścił swojego 4.4. Podkreślam, że to moja opinia. Każdy ma swoją.

Piotr "Młody Zbieraj" Zbierajewski

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 mar 2014, o 11:45 

Aleś wykład szczelił! :mrgreen:

Jednakowoż to:
Młody Zbieraj napisał(a):
moim zdaniem mijacie się z prawdą jak PKP z rozkładem jazdy
słyszę tylko legendy o przerywaniu połączeń w Play,
to nieprawda, przynajmniej w moim przypadku. Było jak napisałem!! :evil: :evil:
Moze poprawili? Nie wiem, ale sprawdzać nie zamierzam. Interweniowałe, groziłem, prosiłem i... olewali mnie przez rok, więc klienta stracili (być może) na zawsze! :-P

Jeżeli gdzieś Wam urwie zasięg, to skargi proszę składać do T-Mobile lub Plusa
Tia... może jeszcze najlepiej do technika, który nadajnik instalował?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 mar 2014, o 14:23 

Bez zbednego marketingu i demagogii:

- Play ma ok 4tys lokalizacji - Plus 7,5tys; TMO/Orange 10tys
- Play 20% stacji po swiatlowodzie - TMO/Orange 60%
- Play ma 5Mhz pasma w 900Mhz - Plus 14, TMO/Orange 16,8....

Oczywiscie to tylko suche dane, zdaza sie ze w szczegolnym miejscu Play bedzie mial lepszy sygnal - jak np w naszym jedynym metrze ;)

Jakosc sieci i jej parametry tez mozna samemu sprawdzic w niezaleznych serwisach jak speestest.pl - gdzie widac ze play zdecydowanie "przycina" transmisje aby kilka procent aktywnych userow nie zabilo calego pasma dla wszystkich ...

Niestety ten dystans bedzie sie jeszcze poszerzal bo Play juz teraz zbyt duzo obiecal nie majac do tego odpowiednich zasobow - coz celebryci jakos to wytlumacza przecietnemu uzytkownikowi :)

Warto tez sprawdzic inne opcje jak patrzymy po taniosci - Nju mobile moze sie tez okazac najtansze a do tego dodatkowa karta z transmisja dachych ( ja kupuje takie startery na allegro - place 5 zlotych i mam giga do wykorzystania, w sam raz do tableta )

A teraz "Glupota roku" - dzwoni kolega zeby sie poradzic - wiesz, to LTE ma 150Mb/s ! to ja zrezygnyje z neostrady bo mam tylko 6-8Mb/s i bede mial taniej te 150 :) Niestety w reklamie nie mowily ze te 150 jest w labie, na jeden sektor i dla jednego usera i .... nie chwala sie ze sa limity transferu danych :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 17 mar 2014, o 19:58 

Podziękował : 222
Otrzymał podziękowań: 759
noone napisał(a):
od ładnych kilku lat zasięg mam dosłownie wszędzie.

Wpadnij do mnie, zdefiniujemy na nowo dosłowność :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 21:31 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3697
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
LukasJ napisał(a):
ak odbierzesz tego fona, to podziel się wrażeniami, jak to się dzwoni z Huia-weja
Cały czas wyświetla się ikonka "masz wiadomość głosową" - taki bug, piszą w sieci, że po zrootowaniu można toto zreperować. Aktualizacja, która pojawiła się w międzyczasie nie rozwiązała problemu :-(

Poza tym wszystko inne działa i generalnie jestem zadowolony z wielkości ekranu i prostopadłościenności obudowy (nie ma skośnych, niewygodnych brzegów). Bardzo wygodnie się go trzyma.

Aha - na ekranie zupełnie nie widać śladów palców. Córka ma Xperię Z1 compact a Ruda Nokię Lumię - zupełnie nieporównywalne ekrany z Huaweiem. Huawei po prostu się nie brudzi.

Bateria przy dużej aktywności sieciowej wytrzymuje jeden dzień.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2