Forum Żeglarskie

Zarejestruj | Zaloguj

Teraz jest 24 lip 2025, o 00:24

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 10 kwi 2014, o 13:54 

Podziękował : 10551
Otrzymał podziękowań: 2485
Uprawnienia żeglarskie: Nie odebrany plastik
Wypadek w którym zginęła kąpiąca sie dziewczyna najechana przez "halsujący między główkami" skuter wodny.

Dziś w TV 4 był program z którego wynikało ,że prokuratura śledztwo umorzyła z powodu
...że; poszkodowana pływała w niedozwolonym miejscu.

Wiele niedomówień:
Miejsce to plaża miejska, byłem tam tydzień przed wypadkiem: żadnych zakazów nie było kąpało się setki ludzi..
był enigmatyczny znak: "niestrzeżona" - plaża, czy woda ?
Załącznik:
0 niestrzeżona.jpg

Podobno zakazy postawiono bezpośrednio po wypadku.
Podobno utonęła, bo ktoś skoczył na nią z pomostu (miała ranę głowy cięto-tłuczoną)
podobno;
podobno ...
winnych brak
...dziwny ten świat, gdzie ludzi dziwnej doli jest więcej...
MJS
ps.
To się działo (i dzieje) w naszym ukochanym Nieporęcie znanym z innych ciekawych przypadków.

Wspomnij: Orwella i Huxleya.

Zapraszam na "fejsa":

"Dla tych co nie lubią szerokich ruf ;-)"
"Marian Strzelecki"
oraz
https://planyjachtow.pl/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 kwi 2014, o 14:54 

Podziękował : 212
Otrzymał podziękowań: 390
Uprawnienia żeglarskie: nikt
Marian Strzelecki napisał(a):
Dziś w TV 4 był program z którego wynikało ,że prokuratura śledztwo umorzyła z powodu
...że; poszkodowana pływała w niedozwolonym miejscu.
Bez wnikania w kompetencję dziennikarzy to podstawa umorzenia godna powielania i od jutra pieszych na jezdni poza rejonem oznakowanych przejść potrącać można bezkarnie. ...mać!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 kwi 2014, o 15:05 

Podziękował : 491
Otrzymał podziękowań: 406
Uprawnienia żeglarskie: Xero z kota
Aż dziwne, że nie pojawiło się stwierdzenie "...poszkodowana nie zachowując należytej ostrożności, wypłynęła na powierzchnie wody."

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 kwi 2014, o 15:13 

Tak po prawdzie to cała nasza wiedza to czy on ukradł czy jego okradli ale na pewno zamieszany jest w kradzież.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 10 kwi 2014, o 16:25 

W programie wypowiadali się (dzwiękowo) naoczni świadkowie: ona nie pływała pod wodą: w chwili zajścia - była widoczna z brzegu.
MJS

Zapraszam na "fejsa":

"Marian Strzelecki"
oraz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 13:25 

Podziękował : 1364
Otrzymał podziękowań: 1257
Uprawnienia żeglarskie: sternik mieliźniany
Pozostaje kwestia kto dosiadał tego skutera :roll: albo kim jest jego ojciec :roll:

"Bałtyk nocą skłania do przemyśleń.Ciemno i tylko woda dookoła.Czasem jakieś światełko w oddali, które szybko znika.Szum wiatru w olinowaniu i bulgot wody od dzioba jachtu." cytat z drugiego tomu " Przygód na Morzu"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 14:25 

Podziękował : 1959
Otrzymał podziękowań: 2054
Uprawnienia żeglarskie: Kurde, no, brzydzę się sobą ale mam.
Uff ! No to zapodam wirusa...

Co to znaczy "plaża miejska" ? To samo co kąpielisko ? Wedug mnie nie. Znam przynajmniej jedno takie miejsce. Kąpielisko to wyznaczony pływakami akwen, nadzorowany przez ratownika i wyposażony w środki ratownicze....
Zgodnie z prawem zasadniczo wolno kąpać się tylko na kąpieliskach. Każde inne miejsce jest niedozwolone niezależnie od tego czy kąpie się tam codziennie tysiac osób czy jeden ludź lub zabronione jeśli jest tablica ostrzegawcza o treści "zakaz kąpieli" lub równoznacznej. To, że kąpią się tam powszechnie ludzie nie daje miejscu statusu kąpieliska...
Kąpiąc się w miejscu zabronionym narażamy się w najlepszym wypadku na mandat (art. 55 KW) lub na to, że jeśli dojdzie do nieszczęścia na odpowiedzialność karną jeśli ujdziemy z życiem.
Zarówno kąpiąc się w miejscu niedozwolonym jak i zabronionym robimy to na własne ryzyko narażając się na odpowidzialność karną jesli dojdzie do nieszcześcia (vide sprawa utonięcia dzieci w Warcie, za które zarzuty postawiono matce i opiekunce). Formalnie więc pływaczka nie powinna się znaleźć w tym miejscu, a jeżeli już jest to jej wina i jej odpowiedzialność. To jedna strona medalu.
Druga strona to kwestia czy w tym miejscu wolno pływać skuterem, czy sternik miał wymagane uprawnienia i czy zachował zasady bezpieczeństwa (177 par. 1 i 2 KK ewentualny zbieg z wykroczeniami). Być może sternik miał wszystkie wymagane prawem papiery, a prokurator uznał, że nawet zachowując zasady bezpieczeństwa mógł nie zauważyć pływaczki.
Podobnie jak nie każdy kierowca, który potrącił pieszego poza przejściem dla pieszych jest przestępcą. Decydują okoliczności zdarzenia......

Który z Was był na miejscu i widział zdarzenie ? Bo opierając się na informacjach w mediach można każdego skazać i wykonać wyrok...

Nie bronię prokuratora ale na podstawie tak skąpych informacji z mediów nie będę go atakował

https://jachtdonkichot.pl/

A po nocy nadchodzi dzień... I niech już tak zostanie.

Za ten post autor Kurczak otrzymał podziękowania - 3: Były user, Colonel, Zielony Tygrys
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 14:43 

Kurczak napisał(a):
Nie bronię prokuratora ale na podstawie tak skąpych informacji z mediów nie będę go atakował
To nie wypisuj bzdur w stylu:
Zgodnie z prawem zasadniczo wolno kąpać się tylko na kąpieliskach. Każde inne miejsce jest niedozwolone niezależnie od tego czy kąpie się tam codziennie tysiac osób czy jeden ludź lub zabronione jeśli jest tablica ostrzegawcza o treści "zakaz kąpieli" lub równoznacznej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 14:55 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Kurczak napisał(a):
Zgodnie z prawem zasadniczo wolno kąpać się tylko na kąpieliskach.

Krótka piłka - zamiast wymyślać co jest "zgodne z prawem" - podaj konkretny przepis. Znaczy - przytocz przepis prawa, który stanowi, że wolno kąpać się tylko na kąpieliskach...., zasadniczo :lol:

Kurczak napisał(a):
Każde inne miejsce jest niedozwolone niezależnie od tego czy kąpie się tam codziennie tysiac osób czy jeden ludź

Kurczaczku - coś ci się strasznie pokićkało....

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 15:15 

Kurczaku z Twej wypowiedzi wynika, że na np. szosie mogę bezkarnie rozjechać dowolnią ilość ludzi.
MJS

Zapraszam na "fejsa":

"Marian Strzelecki"
oraz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 15:22 

Kurczaku z Twej wypowiedzi wynika, że na np. szosie mogę bezkarnie rozjechać dowolnią ilość ludzi.
MJS
Wynika też, że Kurczak jest na bakier z zasadami obowiązującymi na wodzie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 15:23 

Podziękował : 883
Otrzymał podziękowań: 1942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Kurczak napisał(a):
Zgodnie z prawem zasadniczo wolno kąpać się tylko na kąpieliskach.

Może ktoś zna procedurę prawną ustanowienia kąpieliska?
.
.
Muszę swoją wannę uczynić onym... :rotfl:

* Gdyby wszyscy byli bogaci nikt nie chciałby wiosłować *

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 20:19 

Podziękował : 1308
Otrzymał podziękowań: 4197
Uprawnienia żeglarskie: pływam sobie gdzie chcę
MJS

Ani Kurczak tego nie napisał, ani logika na to nie wskazuje.
Jednak z pewnością masz większe szanse na uniknięcie odpowiedzialności za przypadkowe rozjechanie człowieka w miejscu gdzie go być nie powinno i gdzie nie miałeś szans by tego uniknąć.
Dziadek mojej żony zginął właśnie w taki sposób.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 20:48 

Podziękował : 264
Otrzymał podziękowań: 976
Uprawnienia żeglarskie: KJ
Kurczaku z Twej wypowiedzi wynika, że na np. szosie mogę bezkarnie rozjechać dowolnią ilość ludzi.MJS

Tylko cza w autku wycieraczki w ruch wprawić przed zamiarem rozjechania.

A ja dawno temu "wypływałam" sobie żółty czepek. I z onym na główce mogłam sobie dowolnie po jeziorach mazurskich wpław brykać. Do dziś nie rozstrzygnęłam co akurat ten kolor miał oznaczać. Czy był dobrze widoczny dla otoczenia , czy raczej miał coś wspólnego z papierkiem powszechnie znanym jako żółty.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 21:00 

Podziękował : 334
Uprawnienia żeglarskie: RYA/MCA Yachtmaster Ocean
Prawo zabrania kąpieli na szlaku żeglownym, z przyczyn oczywistych, mozna byc rozjechanym przez skuter czy motorówkę, której sternik nie dostrzegł głowy pływaka. To jest oczywiste i policja na Mazurach dość rygorystycznie podchodzi do ludzi którzy kąpią się tam, gdzie jest normalna żegluga.
O ile mi wiadomo, wejście do portu to też fragment szlaku żeglownego. Mimo szczerego żalu wynikającego z czyjejś śmierci uważam, że ta osoba wykazała się brakiem wyobraźni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 21:03 

Odnosząc się do meritum:
Plaża miejska w Nieporęcie, jest chyba wszystkim nam znana.
Pomost wybudowany tam niedawno także.
Nie widzę tam miejsca, gdzie (w odległości skoku z pomostu) miało by nie być kąpiących się ludzi i gdzie mogło by to być niespodziewane dla kierowcy pojazdu wodnego.
Nie widzę też możliwości i sensu postawienia zakazu kąpieli - chyba, że chodzi o świeży dupochron dla urzędasów.
Takiego zakazu zresztą tam nie było a jaki znak był pokazałem na fotce;(~ 50 m od tego pomostu w kierunku kanału Żerańskiego - widać go na jednej z fotek).
Tradycyjne miejsce startu zawodów motorowodnych jest około 1km dalej i w chwili gdy odbywają się zawody wystawiane są bojki i znaki, a w.w. pomost jest głowną widownią.
Bojki i kąpielisko strzeżone są w bezpośredniej bliskości pomostu po drugiej stronie tegoż i tam są ratownicy.
Nie wiem gdzie jest szlak żeglowny, ale na pewno nie w okolicy tego kąpieliska.

MJS

ps
Jeżeli ja rozjadę kogoś w wypadku, (albo w jakikolwiek inny sposób (nieumyślnie) kogoś zabiję; to mi nie umorzą przestępstwa, a mogą odstąpić od wykonania kary, albo dać ją w zawieszeniu.
Załącznik:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 120.2 KiB | Przeglądane 5572 razy ]
Załącznik:
Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg [ 136.39 KiB | Przeglądane 5572 razy ]
Załącznik:
Clipboard03.jpg
Clipboard03.jpg [ 122.88 KiB | Przeglądane 5572 razy ]

ps2
Zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów z 6 maja 1997 roku, zakazami kąpieli powinny być objęte:

obszary wodne, na których kąpiel jest niebezpieczna, w szczególności położone przy śluzach, mostach, budowlach wodnych, portach;
szlaki żeglowne;
wody o silnym zanieczyszczeniu i wirach.

W tym samym rozporządzeniu zostało również wskazane, że miejsca takie powinny być odpowiednio oznaczone (szczególnie przy dojściach i dojazdach do miejsca zabronionego) wraz ze wskazaniem przyczyny zakazu (np. znak „kąpiel zabroniona – szlak żeglowny” lub „kąpiel zabroniona – hodowla ryb”).

Natomiast miejsce niebezpieczne, które położone jest na obszarze wodnym, gdzie kąpiel jest dozwolona, oznacza się tablicą ostrzegawczą, określającą jednocześnie przyczynę niebezpieczeństwa (np. znak „niebezpieczna głębokość wody” lub „kamieniste dno”).

Zapraszam na "fejsa":

"Marian Strzelecki"
oraz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 22:04 

Jeżeli kogoś potrącisz na drodze, a prokurator nie udowodni Ci, że stało się to z Twojej winy lub współwiny - będziesz niewinnym człowiekiem. Nie trzeba będzie odstępować ani zawieszać.
Przynajmniej tak długo jak w polskim systemie prawnym będzie obowiązywała zasada domniemania niewinnosci, a czasami mam wrażenie, że niektórym ona solą w oku.....
Umorzenie postępowania na zasadach określonych w art. 17 par 1 pkt 1 i 2 KPK to nic innego jak uznanie niewinnym.

Pytam raz jeszcze. Widziałeś zdarzenie na własne oczy, czy snujesz domysły na podstawie informacji prasowych ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 22:16 

Sugeruję;
na podstawie programu w TV4 w którym przez X czasu omawiano różne aspekty sprawy.
Między innymi wypowiadali się świadkowie; którzy sugerowali, że widzieli jak najechano na dziewczynę, oraz uczestnik wypadku, który sugerował, że ktoś skoczył na nią z pomostu.
Były też czytane wyniki obdukcji która nie sugerowała a orzekała: "rana cięto miażdżona... na głowie".
MJS

Zapraszam na "fejsa":

"Marian Strzelecki"
oraz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 22:24 

Podziękował : 2979
Otrzymał podziękowań: 3355
Uprawnienia żeglarskie: różne....
Inka napisał(a):
A ja dawno temu "wypływałam" sobie żółty czepek. I z onym na główce mogłam sobie dowolnie po jeziorach mazurskich wpław brykać.

OT - kolega, który był posiadaczem "żółtego czepka" i etatowym ratownikiem na wszystkich niemal zaliczonych przeze mnie obozach klubowych, postanowił opłynąć Wielką Żuławę - wpław - jakoś tak 1980 roku. Żeglowaliśmy sobie w pobliżu omegą, trochę z ciekawości a trochę dla asekuracji...
Jakoś tak w połowie tej pływackiej wycieczki (bagatela, dobrze ponad 4 km) do kolegi podjechali mototutką iławscy milicjanci wodni. Mimo protestów niebiescy wciągnęli go do siebie na burtę a następnie chcieli zabrać w samych slipkach "na posterunek" - w związku ze straszliwym występkiem polegającym na pływaniu dalej niż 50m od brzegu... Skończyło się na długim tłumaczeniu z tego... że nie posiadał przy sobie "specjalnej karty pływackiej" (znaczy w wodzie, na środku jeziora...).
To wówczas po raz pierwszy usłyszałem taką oto wymianę zdań:
Pan Milicjant - Niech pan nie robi ze mnie idioty!
Obywatel - Ale pan daje sobie świetnie radę sam...
Do dziś nie wiem, czy do dzielnych funkcjonariuszy nie dotarł komizm tej konwersacji, czy też może twardo postanowili udawać, że go nie zauważają... ;)

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Plaża miejska w Nieporęcie, jest chyba wszystkim nam znana.
Ty tak serio? A zdefiniujesz "wszystkim"?

Jeżeli masz ochotę komentować takie poglądy, których co prawda nigdy nie wyraziłem, ale które kompletnie bez sensu i z sobie tylko znanej przyczyny usiłujesz mi przypisać - droga wolna. Śmiesznych nigdy dość...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 22:28 

Podziękował : 1768
Otrzymał podziękowań: 4264
Uprawnienia żeglarskie: nie podano
Nigdy w Nieporęcie nie byłem. Ba, nigdy nad Zegrzem nie byłem. Pewnie dziwny jestem :rotfl:

Za ten post autor waliant otrzymał podziękowanie od: Colonel
Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 22:34 

Podziękował : 334
Uprawnienia żeglarskie: RYA/MCA Yachtmaster Ocean
Rzeczywiście OT. Na szczęście milicjantów już nie ma.

Ze dwa lata temu blady strach mnie ogarnął, jak mój syn popłynął wpław w jezioro.
Stanęliśmy na Tałtach na kotwicy przy brzegu, żeby się pokąpać. A ten zaczął płynąć w kierunku środka jeziora. Nie obawiałem się o jego umiejętności pływackie, ale właśnie o to, że ktoś go rozjedzie. Krzyczałem za nim, ale nie słyszał. Miałem już zamiar podnieść kotwicę i popłynąć za nim, ale na szczęście sam zawrócił.
Nie znam szczegółów wypadku na Zegrzu, ale trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że na wodzie są szybkie jednostki i jeszcze z tego, że głowa pływaka może nie być dostrzeżona przez sternika takiej łodzi, czy skutera, czy też prowadzącego statek.
Pływanie na szlaku żeglownym, można porównać do spaceru środkiem uczęszczanej ulicy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 11 kwi 2014, o 23:25 

Zdaje się , ża sie nie rozumiemy:

Zginął człowiek: są świadkowie, sprawca się wypiera, prokurator słyszy co chce słyszeć.
Następuje umorzenie śledztwa.
Nie dochodzi do sprawy sądowej.
Mnie to dziwi... Was nie?

Niech by sąd orzekł o niewinności, o zbyt słabych dowodach., byłbym spokojny.
MJS
ps
Teraz sugeruję i insynuuję:
Sprawca kręcił kółka bezpośrednio przed pomostem, szpanując przed laskami (jak wielu innych wciąż tam) i robił to świadomie pomimo (pomiędzy?) kąpiących się ludzi;
był durny czy ma szczęście;
miał pecha czy jest niewinny?

Ja pytam, ja nie orzekam.

Zapraszam na "fejsa":

"Marian Strzelecki"
oraz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 06:38 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
sprawca się wypiera,
Czego się wypiera? Tego, że tam był, czy tego, że przejechał ofiarę, czy jeszcze czegoś innego.

I druga rzecz - gdzie miał miejsce wypadek? Dałeś fotkę z opisem "pomost" i "motory" - możesz kropeczkę postawić w miejscu wypadku?
Wbrew temu co sądzisz, nie wszyscy znamy tamte rejony. W życiu tam nie byłem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 07:13 

Podziękował : 194
Otrzymał podziękowań: 214
Uprawnienia żeglarskie: zeglarz
Wszyscy bywający nad Zalewem Zegrzyńskim wiedzą ze tam jest olbrzymia plaża oblegana przez ludzi w upalne dni (prawie jak w Gdyni).
Na tym kąpielisku jakieś 10 lat wstecz, mój przyjaciel asekurując na stojąco małe dziecko w wodzie zwracał uwagę użytkownikowi skutera ale ten nic sobie z tego nie robił i traf chciał ze koledze wyprostowała się ręka przypadkowo trafiając w nos przepływającego obok skuterowca.
Jest jakieś prawo fizyki ciągnące skutery w stronę kąpielisk. :rotfl:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 07:46 

Podziękował : 883
Otrzymał podziękowań: 1942
Uprawnienia żeglarskie: wystarczające
Plaża miejska w Nieporęcie, jest chyba wszystkim nam znana. Pomost wybudowany tam niedawno także.
Nie. Nie wszystkim. Czemu miałyby być?
BTW:
Wszyscy pamiętamy wypadek na plaży na Z.Zegrzyńskim...
- jak wyżej. Ja nie pamiętam...

* Gdyby wszyscy byli bogaci nikt nie chciałby wiosłować *

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 07:53 

Łomatko.
Program telewizyjny, jacyś świadkowie, dwie wersje wydarzeń........
Marian, daj spokój w ten sposób można uznać winnym każdego.....

Zarzucanie prokuratorowi, że po znajomości umorzył postępowanie na podstawie takich pseudodowodów - to po prostu zwykła hucpa.

Rozmawiałeś ze świadkami, ale nie tymi co "zeznają" chętnie przed kamerami, tylko tymi, którzy złożyli zeznania w prokuraturze/policji pod odpowiedzialnoscią karną ? Miałeś dostęp do akt postępowania ?

Jeśli nie to przestań pieprzyć z łaski swojej :evil:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 10:59 

Dobrze przestaję, skoro taka wola ludu. :rotfl:
Nic sie nie stało nikt nie zginął nie ma winnych itp.
Moja wina wielka.

OT

Zapraszam na "fejsa":

"Marian Strzelecki"
oraz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 13:11 

Podziękował : 5574
Otrzymał podziękowań: 2184
Uprawnienia żeglarskie: prawo człowieka wolnego
Nie wszyscy pamiętają ten wypadek. Nie wszyscy znają jakąś tam plażę, tym bardziej kąpielisko, a nawet wejście do portu. Natomiast "wszyscy" łatwo stwierdzili winę skuterowca oraz korupcje w prokuraturze. A tak naprawdę nic nie wiemy, przynajmniej my tu na forum. I wątpię czy TV wiedziała.
Równie dobrze mógłbym twierdzić, że idiotka świadomie popełniła samobójstwo cudzym skuterem i jeszcze naraziła skuterowca na przykrości moralne i prawne. Miło to brzmi?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 20:47 

Podziękował : 189
Otrzymał podziękowań: 33
Uprawnienia żeglarskie: sternik
Niestety skuterowcy zachwuja sie jak debile na sterydach - najczestszy obraz skuterowca to wieprz pasiasty z karko-lbem i chronicznym zanikiem mózgu - najbardziej podoba sie im krecenie kolek tak z 20m od plazy ...

Przepraszam jesli kogos normalnego urazilem ale w okolicy Nieporetu zwykle wystepuja jednostki jak powyzej...

Nie chce tez nikogo osadzac bo nie bylem, nie wiem nie widzialem - faktycznie nie ma tam zadnych bojek, zadnych zakazow falowania - wiec mozna smigac ile fabryka pozwala

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: 12 kwi 2014, o 21:09 

Podziękował : 2354
Otrzymał podziękowań: 3696
Uprawnienia żeglarskie: ***** ***
MaxLux napisał(a):
Niestety skuterowcy zachwuja sie jak debile na sterydach
Kiedyś na Nidzkim, za drutami (w sensie, że w strefie ciszy) jeden taki debil woził laseczkę i popisywał się jeżdżeniem po kotwicach.

Staliśmy z moim ciotecznym bratem burta w burtę, ja preferowałem kamień i wiąchę a Włodek (on silnie zasadniczy jest :-) wybrał zadzwonienie na policję.
Długo czekał a gdy się dodzwonił, to dowiedział się, że już po ptakach, bo debil przypierdzielił we wrota Guzianki. Obydwoje zginęli, dziewczyny trochę szkoda.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona